Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Speedway
Trener

Re: Żużel w TV

#15701 Postautor: Speedway » 11 listopada 2022, o 21:23

Moze sie wylamie z trendu, ale Jabola i jego komentarz lubie. Czesto zwaniakuje ale chociaz ma swoj styl i dorzuci jakies niuanse, ktore dla zwyklego widza sa niezauwazalne. Majewski odchodzi i jest to dobry dzien, niezaleznie kto go zastapi :)
Btw. Ogladalem ostatnio Barcelone i po jednej sytuacji Robert Blonski mowi ze w tej sytuacji nie ma mowy o karnym. Za chwile sedzia po VAR dyktuje jedenastke, a ten przeprasza za niewlasciwa interpretacje. To dopierdo zenada, gosc ktory jest specem od tej ligi i ogolnie pilki kaja sie bo pseudosedzia wskazal na wapno :)
Obrazek

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#15702 Postautor: kibicLBN » 11 listopada 2022, o 22:12

Ale kto powiedział, że musisz mieć takie samo zdanie jak inni? Nikt. I to mi właśnie dokucza, że ludziom ciężko jest niekiedy przyznać że lubią niebieski i zielony, bo reszta lubi czarny i czerwony. Ja najbardziej przepadałem za komentarzem Olkowicza, Kuzbickiego, Jabłońskiego i Cegielskiego. Dla mnie ta czwórka to absolutny top. Nigdy nie miałem problemów z pozostałymi komentatorami elevena i nSport. No kiedyś był Ryczel, który był w żużlu żenujący. O komentatorach Polsatu nie wspomnę, ze Świstem na czele.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#15703 Postautor: Hayden » 12 listopada 2022, o 00:19

Ja też lubię i Olkowicza i Jabłońskiego, z TVP jeszcze miło wspominam Darżynkiewicza ale na Polsat trzeba spuścić zasłonę milczenia bo to była parodia komentarza. Z obecnych Dryła i chłopaki z Eleven top a strasznie irytują mnie "ależ" Łopaciński i Noskowicz który przed prawie każdym rzeczownikiem dodaje przymiotnik "żużlowy". Żużlowe skrzydła, żużlowy generał, żużlowy Napoleon, żużlowi artyści, żużlowy obraz i ch wie co jeszcze
Motor mocny

CKM1946
Zawodowiec

#15704 Postautor: CKM1946 » 12 listopada 2022, o 02:20

niespokojny pisze:
CKM1946 pisze:Moim zdaniem był kozakiem na komentatorce jak zaczynał. Ostatnio tendencja jest raczej zniżkowa

No tak tendencja odwrotnie proporcjonalna do miejsca drużyny z którą jest związany tj. Lublina. Przypadek? Wymień 2 lepszych bo tylu trzeba, żeby obstawić mecze ekstraligi w samym tylko C+.

Zacznijmy od tego kto w C+ jest dobry. Cegielski i długo długo nic , reszta to towarzystwo wzajemnej adoracji liżące się po jajach

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#15705 Postautor: Torsen » 12 listopada 2022, o 09:17

Cegielski nie jest komentatorem.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15706 Postautor: Gelo » 12 listopada 2022, o 09:27

Jak dla mnie Tomek Dryła i nic poza tym. On po prostu wyznaczył trend. Noskowicz który próbuje mu dorównać a nawet przegonić jest karykaturalny. I nieobiektywny. Olkowicza nie trawię. Jest nieobiektywny gada jakieś bzdurne statystyki zamiast wykonać podstawową robotę czyli powiedzieć kto stoi pod taśmą. Kuźbik ok może być. Lubię poczucie humoru Korościela.

Sebekmotor
Kadrowicz

#15707 Postautor: Sebekmotor » 12 listopada 2022, o 09:50

Dzisiejszym celebrytom tak wali w dekiel od tej sławy, że zaczynają wchodzić w buty autorytetów w dziedzinie moralności, polityki czy z kim jest fajnie spać, a z kim nie. Zamiast zajmować się tym w czym są najlepsi zaczynają pisać listy, manifesty, czy wygłupiać się w inny sposób. Jak już wkroczą na ten grzaski grunt to dziwią się, że niektórzy ludzie patrzą na nich podejrzliwie, zaczynają wytykać hipokryzję. Dryla ten błąd popełnił. Mam naprawdę gdzieś co myśli o wojnie komentator żużlowy, bez jaj.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15708 Postautor: Gelo » 12 listopada 2022, o 09:54

No tu pomylił role - pełna zgoda. Ale kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień. Na tym forum powinniśmy rozmawiać wyłącznie o żużlu a okresowo cyklicznie pojawiają się wątki poboczne :)

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#15709 Postautor: Perez » 12 listopada 2022, o 10:22

Ale kto by lepiej skomentował tutaj mecz od Dryły? Pan pod nickiem CKM? Śmiem wątpić. Do krytyki to pierwsi.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Sebekmotor
Kadrowicz

#15710 Postautor: Sebekmotor » 12 listopada 2022, o 10:24

Gelo pisze:No tu pomylił role - pełna zgoda. Ale kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień. Na tym forum powinniśmy rozmawiać wyłącznie o żużlu a okresowo cyklicznie pojawiają się wątki poboczne :)

Bo żużel nie funkcjonuje w próżni :) pewnie dlatego tak jest :)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#15711 Postautor: kibicLBN » 12 listopada 2022, o 10:54

Sebekmotor pisze:Dzisiejszym celebrytom tak wali w dekiel od tej sławy, że zaczynają wchodzić w buty autorytetów w dziedzinie moralności, polityki [...]Dryla ten błąd popełnił. Mam naprawdę gdzieś co myśli o wojnie komentator żużlowy, bez jaj.

W przypadku świata żużla tak naprawdę mamy do czynienia z jednym celebrytą - Zmarzlikiem. Pozostali zawodnicy poza tym światem są właściwie nawet nierozpoznawalni.
Ale faktycznie jak się jest osobą publiczną to lepiej uważać co się mówi i jakim tonem.
Perez pisze:Ale kto by lepiej skomentował tutaj mecz od Dryły? Pan pod nickiem CKM? Śmiem wątpić. Do krytyki to pierwsi.

Bardzo nie lubię tego typu argumentów. Zwłaszcza, że nie będziesz mieć okazji sprawdzić umiejętności komentatorskich Mateusza. Często padają argumenty typu: skocz lepiej (o skoczkach narciarskich), wsiądź na motocykl i pojedź (o zuzlowcach). Jak tak jedziemy to wszystkich jedną miarą. Dlaczego nie pastwię się nad władzą obecną, ani poprzednią? Bo rządzić blisko 40milionowym krajem to nie takie łatwe i nie daje gwarancji, że zrobił bym to lepiej. Co nie zabrania mi krytykować poczynań. Ale Pani z apteki, księgowemu czy fryzjerom nie przeszkadza krytykować budowlańców czy polityków, mimo że nie miały z tą materią nic wspólnego i nie wiedzą z czym się czasem trzeba mierzyć. To dlaczego w takim razie nie można być krytycznym wobec sportowca który prowadzi niesportowy tryb życia, czy komentatora który ma gorszy odbiór niż kiedyś.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#15712 Postautor: Kargolo » 12 listopada 2022, o 11:03

Perez pisze:Ale kto by lepiej skomentował tutaj mecz od Dryły? Pan pod nickiem CKM? Śmiem wątpić. Do krytyki to pierwsi.

Dokładnie.
A jak Ci chleb z piekarni nie smakuje to też nie krytykuj, bo lepszego nie umiesz upiec ;)

Jak ktoś płaci niemałe pieniądze za możliwość oglądania to ma prawo pisać co mu się podoba a co nie.

Dla mnie Dryła, Pieczatowski, Kuźbicki, potem długo długo nic.
Gardłujący Noskowicz to jak karykatura Dryły, a Korościel ma żarty na poziomie "chłop się za babę przebrał", więc widziałbym go raczej w Kabaretowej Nocy Polsatu czy coś.
Z ekspertów Cegła od zawsze i Jabłoński odkąd przestał się głupkowato śmiać.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Sebekmotor
Kadrowicz

#15713 Postautor: Sebekmotor » 12 listopada 2022, o 11:13

Ja Dryły nie krytykuje za komentowanie, tylko za wchodzenie w nie swoje buty.

Jak modne było krytykowanie ruskich to napisał łzawy list (chuj wie po co), a jak trzeba było obronić Motor w magazynie to nie nie, nie będę się narażał. Zwykły oportuniata i tyle.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#15714 Postautor: kdsz » 12 listopada 2022, o 11:48

Dryłę lubię, ale od pewnego czasu denerwuje mnie tworzenie przez Tomka sztucznych emocji, nijak pasujących do sytuacji na torze. Jeden z meczów nazwał żużlowym arcydziełem czy czymś równie napuszonym, a w meczu było tyle walki co kot napłakał. Ciasny wynik był jedyną rzeczą trzymającą w napięciu. I to ciągłe "to jest niemożliwe!" przy byle mijance.
C+ nie transmituje już SGP i SON, ale we wcześniejszych latach wstawki "zróbcie to dla nas, dla Polski" działały mi na nerwy. Ale i tak Tomasz jest w czołówce. Lubię też Kuźbickiego, Korościela, Markowskiego, Musiała i w sumie też Dziobę (za poczucie humoru). Ale zdecydowanie najbardziej leży mi komentarz Jakuba Pieczatowskiego.
Z ekspertów oczywiście Cegielski jest poza konkurencją. Lubię też Dobruckiego i Gajewskiego. Reszty w ogóle nie słucham. Przełączam ich, przewijam, albo idę się wysikać kiedy coś gadają.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Czarek
Trener

#15715 Postautor: Czarek » 12 listopada 2022, o 11:57

Perez pisze:A co on Ci takiego zrobil? Dryła to akurat kozak na komentatorce.

Wielu z nas czuje, że w chwili tak bezdusznego gwałcenia przez Rosję ludzkiej godności, nikt nie powinien wychodzić z rosyjskim sportowcem na boisko, kort, do ringu, czy basenu. Z drużyną, czy zawodnikiem reprezentującym morderców się nie gra. Nie bawi. Nie wstaje się do hymnu, nie podaje ręki. Nie z nienawiści, ale by wyrazić szacunek dla elementarnych wartości wspólnych ludziom myślącym i czującym.
Nie zareagował, gdy rosyjscy zawodnicy wyjechali na tory, czy weszli na boiska i korty, a na przeciw nimi stanęli polscy zawodnicy np. Iga Świątek.
Wy potraficie dla pieniędzy wziąć nawet fikcyjny ślub, byle tylko szybciej zarobić więcej kasy. Bo dla was nasze instytucje, urzędy i dokumenty są jedynie narzędziem do wyciągania złotówek.
Gdzie był, gdy przekręt Czugunowa miał miejsce? Przecież wszyscy o tym wiedzieli. Przez wiele miesięcy darł się wychwalając pod niebiosa jego akcje, bo tak trzeba było.
Kiedy Artiom sięgał po mistrzostwo świata, na antenie puszczałem dla niego hymn z telefonu komórkowego. Tak po ludzku, tak normalnie, chciałem, żeby było mu po prostu miło.
Mimo, że od 2014 r. trwała wojna na Ukrainie. Jaki zakłamany człowiek!
To ukraiński tynkarz potrafi z kupionym w decathlonie kaskiem jechać do ojczyzny, by walczyć z bronią w ręku i strzec swoich domów przed zrzucanymi przez wasz kraj bombami, a wy nie macie odwagi, żeby wrócić i stanąć na Placu Czerwonym, trzymając choćby karton z odpowiednim napisem?! Wy, mistrzowie świata?! Wy jesteście czempiony, maładcy, których wasz kraj tak uwielbia. Jesteście przecież bohaterami Rosji! Czy może tylko insta-bohaterami?
Co Dryła sądzi o milionach Ukraińskich mężczyzn, którzy nie chcieli poświęcać się dla swojej ojczyzny i zwiali do Polski, tego nie wiadomo, bo zabrakło odwagi na taki komentarz.
Ja decyduję się na swoją osobistą sankcję. Zrywam z wami stosunki dyplomatyczne. Nie chcę się z wami kontaktować, nie chcę od was żadnych wywiadów, nie chcę komentować waszych wyścigów. Nie istniejecie dla mnie.
Jeśli pan Dryła jest poważnym człowiekiem to po powrocie Łaguty i Sajfutdinowa porzuci robotę na poletku żużlowego dziennikarstwa.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#15716 Postautor: Perez » 12 listopada 2022, o 13:29

Bardzo urzekła mnie twoja historia.

Kaman
Kadrowicz

#15717 Postautor: Kaman » 12 listopada 2022, o 13:49

Kargolo pisze:Dla mnie Dryła, Pieczatowski, Kuźbicki, potem długo długo nic.

Nie zapomniałeś o Mitrucie? Dla mnie absolutny top pod względem ekspansji głosu i reagowania na wydarzenia na torze. Bez zbędnego ględzenia Olkowicza typu, co dziś zje z zoną na kolacje. Szkoda, że poszedł w stronę kopaniny polskiej.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#15718 Postautor: Kargolo » 12 listopada 2022, o 13:51

Racja, zapomniałem :)
To jest moje top4 aktualnie.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Czarek
Trener

#15719 Postautor: Czarek » 12 listopada 2022, o 14:36

Perez pisze:Bardzo urzekła mnie twoja historia.

To nie moja tylko tego dziennikarza.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#15720 Postautor: Perez » 12 listopada 2022, o 14:49

Ale Ciebie to boli.

Sebekmotor
Kadrowicz

#15721 Postautor: Sebekmotor » 12 listopada 2022, o 15:08

Czarek po prostu wytknął Dryle hipokryzję. Z perspektywy czasu ten list jest jeszcze bardziej żenujący.

Co nadal nie znaczy, że gość jest świetnym komentatorem. Po prostu przestał się wyrabiać na zakrętach.

Co do Mitruta pełna zgoda. Pamiętam nasz mecz we Wrocławiu w 2019 i jego komentarz. Dał chłopak szoł.

Ge(L)o
Trener

#15722 Postautor: Ge(L)o » 12 listopada 2022, o 15:31

Dryła z ruskimi się wygłupił, jak 90 % forum i 90% świata. Sraczka i tyle. Może już przeszła, ciekawe.

Czarek
Trener

#15723 Postautor: Czarek » 12 listopada 2022, o 16:10

Perez pisze:Ale Ciebie to boli.

Jego komentarz miał wagę. Był cytowany i powoływano się na niego tłumacząc wykluczenie Rosjan. Niech teraz weźmie odpowiedzialność za swoje słowa.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#15724 Postautor: kibicLBN » 12 listopada 2022, o 16:35

Ge(L)o pisze:Dryła z ruskimi się wygłupił, jak 90 % forum i 90% świata. Sraczka i tyle. Może już przeszła, ciekawe.

Nie do końca się zgadzam. Sam jednak uważam, że w ligach start rosjan jako zawodników klubowych powinien być dopuszczalny, jednak rozgrywek międzynarodowych powinni być wykluczeni tak jak to ma miejsce m.in. w piłce nożnej.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#15725 Postautor: Perez » 12 listopada 2022, o 16:40

Zrobił nam po cichu przysługę :-)
Niejaki night z zuzelend.com słynny Przemek z Torunia, zapytał wprost Dryłe czy jest hipokrytą. Odpowiedź wszyscy znają.