Motor Lublin w sezonie 2022
Re: Motor Lublin w sezonie 2022
Według nieoficjalnych jeszcze informacji, jeżeli zarząd Motoru nie dogada się z Mikkelem Michelsenem do lubelskiego zespołu dołączy również Fredrik Lindgren i Bartosz Bańbor.
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... ad/75l6ksg
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... ad/75l6ksg
No to zaczyna się znowu robić galimatias :) Miało być wszystko jasne, a tutaj niewiadoma z MM, Lampart mówiący, ze chce zostać...
Zmarzlik, Michelsen, Hampel, Kubera, Lampart, Cierniak - kibicowałbym ;)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Torsen pisze:A ja nie mam zdania - oba scenariusze mają swoje wady i zalety, których nie potrafię zwazyc.
Warto natomiast zauważyć co innego - o Zmarzliku Prezes mówi otwarcie, a o Michelsenie "pomidor", choć przecież obie sagi są w jednakowym stopniu tajemnnicą poliszynela. Kto wie, może to rzeczywiście oznacza, że coś się próbuje odkręcić.
Dla mnie najbardziej znamienny był półuśmiech Kępy, jakby chciał powiedzieć "będzie dobrze".
Jeśli umiem czytać między wierszami to temat nie jest zamknięty, a jeśli Kępa jakiś temat prowadzi, to raczej doprowadzi do końca.
I taki chyba był pomysł od samego początku.Zmarzlik, Michelsen, Hampel, Kubera, Lampart, Cierniak - kibicowałbym ;)
Tak czy inaczej przy wymianie MM - Lindgren i dojściu kosmicznego Zmarzlika, który w playoff kręci średnią 2,8 z hakiem, Motor i tak będzie mocniejszy więc Kuba nie kłamał ;)
Lampart swoje zrobił dla mnie nie ma nawet tematu, powinien zejść ligę niżej. Ewentualnie w elidze na U24, ale w innym zespole. Wyjazdy każdy wiemy jak wyglądają kabel po każdej stykowej sytuacji.
istred pisze:Do gry zaraz wyjdzie Krosno. Idealnie by było gdyby MM został w Lublinie, a Lindgren poszedł do Krosna ;)
A ja poprosze FL za Drabika - jeśli rzeczywiście oddajemy Maxa … Nawet przy pozostaniu MM mamy nadal jedno miejsce.
Flagg pisze:No to zaczyna się znowu robić galimatias :) Miało być wszystko jasne, a tutaj niewiadoma z MM, Lampart mówiący, ze chce zostać...
+ Bańbor
Chyba wszyscy byśmy kibicowali :))
istred pisze:I taki chyba był pomysł od samego początku.Zmarzlik, Michelsen, Hampel, Kubera, Lampart, Cierniak - kibicowałbym ;)
od samego poczatku, to raczej pomysl byl taki:
1. Zmarzlik, 2. MM, 3. Hampel, 4. Kubera, 5. Drabik, 6. Cierniak, 7. junior, 8.Lampart
nie wydaje mi sie, aby Lampart byl planowany na numery 1-5
METHANOL ADVENTURE TEAM
grzesieck pisze:istred pisze:I taki chyba był pomysł od samego początku.Zmarzlik, Michelsen, Hampel, Kubera, Lampart, Cierniak - kibicowałbym ;)
od samego poczatku, to raczej pomysl byl taki:
1. Zmarzlik, 2. MM, 3. Hampel, 4. Kubera, 5. Drabik, 6. Cierniak, 7. junior, 8.Lampart
nie wydaje mi sie, aby Lampart byl planowany na numery 1-5
Z kim zatem miałby walczyć o pozycję z Kuberą na U24 czy Hampelem? Gdy zostanie pod 8/16 sezon na marne :)
Owszem, sezon na marne chyba ze beda jakies kontuzje, po prostu nie wydaje mi sie, aby Lampart byl planowany (dzisiaj, wczoraj, 3 miesiace temu) jako jeden z piatki jezdzacych seniorow :)
METHANOL ADVENTURE TEAM
Lampart to chyba bardzo nie chce wracać do 1 ligi. Tam praktycznie każdy klub wziałby go z pocałowaniem ręki. A w Elidze robi się trochę ciasno. Miejsce jest tylko w 3 ekipach: Krosno, Toruń, Gorzów.
Krosno jednak dogadało się już wcześniej ze Świdnickim
Gorzów woli swojego Jasińskiego + chcą sprawdzić młodego Salonena, I obaj kosztuja pewnie dużo mniej niż Pantera.
Toruń rozważa tez Kvecha i Beckera.
Zresztą, na miejscu Kępy, za nic nie puściłbym młodego do Torunia. Nie ma co ułatwiać życia bezpośrednim rywalom.
Gdyby weszła Zielona czy Bydgoszcz, to pewnie byłyby naturalnym kierunkiem dla Wiktora.
Możliwe więc, że team Lamparta zdecyduje się poczekać. U nas cieżko będzie się Wiktorowi przebić, bo jest jeszcze Mateusz. Ale zawsze przecież wchodzi opcja wypożyczenia, czy to właśnie do Elipy, czy w ostatecznośći do pierwszej ligi. Okazje i chętni na pewno się znajdą.
A co do Mikkela. Wywiad z Kuciapą dla RMF
A Mikkel Michelsen?
To też się wyjaśni w najbliższych tygodniach.
Podejrzewam, ale rozmawiacie ze sobą. Ma ochotę zostać?
Oczywiście, że on ma chęć zostać. Tak naprawdę to jest jego decyzja i są rozmowy z zarządem.
Krosno jednak dogadało się już wcześniej ze Świdnickim
Gorzów woli swojego Jasińskiego + chcą sprawdzić młodego Salonena, I obaj kosztuja pewnie dużo mniej niż Pantera.
Toruń rozważa tez Kvecha i Beckera.
Zresztą, na miejscu Kępy, za nic nie puściłbym młodego do Torunia. Nie ma co ułatwiać życia bezpośrednim rywalom.
Gdyby weszła Zielona czy Bydgoszcz, to pewnie byłyby naturalnym kierunkiem dla Wiktora.
Możliwe więc, że team Lamparta zdecyduje się poczekać. U nas cieżko będzie się Wiktorowi przebić, bo jest jeszcze Mateusz. Ale zawsze przecież wchodzi opcja wypożyczenia, czy to właśnie do Elipy, czy w ostatecznośći do pierwszej ligi. Okazje i chętni na pewno się znajdą.
A co do Mikkela. Wywiad z Kuciapą dla RMF
A Mikkel Michelsen?
To też się wyjaśni w najbliższych tygodniach.
Podejrzewam, ale rozmawiacie ze sobą. Ma ochotę zostać?
Oczywiście, że on ma chęć zostać. Tak naprawdę to jest jego decyzja i są rozmowy z zarządem.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Tymczasem Puka:
Gdzie nie wejdziesz tam inne informacje :D
Ostateczne jednak potwierdzenie odejścia z Motoru nastąpi już w najbliższych dniach. Na razie zawodnik skupia się na świętowaniu mistrzostwa i przygotowaniach do GP Polski w Toruniu, które będzie jego ostatnią imprezą w tym roku. Zawodnik od dawna planował, że o swojej decyzji poinformuje fanów dopiero po skończonym sezonie i nie chciał tego robić w trakcie trwania mistrzowskiej fety.
Gdzie nie wejdziesz tam inne informacje :D
nie wiadomo co myśleć. Jestem z zespołu tych, dla których ogłoszenie wczoraj odejścia to byłby policzek. Ronaldo odwalił podobny numer po wygraniu LM, pokazał olbrzymie ego i przekonanie, że jest większy od klubu, w którym gra. Jest czas radości i czas pożegnań, nie powinno się ich mieszać (Domin tak się właśnie pożegnał z Unią, również nie bardzo mi się to podobało, choć było wiadomo, że idzie do nas).
Ale, jeśli ma zostać to na pewno wczoraj był moment żeby to powiedzieć.
Możliwości są dwie, albo ostre negocjacje/prace nad odkręceniem tego co już się zadziało albo udawanie do końca, że gra ciągle się toczy.
Ale, jeśli ma zostać to na pewno wczoraj był moment żeby to powiedzieć.
Możliwości są dwie, albo ostre negocjacje/prace nad odkręceniem tego co już się zadziało albo udawanie do końca, że gra ciągle się toczy.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Flagg pisze:Oczywiście, że on ma chęć zostać. Tak naprawdę to jest jego decyzja i są rozmowy z zarządem.
Nie wiem czy dobrze interpretuję, ale te "pomidory" i jednoczesne uśmiechy, te słowa, że "ON chce zostać", wyglądają trochę na gierkę z Włókniarzem. Tu Kuciapa jasno powiedział, że Mikkel chce zostać. Tak, jakby klub chciał między słowami publicznie się podrażnić ze Świącikiem.
A tutaj Adamczyk z PS:
W częstochowskim klubie śpią jednak spokojnie. Porozumienie z Duńczykiem zostało dawno zawarte i według naszych informacji zawodnik zapewnił działaczy Włókniarza, że nic w tej materii się nie zmieni. Co więcej, podczas mistrzowskiego bankietu dla zawodników Motoru, miał ponoć pożegnać się już z kolegami z lubelskiej drużyny.
W częstochowskim klubie śpią jednak spokojnie. Porozumienie z Duńczykiem zostało dawno zawarte i według naszych informacji zawodnik zapewnił działaczy Włókniarza, że nic w tej materii się nie zmieni. Co więcej, podczas mistrzowskiego bankietu dla zawodników Motoru, miał ponoć pożegnać się już z kolegami z lubelskiej drużyny.
No i cholera jasna po okresie zaprzeczania, niedowierzania, żałoby i pogodzenia się z faktem, nadzieja znowu odżyła. Goddamit!
Jak Mikkel pozostanie to co za druzyna to będzie!
Jak Mikkel pozostanie to co za druzyna to będzie!
Ja bym sobie jakiś wielkich nadziei nie robił jednak. Wciąż dużo więcej wskazuje jednak na to, że to wymiany na linii Motor - Włókniarz dojdzie
IMO Mikkel da kibicom 2-3 dni na ochłonięcie i pożegna się pięknym i wzruszającym postem na FB
IMO Mikkel da kibicom 2-3 dni na ochłonięcie i pożegna się pięknym i wzruszającym postem na FB
A tutaj Adamczyk z PS:
W częstochowskim klubie śpią jednak spokojnie. Porozumienie z Duńczykiem zostało dawno zawarte i według naszych informacji zawodnik zapewnił działaczy Włókniarza, że nic w tej materii się nie zmieni. Co więcej, podczas mistrzowskiego bankietu dla zawodników Motoru, miał -->>ponoć<<-- pożegnać się już z kolegami z lubelskiej drużyny.
:D
W częstochowskim klubie śpią jednak spokojnie. Porozumienie z Duńczykiem zostało dawno zawarte i według naszych informacji zawodnik zapewnił działaczy Włókniarza, że nic w tej materii się nie zmieni. Co więcej, podczas mistrzowskiego bankietu dla zawodników Motoru, miał -->>ponoć<<-- pożegnać się już z kolegami z lubelskiej drużyny.
:D
- Retrospeedway
- Senior
Fredka nie nadaje się na nasz lubelski betonik to zawodnik ze słabym startem a od Holdera to ja wolę Pawła Miesiąca.
Czyli ewidentnie uruchomiły się wszystkie piekarnie na raz i nie wiadomo, w której zakalca upiekli :D
- Retrospeedway
- Senior
To że MM chce zostać to mogę uwierzyć bo jeździć w drużynie z tym głupowatym Leonkiem to nie przyjazna wiza rozwoju.Michelsen już lepszy nie będzie.Akurat tak się składa że jego dziewucha powinna zacząć dawać mu w kość w 2023 także dla nas mała strata.Dawać Smyka i Rasmusa i gitara.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Retrospeedway pisze:To że MM chce zostać to mogę uwierzyć bo jeździć w drużynie z tym głupowatym Leonkiem to nie przyjazna wiza rozwoju.Michelsen już lepszy nie będzie.Akurat tak się składa że jego dziewucha powinna zacząć dawać mu w kość w 2023 także dla nas mała strata.Dawać Smyka i Rasmusa i gitara.
Problem w tym że oni ewidentnie polubili swoje towarzystwo od pewnego czasu.
Oczywiscie jeśli Kepa bedzie chcial sie licytować to raczej to wygra ze Swiacikiem ale nie robmy narracji że Madsen psuje atmosfere bo to sa kompletne bzdury.
- Retrospeedway
- Senior
Przyjacielu kochany CKM moim eksperckim okiem gdyby nie było Madsena w Częstochowie tylko jakiś inny obcokrajowiec to Fredka jeździłby 1,5 lepiej.
Ja troszkę na psychologii sportu się znam,widać to gołym okiem.Ostatni mecz Lindgren pojechał sobie bez presji nie oglądając sie na nikogo strzelił komplet.
Ja troszkę na psychologii sportu się znam,widać to gołym okiem.Ostatni mecz Lindgren pojechał sobie bez presji nie oglądając sie na nikogo strzelił komplet.
Retrospeedway pisze:Przyjacielu kochany CKM moim eksperckim okiem gdyby nie było Madsena w Częstochowie tylko jakiś inny obcokrajowiec to Fredka jeździłby 1,5 lepiej.
Padłem xP.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Nie. Fredrik jest zawodnikiem bardzo jednowymiarowym. Jeśli ma tor taki jak w ostatnim meczu gdzie można poszaleć to taki Madsen nie ma do niego podjazdu , problem pojawia sie jak tor jest twardy np. taki byl w Gorzowem. Obnaża to wszytkie jego słabości a ze wiekszość torów w lidze to betony no to mamy 1.65 srednia wyjazdowa.