Motor Lublin w sezonie 2023
Re: Motor Lublin w sezonie 2023
Ok, masz na myśli rezerwowego sensu stricto. Myślałem szerzej o kimś "w zanadrzu" w razie kontuzji.
No nie byłoby sensu w nikogo inwestować gdyby mieli tylko czekać, ale jakby byli dostępni na każdym meczu na wypadek zastąpienia kogoś jeszcze w tym samym meczu, to czemu nie?
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Bowes dobrze się sprawdził jako rzecznik prasowy. Lorek wciągał go w rozmowy o motocrossach i tenisach, dzięki czemu podstawowi zawodnicy mogli się skupić na żużlu. Bardzo dobrze wykombinowane.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Gelo pisze:Ge(L)o pisze:Ale piszesz o Holderze czy o Miesiącu ? Może Holderowi wypadł widelec. Niech walczą o skład na treningu.
Heh. Jednak jakby nie było Holder jest pełnoprawnym uczestnikiem przyszłorocznego GP, co sobie wywalczył na torze - a nie jakiś tam Michelsen ;)
Nie takich uczestników Pawełek łykał po bandzie ;)
Co do Sparty to Woffinden i Piter robią aktualnie wrażenie tylko nazwiskiem. Niewykluczone, że się przełamią, ale może nie taki diabeł straszny.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
GIGI pisze:Gelo pisze:Dzisiaj panowie w Pięć Jeden skazali Rybnik na spadek. Dla mnie Row przy Wybrzeżu to Motor Lublin
To sobie ekspertow znalazles ;)Gelo pisze:Widzę że pozycjonujemy się wyżej. No ok. Jeżeli chodzi o staż z pewnością... Stoję dzisiaj w bolesnym rozkroku. Zakładając, że reszta pojedzie swoje Jackie (do ktorego nic nie mam) stoi mi w gardle. Jak on pojedzie tak jak umie ani Sparta ani Włókniarz nie ma podejścia.
Na Twoim miejscu nie rozpedzalbym sie az tak bardzo. Janowski/Woffinden/Pawlicki/ Laguta/ Kowalski......to robi wrazenie. Zapowiada sie bardzo ciezki sezon.
jeszcze jest Dan do kompletu
Jak się zestawi jeden do jeden to wygląda to podobnie z lekkim wskazaniem na nas:
Zmarzlik > Łaguta
Hampel = Pawlicki
Kubera = Janowski
Holder = Bewley
Lindgren = Woffinden
Cierniak = Kowalski
Bańbor = Panicz
Może Panicz ciut lepszy od Bańbora z racji doświadczenia. Nie wydaje mi się żeby po roku pauzy i bez Lewickiego Artiom był takim dominatorem.
Zmarzlik > Łaguta
Hampel = Pawlicki
Kubera = Janowski
Holder = Bewley
Lindgren = Woffinden
Cierniak = Kowalski
Bańbor = Panicz
Może Panicz ciut lepszy od Bańbora z racji doświadczenia. Nie wydaje mi się żeby po roku pauzy i bez Lewickiego Artiom był takim dominatorem.
Na marginesie - zaskoczyło mnie info z programu 5:1, że Rafał Lewicki zostaje z Woryną. Byłem przekonany, że kwestią czasu jest jego powrót do teamu kacapa. To wiele zmienia, bo artiom zawsze bazował na combo świetne starty + mega sprzęt. Wirtuozem techniki bym go raczej nie nazwał.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Gelo pisze:Jak się zestawi jeden do jeden to wygląda to podobnie z lekkim wskazaniem na nas:
Zmarzlik > Łaguta
Hampel = Pawlicki
Kubera = Janowski
Holder = Bewley
Lindgren = Woffinden
Cierniak = Kowalski
Bańbor = Panicz
W mojej opinii
Cierniak > Kowalski
Holder < Bewley, chociaż liczę mocno na Jacka.
W parach polskich seniorów też ciężko coś przewidzieć.
Jak długo Hampel jest w stanie jeździć na poziomie z 2 połowy minionego sezonu?
Czy Pawlicki się podniesie po słabym sezonie i jak zareaguje na zmianę otoczenia?
Gdzie jest szczyt możliwości Dominika?
Czy brąz IMŚ da Magicowi kopa do dalszej pracy czy spełnienie i wyluzowanie?
Panicz to ma doświadczenie głównie w oglądaniu biegów w kevlarze z poziomu parku maszyn.
Kilka meczów zaliczył w Pile, ale szału też nie zrobił, także tutaj Bartek z dobrym zapleczem powinien być lepszy od niego.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Przy całej mojej sympatii do Dominika i jego talentu, to jeszcze nie ten etap, żeby stawiać znak równości między nim, a Janowskim.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Patrząc na calokształt kariery na pewno tak, ale w tym sezonie? Mniej więcej ten sam poziom.
Flagg pisze:Przy całej mojej sympatii do Dominika i jego talentu, to jeszcze nie ten etap, żeby stawiać znak równości między nim, a Janowskim.
A czemu nie? W mistrzostwach Polski z Dominikiem męczył się nawet Zmarzlik. Maciek się nie liczył. Poza tym wierzę że Dominik ma taki talent że może być tylko lepszy. Najważniejsza różnica między nimi na korzyść Maćka to...wiek. A więc z samego rachunku prawdopodobieństwa większe doświadczenie na torach typu Glasgow
Chodziło o dostanie się do Grand Prix. Jakby Dominikowi się udało mógłby tam namieszać. Flaggowi chodzilo o porównanie z Maćkiem
Dawid Lampart twierdzi, że nie ma tematu startów Bańbora w Elidze. Najbliższy sezon to MDMP i U-24.
Tak więć pytanie, kto będzie partnerem Mateusza, pozostaje aktualne. Bo chyba nie Rachubik czy Młynarski?
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10297 ... retny-plan
Tak więć pytanie, kto będzie partnerem Mateusza, pozostaje aktualne. Bo chyba nie Rachubik czy Młynarski?
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10297 ... retny-plan
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Tez jestem ciekaw kto będzie drugim juniorem obok Mateusza bo chyba nie Tyman.
Może Michał Curzytek?
Może Michał Curzytek?
MOTOR LUBLIN
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Matko Curzytek.
Jeżeli którykolwiek z naszych wychowanków to 3:3 to max na co możemy liczyć w juniorskim
samba pisze:Jeżeli którykolwiek z naszych wychowanków to 3:3 to max na co możemy liczyć w juniorskim
Jeszcze jeden mały szczegół... nie może staranować Cierniaka ;)
Kaman pisze:samba pisze:Jeżeli którykolwiek z naszych wychowanków to 3:3 to max na co możemy liczyć w juniorskim
Nie zdąży bo i tak zostanie o motocykl w tyle na starcie :D
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Brak zawodnika nie staranuje ;)
Kaman pisze:samba pisze:Jeżeli którykolwiek z naszych wychowanków to 3:3 to max na co możemy liczyć w juniorskim
Dokładnie w finale musi uważać na Kowalskiego.
Dawid nas wkręca i cale srodowisko albo Kępa jego :-)
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
CKM1946
- Zawodowiec
samba pisze:Jeżeli którykolwiek z naszych wychowanków to 3:3 to max na co możemy liczyć w juniorskim
Lepsze 3:3 swoim co zaprocentuje poźniej niż Curzytek. Może i zrobiłby troche wiecej punktów ale branie takie dzbana to wiocha troche
Kawczyński odchodzi z Wybrzeża. Ma trafić albo do Wrocławia albo do Lublina. Podobno wielki talent...