Finał DMP: Stal Gorzów - Motor Lublin 51:39

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Raczejj
Szkółkowicz

Re: Finał DMP: Stal Gorzów - Motor Lublin 51:39

#301 Postautor: Raczejj » 12 września 2022, o 16:29

KrzyczącyK1b1c pisze:
_piotrusss pisze:Według Puki ma opuścić jedynie najbliższe GP: https://twitter.com/MateuszPuka/status/ ... P0CfGAE30g

No to połowa forum będzie musiała przeprosić za swoje słowa.

Wystarczy, że RadeKaeS. Nastukał w jeden wieczór z 20 postów o MM :-P

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#302 Postautor: Kargolo » 12 września 2022, o 16:30

radonis pisze:Kto ma za co przepraszać Krzysiek?

Nie no jasne, Mikkel Ciebie powinien przeprosić i wysłać wagon jakiejś lepszej gorzały.
Przecież skoro upadek był z jego winy to nie ma prawa go boleć :roll:
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#303 Postautor: radonis » 12 września 2022, o 16:34

Kargolo pisze:

Nie no jasne, Mikkel Ciebie powinien przeprosić i wysłać wagon jakiejś lepszej gorzały.

Nie wymagam, żeby mnie przepraszał. Wystarczy, że ustawi priorytety tak, żeby Motor był na pierwszym miejscu. Widzę, że zrezygnował z SGP a jedzie w SEC 2 dni przed finałem.

Moje pytanie było: kto ma MM za co przepraszać?

KrzyczącyK1b1c
Trener

#304 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 12 września 2022, o 16:35

radonis pisze:
KrzyczącyK1b1c pisze:

Znamy się, że mówisz do mnie po imieniu? :P

W sieci nikt nie jest anonimowy :) Radek jestem ;)

Nie kojarzę żadnego Radka, a mój nick nie jest też anonimowy, więc przy odrobinie zaangażowania dość łatwo można znaleźć moje dane. Witam Radka :)

KrzyczącyK1b1c
Trener

#305 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 12 września 2022, o 16:36

radonis pisze:
Kargolo pisze:

Nie wymagam, żeby mnie przepraszał. Wystarczy, że ustawi priorytety tak, żeby Motor był na pierwszym miejscu. Widzę, że zrezygnował z SGP a jedzie w SEC 2 dni przed finałem.

Ci, którzy posądzali MM za celowe odpuszczenie wczorajszego meczu.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#306 Postautor: radonis » 12 września 2022, o 16:41

KrzyczącyK1b1c pisze:
radonis pisze:
Kargolo pisze:Nie no jasne, Mikkel Ciebie powinien przeprosić i wysłać wagon jakiejś lepszej gorzały.

Ja nie widziałem, żeby ktokolwiek posądzał MM o celowe odpuszczenie.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#307 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 12 września 2022, o 16:46

radonis pisze:
KrzyczącyK1b1c pisze:
radonis pisze:

To zapraszam na 7-8 stronę tego wątku :)

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#308 Postautor: radonis » 12 września 2022, o 17:10

KrzyczącyK1b1c pisze:
radonis pisze:
KrzyczącyK1b1c pisze:Ci, którzy posądzali MM za celowe odpuszczenie wczorajszego meczu.

To zapraszam na 7-8 stronę tego wątku :)

Ja tam widzę raczej wylewanie wku%wu niż posądzanie o celowe działanie.
Mikuś doskonale wiedział jak wygląda noga dzień po zawodach. Wybrał GP w konsekwencji musiał olać Motor.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#309 Postautor: tezetomaniak » 12 września 2022, o 17:30

Znacie przypadek obcokrajowca, który odpuściłby GP na rzecz polskiej ligi? Szczególnie gdy walczy o prawo startów w przyszłym sezonie? Nie mam dobrej pamięci :)

KrzyczącyK1b1c
Trener

#310 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 12 września 2022, o 17:34

tezetomaniak pisze:Znacie przypadek obcokrajowca, który odpuściłby GP na rzecz polskiej ligi?

GRISZA :D

NervGal
Junior

#311 Postautor: NervGal » 12 września 2022, o 18:09

Sledzio pisze:Pytanko do tych co w Gorzowie byli. To prawda że kibice z Gorzowa śpiewali j... Motor i kamieniami po meczu w was rzucali ? Pytam bo nie wiem czy mam ich witać w Lublinie oklaskami czy głośnym wypier...

O kamieniach nie wiem, bo szybko wyszedłem, ale podczas meczu nagle na głośne skandowanie naszych sektorów "Motor Lublin" odpowiedzieli "Motor Lublin, a co to kurwa jest?", potem "Jebać Motor Jebać" (to większość stadionu podchwyciła, nie tylko sektor dopingujący) i jeszcze "Jazda z kurwami". Jebać Motor i jebać Lublin słyszałem jeszcze kilkukrotnie poza stadionem. Ogólnie pełno patoli na trybunach i agresywny doping. Były też przyśpiewki typu "Śmierć debilom, jebać Stilon".

Badzia
Szkółkowicz

#312 Postautor: Badzia » 12 września 2022, o 18:25

tezetomaniak pisze:Znacie przypadek obcokrajowca, który odpuściłby GP na rzecz polskiej ligi? Szczególnie gdy walczy o prawo startów w przyszłym sezonie? Nie mam dobrej pamięci :)

Tak:
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10205 ... na-zarzuty

Kilku kolegów z tego wątku ma okazję posypać głowę popiołem.

Flagg
Trener

#313 Postautor: Flagg » 12 września 2022, o 21:05

istred pisze:No nie :)
Istotą wolności mediów jest to, że prezentują nie treści "obiektywne" w rozumieniu kogokolwiek, tylko takie treści jakie chcą z jedynym zastrzeżeniem, że nie są one niezgodne z prawem.

Mogą sobie puszczać co chce w granicach prawa, ale jeśli sami siebie kreują na obiektywne media (a magazyn PGE za taki chce uchodzić), to jako widz mam prawo oczekiwać, że taki właśnie będzie. Tyle.

Ja wiem czym spowodowany jest obecny styl dziennikarstwa, bo sam o tym wielokrotnie pisałem. Żyjemy w erze "sensacji", a do tego ludzie przeważnie nie szukają w mediach informacji, tylko potwierdzenia swojego punktu widzenia. Jeśli większość środowiska nie lubi Motoru (w dużej mierze z powodu obrazu Motoru jaki stworzyły właśnie Media) to oglądając magazyn, nie chca o Motorze słuchać w ogóle, albo niekoniecznie w pozytywnych słowach. Ale to nie znaczy, że ja nie mogę wyrażać swojego sprzeciwu wobec takiego stanu rzeczy
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#314 Postautor: mikas » 13 września 2022, o 09:07

NervGal pisze:
Sledzio pisze:Pytanko do tych co w Gorzowie byli. To prawda że kibice z Gorzowa śpiewali j... Motor i kamieniami po meczu w was rzucali ? Pytam bo nie wiem czy mam ich witać w Lublinie oklaskami czy głośnym wypier...

O kamieniach nie wiem, bo szybko wyszedłem, ale podczas meczu nagle na głośne skandowanie naszych sektorów "Motor Lublin" odpowiedzieli "Motor Lublin, a co to kurwa jest?", potem "Jebać Motor Jebać" (to większość stadionu podchwyciła, nie tylko sektor dopingujący) i jeszcze "Jazda z kurwami". Jebać Motor i jebać Lublin słyszałem jeszcze kilkukrotnie poza stadionem. Ogólnie pełno patoli na trybunach i agresywny doping. Były też przyśpiewki typu "Śmierć debilom, jebać Stilon".

Ja będąc na naszym sektorze tego nie słyszałem. Podobno było słychać przez chwilę na prostej startowej "jebać Motor jebać". Z kolei po meczu byłem dłuższą chwilę przed główną bramą stadionu i bardzo wielu kibiców do nas podchodziło i było bardzo przyjaźnie nastawionych. Co nie zmienia faktu, że cały stadion był bardzo sfrustrowany tym, że byliśmy od nich przez cały mecz głośniejsi. Od kibiców z Gorzowa wiem, że dzięki temu, że przyjechaliśmy i tak dopingowaliśmy oni mieli na tym meczu najlepszy doping od lat, a umówmy się, że z ich strony szału nie było ;)
Przed meczem byłem z kibicami z Gorzowa jakieś pół kilometra od stadionu i to jak było słychać na pół miasta ze stadionu nasz doping naprawdę robiło wrażenie i nawet Ci moi znajomi byli w szoku ;) Także, ja się trochę nie dziwię tej części kibiców Gorzowa sfrustrowanych tą sytuacją, bo na trybunach ich miażdżyliśmy, przynajmniej do nominowanych, bo potem na fali wysokiego zwycięstwa trzeba przyznać, że w miarę ten doping u nich wyglądał.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#315 Postautor: kdsz » 13 września 2022, o 09:57

Stawianie znaku równości pomiędzy ZZ za Thomsena i jazdą juniorów za Michelsena świadczy albo o nieznajomości tematu, albo złej woli wypowiadającego te słowa. Nie wiem jak jest w przypadku Noskowicza. Załóżmy optymistycznie, że się po prostu nie zna. Natomiast ostatni odcinek programu Park maszyn na kanale sportowym dał mi do myślenia. Prowadzący stwierdził, że w swoim środowisku wyczuwa mocną niechęć w stosunku do Motoru. Nikt nie docenia znakomicie zorganizowanego klubu, który odrodził się ze zgliszczy, za to wszyscy gadają o zaangażowaniu państwowych spółek. Ostafiński może sobie pisać cokolwiek tam mu się klika, ale finalnie ma to przełożenie na odbiór klubu. Nie tylko zresztą Dariusz ma na nas używanie. W sportowych faktach co chwilę można poczytać wynurzenia Zmory, Tillingera czy Komarnickiego. Sporadycznie pozytywne opinie na temat Motoru wygłasza właściwie tylko Marta Półtorak. Może jeszcze Dowhan coś dorzuci od czasu do czasu. Jeśli w sporcie można mówić o rywalizacji medialnej, to Motor ją niestety sromotnie przegrywa.
W. Komarnicki: "Przez pięć lat merytorycznie współpracowałem z Tomaszem Gollobem"

ezbeg
Trener

#316 Postautor: ezbeg » 13 września 2022, o 10:08

Natomiast artykuły nakręcają kibiców z innych miast którzy są przeciwko nam tylko i wyłącznie przez wsparcie Spółek SP bo to nic innego jak PiS. Szczególnie jeśli jest to wypowiedź uznanego "autorytetu" typu Komarnicki. Do tego nazywanie nas pupilkiem władzy jak w ostatnim artykule na Interii. Nóż się otwiera w kieszeni.

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#317 Postautor: Kshyhu » 13 września 2022, o 10:16

Ale nie bierze się to niestety z niczego...

Obrazek
Motor mocnyj!

Flagg
Trener

#318 Postautor: Flagg » 13 września 2022, o 10:25

ezbeg pisze:Do tego nazywanie nas pupilkiem władzy jak w ostatnim artykule na Interii. Nóż się otwiera w kieszeni.
Nie w ostatnim, tyko w każdym. Oni nawet w wywiadach, jeśli wspominają Motor to dodają "pupilek obecnej władzy". To jest stała narracja Ostafińskiego. No ale to sie klika, wiec wyrzucają z siebie coraz więcej tego gówna.

Niestety, zbyt wieu osobom w środowisku Kępa zaszedł za skórę, szczególnie w Gorzowskim. I mam wrażenie, że cała nagonka zaczęła się od kiedy Kępa zaczął się kręcić przy Zmarzliku. Przecięz Bogdanka i Azoty są z nami od pierwszej ligi, a w 2019 nikt sobie tym głowy nie zawracał. Zaczęły się ploty o podchodach pod Zmarzlika i zaczęło się wyciąganie SSP i Sasina. I z kazdym rokiem to rosło, w tym osiągając apogeum. Zresztą po tym jak Zmarzlik ogłosił odejscie, to pisałem, że przed nami jeszcze okres wzmożonego hejtu i ataków na Motor ze strony mediów.

Środowiko żużlowe to banda hipokrytów. Już jakiś czas temu wymieniałem rzeczy, o które wszyscy mają pretensje do Motoru, a które kompletnie nikomu nie przeszkadzają, gdy robią to inne kluby. Gdyby Zmarzlik poszedł do Torunia, Wrocławia czy Częstochowy to słuchalibyśmy peanów na cześć tamtejszych prezesów.

Taki niestety mamy klimat i szybko sie to raczej nie zmieni. I nie bardzo wiem, co klub mógłby z tym zrobić. Zdobycie złota nikomu gęby nie zamknie. Ba! Pewnie jeszcze te ataki nasili. A niestety długofalowe konsekwencje mogą być barzo nieprzyjemne, bo jednak sponsorzy też patrzą na to, jak klub jest odbierany w mediach.

SSP sponsorują dziesiątki, jak nie setki klubów w całej Polsce. Ale nie kojarzę żadnej dyscpliny, ligi czy klubu, w którym nagonka na jeden podmiot sięgnęłaby tak niebotycznych rozmiarów.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#319 Postautor: Torsen » 13 września 2022, o 10:31

Od strony prawnej temat jest banalny, w grę wchodzi cały wachlarz rozwiązań od cywilnych po karne. Tylko że skorzystanie z nich, nawet skuteczne, PR-u Klubowi nie poprawi, tylko wręcz przeciwnie.
Uważam, że w klubie powinien być zatrudniony rzecznik prasowy z prawdziwego zdarzenia. Osoba wykwalifikowana, która będzie umiała publicznie prostować bzdury nie tworząc jednocześnie nowych problemów. Takich kmiotków jak Komarnicki, czy Ostafiński zjadałaby na śniadanie, a przekaz szedłby w eter i, nawiasem, też by się klikał.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#320 Postautor: dannie » 13 września 2022, o 10:34

Klub mógłby teoretycznie zrobić tylko jedno. Ujawnić, jak z tym finansowaniem faktycznie jest, ile dostaje od tych SSP, jaka to część budżetu, ile zapłaci Zmarzlikowi i skąd pochodzą te środki itd.

Ale oczywiście to się nie zdarzy.

Tutaj ciekawe dane dla Zagłębia Lubin. 96% przychodów ze sponsoringu to KGHM, 57% wszystkich przychodów to wsparcie KGHM.
https://pilkarski.biz/polska/kluczowe-w ... a-lubin-sa

Ciekawe jak to wygląda u nas. Z "gołego" sprawozdania takich danych nie wyciągniemy, zwłaszcza, że sprawozdanie z działalności jest bardzo syntetyczne i nie zawiera żadnych bardziej szczegółowych danych.
Ostatnio zmieniony 13 września 2022, o 10:48 przez dannie, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

ezbeg
Trener

#321 Postautor: ezbeg » 13 września 2022, o 10:38

Po prostu myśleli, że Lublin będzie co najwyżej drugim Grudziadzem. Drużyna dolnej połówki tabeli i tyle. Niestety weszliśmy pomiędzy Ekstraligowy beton z buta i zaczynają wyciągać brudy. Najpierw wsparcie od miasta, ale okazało się że kasę z miasta dostaje cała liga. To teraz Spółki SP. Przy czym to nie są podmioty z drugiego końca kraju a mające siedzibę maks 40 km od Lublina które wspierają różne drużyny z naszego województwa. Ale to też zbyt ciężko sprawdzić niektórym. Swoją drogą obecnie nam panujący też plotą bzdury w mediach co niestety nakręca innych. Niech Rysiu Cz. pilnuje swojej Sparty.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#322 Postautor: Torsen » 13 września 2022, o 10:41

ezbeg pisze:obecnie nam panujący
Najbliższy panujący jest w Norwegii. Czuwaj, bo jeszcze uwierzą ;)

Haron90
Kadrowicz

#323 Postautor: Haron90 » 13 września 2022, o 10:44

Flagg pisze:
ezbeg pisze:Do tego nazywanie nas pupilkiem władzy jak w ostatnim artykule na Interii. Nóż się otwiera w kieszeni.
Nie w ostatnim, tyko w każdym. Oni nawet w wywiadach, jeśli wspominają Motor to dodają "pupilek obecnej władzy". To jest stała narracja Ostafińskiego. No ale to sie klika, wiec wyrzucają z siebie coraz więcej tego gówna.

Niestety, zbyt wieu osobom w środowisku Kępa zaszedł za skórę, szczególnie w Gorzowskim. I mam wrażenie, że cała nagonka zaczęła się od kiedy Kępa zaczął się kręcić przy Zmarzliku. Przecięz Bogdanka i Azoty są z nami od pierwszej ligi, a w 2019 nikt sobie tym głowy nie zawracał. Zaczęły się ploty o podchodach pod Zmarzlika i zaczęło się wyciąganie SSP i Sasina. I z kazdym rokiem to rosło, w tym osiągając apogeum. Zresztą po tym jak Zmarzlik ogłosił odejscie, to pisałem, że przed nami jeszcze okres wzmożonego hejtu i ataków na Motor ze strony mediów.

Środowiko żużlowe to banda hipokrytów. Już jakiś czas temu wymieniałem rzeczy, o które wszyscy mają pretensje do Motoru, a które kompletnie nikomu nie przeszkadzają, gdy robią to inne kluby. Gdyby Zmarzlik poszedł do Torunia, Wrocławia czy Częstochowy to słuchalibyśmy peanów na cześć tamtejszych prezesów.

Taki niestety mamy klimat i szybko sie to raczej nie zmieni. I nie bardzo wiem, co klub mógłby z tym zrobić. Zdobycie złota nikomu gęby nie zamknie. Ba! Pewnie jeszcze te ataki nasili. A niestety długofalowe konsekwencje mogą być barzo nieprzyjemne, bo jednak sponsorzy też patrzą na to, jak klub jest odbierany w mediach.

SSP sponsorują dziesiątki, jak nie setki klubów w całej Polsce. Ale nie kojarzę żadnej dyscpliny, ligi czy klubu, w którym nagonka na jeden podmiot sięgnęłaby tak niebotycznych rozmiarów.

Ustalmy jedno - środowisko żużlowe do najbystrzejszych/inteligentniejszych/obiektywnych nie należy. Sport zaściankowy to i środowisko jest takie samo. Mówisz, że nie przeszkadza im fakt, że SSP sponsorują inne sporty i kluby i Motor nie jest jakimś wyjątkiem? Ich gówno obchodzi to, jakie są fakty. Motor zburzył ład, który wszystkim pasował i dlatego jest na celowniku. Zamiast grzecznie iść w ślady innych beniaminków i po awansie wrócić w kolejnym roku do 1 ligi, to w 3 roku zdobyliśmy srebro, a w 4 wyciągnęliśmy Zmarzlika z Gorzowa.

Zamiast wielkich derbów ziemi lubuskiej, Falusy ledwo dają radę w 1 lidze, a Gorzów musi zapieprzać na finał ligi niemalże na Ukrainę. Zamiast wielkiej fety na Motoarenie, masz transmisje z lubelskiego kurnika. Zamiast nieudolnych prezesów, afer, długów i upadania klubów, masz ogarniętego Kępę który potrafił nawinąć poważnych sponsorów.

Ich to wszystko wkurwia i najchętniej, bez patrzenia na dobro dyscypliny, zamknęli by Ekstraligę na amen z 8 zespołami, które od zawsze tam są, a resztę ośrodków by zamknęli, bo na co komu jest potrzebny np taki żużel na wschodzie.

Patologia jakich mało i w sumie był czas się już przyzwyczaić. Ja przestałem oglądać magazyny i te ich wypociny. I lepiej mi się żyje bez słuchania tego jąkały majewskiego, bez czytania wypocin hieny ostafińskiego, i bez zanurzania się w patologiczną sekcję komentarzy na syfach.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#324 Postautor: kdsz » 13 września 2022, o 10:51

Torsen pisze:Uważam, że w klubie powinien być zatrudniony rzecznik prasowy z prawdziwego zdarzenia. Osoba wykwalifikowana, która będzie umiała publicznie prostować bzdury nie tworząc jednocześnie nowych problemów. Takich kmiotków jak Komarnicki, czy Ostafiński zjadałaby na śniadanie, a przekaz szedłby w eter i, nawiasem, też by się klikał.

Moim zdaniem taka osoba w klubie to konieczność.
W magazynie w wp.pl gościem był Marek Kępa i otrzymał pytanie o zaangażowanie publicznych podmiotów. To była idealna okazja by wspomnieć o całym zapleczu sponsorskim. A pan Marek odparł, że to nieeleganckie zaglądać innym do kieszeni. Co to za odpowiedź?

https://youtu.be/I3tOfsXcoDI?t=791
W. Komarnicki: "Przez pięć lat merytorycznie współpracowałem z Tomaszem Gollobem"

Flagg
Trener

#325 Postautor: Flagg » 13 września 2022, o 11:02

Kępa i Rusko mają bardzo podobny sposób działania. Właściwie nie istnieją w mediach. Zauważcie też, że w przypadku Sparty nie ma właściwie żadnych potek transferowych. I tak co roku. Co najwyzej krótkie info, że łaguta czy Pawliccy dogadani. Ale nie ma spekulowania nad przyszłością Bewleya, Kowalskiego (o Cierniaku wypluto w lipcy pewnie z 10 artykułów). Sparta żyje w dziwnej medialnej bańce. A Motor jest dokladnie na drugim biegunie.