Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Tomek Gollob nie zawodzi!
- Nie możemy zapomnieć o honorowym prezesie Stali Gorzów, Władysławie Komarnickim, który najpierw stworzył warunki do mojego tytułu mistrzowskiego, a potem pomógł Bartoszowi Zmarzlikowi - komentuje Gollob
- Nie możemy zapomnieć o honorowym prezesie Stali Gorzów, Władysławie Komarnickim, który najpierw stworzył warunki do mojego tytułu mistrzowskiego, a potem pomógł Bartoszowi Zmarzlikowi - komentuje Gollob
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- tezetomaniak
- Trener
https://twitter.com/zmarzlik95/status/1 ... gFYHA&s=19
No to Zmarzlik ma oficjalnie więcej tytułów IMŚ niż cała reszta polskich żużlowców, razem. Dobranoc.
No to Zmarzlik ma oficjalnie więcej tytułów IMŚ niż cała reszta polskich żużlowców, razem. Dobranoc.
Gratulacje dla Bartka. Wielka rzecz.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Drugi mistrz świata w składzie Motoru, bardzo duża wartość dodana sportowo i marketingowo brawo :) no i na lajciku obejrzy się ostatni turniej w Toruniu, na luzaku pojedzie sobie, a tak zawsze lepiej i pewnie zamiecie cały turniej ;)
Flagg pisze:Kontrolowane przecieki mówią, że Pan Menago odegrał dość istotną rolę w wyborze nowego klubu MM. Oczywiście, nic nie mogło odbyć się bez wiedzy samego zawodnika, ale ponoć Momont był bardzo aktywny w kwestii przekonania Mikkela do zostania Lwem w 2023.
Wiadomo, że ostatnie słowo należy do zawodnika, ale żużlowcy doskonale wiedzą ile znaczy dobry mechanik (niektórzy zawodnicy - W. Lampart, Miśkowiak - bez mechaników nie istnieją). Nie wiadomo ile udziału mają Momotowie w sukcesach MM w ostatnich latach. Może dużo? Może nacisnęli delikatnie, że nie widzi im się dalsza współpraca w Lublinie? Z tego co kojarzę to jeden z Momotów jest mechanikiem, a drugi mechanikiem/menadżerem. Są z Rybnika. Częstochowę maja też blisko (i nie chodzi mi tylko o czas dojazdu). Jeśli tak, to wbrew pozorom mogą mieć bardzo dużo do powiedzenia jeśli chodzi o klub, w którym MM będzie jeździł. Może Świącik wyczuł sprawę, wiedział że MM nie przekona to posmarował Momotom żeby ci wywarli presję na MM, do tego kwasy przy przedłużeniu kontraktu i samo poszło... *
Myślę, że to wszystko może być dużo bardziej skomplikowane niż kibicom się wydaje.
*zaznaczam, że to nie są żadne piekarnie, przecieki bardziej lub mniej kontrolowane, a moją własna niczym niepoparta wizja, która może mieć coś wspólnego z rzeczywistością albo nie.
Może tak właśnie być.
Mikkel mógł dojść do wniosku, że łatwiej zmienić klub niż cały team.
No i? Przeciez dokladnie o tym pisała więkoszść uzytkowników przez kilkadziesiąt stron wątku. Oczywistym jest chyba, że Momot miał jakaś swoją agendę w przenosinach do Czewy. Gdyby nie miał, to bylibyśmy pewnie już po ogłoszeniu MM w Motorze 2023. Co nim kierowało jest sprawą drugorzędną, przynajmniej dla mnie, jako kibica. Momot uścisnał rękę Kubie, a następnego dnia był w Czewie gadać ze Świącikiem. I ponoć wtedy jeszcze bez wiedzy MM. MIkkel jechał do kobiety w Stanach w przeświadczeniu, że będzie zawodnikiem Motoru w 2023. I dopiero po tym spotkaniu (Momot - Swiącik) zaczął Mikkelowi suszyć głowę o przenosiny do Czewy. A czym go przekonał to, jak pisałem wcześniej, jest nieistotne.istred pisze:Wiadomo, że ostatnie słowo należy do zawodnika, ale żużlowcy doskonale wiedzą ile znaczy dobry mechanik (niektórzy zawodnicy - W. Lampart, Miśkowiak - bez mechaników nie istnieją). Nie wiadomo ile udziału mają Momotowie w sukcesach MM w ostatnich latach. Może dużo? Może nacisnęli delikatnie, że nie widzi im się dalsza współpraca w Lublinie? Z tego co kojarzę to jeden z Momotów jest mechanikiem, a drugi mechanikiem/menadżerem. Są z Rybnika. Częstochowę maja też blisko (i nie chodzi mi tylko o czas dojazdu). Jeśli tak, to wbrew pozorom mogą mieć bardzo dużo do powiedzenia jeśli chodzi o klub, w którym MM będzie jeździł. Może Świącik wyczuł sprawę, wiedział że MM nie przekona to posmarował Momotom żeby ci wywarli presję na MM, do tego kwasy przy przedłużeniu kontraktu i samo poszło... *
Wystarczyło nie podawać ręki Kubie i nie byłoby całej sprawy. Zmarzlik jakoś na spotkaniu z Sadowskim potrafił powiedzieć "Sorry, jest po temacie, nie wazne jaką ofertę złożysz, zdanie nie zmienię"
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
dannie pisze:Może tak właśnie być.
Szczególnie, że Woryna będzie szukał mechanika, bo Lewicki pewnie wróci do Laguty. Momotowie mogli sprawę przedstawić jasno, że oni tak czy inaczej będą w Częstochowie i tym postawić MM pod ścianą.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Woryna nie szuka nowego mechanika. Cała jego ekipa jak była tak jest dalej z nim. Lewicki przez cały sezon ich uczy co i jak.
A to zdanie to taki pewniak 100% ?
Flagg pisze:No i? Przeciez dokladnie o tym pisała więkoszść uzytkowników przez kilkadziesiąt stron wątku. Oczywistym jest chyba, że Momot miał jakaś swoją agendę w przenosinach do Czewy. Gdyby nie miał, to bylibyśmy pewnie już po ogłoszeniu MM w Motorze 2023. Co nim kierowało jest sprawą drugorzędną, przynajmniej dla mnie, jako kibica. Momot uścisnał rękę Kubie, a następnego dnia był w Czewie gadać ze Świącikiem. I ponoć wtedy jeszcze bez wiedzy MM. MIkkel jechał do kobiety w Stanach w przeświadczeniu, że będzie zawodnikiem Motoru w 2023. I dopiero po tym spotkaniu (Momot - Swiącik) zaczął Mikkelowi suszyć głowę o przenosiny do Czewy. A czym go przekonał to, jak pisałem wcześniej, jest nieistotne.istred pisze:Wiadomo, że ostatnie słowo należy do zawodnika, ale żużlowcy doskonale wiedzą ile znaczy dobry mechanik (niektórzy zawodnicy - W. Lampart, Miśkowiak - bez mechaników nie istnieją). Nie wiadomo ile udziału mają Momotowie w sukcesach MM w ostatnich latach. Może dużo? Może nacisnęli delikatnie, że nie widzi im się dalsza współpraca w Lublinie? Z tego co kojarzę to jeden z Momotów jest mechanikiem, a drugi mechanikiem/menadżerem. Są z Rybnika. Częstochowę maja też blisko (i nie chodzi mi tylko o czas dojazdu). Jeśli tak, to wbrew pozorom mogą mieć bardzo dużo do powiedzenia jeśli chodzi o klub, w którym MM będzie jeździł. Może Świącik wyczuł sprawę, wiedział że MM nie przekona to posmarował Momotom żeby ci wywarli presję na MM, do tego kwasy przy przedłużeniu kontraktu i samo poszło... *
Wystarczyło nie podawać ręki Kubie i nie byłoby całej sprawy. Zmarzlik jakoś na spotkaniu z Sadowskim potrafił powiedzieć "Sorry, jest po temacie, nie wazne jaką ofertę złożysz, zdanie nie zmienię"
A to zdanie to taki pewniak 100% ?
Pewne 100% w życiu są tylko smierć i podatki ;)
Nikt z nas nie był przecież przy tym i opieramy się tylko na tym, co nam ktoś gdzieś powie :) Aczkolwiek tą wersje potwierdzało kilka osób na tym forum.
Chyba że chodzi Ci o Zmarzlika. To tak, sam Sadowski przecież w wywiadzie powiedział, że tak było.
Nikt z nas nie był przecież przy tym i opieramy się tylko na tym, co nam ktoś gdzieś powie :) Aczkolwiek tą wersje potwierdzało kilka osób na tym forum.
Chyba że chodzi Ci o Zmarzlika. To tak, sam Sadowski przecież w wywiadzie powiedział, że tak było.
Michelsen był dogadany po cichu ze Świącikiem dużo wcześniej. I u nas tylko grał na zwłokę, nie potrafił twardo powiedzieć sorry, ale dzięki, a może nie chciał (nie mógł) bo tak obiecał. O to jest chryja, że długo zabierał klubowi czas na działanie. Nie bądźcie naiwni. Nic się nie zadziało nagle raz dwa i nieodwracalnie, to tylko wersja do przełknięcia. Ups nieporozumienie i go nacisnęli, zagadnęli, on taki roztargniony, zabiegany z USA prosto ;) wpadł na tamtą Panią i jakoś tak samo wyszło... Naprawdę ktoś znający rynek zawodniczy w żużlu sądzi, że Świącik definitywnie podziękował Lindgrenowi nie mając już na stówę klepniętego topowego (na pewno nie gorszego) zmiennika. Sprawdźcie sobie daty. Wtedy już było po herbacie. Sprawa wyciekła później, ale działa się duuużo wcześniej.
SyFy donoszą, że DK na Toruń dostał jednak Dominik, a nie jak pierwotnie wszyscy podawali - Woryna.
W moich syfach dk dla Woryny...
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Zmienili treść artykułu. W oryginalnej wersji był Kubera.
Dominik bardziej zasługuje, ale Kacper też jest ok. Przynajmniej nie Czugunow. Niech sobie chłopak zadebiutuje.
kdsz pisze:Dominik bardziej zasługuje, ale Kacper też jest ok. Przynajmniej nie Czugunow. Niech sobie chłopak zadebiutuje.
Niech pojedzie pewnie, dla Dominika przydała by się dzika na cały cykl.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10220 ... y-w-polsce
Robi się ciekawie. Może nic nie wyjść z przyszłorocznej hegemonii Wrocławia.
Robi się ciekawie. Może nic nie wyjść z przyszłorocznej hegemonii Wrocławia.
Ciekawe, czy Artioma, Griszki albo Emila nie obejmuje ukaz mobilizacyjny....
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Jak nie byli w wojsku to nie. Mobilizacja dotyczy rezerwistów
^^^Teoretycznie ,bo w praktyce wezwania dostają nawet studenci i osoby które nigdy w wojsku nie były ,nie mówiąc już o protestujących których też karnie wzywają do komisji uzupełnień.
Podobnież Rasmus Jensen, mokry sen Retrospeedway'a, może być do wzięcia:
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10223 ... rozumienia
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10223 ... rozumienia
Mateusz Ponitka dla SF:
Na koniec... żużel. Wiem, że na co dzień interesuje się pan tą dyscypliną sportu. Zaskoczony, że Motor Lublin został nowym mistrzem Polski, po tym jak odrobił 12-punktową stratę do Stali Gorzów?
Muszę przyznać, że jestem trochę zaskoczony. Lublinianie pokazali charakter i wrócili z dalekiej podróży. Widowisko też stało na wysokim poziomie, o wszystkim zadecydowały biegi nominowane. Było dużo dobrego ścigania. Bardzo przyjemnie się to oglądało. Wielkie gratulacje dla Lublina, przez cały sezon prezentowali się bardzo dobrze, ale również duże gratulacje i słowa uznania dla Stali Gorzów, bo mimo wielu problemów dotarli do finału i byli o krok od mistrzostwa Polski. Oba zespoły zasłużyły na medale.
Czy w trakcie EuroBasketu śledził pan wydarzenia w żużlu? Była możliwość zobaczenia meczów czy Grand Prix?
Tak. Tak się to wszystko układało na EuroBaskecie, że treningi i mecze nie nakładały się na spotkania w polskiej ekstraklasie i Grand Prix. Z racji tego, że Dominik Narojczyk, trener od przygotowania motorycznego w kadrze, jest też członkiem sztabu szkoleniowego w Apatorze Toruń, to często spotykaliśmy się w jego pokoju i wspólnie - podczas różnych ćwiczeń i zabiegów - oglądaliśmy mecze i Grand Prix. Można powiedzieć, że żużel był obecny na EuroBaskecie w polskiej kadrze.
Birkemoose zawieszony przez duńska antydopingówkę na 2 lata. Stężenie substancji psychoaktywnych 10-krotnie przekracające normę.
Flagg pisze:Birkemoose zawieszony przez duńska antydopingówkę na 2 lata. Stężenie substancji psychoaktywnych 10-krotnie przekracające normę.
To dlatego taki uśmiechnięty cały czas ;)
Szkoda. Niezły zawodnik, ale korba jeszcze większa niż talent.
W tym sezonie widziałem w TV jedno jego spotkanie w 2 lidze i jego i Mroczki zachowanie dawało do myślenia.
Tyle, że Artur chyba po prostu taki jest, a młody Duńczyk jak widać lubi sobie przyjąć coś ekstra.
W tym sezonie widziałem w TV jedno jego spotkanie w 2 lidze i jego i Mroczki zachowanie dawało do myślenia.
Tyle, że Artur chyba po prostu taki jest, a młody Duńczyk jak widać lubi sobie przyjąć coś ekstra.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!