Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.
Re: Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.
Popieram. Moze choc kilkuset przypadkowych widzow sie rozmysli i bedzie wieksza szansa dla tych, ktorym naprawde zalezy. Gdybysmy mieli dwudziestotysiecznik i gole placki na trybunach w trakcie sezonu to owszem, wowczas odbieralbym podwyzke negatywnie.
Speedway pisze:Popieram. Moze choc kilkuset przypadkowych widzow sie rozmysli i bedzie wieksza szansa dla tych, ktorym naprawde zalezy. Gdybysmy mieli dwudziestotysiecznik i gole placki na trybunach w trakcie sezonu to owszem, wowczas odbieralbym podwyzke negatywnie.
A może jednak zrezygnują ci, którzy regularnie zapieprzaja na wyjazdy(policz sobie, bilet+wacha+szamka x ilość takich eskapad) i na Z5, nagle zobaczą, że im się budżet nie spina i dostali przed samym finałem mokrą szmatą w ryj od zarządzających klubem?
Przypadkowych?
Bez przesady. Liczyłem wyjazd do Gorzowa. 540 km w jedną stronę. To jest u mnie bak paliwa - lekko licząc 350 zł. W obie strony 700. Bilet na mecz, nocleg, szama - nie mniej niż 1000 zł. Pojechało kilkaset osób.
Z pewnością kilkudziesięciozłotowa podwyżka biletu w Lublinie będzie decydująca żeby na stadion nie przyjść. Jeśli tak to OK, w TV też się mecze fajnie ogląda, a na stadion będą mieli okazję pójść ci, którym się to jeszcze w tym sezonie nie udało.
Z pewnością kilkudziesięciozłotowa podwyżka biletu w Lublinie będzie decydująca żeby na stadion nie przyjść. Jeśli tak to OK, w TV też się mecze fajnie ogląda, a na stadion będą mieli okazję pójść ci, którym się to jeszcze w tym sezonie nie udało.
istred pisze:Bez przesady. Liczyłem wyjazd do Gorzowa. 540 km w jedną stronę. To jest u mnie bak paliwa - lekko licząc 350 zł. W obie strony 700. Bilet na mecz, nocleg, szama - nie mniej niż 1000 zł. Pojechało kilkaset osób.
Mi się nie udało i będę próbował. Chętnych nie zabraknie.
Speedway pisze:Popieram. Moze choc kilkuset przypadkowych widzow sie rozmysli i bedzie wieksza szansa dla tych, ktorym naprawde zalezy. Gdybysmy mieli dwudziestotysiecznik i gole placki na trybunach w trakcie sezonu to owszem, wowczas odbieralbym podwyzke negatywnie.
Mogli przecież krzyknąć 1000 zł albo więcej, wtedy to już na pewno przypadkowych kibiców by ubyło, większa szansa dla tych którym naprawdę zależy. Zaraz będą oceniać wierność klubowi grubością portfela, niezły odlot
Tak, milion dolców od razu. 9 dych za finał, ostatni mecz sezonu nie jest przesadą. Tałzen byłby już grubą przesadą.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Wejdź sobie na jakikolwiek portal z biletami i zobacz jakie są ceny.
Brodka - od 89 zł
Endre Rieu - od 220 zł
High League 4 (co to w ogóle jest?) - od 99 zł
Mrozu - w zależności od miasta, ale nie mniej niż 99 zł np. w Gdańsku czy Łodzi od 159 zł
Garou - od 169 zł
Polska - Francja w ręczną - od 129 zł
Ania Wyszkoni od 129 zł
Ewa Bem od 129 zł
i tak dalej, i tak dalej
Bez jaj. Finał Ekstraligi. 90 zł za bilet to naprawdę nie jest majątek. Szczególnie w mieście, w którym bilety wyprzedają się w kilka minut...
Brodka - od 89 zł
Endre Rieu - od 220 zł
High League 4 (co to w ogóle jest?) - od 99 zł
Mrozu - w zależności od miasta, ale nie mniej niż 99 zł np. w Gdańsku czy Łodzi od 159 zł
Garou - od 169 zł
Polska - Francja w ręczną - od 129 zł
Ania Wyszkoni od 129 zł
Ewa Bem od 129 zł
i tak dalej, i tak dalej
Bez jaj. Finał Ekstraligi. 90 zł za bilet to naprawdę nie jest majątek. Szczególnie w mieście, w którym bilety wyprzedają się w kilka minut...
Akurat cen biletów na koncerty bym nie porównywał z cenami biletów na wydarzenia sportowe, bo to rzadsze wydarzenia niż mecze danej drużyny. Podobnie z meczami reprezentacji, szczególnie piłkarzy, siatkarzy, szczypiornistów, po EuroBaskecie zapewne będzie można tu dorzucić koszykarzy.
Co do High League to nie rozumiem fenomenu prania się patoli po ryjach, ale to taki znak czasów.
W każdym razie 90 zł za finał to nie jest szczególnie wygórowana cena. Wciąż miejsc na stadionie będzie mniej niż chętnych.
Co do High League to nie rozumiem fenomenu prania się patoli po ryjach, ale to taki znak czasów.
W każdym razie 90 zł za finał to nie jest szczególnie wygórowana cena. Wciąż miejsc na stadionie będzie mniej niż chętnych.
- tezetomaniak
- Trener
Kargolo pisze:Co do High League to nie rozumiem fenomenu prania się patoli po ryjach, ale to taki znak czasów.
To jest rak społeczeństwa i jak widać są już przerzuty. Rokowania nie są optymistyczne.
Co do ceny na finał, żadna w tym sensacja. Najlepsza drużyna najlepszej ligi świata. I po 100 by zeszły.
Dla mnie nie jest to jakaś wygórowana cena, patrzę po prostu na prawie 100% różnicę trochę szerzej. Argument, że bilety wyprzedają się w kilka minut jest argumentem na co? Chyba tylko na to, że klub mógłby zaproponować cenę dużo wyższą(niech będzie 200 zł) bo i tak sprzeda komplet. I wtedy też będziemy mówić że jest tanio bo się sprzedają w kilka minut? Pytanie tylko gdzie jest granica.istred pisze:
Mógłby za 1000, mógłby za 200, ale nie zrobił tego i zatrzymał się na przyzwoitym 90 zł.
Po co gdybać?
Po co gdybać?
Kargolo pisze:Akurat cen biletów na koncerty bym nie porównywał z cenami biletów na wydarzenia sportowe, bo to rzadsze wydarzenia niż mecze danej drużyny.
Ale to nie jest pierwszy lepszy mecz tylko finał. Dopiero drugi w historii tego miasta. I pierwszy, który będzie decydującym meczem, gdzie będzie puchar, medale i fajerwerki.
A i tak jest taniej niż przeciętny koncert średnio popularnej artystki.
Nie byłoby tego problemu jakbyśmy mieli większy stadion i klub mógłby zarobić sprzedając więcej biletów po niższej cenie. Ale nie mamy.
KDS pisze:Ale to nie jest pierwszy lepszy mecz tylko finał. Dopiero drugi w historii tego miasta. I pierwszy, który będzie decydującym meczem, gdzie będzie puchar, medale i fajerwerki.
Daj spokój, bo i tak mam ciarki i nie mogę się doczekać :D
Oby chłopaki to ujechali i Lublin nie zaśnie :)
Ja wiem, że mamy w mieście zdaje się ponad 20-krotne mistrzynie Polski i zdobywczynie europejskich pucharów, ale chyba biorąc pod uwagę popularność dyscypliny zarówno w mieście jaki i kraju, to raczej się nie pomyle mówiąc, że to będzie najważniejsze wydarzenie w historii sportowow drużynowych w naszym mieście i województwie. Nigdy klub z Lublina nie brał udziału w ważniejszym meczu niż ten, który będzie mieć miejsce za nieco ponad tydzień
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Nigdy klub z Lublina nie brał udziału w ważniejszym meczu niż ten, który będzie mieć miejsce za nieco ponad tydzień
W ważniejszym nie, ale w tak samo ważnym meczu Motor występował nie dalej niż 12 miesięcy temu.
Popyt kształtuje cenę. Nie ma co się obrażać na klub, że chce zarobić na biletach. Dla wielu (jeśli nie wszystkich) kibiców mecz o złoto jest ciekawszy od SGP. A bilety na finał, nawet po podwyżce, są i tak tańsze o kilkadziesiąt złotych od tych na Grand Prix.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
kdsz pisze:W ważniejszym nie, ale w tak samo ważnym meczu Motor występował nie dalej niż 12 miesięcy temu.
Nie no jasne, finał to finał, ale jednak da się wyczuć, że ten mecz ma dużo większy wymiar gatunkowy. Rok temu wszyscy cieszyli się z samego medalu, u nas jechaliśmy pierwszy mecz, a do tego nie byliśmy faworytem.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Teraz też już nie jesteśmy faworytem
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Biorąc pod uwagę to co jadą dzisiaj w GP
Mam pytanie do karnetowców. Czy w dniu przedsprzedaży zawsze udawało się Wam kupić bilet? Czy i tu liczy się czas reakcji jak przy ogólnej?
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
Ja nigdy nie mialem problemu. Choc ja raczej nie czekam za dlugo.
Ja również nie miałem problemu, ale to pewnie dlatego, że karnet jest 1:1 z biletem i zawsze dla karnetowiczów biletów starczy.
ptgt pisze:Mam pytanie do karnetowców. Czy w dniu przedsprzedaży zawsze udawało się Wam kupić bilet? Czy i tu liczy się czas reakcji jak przy ogólnej?
Żadnego problemu.
Ja raz miałem problem techniczny. Przy przekierowaniu do bankowości elektronicznej system mnie wywalił, a gdy próbowałem drugi raz, mój numer karnetu już nie wchodził jako wykorzystany.
Wtedy wystarczy poczekać 10 minut i znów zadziała.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Ponieważ blokują nr karnetu na paręnaście minut. Z apki na tel. przynajmniej ja muszę kupować na każdej karnet pojedynczo bilety. Lepiej robić to przez stronę