Żużlowe różności
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Re: Żużlowe różności
To był finał 1 ligi, Karczewski jechał źle to mu lider zespołu wytłumaczył jak trzeba jechać żeby były efekty. Co jest w tym złego?
Forma. Jak widać po wynikach Franciszka odniosła genialny skutek i odmieniła całkowicie oblicze zawodnika.
Sądząc po tym że oglądali jakiś bieg, a Andriej był juz w kasku odnosiło się to do sytuacji albo w biegu 2 albo 12. Tylko wtedy Karczewski jechał z Mencelem (Andriej jechał kolejno i w 3 i 13). Jeśli to było po 2 biegu to przyniosło efekt w postaci olimpiady w 4 startach. Jeśli po 12 to też nie miało żadnego sensu bo to był 5 start Franciszka. Więc jeśli miało pomóc to efekt był taki jakiego bym oczekiwał, a jeśli po 12 to świadczy tylko o AL, że nie trzyma ciśnienia i wyładował się na 16 latku … który sezon i tak jechał ponad oczekiwania. Jeśli już kogoś chciał ochrzaniać w meczu o taką stawkę to chyba winnym nerwówki był inny zawodnik, który pojechał bezbarwnie jak na jego poprzednie wyniki
Sądząc po tym że oglądali jakiś bieg, a Andriej był juz w kasku odnosiło się to do sytuacji albo w biegu 2 albo 12. Tylko wtedy Karczewski jechał z Mencelem (Andriej jechał kolejno i w 3 i 13). Jeśli to było po 2 biegu to przyniosło efekt w postaci olimpiady w 4 startach. Jeśli po 12 to też nie miało żadnego sensu bo to był 5 start Franciszka. Więc jeśli miało pomóc to efekt był taki jakiego bym oczekiwał, a jeśli po 12 to świadczy tylko o AL, że nie trzyma ciśnienia i wyładował się na 16 latku … który sezon i tak jechał ponad oczekiwania. Jeśli już kogoś chciał ochrzaniać w meczu o taką stawkę to chyba winnym nerwówki był inny zawodnik, który pojechał bezbarwnie jak na jego poprzednie wyniki
Ostatnio zmieniony 1 października 2022, o 11:28 przez Saint, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Taka forma reprymendy też jest potrzebna ,a w sporcie szczególnie. Jak ktoś ma z tym problem to niech zmieni zawód na inny.
Sebekmotor pisze:Taka forma reprymendy też jest potrzebna ,a w sporcie szczególnie. Jak ktoś ma z tym problem to niech zmieni zawód na inny.
Rozumiem, że masz uprawnienia instruktora sportu ?
Saint grałeś kiedyś w coś choćby w SKSie?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Nie mam. Natomiast czasami trzeba przyjąć krytykę na klate. Karczewski powinien jeszcze przeprosić. Lebiediew jest liderem Wilków i miał prawo tak postąpić. Tak jak to zrobił Drabik w Grudziądzu.
Cooper pisze:Saint grałeś kiedyś w coś choćby w SKSie?
Jeśli trenowanie 12 lat sportu i udział w mistrzostwach Polski, oraz uprawnienia instruktora sportu dzieci i młodzieży przynajmniej w jakimś stopniu mogą zrekompensować sks to tak … jeśli jeszcze dodać do tego TKKF, oraz już w oldboyach pare zabawnych - bo to zabawa była - nawet miedzynarodowych sukcesów to chyba moge uznać, „że grałem w SKS”
Niestety zatrzymaliście się z podejsciem do sportu takim które było 20 lat temu, negatywna motywacja która ma wyzwolić złość, ponadnormatywne obciążenia, brak odnowy itd …. Teraz skutki mamy wsród „starszej” młodzieży, urazy kolan, bioder, kregosłupów a i „złamane” psychiki … sam znam przynajmniej dwa przykłady sportowców świetnych - którzy na treningach lali mistrzów świata jak chcieli ale przez „troglodyckie” podejście naszego trenera nie przekładało się to na wyniki … przy obecnej na prawdę kruchej psychice młodych ludzi, to nie zdaje egzaminu. I tu nie chodzi o to czy to sie komuś podoba czy nie tylko o to, że to znak czasów i jakie skutki może spowodować. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 1 października 2022, o 11:52 przez Saint, łącznie zmieniany 4 razy.
Do podrzucania Cierniaka podbiegli od razu Kępa i Mikkel - mimo wszystko w ostatnich tygodniach kapitan zachowuje się bardzo w porządku i mam nadzieję że rozstanie z Lublinem jest tylko chwilowe :)
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
W żużlu czas leci baardzo szybko. Za rok może się okazać, że Mikkel nie będzie nam potrzebny. Kto to wie..
ja żadnych certyfikatów nie mam, ale porównywanie codziennej pracy i relacji trener-zawodnik, do jednorazowego opierdzielu od kolegi z zespołu po słabiutkim występie, jakoś mi się nie zazębiaSaint pisze:Cooper pisze:Saint grałeś kiedyś w coś choćby w SKSie?
Jeśli trenowanie 12 lat sportu i udział w mistrzostwach Polski, oraz uprawnienia instruktora sportu dzieci i młodzieży przynajmniej w jakimś stopniu mogą zrekompensować sks to tak … jeśli jeszcze dodać do tego TKKF, oraz już w oldboyach pare zabawnych - bo to zabawa była - nawet miedzynarodowych sukcesów to chyba moge uznać, „że grałem w SKS”
Niestety zatrzymaliście się z podejsciem do sportu takim które było 20 lat temu, negatywna motywacja która ma wyzwolić złość, ponadnormatywne obciążenia, brak odnowy itd …. Teraz skutki mamy wsród „starszej” młodzieży, urazy kolan, bioder, kregosłupów a i „złamane” psychiki … sam znam przynajmniej dwa przykłady sportowców świetnych - którzy na treningach lali mistrzów świata jak chcieli ale przez „troglodyckie” podejście naszego trenera nie przekładało się to na wyniki … przy obecnej na prawdę kruchej psychice młodych ludzi, to nie zdaje egzaminu. I tu nie chodzi o to czy to sie komuś podoba czy nie tylko o to, że to znak czasów i jakie skutki może spowodować. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 1 października 2022, o 11:58 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Saint pisze:...
Ale nikt nie mówi o trenowaniu, tylko o adrenalinie na boisku , torze itd. Nie raz w nerwach się coś krzyknie nawet do serdecznego kolegi, bo po prostu tak jest i opieprz od starszego kolegi to żadna nowość ani kiedyś ani dziś. Oczywiście dobór słów Barneya trochę buracki, ale też pamiętajmy że to nie jest jego ojczysty język. Przy tak bogatej karierze sportowej dziwi mnie że tego nie czujesz.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cooper pisze:Saint pisze:...
Ale nikt nie mówi o trenowaniu, tylko o adrenalinie na boisku , torze itd. Nie raz w nerwach się coś krzyknie nawet do serdecznego kolegi, bo po prostu tak jest i opieprz od starszego kolegi to żadna nowość ani kiedyś ani dziś. Oczywiście dobór słów Barneya trochę buracki, ale też pamiętajmy że to nie jest jego ojczysty język. Przy tak bogatej karierze sportowej dziwi mnie że tego nie czujesz.
Ale nawet „opieprz” można zabarwić pozytywnie … a tu było czyste wyładowanie frustracji i złości … ot znalazł kozła … Ciekawe czy z Musielakiem też tak gadał. W przypadku bardziej krnąbrnego charakteru „obiektu” to zalążek konfliktu i zupełnie odwrotny skutek. Taką „informację zwrotną” to można dostać od serdecznego przyjaciela gdzie w 100 % jesteś pewny jego opinii(i to nie przed kamerą) a oni nawet na dobrych znajomych nie wyglądali ;)
Reprymenda (pomijając formę) miałaby sens gdyby odniosła skutek, tutaj poza poniżeniem ( publicznym) Franka i po raz kolejny potwierdzeniu „swojej jakości” Andriej nie zyskał nic … No chyba, że jemu pozwoliła utrzymać adrenaline na wysokim poziomie i zachować poziom jazdy, to możemy uznać połowiczny sukces który dał im awans. Nie odbieram mu sportowych zasług ale po ludzku zachował sie jak ostatni „prostak” …
-
Maretzky76
- Szkółkowicz
Polecam felieton na pobandzie, "zapach metanolu i nastąpiła niezręczna cisza" fajnie napisany i celnie punktujący wszystkich hejterów. Gratulacje dla autora
Jak widzę lub słyszę stwierdzenie "zapach metanolu " to mnie telepie. Podobnie reaguję na hasło "mijanki"
-
Maretzky76
- Szkółkowicz
Przeczytaj, liczy się treść nie tytul
Gelo pisze:Jak widzę lub słyszę stwierdzenie "zapach metanolu " to mnie telepie. Podobnie reaguję na hasło "mijanki"
Zapach lubelskiego spalonego oleju by Cię usatysfakcjonował?
Flagg pisze:ja żadnych certyfikatów nie mam, ale porównywanie codziennej pracy i relacji trener-zawodnik, do jednorazowego opierdzielu od kolegi z zespołu po słabiutkim występie, jakoś mi się nie zazębia
Tylko co on dał? Poza poniżeniem Franciszka i po raz kolejny ujawnieniem, że AL nie trzyma ciśnienia i wyładowuje je poniżając kolegów z drużyny … chyba że uznamy że ostatnia 3 Musielaka to był efekt strachu przed „wylaniem pomyj” na głowę przez AL ale jakoś mam wątpliwości … jeśli to po 2 biegu to jakoś nie pomogło a jeśli po 12 to chyba i forma i czas dobrana niezbyt trafnie. Zwlaszcza … przed kamerą . Nie widział kamery ? Wątpię
Maretzky76 pisze:Przeczytaj, liczy się treść nie tytul
Fajnie napisany, tylko mam obawy, że to głos wołającego na puszczy … albo go oleją albo będzie jazda po autorze. Dryła już odpuścił - tak jak ktoś tu pisał - dla własnego dobra powinien odrzucać komentowanie spotkań Motoru bo mając w pamięci jego emocjonalne komentowanie to, tego nie da się słuchać .
Kaman pisze:Gelo pisze:Jak widzę lub słyszę stwierdzenie "zapach metanolu " to mnie telepie. Podobnie reaguję na hasło "mijanki"
Zapach lubelskiego spalonego oleju by Cię usatysfakcjonował?
Po prostu takie stwierdzenia bynajmniej nie uwiarygodniają autorów jako znawców sportu o którym się wypowiadają.
Bynajmniej moim zdaniem :D
Ja nie rozumiem czepiana się Dryły czy komentuje mecze Motoru czy innych drużyn to robi to obiektywnie. Kilka meczy na wyjeździe z udziałem Motoru w jego wykonaniu obejrzałem, posłuchałem i nie widziałem aby jakoś był stronniczy (pozdro dla noskowicza) czy emocjonalny dla Motoru.
A tekst w po bandzie w punkt. Boli? Ma boleć. Słychać wycie? Znakomicie. Czekamy na galę pge a możne dziwnym trafem w tym roku jej nie będzie? XD
A tekst w po bandzie w punkt. Boli? Ma boleć. Słychać wycie? Znakomicie. Czekamy na galę pge a możne dziwnym trafem w tym roku jej nie będzie? XD
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Ale to właśnie chodzi o to że traci całą emocjonalność jak Motor wygrywa … żeby nikt mu nie zarzucił stronniczości …
To źle że zachowuje profesjonalizm w swojej pracy? Dla mnie to problem z niczego.
Profesjonalizm zachowuje, ale traci to, za co jest lubiany i ceniony - za emocje. Więc może to nie jest najlepszy pomysł żeby komentował nasze mecze?
Ja jakoś tego nie odczuwam ze traci. Może jestem inny. Być może nie będzie komentował meczu Motoru za rok. Znając Majewskiego bardzo prawdopodobne.