Żużel w TV
Re: Żużel w TV
ale w Danii jest imię będące odpowiednikiem Mikołaja - Nicolai (Klindt). A Nicki to imię Pedersena, nigdy się nie spotkałem z informacją, że to zdrobnienie
Ostatnio zmieniony 4 października 2022, o 18:06 przez papi, łącznie zmieniany 1 raz.
Czarek pisze:Skąd informacja, że Pedersen ma tak na imię?
Nigdzie nie napisałem, że to imię. Jak napisał kolega wyżej, raczej skorzystanie z "patentu" Tomka Dryły.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
kdsz pisze:Do Michała nie mam zastrzeżeń. Merytorycznie dystansuje Chyla, a Romana bije na głowę.
Audycja mogłaby być oczywiście lepsza, ale i tak fajnie że w przestrzeni medialnej jest coś skierowanego bezpośrednio do lubelskich kibiców. Ja słucham co tydzień.
Zgadzam się z opinią celną i trafną. Michał ma dużą wiedzę i dlatego jest w 5-1. Ja sam tego nie pociągnę.
Ja nie wiem co Duzers robi w końcówce sezonu. Wzięcie go dzisiaj zamiast Hampela to strzał w kolano Lejonen.
Jest jakiś medal, którego Duzers w tym sezonie nie zawalił? Polska, Szwecja, SGP.
Strasznie lubię gościa, ale co mi wyprawia w końcówce sezonu to profanacja
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Jest jakiś medal, którego Duzers w tym sezonie nie zawalił? Polska, Szwecja, SGP.
Jeszcze wcześniej SoN udało mu się zawalić.
Całe szczęście, że mieliśmy Drabika, a nie Duzersa.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
kdsz pisze:Dokładnie tak jak piszesz. SGP to poważna sprawa, dlatego finał eliminacji powinien się składać z kilku turniejów. Może to być otwarty SEC, nie ma problemu. Gdyby trzech najlepszych miało zapewniony awans z tych rozgrywek do GP, to zawody SEC zyskałyby na prestiżu i stawka byłaby zacna. Win-win. Umówmy się, obecnie, poza zawodnikami, nikt specjalnie nie czeka na kolejny turniej z tego cyklu. Takie tam podrzędne rozgrywki wypełniające kalendarz.
Tylko nie to, wtedy w GP i SEC zawodnicy w 80% by się powtarzali, z tą różnicą, że na SECu nadal nikt by nie ogladał a cały cykl nadal utrzymywałyby Tauron + polskie miasta. Patologia. To jest skręt w stronę boksu zawodowego i kilku "organizacji", rozmyje tylko dyscyplinę. Już teraz mnie wkurza ze np. MM i Madsen jezdza i tu i tu.
Challenge nie jest idealny, byly pomysly by go zrobic na poczatku sezonu, ale temat upadl przez finanse (zawodnik przez zime ma czas zebrac budzet na GP). Dzikie karty w wiekszej ilosci teoretycznie tez nie brzmia najlepiej, ale daja jednak mozliwosc manewru.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cooper pisze:kdsz pisze:Dokładnie tak jak piszesz. SGP to poważna sprawa, dlatego finał eliminacji powinien się składać z kilku turniejów. Może to być otwarty SEC, nie ma problemu. Gdyby trzech najlepszych miało zapewniony awans z tych rozgrywek do GP, to zawody SEC zyskałyby na prestiżu i stawka byłaby zacna. Win-win. Umówmy się, obecnie, poza zawodnikami, nikt specjalnie nie czeka na kolejny turniej z tego cyklu. Takie tam podrzędne rozgrywki wypełniające kalendarz.
Tylko nie to, wtedy w GP i SEC zawodnicy w 80% by się powtarzali, z tą różnicą, że na SECu nadal nikt by nie ogladał a cały cykl nadal utrzymywałyby Tauron + polskie miasta. Patologia. To jest skręt w stronę boksu zawodowego i kilku "organizacji", rozmyje tylko dyscyplinę. Już teraz mnie wkurza ze np. MM i Madsen jezdza i tu i tu.
Wystarczy wprowadzić zakaz startu w SGP i SEC jednocześnie. Zróbmy TOP 10 z SGP sie utrzymuje, TOP 3 z SECa wchodzi + 2 DK. W ten sposób masz gwarancję rotacji przynajmniej 3 zawodników w SG co roku. Zresztą, SEC to tylko alternatywa, równie dobrze moze to być inny cykl, nie ma znaczenia jak go nazwiemy. Skoro zrobili już SGP1/2/3 to równie dobrze można zrobić i SGP 4.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Cooper pisze:Tylko nie to, wtedy w GP i SEC zawodnicy w 80% by się powtarzali, z tą różnicą, że na SECu nadal nikt by nie ogladał a cały cykl nadal utrzymywałyby Tauron + polskie miasta. Patologia.
SEC w obecnej formie to sztuka dla sztuki.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
No coz, wielkie dzielo polskich promotorow, ktorzy mieli zrewolucjonizowac zuzel i dac produkt lepszy, bardziej innowacyjny od GP :)
A skonczylo sie marnymi w wiekszosci zawodami z naciaganą obsada, pustymi trybunami i skokiem na samorzadowa kase (plus SSP).
A skonczylo sie marnymi w wiekszosci zawodami z naciaganą obsada, pustymi trybunami i skokiem na samorzadowa kase (plus SSP).
Zabronić uczestniczenia jednocześnie w mistrzostwach Europy i świata? Totalnie bez sensu. Dlaczego tak ograniczać zawodników?
SEC jako Challenge też mi nie bardzo pasuje. Co z nieeuropejczykami? Wiadomo, że aktualnie to tylko Australijczycy i Becker, ale czemu zabierać im szansę na kwalifikację.
Wg mnie po prostu większa ilość zawodników powinna kwalifikować się z GP Challenge. 6 utrzymanych z GP, 6 z Challenge i 3 stałe dzikie karty. Wtedy i walka o utrzymanie i walka o kwalifikację byłaby traktowana poważniej przez czołówkę.
SEC jako Challenge też mi nie bardzo pasuje. Co z nieeuropejczykami? Wiadomo, że aktualnie to tylko Australijczycy i Becker, ale czemu zabierać im szansę na kwalifikację.
Wg mnie po prostu większa ilość zawodników powinna kwalifikować się z GP Challenge. 6 utrzymanych z GP, 6 z Challenge i 3 stałe dzikie karty. Wtedy i walka o utrzymanie i walka o kwalifikację byłaby traktowana poważniej przez czołówkę.
Flagg sugerował otwarte mistrzostwa Europy. Międzykontynentale :)
Sześciu gości z SGP Challenge? Grubo. Przejrzałem zawodników, którzy byli w top 6 w ostatnich pięciu latach. I tak do SGP awansowaliby m. in.:
Smolinski,
Lebiediew,
Łoktajew,
Milik,
Lahti,
Aspgren,
Cook (i tak awansował, jako czwarty),
Ljung.
Blisko awansu byliby tacy goście jak Covatti, Kostygow, czy Pavlic.
Fricke wygrał turniej będąc pierwszoligowcem. Przy sześciu awansujących z SGPCh swoje szanse mogliby zyskać też zawodnicy z drugiej ligi. I to niekoniecznie ci czołowi.
Sześciu gości z SGP Challenge? Grubo. Przejrzałem zawodników, którzy byli w top 6 w ostatnich pięciu latach. I tak do SGP awansowaliby m. in.:
Smolinski,
Lebiediew,
Łoktajew,
Milik,
Lahti,
Aspgren,
Cook (i tak awansował, jako czwarty),
Ljung.
Blisko awansu byliby tacy goście jak Covatti, Kostygow, czy Pavlic.
Fricke wygrał turniej będąc pierwszoligowcem. Przy sześciu awansujących z SGPCh swoje szanse mogliby zyskać też zawodnicy z drugiej ligi. I to niekoniecznie ci czołowi.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
To w końcu chcemy odświeżenia cyklu czy nie? ;)
Poza tym świadomość, że jest 6 miejsc do rozdania w Challenge sprawi, że i czołowi zawodnicy zaczną traktować kwalifikacje poważniej, bo już nie będą mogli być tak pewni dzikusa jak im się w cyklu noga potknie. Taki Vacul czy Tai mają Challenge w nosie, bo wiedzą, że choćby skały srały oni będą jeździć w cyklu.
Sytuacja gdzie rozdanych miejsc jest więcej niż wywalczonych w kwalifikacjach to patologia.
Ewentualnie żeby uniknąć takich totalnych niespodzianek może nie cały cykl, ale jakieś dwudniowe GP Challenge? Można wymyślić jakieś ciekawsze rozwiązanie, ale wiadomo, że z punktu widzenia organizatorów lepiej mieć większą kontrolę nad tym kto ma stały numer GP. Tylko ile to ma wspólnego ze sportem?
Otwarte mistrzostwa Europy też mijają się z celem. Nie mają co prawda długiej historii, ale jednak Europa to Europa i głupio jakby o mistrzostwo Europy walczyli Australijczycy czy Amerykanie.
Poza tym świadomość, że jest 6 miejsc do rozdania w Challenge sprawi, że i czołowi zawodnicy zaczną traktować kwalifikacje poważniej, bo już nie będą mogli być tak pewni dzikusa jak im się w cyklu noga potknie. Taki Vacul czy Tai mają Challenge w nosie, bo wiedzą, że choćby skały srały oni będą jeździć w cyklu.
Sytuacja gdzie rozdanych miejsc jest więcej niż wywalczonych w kwalifikacjach to patologia.
Ewentualnie żeby uniknąć takich totalnych niespodzianek może nie cały cykl, ale jakieś dwudniowe GP Challenge? Można wymyślić jakieś ciekawsze rozwiązanie, ale wiadomo, że z punktu widzenia organizatorów lepiej mieć większą kontrolę nad tym kto ma stały numer GP. Tylko ile to ma wspólnego ze sportem?
Otwarte mistrzostwa Europy też mijają się z celem. Nie mają co prawda długiej historii, ale jednak Europa to Europa i głupio jakby o mistrzostwo Europy walczyli Australijczycy czy Amerykanie.
Nie rozumiem o co chodzi z tym "odswiezeniem" obsady cyklu, przeciez to sie dzieje. Michelsen, Thomsen, Fricke, Lambert, Bewley to sa goscie ktorzy weszli w ostatnim czasie do cyklu i wcale nie obstawiają tyłów. Plus co roku jakis ogorek typu Berntzon albo Nilsson.
Niech wprowadza że żaden zawodnik nie może dostać 2 lata z rzędu dzikusów i koniec tematu. Bez gwiazdek, wnikania w kontuzje itd. Dostałeś dzikusa? Albo jeździsz lepiej albo zapraszamy do eliminacji
Jedziemy po odbiór złota MDMP w Częstochowie. Relacja w MotoWizji już trwa.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
I mamy debiut w drużynie Bartosz Jaworski który kilka dni temu zrobił licencję. W 1 starcie niestety taśma. Ktoś zna tego chłopaka? Ja to pierwsze słyszę o nim.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Mistrz Polski na motocrossie. Ponoć spory talent. Podszedł do licencji raptem po kilku treningach na żużlu i zdał bez problemów. Raczej nie jest to licencja na sztukę.
I ładny bieg z Krawczykiem i Rafalski. Ale jak się trzyma kredę w Czewie, to tak się kończy :)
I ładny bieg z Krawczykiem i Rafalski. Ale jak się trzyma kredę w Czewie, to tak się kończy :)
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Widać ze Jaworski ma duży potencjał. Trzymam kciuki za dalszy rozwój.
Wie ktos który rocznik?
Wie ktos który rocznik?
MOTOR LUBLIN
Rocznik Grzeszczyka. We wrześniu skończył 15 lat ( Dawid jest z grudnia)
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Można jakoś głos włączyć?