Bartosz Zmarzlik

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
KrzyczącyK1b1c
Trener

Re: Bartosz Zmarzlik

#26 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 3 listopada 2022, o 21:59

- Kontrakt jest roczny, ale zawsze powtarzam, że relacje budują się cały czas. Jestem też przekonany, że w tym przypadku na jednym sezonie się nie skończy. Uważam, że nasza współpraca potrwa minimum kilka lat. Wierzę, że ona rozwinie się w ten sposób, że Bartek nie będzie chciał odchodzić długo z Motoru Lublin - tłumaczy prezes.

— Trochę jestem tym zaskoczony, przy takich środkach finansowych jakie ma dostać Zmarzlik, to trochę niebezpieczne przede wszystkim dla klubu, że kontrakt został podpisany tylko na jeden sezon — mówi Leszek Tillinger. — Być może coś w tym kontrakcie jest zapisane szczególnego. Że dalsze reprezentowanie Motoru na przykład od czegoś zależy? Generalnie to dla mnie ogromne zaskoczenie. To takie "suche", że podpisał Bartek na rok. Ja podpisywałem kontrakty na minimum dwa lata. Nawet z Tomaszem Gollobem nie przypominam sobie, abyś zawarli umowę na rok — dodał były prezes m.in. Polonii Bydgoszcz.

Przyznam, że jak na początku przeczytałem słowa Kepy o takiej pewności, że nie skończy się na jednym sezonie, to pomyślałem o jakichś "ukrytych opcjach" w umowie. Tillinger sugeruje coś podobnego. Jak mogłoby to wyglądać w praktyce? Ktoś się orientuje?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#27 Postautor: Gelo » 4 listopada 2022, o 08:27

Widzę tu casus Dudka. Prezes Falubazu był przekonany, że po roku wróci. Okazało się, że to było tylko łagodzenie nastrojów w Zielonej Górze. Duzers jako pierwszy ogłosił, że zostaje w Toruniu, niezależnie od tego czy Falubaz awansuje, a prezes ZG zrobił z siebie idiotę. Tu oczywiście może być różnie, bo Zmarzlik wszędzie znajdzie sponsorów i wszędzie będzie dobrze zarabiał. Ale już odwiedził Besta i będzie miał X5 do dyspozycji. Pewnie na tym nie koniec. Zakładam, że pierwszy rok będzie "na przetarcie" na ile logistyka będzie uciążliwa. Na dziś daję temu projektowi dwa lata. Mam jednak z tyłu głowy Golloba. Był tak samo bydgoski jak Zmarzlik gorzowski. Jak odszedł z Polonii nigdy do niej nie wrócił, bujając się po Polsce.

Ge(L)o
Trener

#28 Postautor: Ge(L)o » 4 listopada 2022, o 09:46

Na pewno nie miało na to wpływu to, że Polonia bujała się wtedy po niższych ligach.
Ja na miejscu fanów Zmarzlika nie łudziłbym się, że jego przygoda z Motorem potrwa dłużej niż rok. Jeśli Stal się utrzyma i poukłada sprawy organizacyjne i finansowe (a zaoszczędzą dużo na braku punktówki dla mistrza) to Bartula wróci tam w podskokach z radością natychmiast.

Nie zmieniam zdania, że ten transfer to jednocześnie ukoronowanie i koniec Motoru Jakuba Kępy. Burzy wszystko.

Flagg
Trener

#29 Postautor: Flagg » 4 listopada 2022, o 09:50

Ge(L)o pisze:Na pewno nie miało na to wpływu to, że Polonia bujała się wtedy po niższych ligach.
Ja na miejscu fanów Zmarzlika nie łudziłbym się, że jego przygoda z Motorem potrwa dłużej niż rok. Jeśli Stal się utrzyma i poukłada sprawy organizacyjne i finansowe (a zaoszczędzą dużo na braku punktówki dla mistrza) to Bartula wróci tam w podskokach z radością natychmiast.
Na ten moment, to Stal jest raczej bliżej spadania w dalsza otchłań niz powrótu Zmarzlika xD
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

KDS
Junior

#30 Postautor: KDS » 4 listopada 2022, o 09:54

Jak Zmarzlik już po roku wróci do Stali, to drugi raz będzie mu o wiele trudniej stamtąd odejść, bo gorzowscy kibice już totalnie tego nie zrozumieją. Nie po to odchodził, żeby zaraz wracać i do końca kariery tam siedzieć.

Prędzej uwierzę, że Bartek po roku odejdzie do Częstochowy czy innego Wrocławia niż w powrót do Stali.

Ge(L)o
Trener

#31 Postautor: Ge(L)o » 4 listopada 2022, o 09:57

Flagg pisze:]Na ten moment, to Stal jest raczej bliżej spadania w dalsza otchłań

I tego im życzę.

go!
Trener

#32 Postautor: go! » 4 listopada 2022, o 09:57

A ja twierdze odwrotnie. Nie bedzie z siebie pajaca co roku robil.
Jesli cos powaznie nie zazgrzyta w Lublinie, to spedzi tu min 3-4 sezony.

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#33 Postautor: Saint » 4 listopada 2022, o 10:15

KDS pisze:Jak Zmarzlik już po roku wróci do Stali, to drugi raz będzie mu o wiele trudniej stamtąd odejść, bo gorzowscy kibice już totalnie tego nie zrozumieją. Nie po to odchodził, żeby zaraz wracać i do końca kariery tam siedzieć.

Prędzej uwierzę, że Bartek po roku odejdzie do Częstochowy czy innego Wrocławia niż w powrót do Stali.

Chyba, że to cyniczna gra i skok na kasę … w stylu rok się przemęczę ale zbuduję kapitał na lata …. Jeśli latające w eterze kwoty są prawdziwe … to zdziwiłbym się jeśli ktoś by nie skorzystał.

CKM1946
Zawodowiec

#34 Postautor: CKM1946 » 4 listopada 2022, o 10:57

Jak na moje to te 2 lata na pewno przejeździ a moze i dłużej.

Jedyny aspekt jaki biore pod uwage ze wróci szybciej do Gorzowa to Sandra i dziecko. To juz nie jest 15 minut na stadion z Kinic i jej zdanie pewnie bedzie miało znaczenie. Oczywiście przy założeniu ze Stal bedzie w ogóle miała kase na niego

KrzysiekS
Senior

#35 Postautor: KrzysiekS » 4 listopada 2022, o 11:10

Też obstawiam że ze dwa, trzy lata u nas spędzi. Wiele myślę będzie zależało jak ten projekt sportowo się obroni, bo inaczej będzie się rozmawiało ze sponsorami jak będą co roku finały, a inaczej jak wymęczone czwarte miejsce... Tak czy siak dla naszego klubu wielka sprawa. Największy Polak na żużlu w historii, w swoim najlepszym czasie kariery, a nie gdzieś tam na końcowe odcinanie kuponów. Tego już nie da się wymazać z annałów. Zawsze już przy sylwetce Zmarzlika będzie że w latach 2023-.... reprezentował Motor Lublin ;) i to jest coś!

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#36 Postautor: Cooper » 4 listopada 2022, o 11:13

Ja myślę, że zostanie 10 lat. Dziwne, że od razu tak nie podpisał, pan Tillinger ma racje, kiedyś to było, z papą Gollobem rach-ciach dogadane na dwa lata ;]

Jeszcze opinii mecenasa Synowca tylko brakuje.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Karamba
Kadrowicz

#37 Postautor: Karamba » 4 listopada 2022, o 11:15

CKM1946 pisze:Jak na moje to te 2 lata na pewno przejeździ a moze i dłużej.

Jedyny aspekt jaki biore pod uwage ze wróci szybciej do Gorzowa to Sandra i dziecko. To juz nie jest 15 minut na stadion z Kinic i jej zdanie pewnie bedzie miało znaczenie. Oczywiście przy założeniu ze Stal bedzie w ogóle miała kase na niego

Tak na poważnie ile zawodnicy nie mieszkający w danym mieście spędzają w nim czasu. Zakładam ,że taka volta nie była zrobiona na jeden rok .

Flagg
Trener

#38 Postautor: Flagg » 4 listopada 2022, o 11:40

Z powodu dziecka to transfer upadł w 2020, a ponoć było już bardzo blisko. Teraz zakładam, że jednak Bartek z Sandrą temat przedyskutowali, a i Antek jest już starszy i nie wymaga tyle "roboty", co jest przy niemowalku ;)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#39 Postautor: kilar » 4 listopada 2022, o 12:00

Ge(L)o pisze:Na pewno nie miało na to wpływu to, że Polonia bujała się wtedy po niższych ligach.

Nie zmieniam zdania, że ten transfer to jednocześnie ukoronowanie i koniec Motoru Jakuba Kępy. Burzy wszystko.

Jak dla mnie to transfer rozpoczyna nowy etap klubu, którym celem (cichym, niemedialnym) będzie obrona, obrona, obrona tytułu. Coś jak w Lesznie. Po czym moze nastąpić regres wyników przy wprowadzaniu swoich wychowankow na pozycję juniorskie. Klub ma praktycznie wszystko by jeździć w extralidze długie lata, oczywiście z różnymi celami sportowymi.

KDS
Junior

#40 Postautor: KDS » 4 listopada 2022, o 13:31

Te dojazdy to wcale nie jest taki problem, jak się wydaje. W tym roku musiał przyjechać do Lublina 2 razy na mecz wyjazdowy. W przyszłym przyjedzie 10 razy na mecze domowe. To tylko 8 przyjazdów więcej przez cały rok. Plus ewentualne treningi (których on specjalnie nie potrzebuje) oraz zobowiązania sponsorskie (które często można załatwić przy okazji meczu domowego). Dla kogoś, kto i tak cały sezon jeździ po całej Europie na Grand Prix, ligę szwedzką i inne zawody to nie jest żaden dramat.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#41 Postautor: Cooper » 4 listopada 2022, o 13:36

Ja myślę, że mu sie spodoba w Lublinie i okolicach, byłem w dwa razy w Gorzowie i jedyną zaletą przewyższającą Lublin jest to, że mają blisko do Berlina (ale my i tak mamy bliżej do Warszawy).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
papi
Trener

#42 Postautor: papi » 4 listopada 2022, o 13:45

No nie mów że Ci się deptak nie podobał. Albo widok z Dworca PKP, przecież to Polska A pełną gębą

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#43 Postautor: Saeyl » 4 listopada 2022, o 14:57

Zmarzlika zapewne przekonało to, co wspominał kiedyś przypadkiem na antenie Noskowicz "W tym Gorzowie to nawet ratusza nie mają", a u nas go ma :)
Okolice stadionu w Gorzowie też niezbyt ciekawe jak popatrzyłem na ostatnim wyjeździe, a u nas odnowiony Park Ludowy :D

Sebekmotor
Kadrowicz

#44 Postautor: Sebekmotor » 4 listopada 2022, o 15:05

papi pisze:No nie mów że Ci się deptak nie podobał. Albo widok z Dworca PKP, przecież to Polska A pełną gębą

Dla mnie było szokiem autentycznym, że do Gorzowa nie prowadzi żadna zelektryfikowana linia kolejowa.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#45 Postautor: Gelo » 4 listopada 2022, o 15:06

Bo tam rozdzielnie lubią spłonąć

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#46 Postautor: niespokojny » 4 listopada 2022, o 15:36

CKM1946 pisze:Jedyny aspekt jaki biore pod uwage ze wróci szybciej do Gorzowa to Sandra i dziecko. To juz nie jest 15 minut na stadion z Kinic i jej zdanie pewnie bedzie miało znaczenie.

Kolega chyba bezdzietny i kawaler do tego :p

Wtedy to kiedy? Odszedl w 2003 a Polonia spadla w 2007 na jeden rok.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#47 Postautor: tezetomaniak » 4 listopada 2022, o 17:12

niespokojny pisze:
CKM1946 pisze:Jedyny aspekt jaki biore pod uwage ze wróci szybciej do Gorzowa to Sandra i dziecko. To juz nie jest 15 minut na stadion z Kinic i jej zdanie pewnie bedzie miało znaczenie.

Kolega chyba bezdzietny i kawaler do tego :p

No chyba dobrze napisał. Dobro żony i dziecka, zwłaszcza w tak tradycyjnym modelu rodziny Zmarzlików, jest kluczowe.

Robson
Senior

#48 Postautor: Robson » 4 listopada 2022, o 17:19

Taki idealny model, ze nawet żoną jeszcze nie jest :lol:

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#49 Postautor: Torsen » 4 listopada 2022, o 17:30

Niespokojnemu chyba chodziło o to, że od pewnego momentu człowiek docenia czas spędzany w drodze do i z pracy ;)

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#50 Postautor: dannie » 4 listopada 2022, o 17:37

Saeyl pisze:Zmarzlika zapewne przekonało to, co wspominał kiedyś przypadkiem na antenie Noskowicz "W tym Gorzowie to nawet ratusza nie mają", a u nas go ma :)
Okolice stadionu w Gorzowie też niezbyt ciekawe jak popatrzyłem na ostatnim wyjeździe, a u nas odnowiony Park Ludowy :D

A fakt, że nie mamy Ratusza prawilne na Rynku nie będzie problemem? Mam nadzieję, że nie było to przedmiotem obietnic ze strony Kępy.
Obrazek