Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
papi
Trener

Re: Żużel w TV

#15551 Postautor: papi » 11 października 2022, o 08:08

Mikkel to zdecydowanie ikona (może wręcz legenda) tej drużyny. Drużyny która co roku rosła, a on razem z nia. Ale o charakterze mistrzowskiego zespołu stanowił przede wszystkim Kubera, w dalszej kolejności Hampel, a oni zostają. Do tego przychodzi Zmarzlik, który co by o nim nie mówić, jest bardzo pro-zespolowy, przynajmniej jeśli chodzi o pomoc w parkingu. Unia po ostatnim mistrzostwie straciła 2 wychowanków, a dziś ich przyszłość nie rysuje się zbyt ciekawie. Przed nami kolejny sezon, w którym powinniśmy walczy o medale.

Oczywiscie, szkoda mi MM, zwłaszcza, że widzę (może to tylko moja interpretacja) u niego zakłopotanie/wstyd/żal. Mam wrazenie, że po tej całej akcji z odejściem bardzo zgasł, stracił energie, której do tej pory często miewał wręcz za dużo. Trudno, jedziemy dalej

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15552 Postautor: Gelo » 11 października 2022, o 08:16

Podzielam opinię, że oglądało się to dziwnie - nie wiem czemu nasi tacy smutni. Wyszli na scenę jak za karę. Czyżby kajaki w weekend nie wyszły? Kuchnia meczu - wydaje mi się, że do Zmarzlika wyjechał z tekstem Jarek, a Kuba rozdzielał koguciki. Hampel nie pęka - dobrze. Nie może pękać z takim doświadczeniem. Kulturalny Pepe też został kiedyś przyłapany na k..ach do mechaników. Co do przyszłości - dobrze, że Zmarzlik dogaduje się z Kuberą. Drabika nawet po jego wczorajszym zachowaniu nie będzie mi żal. A MM - szkoda i to bardzo.

Barti
Junior

#15553 Postautor: Barti » 11 października 2022, o 08:20

Wydawało mi się ze to Kuba swoim charakterystycznym akcentem mówił „Bartek to jest finał” po czym Zmarzlik odpowiedział „No dlatego idź tam pilnuj u siebie”. Musiałbym obejrzeć raz jeszcze, ale mniejsza o większość. Bartek po raz kolejny pokazał ze jest stworzony do jazdy na motocyklu żużlowym, a poza tym to dosyć prosty chłopak. Emocje wiadomo, dobrze ze Jaro nie pękał.
Czasami coś napisze

Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!

Flagg
Trener

#15554 Postautor: Flagg » 11 października 2022, o 08:31

rumburaquee pisze:Co do trenera roku. Chomski moim zdaniem otrzymał zasłużenie... sztuką jest ukręcić z gówna bicz.

I tak, i nie. Umówmy się, jak masz Zmarzlika, to nie kręcisz z gówna. Gościu w PO robił średnio po 17 pkt na mecz, mająć możliwość jazdy nawet 7 razy, czyli niemal co drugi bieg w meczu.

Jasne, Stal miała pod górkę, sporo kontuzji, ale na maksa osłabieni pojechali tylko jeden mecz w tym sezonie - w Toruniu. Nie liczę spotkania na koniec RZ w Lublinie, bo ono nie miało żadnego znaczenia dla obu stron. Natomiast od rewanżu z Toruniem jechali tylko bez Thomsena i na ZZ za niego nie wychodzili wcale tak źle.

Oczywiście to nie jest tak, że Chomski tylko siedział i patrzył jak Zmarzlik klepie punkty. Taktycznie wydaje się, że też rozgrywał te PO bez zarzutu. A tak naprawdę wiekszą część pracy trenera Ci ludzie wykonują poza kamerami PRzygotowanie toru, rozmowy z zawodnikami, działanie w parku maszyn podczas meczu, pilnowanie tego, jak się tor zmienia, jak jest równany/polewany i przekazywanie tego zawodnikom.

My w tym sezonie pojechaliśmy trzy mecze w RZ w piątkę, a ostatnie 4 spotkania w PO z połową kapitana i najlepszego zawodnika zespołu. Z przyczyn dla mnie kompletnie niezrozumiałych jest to permanentnie pomijane. Mamy tor, który od trzech lat jest twierdzą nie do zdobycia (z jedna rysą) i jest do bólu powtarzalny. Atmosfera w drużynie jest bardzo dobra, choć jak widać w kuchniach meczu, to nie jest tak, ze zawsze wszyscy smyrają sie po pleckach. Czasem trzeba ustawić kogoś do pionu, czasem uspokoić. i Kuciapa robi to znakomicie.

Maciek ma jednak jeszcze jedną przewagę nad kolegą po fachu z Gorzowa. Doprowadził swój klub do mistrzostwa Polski.

Co do pozostałych nagród, to cieżko się przyczepić. Chociaż ja zawsze z tymi Szczakielami mam problem, czy oceniamy tylko i wyłącznie występy w Elidze, czy jednak całokształ sezonu. Jeśli tylko ligę, to Woryna przed Bewley'em, ale też Miśkowiak przed Cierniakiem. Jeśli całokształ, to Bewley przed Kacprem i zdecydowanie Mateusz przed MIśkowiakiem.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15555 Postautor: Gelo » 11 października 2022, o 08:47

Dokładnie - mając takiego gościa jak Zmarzlik można robić cuda na kiju. Ale zrobić 44 punkty w Toruniu i wygrać w Częstochowie dwoma zawodnikami - tu trzeba mieć łeb. Zawsze go miał. Mnie szczególnie utkwił w pamięci Hlib z rezerwy. I nigdy nie rozumiałem kibiców z Gorzowa, którzy najchętniej wyrzuciliby Chomskiego na zbity pysk. Bez niego nic by nie zdziałali. Można się czepiać, że w XIV zabrakło Vaculika ale jakby nie pojechał wcześniej, byłoby już pozamiatane wcześniej. U nas jednak odpowiedzialność za taktykę rozkłada się na dwóch ludzi. Podział obowiązków nie jest dla mnie do końca czytelny ale większych baboli taktycznych w tym sezonie nie było więc to się broni.

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#15556 Postautor: Rusek » 11 października 2022, o 09:29

Niestety ale nie mogłem wczoraj obejrzeć gali, tak samo kuchni meczu finałowego. Jeśli ktoś gdzieś by znalazł w internecie to głównie chodzi mi o kuchnie meczu, byłbym wdzięczny za linka.
Wyróżnienia trafiły do odpowiednich osób wydaje mi się. Aczkolwiek nie spodziewałem się że Mikkel dostanie statuetkę, gratulacje. W kategorii juniorów obawiałem się że może nagrodę zgarnąć Misiek, aczkolwiek jeśli chodzi o dokonania w całym sezonie to bardzo dobry sezon Mateusza zwieńczony sukcesem IMŚJ. Nasza drużyna w tym roku sporo zdobyła, szkoda że ten skład teraz będzie miał takie przemeblowanie... Zobaczymy co przyniesie kolejny sezon. Tego 2022 kibice nie zapomną na pewno długie lata.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

Ge(L)o
Trener

#15557 Postautor: Ge(L)o » 11 października 2022, o 09:34

A może nasi byli tacy przybici, bo zdali sobie sprawę, że fajna drużyna się skończyła. Przez jeden transfer. Małego zawistnego skrzeczącego prostaczka.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15558 Postautor: Gelo » 11 października 2022, o 09:37

Grubo :) ale coś w tym jest

Flagg
Trener

#15559 Postautor: Flagg » 11 października 2022, o 09:40

A może po prostu szukacie na siłe problemu tam, gdzie go nie ma?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15560 Postautor: Gelo » 11 października 2022, o 09:43

Ja osobiście niczego nie szukam. A już z pewnością nie problemu. Miny naszych zawodników wyglądały dziwnie - jakby Drabik podpisywał kontrakt w Lublinie razy sześć - to tyle.

Ge(L)o
Trener

#15561 Postautor: Ge(L)o » 11 października 2022, o 10:17

Ja szukam, ale mam nadzieję, że problemu nie będzie. A nazwiska z drużyny Motoru 2022 zapamiętamy do końca naszych dni. I dobrze, że nie ma w niej mistrza wszechświata.

Karamba
Kadrowicz

#15562 Postautor: Karamba » 11 października 2022, o 10:20

Gelo pisze:Dokładnie - mając takiego gościa jak Zmarzlik można robić cuda na kiju. Ale zrobić 44 punkty w Toruniu i wygrać w Częstochowie dwoma zawodnikami - tu trzeba mieć łeb. Zawsze go miał. Mnie szczególnie utkwił w pamięci Hlib z rezerwy. I nigdy nie rozumiałem kibiców z Gorzowa, którzy najchętniej wyrzuciliby Chomskiego na zbity pysk. Bez niego nic by nie zdziałali. Można się czepiać, że w XIV zabrakło Vaculika ale jakby nie pojechał wcześniej, byłoby już pozamiatane wcześniej. U nas jednak odpowiedzialność za taktykę rozkłada się na dwóch ludzi. Podział obowiązków nie jest dla mnie do końca czytelny ale większych baboli taktycznych w tym sezonie nie było więc to się broni.

Niby tak a z drugiej strony mieć 12 punktów zapasu Zmarzlika i to przegrać to trzeba umieć a trenera roku to się chyba dostaje za cały sezon.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15563 Postautor: Gelo » 11 października 2022, o 10:29

Tak była skonstruowana Stal. Przy kontuzji Thomsena cała trójka musiała pojechać max swoich możliwości. Zmarzlik dał rade. Vaculowi trafiły się śliwki, jedynki, Woźniak katastrofa. Przeciwko Motorowi i to na swoim torze to nie mogło się udać po prostu i tu żaden cudotwórca by nie pomógł. Chomski zrobił wszystko co się dało i nie można mieć do niego żadnych pretensji.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#15564 Postautor: istred » 11 października 2022, o 10:30

Chyba, że się jedzie przeciwko Motorowi w Lublinie :P

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#15565 Postautor: Hayden » 11 października 2022, o 10:30

Ge(L)o pisze:A może nasi byli tacy przybici, bo zdali sobie sprawę, że fajna drużyna się skończyła. Przez jeden transfer. Małego zawistnego skrzeczącego prostaczka.

I znowu po sezonie albo nawet po kilku meczach będziesz przepraszał
Obrazek
Motor mocny

Czarek
Trener

#15566 Postautor: Czarek » 11 października 2022, o 10:39

mema pisze:
Sebekmotor pisze:Strasznie mi żal , że tegorocznej drużyny już nie ma. Serce boli.

Ale jest Zmarzlik w nowym sezonie,pojutrze feta z okazji mistrzostwa dla 782 osób.Jest się z czego cieszyć.

Proponuję niektórym zrobić wycieczkę w okolice 2016 r. (z większością lubelskich kibiców nie ma sensu dyskutować o siermiężnych latach wcześniejszych) i zacząć doceniać, że na tej pozbawionej zdrowego rozsądku ziemi udało się zbudować coś tak wspaniałego.
Nawet jeśli Klub czasami robi błędy, jak w przypadku mini-imprezy w CSK, to warto się zreflektować, że to nie ma wpływu na wynik sportowy zespołu, a to jest najważniejsze. Poza tym wpisujemy się tym w idiotyczną nagonkę, która spada na Motor z różnych stron.
Z drugiej strony są kwestie rzeczywiście istotne, których lubelscy kibice prawie nie podejmują, np. brak dobrych wychowanków i odpowiednich działań w tym zakresie. Tu warto byłoby kierować swoje żale.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#15567 Postautor: Cooper » 11 października 2022, o 10:46

Czasem mozna sie zastanowic czy nie idziemy "szklakiem marmowo-rzeszowskim", a że sukcesy bardziej spektakularne to i pytanie jak bardzo mocno kiedys to pie*dolnie :)

Ale mysle, ze jeszcze pare lat damy rade :) To jest teraz dobry biznes, nie zapominajmy.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Barti
Junior

#15568 Postautor: Barti » 11 października 2022, o 10:48

Uważam ze niektórzy szukają problemu na sile. Byli przybici? Na podium 2 tygodnie temu nie było tego widać, gala jest bardziej „ą ę”, kurz opadł, odebrali co mieli odebrać i tyle. Świętowali wcześniej.

https://gazetawroclawska.pl/zuzlowcy-be ... 2-15842753

Sparta wyglada tutaj również na przybitą.

A co do Zmarzlika to serio nie wiem jak można nie uszanować po pierwsze ze Kuba dopiął taki transfer, a po drugie ze jest to pewniak na mecze u siebie ale przede wszystkim wyjazdy. PEWNIAK.
Czasami coś napisze

Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15569 Postautor: Gelo » 11 października 2022, o 10:51

Zmarzlik to żużlowy kosmita i tu chyba nikt nie ma wątpliwości. Natomiast "ustaw się w to miękciejsze" i tego typu kwiatki nie czynią z niego szlachcica, nawet przy nałożeniu markowego zegarka. Świetny żużlowiec ale prymitywny chłopek - kuchnia meczu tylko to potwierdza. I naprawdę nie wszystko da się wytłumaczyć andrenaliną meczową. Złotousty Jarek mimo ilości k..ew w zdaniu ma jakąś klasę. Doceniam transfer, ale moim zdaniem Kuba przesłodził. Szkoda tak wspaniałej drużyny z charakterem. Serce boli na samą myśl.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#15570 Postautor: istred » 11 października 2022, o 11:02

Będzie nowa drużyna. Kilka meczów i wszyscy pokochają nowe nazwiska.
MM przez pierwszy sezon-dwa był nadętym bufonem, sfochowaną panienką. Teraz kibice za nim płaczą.

Zamrzlik to prosty chłopak, tak jak w zasadzie każdy z żużlowców. Pochodzi z miasta znajdującego się ponad 650 km od Lublina. Mają tam swoje regionalizmy, tak samo jak mieszkańcy naszego regionu (tylko sami tego nie zauważamy). ...z drugiej strony Lublinianie w Motorze nie startują, zatem trudno żeby w kuchni meczu słyszeć nasze regionalizmy.

Karamba
Kadrowicz

#15571 Postautor: Karamba » 11 października 2022, o 11:03

Gelo pisze:Tak była skonstruowana Stal. Przy kontuzji Thomsena cała trójka musiała pojechać max swoich możliwości. Zmarzlik dał rade. Vaculowi trafiły się śliwki, jedynki, Woźniak katastrofa. Przeciwko Motorowi i to na swoim torze to nie mogło się udać po prostu i tu żaden cudotwórca by nie pomógł. Chomski zrobił wszystko co się dało i nie można mieć do niego żadnych pretensji.

Ok z tym ,że pytanie brzmi co uczynił trener Motoru by nie otrzymać statuetki miazga w zasadniczym i z kulawym Mikusiem odrobienie z Toruniem i przede wszystkim z Gorzowem ?

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#15572 Postautor: niespokojny » 11 października 2022, o 11:10

Sprowadzają najlepszego zawodnika świata co by go mogli lubelscy kibice pooglądać nie wyjeżdżając poza Lublin a tutaj niektórzy lamentują. Pewien użytkownik pisze jednocześnie, "co to była za drużyna" a z drugiej strony świętuje, że Drabik pojechał ostatni mecz w barwach Motoru. Logika doprawdy osobliwa.

Jakby El Capitalo Miguel odwalił to co odwalił a Bartek dalej tkwił w swojej comfort zonie to by dopiero było biadolenie i liść albo i dwa po mistrzowskim sezonie, bez widoków na obronę tytułu.

Zapewne nie wszystko się udało, ale poziom zespołu zostanie utrzymany, choć z nowymi postaciami. Wg mnie tez trochę za dużo, ale co zrobić. Kępa chciał się dogadać, zawodnik postanowił inaczej.

Średnio rozumiem postulaty świętowania na Z5. To już chyba świętowaliśmy po meczu? Dodając do tego porę roku jaką mamy i deszczową aurę to komfort dla wszystkich zainteresowanych słaby. Globus mogł być ewentualnie, ale rozumiem że chcieli to zrobić bardziej prestiżowo. Pewnie jakiś prezes Azotów czy Bogdanki nie bylby dopieszczony moknąc na błocie. Gala ekstraligi też odbyła się w hotelu, mechanicy, wirażowi i woźni mogą mieć pretensje. Natomiast szkoda, że nie było jakiegoś przejazdu autobusem przez miasto. Ale to trzeba było zrobić zaraz po meczu.

Sukces ma swoje konsekwencje, lubelski kibic coraz bardziej wymagający. Dobrze to i źle. Ale niektórym to się już jednak trochę w d... poprzewracało.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15573 Postautor: Gelo » 11 października 2022, o 11:14

Być może chodzi o to, że nie dla wszystkich jasny jest podział ról w Motorze. Zakładam, że za taktykę odpowiada Ziółkowski. Ale to Kuciapa ustala z chłopakami przełożenia, dogląda toru. Druga sprawa to fakt, że Motor AD 2022 to kombajn do młócki wszystkiego co staje na drodze. W sezonie zasadniczym nie było nawet okazji do ewentualnego babola. A Stal od początku do końca miała jakieś problemy.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#15574 Postautor: Cooper » 11 października 2022, o 11:16

A Miesiąca wam nie szkoda? To dopiero był charakter, dalej byśmy się bili o utrzymanie, ale z charakterem! A jaka to byla ekipa!

Dla mnie wiekszym problemem jest sciaganie tutaj Jacka Holdera, goscia zupelnie bez wyrazu, z ktorym problemy moga byc wieksze niz z Drabikiem.

Co do Bartka - Kubera wyjasnil wczoraj na gali, jak chcesz byc najlepszy musisz rownac do najlepszych, fajnie ze tego najlepszego nasi beda podpatrywac w parkingu teraz. Kubera, Cierniak - tylko na tym skorzystają.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15575 Postautor: Gelo » 11 października 2022, o 11:23

Mi Miesiaca nie szkoda :)