Nasi rywale - 2022
Re: Nasi rywale - 2022
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10268 ... aszej-ligi
Jeśli faktycznie ich dopuszczą jako Polaków, to mam szczerą nadzieję, że i Łaguta i Sajtfudinov wykażą taką samą determinację, by reprezentować swoją nową ojczyznę na arenie międzynarodowej. Czyli, że przystąpią do eliminacji SGP, wygrają te eliminacje i w pewnym momencie w SGP będzie nas reprezentować trójka zawodników: Zmarzlik, Łaguta, Sajtfudinov (no dobra, czterech, bo jeszcze Dominik), a reszta nie będzie mogła liczyć na żadne DK, bo przecież limit Polaków musi obowiązywac :) Byłoby to piekne podsumowanie całej tej szopki
Jeśli faktycznie ich dopuszczą jako Polaków, to mam szczerą nadzieję, że i Łaguta i Sajtfudinov wykażą taką samą determinację, by reprezentować swoją nową ojczyznę na arenie międzynarodowej. Czyli, że przystąpią do eliminacji SGP, wygrają te eliminacje i w pewnym momencie w SGP będzie nas reprezentować trójka zawodników: Zmarzlik, Łaguta, Sajtfudinov (no dobra, czterech, bo jeszcze Dominik), a reszta nie będzie mogła liczyć na żadne DK, bo przecież limit Polaków musi obowiązywac :) Byłoby to piekne podsumowanie całej tej szopki
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
A "ślizgo" to nie kolega "wężej" Bajerski?
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Flagg pisze:https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/1026848/przelom-w-sprawie-rosjan-wiadomo-co-musi-sie-zdarzyc-by-wrocili-do-naszej-ligi
No w końcu wojna się skończyła i Putina obalili :) brawo Laguta, brawo Emil :)
Biedny Tomcio Dryła co on teraz pocznie? Chyba bedzie milczeć w biegach z udziałem nowych "polakow"
Brać Grisze, zadeklaruje, że będzie startował jako Łotysz intyle.
Torsen pisze:A "ślizgo" to nie kolega "wężej" Bajerski?
Bajerski też oczywiście :) Może dlatego, że był podmiotem najdroższego swego czasu transferu z Torunia do Gorzowa i wężej ślizgo i tylnie koło weszło mu w krew :) Co do dopuszczenia Rosjan do jazdy - nawet zastanawianie się nad tym uważam za kiepski żart. Rozumiem, że wpływy Ruski i Termińskiego mogą być znaczące ale jednak bez przesady. Wojna rozlewa się na kolejne kraje.
Flagg pisze:https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/1026848/przelom-w-sprawie-rosjan-wiadomo-co-musi-sie-zdarzyc-by-wrocili-do-naszej-ligi
Jestem ciekaw czy jeśli wyjdzie na jaw, że Ukraińcy popełnili jakieś zbrodnie podczas tej wojny to centrala będzie konsekwentna i zdyskwalifikuje ukraińskich zawodników, a polscy dziennikarze odpytają ich na tę okoliczność i wyrażą swoje oburzenie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Czyli w 2023 będzie mocno podzielona liga na czwórkę bardzo mocną i czwórkę słabszą. W słabszej zapewne będzie Krosno, GKM, Unia i Stal.
W górnej Motor, Włókniarz, Sparta i Apator z czego wysuwa się 1-2 kandydat do wygrania ligi.
Sparta
1. Pawlicki
2. Janowski
3. Woffinden
4. Łaguta
5. Bewley
6. Kowalski
7. Curzytek
Toruń:
1. Dudek
2. Przedpełski
3. Lambert
4. Sayfutdinov
5. Lampart
6. Lewandowski
7. Affelt
Włókniarz:
1. Madsen
2. Michelsen
3. Woryna
4. Miśkowiak
5. Drabik
6. Karczewski
7. Kupiec
Motor:
1. Zmarzlik
2. Kubera
3. Hampel
4. Holder
5. Lindgren
6. Cierniak
7. Bańbor?
W górnej Motor, Włókniarz, Sparta i Apator z czego wysuwa się 1-2 kandydat do wygrania ligi.
Sparta
1. Pawlicki
2. Janowski
3. Woffinden
4. Łaguta
5. Bewley
6. Kowalski
7. Curzytek
Toruń:
1. Dudek
2. Przedpełski
3. Lambert
4. Sayfutdinov
5. Lampart
6. Lewandowski
7. Affelt
Włókniarz:
1. Madsen
2. Michelsen
3. Woryna
4. Miśkowiak
5. Drabik
6. Karczewski
7. Kupiec
Motor:
1. Zmarzlik
2. Kubera
3. Hampel
4. Holder
5. Lindgren
6. Cierniak
7. Bańbor?
Czarek pisze:Flagg pisze:https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/1026848/przelom-w-sprawie-rosjan-wiadomo-co-musi-sie-zdarzyc-by-wrocili-do-naszej-ligi
Jestem ciekaw czy jeśli wyjdzie na jaw, że Ukraińcy popełnili jakieś zbrodnie podczas tej wojny to centrala będzie konsekwentna i zdyskwalifikuje ukraińskich zawodników, a polscy dziennikarze odpytają ich na tę okoliczność i wyrażą swoje oburzenie.
Zartujesz? W mediach glownego nurtu to nigdy nie wyplynie.
GIGI pisze:Czarek pisze:Flagg pisze:https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/1026848/przelom-w-sprawie-rosjan-wiadomo-co-musi-sie-zdarzyc-by-wrocili-do-naszej-ligi
Zartujesz? W mediach glownego nurtu to nigdy nie wyplynie.
To trzeba będzie wysłać zapytania do żużlowej centrali, np. zawierające raport Amnesty International.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Oj zakiwali się chłopaki w PZM kompletnie. Niech już przywrócą wszystkich Rusków, po czym niech przeproszą i podadzą się do dymisji. Jak ktoś zajmujący poważne stanowiska nie myśli , tylko ulega emocjom to sory
Sparta będzie faworytem ligi w takim przypadku. Brać Grisze.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Sebekmotor pisze:Oj zakiwali się chłopaki w PZM kompletnie. Niech już przywrócą wszystkich Rusków, po czym niech przeproszą i podadzą się do dymisji. Jak ktoś zajmujący poważne stanowiska nie myśli , tylko ulega emocjom to sory
Pikanterii dodaje fakt, że Baszkiria chce się odłączyć od Rosji, a stamtąd pochodzi Sajfutdinow, który nie jest Rosjaninem. Tak rzeczywistość weryfikuje tchórzy i przydupasów władzy z żużlowej centrali.
My też mieliśmy swojego Baszkira. To może by tak skaperować drugiego?
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
To kto bierze Grigorija ? Ja obstawiam Krosno. Chyba, że nasz prezes pokaże jaja i weźmie go zamiast Holdera.
O czym Wy w ogóle rozmawiacie? Jaki Grisza? Czytaliście artykuł? Gdzie Wy macie temat dopuszczenia Rosjan do ligi?
Dopuszczeni zostaną najprawdopodobniej jedynie Rosjanie posiadający obywatelstwo polskie. Kropka.
Grisza nie posiada obywatelstwa polskiego. Co więcej, nie posiada również obywatelstwa łotewskiego. Wiec, pomimo posiadania licencji łotewskiej, nadal jest obywatelem Rosji, a dla takich zakaz ma zostac utrzymany.
Dopuszczeni zostaną najprawdopodobniej jedynie Rosjanie posiadający obywatelstwo polskie. Kropka.
Grisza nie posiada obywatelstwa polskiego. Co więcej, nie posiada również obywatelstwa łotewskiego. Wiec, pomimo posiadania licencji łotewskiej, nadal jest obywatelem Rosji, a dla takich zakaz ma zostac utrzymany.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
To już nie muszą mieć zgody macierzystej federacji żeby jeździć w naszej lidze ? ;)
A to już pytanie raczej nie do mnie.
Flagg pisze:O czym Wy w ogóle rozmawiacie? Jaki Grisza? Czytaliście artykuł? Gdzie Wy macie temat dopuszczenia Rosjan do ligi?
Flagg tak z czystej ciekawości bo tego nie wiem. Czy Grisza może mieć łotewską licencję bez posiadania podwójnego obywatelstwa? Grisza ma chyba bazę na Łotwie więc może i obywatelstwo podwójne ma … ?
Może zrobił to samo co Emil i Artiom, tylko na Łotwie aby jak oni mógł łatwiej po Unii jeździć ..
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Flagg pisze:A to już pytanie raczej nie do mnie.
Nie było konkretnie do Ciebie, raczej w otchłań. Prawda jest taka, że jak PZM będzie chciał ich dopuścić to tak zrobi i będzie miał w dupie zgodę ruskiej federacji.
Czytaliście dokładnie ten artykuł? PZM nie ma ostatniego słowa w całej tej sprawie ;)
Największą trudnością w całej sprawie może okazać się postawa FIM, bo światowa federacja nie musi się zgodzić na starty Rosjan z polskimi licencjami.
Tyle, że oni zapewne złożą papiery o polskie licencje jako Polacy :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
A egzamin teoretyczny w jakim języku? ;)
Saint pisze:Flagg pisze:O czym Wy w ogóle rozmawiacie? Jaki Grisza? Czytaliście artykuł? Gdzie Wy macie temat dopuszczenia Rosjan do ligi?
Flagg tak z czystej ciekawości bo tego nie wiem. Czy Grisza może mieć łotewską licencję bez posiadania podwójnego obywatelstwa? Grisza ma chyba bazę na Łotwie więc może i obywatelstwo podwójne ma … ?
Może zrobił to samo co Emil i Artiom, tylko na Łotwie aby jak oni mógł łatwiej po Unii jeździć ..
Vaculik ma polska licencję, a nie ma obywatelstwa.
Ktoś kiedyś tłumaczył. Grisza nie ma obywatelstwa łotewskiego a jedynie status stałego rezydenta. To dawało mu prawo do swobodnego przemieszczania się w strefie Schengen. Musiał albo kupić nieruchomość o wartości 70 000 euro albo poczynić inne inwestycje.
Dzięki. Umknęło mi jeśli już było wspominane.
blajar pisze:Tyle, że oni zapewne złożą papiery o polskie licencje jako Polacy :)
Gdyby tak każdy wracał do ligi ze stratą paru kilo, było by nas mniej coraz! Polaków!
To co mam zrobić? - Sześćdziesiąt za każdy brakujący. A wykształcenie macie jakieś? - Wyższe - A przepraszam, to po siedemdziesiąt pięć .