Finał DMP: Stal Gorzów - Motor Lublin 51:39
Re: Finał DMP: Stal Gorzów - Motor Lublin 51:39
Uspokoję Cię Retro. Lasery i fajerwerki i tak będą :)
-
CKM1946
- Zawodowiec
RadeKas pisze:CKM1946 pisze:A jaka była radość że to jednak ze Stalą jedziecie w finale a nie z nami. Oni są cholernie charakterną i niewygodną drużną. Oczywiście finał jeszcze nie jest rozstrzygnięty ale umówmy się ze 12 pkt to spora zaliczka patrząc na to że 7x polecą Zmarzlik , Vaculik i Woźniak
Dzisiejszy Motor dostałby w Czewie +20.
Bardzo wątpie. Oglądałeś nas ? XD
Ten ban na IP chyba nie był taki zły... Ułało się niektórym strasznie. To będą ciężkie dwa tygodnie, bo będziemy masakrowani z każdej strony.
Mieliśmy dzisiaj dwóch zawodników. Pojechaliśmy chyba najslabszy mecz od chyba 2 lat.
Ale to jest co prosta matematyka. Jeśli oni mogli, to my też możemy. 51:39 jest do zrobienia. Nie jesteśmy faworytem, ale nie jest to niemożliwe
Mieliśmy dzisiaj dwóch zawodników. Pojechaliśmy chyba najslabszy mecz od chyba 2 lat.
Ale to jest co prosta matematyka. Jeśli oni mogli, to my też możemy. 51:39 jest do zrobienia. Nie jesteśmy faworytem, ale nie jest to niemożliwe
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- Retrospeedway
- Senior
Włókniarzy byśmy na luzie pyknęli oni nie mają seniorów a nasi juniorzy z ich juniorami mają dodatni bilans w lidze.
Krzysio Buczkowski dałby z wątroby za Motor a Drabik to był fatalny wybór Jakuba.Cuda się zdarzają ale nie w tym roku.
Krzysio Buczkowski dałby z wątroby za Motor a Drabik to był fatalny wybór Jakuba.Cuda się zdarzają ale nie w tym roku.
Całe szczęście to nie pierwszy raz kiedy Motor jest w takiej sytuacji. Baraż z Rzeszowem. Finał z Rybnikiem. Półfinał z Toruniem. Wtedy też niewielu było tych co wierzyli. Ze wszystkich wyszliśmy zwycięsko.
Każdy może się mylić ale tylko głupi nie wyciąga wniosków.
CKM1946 pisze:A jaka była radość że to jednak ze Stalą jedziecie w finale a nie z nami. Oni są cholernie charakterną i niewygodną drużną. Oczywiście finał jeszcze nie jest rozstrzygnięty ale umówmy się ze 12 pkt to spora zaliczka patrząc na to że 7x polecą Zmarzlik , Vaculik i Woźniak
Błąd w założeniu. Jeśli Wozniak i Vacul pojadą tak, że będzie sens puszczać ich z taktycznych, to... Stal nie będzie musiała robić taktycznych.
Jeśli pojadą tak, że te taktyczne będą koniecznością, to... Nie ma co się obawiać taktycznych z co ich udziałem. Jedynie Zmarzlik będzie zagrożeniem.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
istred pisze:Całe szczęście to nie pierwszy raz kiedy Motor jest w takiej sytuacji. Baraż z Rzeszowem. Finał z Rybnikiem. Półfinał z Toruniem. Wtedy też niewielu było tych co wierzyli. Ze wszystkich wyszliśmy zwycięsko.
baraz z Rzeszowem?
METHANOL ADVENTURE TEAM
- niespokojny
- Trener
istred pisze:Całe szczęście to nie pierwszy raz kiedy Motor jest w takiej sytuacji. Baraż z Rzeszowem. Finał z Rybnikiem. Półfinał z Toruniem. Wtedy też niewielu było tych co wierzyli. Ze wszystkich wyszliśmy zwycięsko.
A np. finał z Gnieznem i z Wrocławiem. Wielu bylo takich co wierzyli ;)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
- Retrospeedway
- Senior
Tylko mistrz może to odrobić jeżeli zasługujemy na mistrza to odrobimy jeżeli nie odrobimy to nie zasługujemy na mistrza,proste.
Ps.Fatalnie rozegrany taktycznie mecz przez Ziółkowskiego,mimo że go znam to uważam jest kimś który powinien już sadzić fiołki.
Ps.Fatalnie rozegrany taktycznie mecz przez Ziółkowskiego,mimo że go znam to uważam jest kimś który powinien już sadzić fiołki.
Napisałem, że skład biegów nominowanych to kryminał, ale to jedyne co mnie martwi... Nie wiem o co Wam chodzi? 12pkt to pikuś w Lublinie... Nie widzę innej możliwości jak złoto w Lublinie. Tak samo napisałem po męczu w Toruniu. Popatrzcie sobie, ile razy w tym sezonie zdobyliśmy u siebie mniej niż 12pkt. I wtedy zacznijcie się zastanawiać, czy wynik jest do obrony czy nie... Niektórzy to po prostu panikuja, jakby się świat walił.
grzesieck pisze:baraz z Rzeszowem?
No, baraż z Rzeszowem. Przejrzyj sobie posty. Niewielu wierzyło, że można wygrać rywalizację z "pierwszoligowcem".
Ciężko patrzy się na dziadostwo Drabika, podobnie Lamparta. Dramat. O ile Maks miał niesamowity początek sezonu o tyle teraz został po nim na torze chyba tylko jego kapelusz... Lampart? Nie wiem co ma w głowie ale ewidentnie mu to przeszkadza. O MM powiem tyle, że jest profesjonalistą i tak powinien dzielić wydarzenia, w których bierze udział. Dziś zawiódł. Dominik Wielki Szacun. Podobnie Mateusz. Jarek swoje pojechał. Trzema zawodnikami jednak złota nie zdobędziemy. Taka prawda.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Ja jeszcze pamiętam mecz z Falusami o play offy
RadeKas pisze:Wczoraj pozwoliło mu jechać?
Tak. Naprawdę myślisz, że koleś udawał?
vaikai pisze:Tak. Naprawdę myślisz, że koleś udawał?
Nie. Myślę, że jak przychodzi sytuacja stykowa to swój interes bierze górę nad klubowym. Tak wiem, "pieniądze leżą na torze", ale w takim przypadku również można kalkulować z uwzględnieniem swojego samopoczucia.
Ale jak było na prawdę nie dowiemy się nigdy. Moim zdaniem MM pokakalkulował i stwierdził, że boli za bardzo żeby jechać, a wczoraj pomyślałby inaczej. Twoim jest na odwrót. Takie nasze prawo jako kibiców klubu i zawodników. Jak było wie tylko pewien Duńczyk.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Nie rozumiem argumentu, że mecz był źle rozegrany taktycznie. W którym miejscu? w 10 biegu gdzie jako zz pojechał Cierniak? A kto miał pojechać: przetrącony już Michelsen, który po wygranym wyścigu siadł w boksie zakrywając twarz czy ujowy tego dnia Drabik? Lampart jechał swój programowy bieg, Kubera i Hampel pojechali wcześniej z zz więc Cierniak był jedynym wyborem.
Czy w nominowanych były jakieś błędy taktyczne? Też ich nie widzę.
Co do oceny Mikkela i jego rzekomego olania finału to niektórzy powinni puknąć się w łeb. Według waszego rozumowania powinien odpuścić już w Toruniu po próbie toru. Jak wcześniej pisałem, wydaje mi się że w 9 wyścigu odnowiła mu się kontuzja, po zbliżeniu kamery było widać u niego grymas bólu, dlatego w następnym biegu nie był w stanie dojechać do mety. To bardzo ambitny zawodnik, zarzucałem mu różne rzeczy: fochy, brak jazdy zespołowej, nadpobudliwość ale nigdy nie widziałem u niego braku ambicji i zaangażowania w wynik.
Czy w nominowanych były jakieś błędy taktyczne? Też ich nie widzę.
Co do oceny Mikkela i jego rzekomego olania finału to niektórzy powinni puknąć się w łeb. Według waszego rozumowania powinien odpuścić już w Toruniu po próbie toru. Jak wcześniej pisałem, wydaje mi się że w 9 wyścigu odnowiła mu się kontuzja, po zbliżeniu kamery było widać u niego grymas bólu, dlatego w następnym biegu nie był w stanie dojechać do mety. To bardzo ambitny zawodnik, zarzucałem mu różne rzeczy: fochy, brak jazdy zespołowej, nadpobudliwość ale nigdy nie widziałem u niego braku ambicji i zaangażowania w wynik.
Retrospeedway pisze:Tylko mistrz może to odrobić jeżeli zasługujemy na mistrza to odrobimy jeżeli nie odrobimy to nie zasługujemy na mistrza,proste. [...].
Retro wydobyl z siebie madre slowa, wierzylem ze ten dzien w koncu nastanie :) Reszte o Ziolku wycialem bo to raczej nie on jest osoba decyzyjna, a dzis nie bylo czym kleić.
Gelo pisze:Nogą unieruchomiona ale szósty w GP był. Powiem tak- aktorstwo 10. Odchodzi bez klasy.
Dokładnie, raptem w Gorzowie nóżka zaczęła boleć. A takie serduszka wysyłał kibicom. Szkoda, że judaszowe...
Drabik w lesie ze sprzętem i głową, Lampart w lesie ze wszystkim a Mikkel w lesie z nogą. Inaczej to nie mogło skończyć się, ale zawsze rozmiar porażki mógł być mniejszy. Trzeba wierzyć, że uda się zrobić te 51 punktów. Hampel musi pojechać na swoim lubelskim poziomie, Domin go utrzymać a Mikkel poprawić swoją nogę (chociaż patrząc na kalendarz - GP i SEC a także związane z tym gratyfikacje finansowe wątpię, żeby odpuszczał). Zneutralizować Hansena i Woźniaka i może uda się. Może.
Tylko jaki on miałby interes w tym żeby nie jechać?
Zrobić kibicom na złość?
Na torze leży tytuł mistrza Polski i niemałe pieniądze. A na tytuły MM jest bardzo łasy.
Zrobić kibicom na złość?
Na torze leży tytuł mistrza Polski i niemałe pieniądze. A na tytuły MM jest bardzo łasy.
Ciekawe jak klub pozegna Mikela ? Czy w ogóle bedzie jakieś pożegnanie, tak jak to zrobila Stal ze Zmarzlikiem ?
istred pisze:Tylko jaki on miałby interes w tym żeby nie jechać?
Zrobić kibicom na złość?![]()
Za mistrza 500 tys. Drugie 300 tys.
kilar pisze:Ciekawe jak klub pozegna Mikela ? Czy w ogóle bedzie jakieś pożegnanie, tak jak to zrobila Stal ze Zmarzlikiem ?
Mr. Clickbait nigdzie nie powiedział oficjalnie ze odchodzi, Zmarzlik już tak.
Czasami coś napisze
Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!
Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!
Kaman pisze:istred pisze:Tylko jaki on miałby interes w tym żeby nie jechać?
Zrobić kibicom na złość?![]()
Za mistrza 500 tys. Drugie 300 tys.
To dla zawodników?
Wydawało mi się, że to gratyfikacja dla klubu.
Zawodnicy, z tego co kojarzę zarabiają głównie na torze i taka gratyfikacje jak za drugie miejsce to MM w dwumeczu może z punktowki zgarnąć.