Finał DMP: Motor Lublin - Stal Gorzów 53:37 (92:88)
Re: Finał DMP: Motor Lublin - Stal Gorzów (39:51), 25.09., godz. 19:15
Czujecie już powoli stres? Bo im bliżej niedzieli tym coraz więcej o meczu myślę ;)
Gelo pisze:Nic nie musimy. Najwyżej możemy. Powtórzenie srebra też jest wielkim sukcesem. Co ma powiedzieć Sparta?
A co nas obchodzi jakaś Sparta? Tylko mistrzostwo.
Motor mocny
-
CKM1946
- Zawodowiec
Gelo pisze:Nic nie musimy. Najwyżej możemy. Powtórzenie srebra też jest wielkim sukcesem. Co ma powiedzieć Sparta?
Jak na moje to srebro nie będzie sukcesem po takim sezonie gdzie szliście jak walec przez cały sezon. Kiedyś na pewno taki medal będzie doceniony ale na gorąco po meczu to będzie zawód spory.
Pozostaje wierzyć, że wymieniony przez Ciebie walec jutro będzie szedł pełną parą. To prawda co napisałeś, cały sezon pełna dominacja i w finale kapitulacja?
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
CKM1946 pisze:Gelo pisze:Nic nie musimy. Najwyżej możemy. Powtórzenie srebra też jest wielkim sukcesem. Co ma powiedzieć Sparta?
Jak na moje to srebro nie będzie sukcesem po takim sezonie gdzie szliście jak walec przez cały sezon. Kiedyś na pewno taki medal będzie doceniony ale na gorąco po meczu to będzie zawód spory.
Jasne że tak. Jutro cały stadion przyjdzie z nadzieją, że skończy się to złotem. Sam ci jestem ciekaw jak trybuny zareaguja na srebro. Aczkolwiek mam głęboka nadzieję, że nie będzie dane mi się przekonac :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
"Nadejszła wiekopomna chwila", albo jak mówią inni: "Nadszedł dzień dzisiejszy" :)
Cieszymy się nim. Pokażmy, że to w Lublinie bije obecnie serce polskiego żużla :)
Miłego dnia wszystkim życzę, od rana do późnej nocy.
Cieszymy się nim. Pokażmy, że to w Lublinie bije obecnie serce polskiego żużla :)
Miłego dnia wszystkim życzę, od rana do późnej nocy.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Saeyl pisze:Czujecie już powoli stres? Bo im bliżej niedzieli tym coraz więcej o meczu myślę ;)
Ja już od środy wieczorem żyje tym meczem. :D niezależnie od wyniku jestem dumny z bycia kibicem Motoru. Życzę dziś wszystkim wielkich emocji i naszego zwycięstwa :)
Ja tam sobie od rana chodzę po mieszkaniu i nucę "wiara jest w nas..." ;)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- Dragon_Juventino
- Junior
Ja czekam na ten mecz od 2 tyg. Ciężko się skupić, 100 analiz itp. Urlop zaklepany na jutro od miesiąca.
Nie wiem. Ja do sportu podchodzę bardzo emocjonalnie. Dla mnie nie ma:,, trudno, może za rok? ", " nic się stało srebro też dobre ". Sport to cykle i jeśli masz swój czas należy z niego wycisnąć 200%.
Optymistą niestety nie jestem. 12 pkt to bardzo dużo. Stawiałem na max - 8. Tu musi zagrać absolutnie wszystko.
Z perspektywy czasu dochodzę do wniosku, że chyba lepiej jest 1 mecz jechać u siebie i bronić zaliczki na wyjeździe. Tu opinie są na pewno podzielone.
Wszystko u mnie kręci się teraz wokół mecz. Nadzieja i wiara umiera ostatnia. Łzy się na pewno poleją. Ostatnio taki stres miałem na Rybniku i finale LM 2017. Idzie zwarować.
Od początku mocno! Wierzymy w Was chlopaki!
P. S jakolwiek to nie zabrzmi z ust kibica Motoru, to tak - srebro nie będzie sukcesem po takim sezonie. Było w zeszłym. Bądźmy szczerzy wobec siebie.
Nie wiem. Ja do sportu podchodzę bardzo emocjonalnie. Dla mnie nie ma:,, trudno, może za rok? ", " nic się stało srebro też dobre ". Sport to cykle i jeśli masz swój czas należy z niego wycisnąć 200%.
Optymistą niestety nie jestem. 12 pkt to bardzo dużo. Stawiałem na max - 8. Tu musi zagrać absolutnie wszystko.
Z perspektywy czasu dochodzę do wniosku, że chyba lepiej jest 1 mecz jechać u siebie i bronić zaliczki na wyjeździe. Tu opinie są na pewno podzielone.
Wszystko u mnie kręci się teraz wokół mecz. Nadzieja i wiara umiera ostatnia. Łzy się na pewno poleją. Ostatnio taki stres miałem na Rybniku i finale LM 2017. Idzie zwarować.
Od początku mocno! Wierzymy w Was chlopaki!
P. S jakolwiek to nie zabrzmi z ust kibica Motoru, to tak - srebro nie będzie sukcesem po takim sezonie. Było w zeszłym. Bądźmy szczerzy wobec siebie.

Dragon_Juventino pisze:P. S jakolwiek to nie zabrzmi z ust kibica Motoru, to tak - srebro nie będzie sukcesem po takim sezonie. Było w zeszłym. Bądźmy szczerzy wobec siebie.
Oczywiście ze srebro nie będzie sukcesem, a będzie jedynie na otarcie łez.
Mam podobne podejście do Twojego. Ciężko jest mi wytłumaczyć sobie ze nic się nie stało, zwłaszcza ze „miażdżylismy te ligę przeokrutnie” w rundzie zasadniczej.
Im bliżej meczu jednak wiara jest większa ze się uda, będzie ciężko ale jest to możliwe jeśli każdy da z siebie wszystko i wystrzeżemy się błędów. Jeśli zie nie uda? Będzie kac moralny bardzo duży, i ciężko będzie się z tym pogodzić, bo będzie trzeba czekać kolejny rok na ten upragniony pierwszy tytuł.
Czasami coś napisze
Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!
Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!
- tezetomaniak
- Trener
Na tym forum to w ogóle będzie żałoba, jeżeli ze złota wy****a nie kto inny jak Staleczka ;) Będzie ostro, ale Michelsen pokazał, że moze zakręcić już koło kompletu
Widzę, że padamy ofiarą świetnej jazdy naszej drużyny :) Trzeba spojrzeć na to racjonalnie. KAŻDY medal to gigantyczny sukces. Co mają powiedzieć w Lesznie, we Wrocławiu, w Częstochowie czy Toruniu? Tam są naprawdę powody do ogromnego rozczarowania. W fazie zasadniczej tłukliśmy wszystkich i nikt tego nie podważa. Tylko, że można mieć wątpliwości czy inne drużyny jechały wtedy na maxa. Trzeba też spojrzeć prawdzie w oczy, że w playoffach mamy zjazd formy. Głównie brakuje punktów Mikkela I Maksa czyli dziwnym trafem dwóch gości, którzy wiadomo, że odchodzą. Pozostałym trafiają się wpadki. W Gorzowie pojechaliśmy po prostu słabo. I trzeba też docenić Stal. Są w gazie, są znakomicie prowadzeni taktycznie. Ujechanie we dwóch 44 punktów w Toruniu - wielki szacun. Dlatego mnie brak złota aż tak bardzo nie zaboli. Nic tego nie zmieni że Motor odjechał świetny sezon i dostarczył kibicom wielu znakomitych emocji. A w końcu o to w tym wszystkim chodzi.
Gelo pisze:. Nic tego nie zmieni że Motor odjechał świetny sezon
Najlepszy w historii. Niezależnie od wyniku dzisiejszego meczu.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
tezetomaniak pisze:Na tym forum to w ogóle będzie żałoba, jeżeli ze złota wy****a nie kto inny jak Staleczka ;) Będzie ostro, ale Michelsen pokazał, że moze zakręcić już koło kompletu
Oczywiście, że będzie, a Ty będziesz świętował? Raczej wątpię
Ale mecz przed nami. Może się uda
Gelo pisze:Widzę, że padamy ofiarą świetnej jazdy naszej drużyny :) Trzeba spojrzeć na to racjonalnie. KAŻDY medal to gigantyczny sukces. Co mają powiedzieć w Lesznie, we Wrocławiu, w Częstochowie czy Toruniu? Tam są naprawdę powody do ogromnego rozczarowania. W fazie zasadniczej tłukliśmy wszystkich i nikt tego nie podważa. Tylko, że można mieć wątpliwości czy inne drużyny jechały wtedy na maxa. Trzeba też spojrzeć prawdzie w oczy, że w playoffach mamy zjazd formy. Głównie brakuje punktów Mikkela I Maksa czyli dziwnym trafem dwóch gości, którzy wiadomo, że odchodzą. Pozostałym trafiają się wpadki. W Gorzowie pojechaliśmy po prostu słabo. I trzeba też docenić Stal. Są w gazie, są znakomicie prowadzeni taktycznie. Ujechanie we dwóch 44 punktów w Toruniu - wielki szacun. Dlatego mnie brak złota aż tak bardzo nie zaboli. Nic tego nie zmieni że Motor odjechał świetny sezon i dostarczył kibicom wielu znakomitych emocji. A w końcu o to w tym wszystkim chodzi.
Moim zdaniem w Gorzowie pojechaliśmy całkiem przyzwoicie. Wystarczył by tylko przęciętno-przyzwoity występ MM na 10pkt w 6 i dzisiaj byśmy się zastanawiali czy odrobimy te 4-6 punktów po 1 serii czy do 10 biegu.
Dostać w sześciu biegach 26:10 to nie jest dobra jazda.
Daj link Gelu do twojej piosenki.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Wszystko było jako tako do momentu gdy w biegu 12? Wyjechał zamiast Drabika Cierniak. Później poszło info, że nie jedzie MM i było po meczu.
Dzięki.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Jak tam kolejki? Słyszałem, że niektórzy od 11 stoją i obiady im donosili ;)
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
I to wyznanie Griszy na koniec filmu :)
-
CKM1946
- Zawodowiec
No to powodzenia. Zadanie ciężkie ale nie niemożliwe