Finał DMP: Stal Gorzów - Motor Lublin 51:39
Re: Finał DMP: Stal Gorzów - Motor Lublin 11.09. godz. 19:30
Zmarzlik nie musi sie nikomu pokazywać, przestańcie pisać takie głupoty. To jest mistrz świata to Ty masz sie cieszyc ze mozesz go zobaczyć na żywo na swoim stadionie. Bartek powiedział ze chce Stal zostawić ze złotym medalem i do tego będzie po prostu dążył. Komplet pewnie zrobi.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Aż zrobiłem oczy jak 5 złoty!
Meyze i brak ostrzeżenia dla Hampela!!! W Landsbergu widział ruchy Hampela nawet jak był odwrócony tyłem, nie tylko wtedy zresztą. Ale przecież jeden bieg przerwał i nie dowierzał, że jednak Hampel po prostu dobrze startuje...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Stal nie ma jakiegoś gigantycznego atutu toru. Wprawdzie przegrali tylko jeden mecz w sezonie, dodatkowo na inaugurację i tylko dwoma punktami (wiadomo z kim :)), ale kilka ekip biło sie tam ostro o zwycięstwo do końca. Dla nas chyba lepiej jakby nie padało. Bo mam wrażenie, że jak tor robi Stasiu Chomski, to Gorzowianie mają z nim problemy :) Z Czewą trio Wozniak - Zmarzlik i Vaculik zrobiło razem 40 punktów. To dużo i... nie dużo. Zaskoczył szczególnie Wożniak - 15 oczek. Ale Zmarzlik z Vaculem razem zrobili "tylko" 25. Na pewno stac ich na duzo więcej.
Datego liczę mocno na 7:1 w rywalizacji h2h juniorów. Będzie nam to bardzo potrzebne i jest możliwe. Paluch jest wyraźnie słabszy niż przed kontuzją. Jeśli zatrzymamy juniorów i Hansena na 1-3 punktach, to powinnismy się bez problemu zakręcić koło 45 i wyżej. Nawet jeśli trio Stai pojedzie koncert.
Datego liczę mocno na 7:1 w rywalizacji h2h juniorów. Będzie nam to bardzo potrzebne i jest możliwe. Paluch jest wyraźnie słabszy niż przed kontuzją. Jeśli zatrzymamy juniorów i Hansena na 1-3 punktach, to powinnismy się bez problemu zakręcić koło 45 i wyżej. Nawet jeśli trio Stai pojedzie koncert.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Stal nie ma jakiegoś gigantycznego atutu toru. Wprawdzie przegrali tylko jeden mecz w sezonie, dodatkowo na inaugurację i tylko dwoma punktami (wiadomo z kim :)), ale kilka ekip biło sie tam ostro o zwycięstwo do końca. Dla nas chyba lepiej jakby nie padało. Bo mam wrażenie, że jak tor robi Stasiu Chomski, to Gorzowianie mają z nim problemy :) Z Czewą trio Wozniak - Zmarzlik i Vaculik zrobiło razem 40 punktów. To dużo i... nie dużo. Zaskoczył szczególnie Wożniak - 15 oczek. Ale Zmarzlik z Vaculem razem zrobili "tylko" 25. Na pewno stac ich na duzo więcej.
Szczególnie, jak wylosujemy 2 zestaw i pojedziemy 3 biegi z rzędu z A-C :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Flagg pisze:Stal nie ma jakiegoś gigantycznego atutu toru. Wprawdzie przegrali tylko jeden mecz w sezonie, dodatkowo na inaugurację i tylko dwoma punktami (wiadomo z kim :)), ale kilka ekip biło sie tam ostro o zwycięstwo do końca.
Nie mają składu na wysokie wyniki. Raczej remisują biegi, a wygrywają te z udziałem dwóch liderów. Od lat tak budują drużynę i im się to sprawdza, co widać po liczbie medali. Oczywiście taka koncepcja jest mega ryzykowna, bo Zmarzlik, Vaculik, Woźniak i zdrowy Thomsen muszą robić średnio po 10 punktów w meczu, a margines błędu jest bardzo mały.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Tak informacyjnie to Stal Gorzów udostępniła nam kolejny sektor (numer 25), bo wyprzedały się miejsca na sektorach 26, 27 i 28.
Nie zdziwię się, jak nam pół stadionu oddadzą :D Na półfinale z Czewą walio z tego stadnionu prześwitami jak na lubelskim osiedlu z lat 80-tych.
A dla takiego Zmarzlika to przecież wsio ryba. Jedni i drudzy to "swoi" :D
A dla takiego Zmarzlika to przecież wsio ryba. Jedni i drudzy to "swoi" :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Ale takiego systemu zakupowego to gratuluję. Kupowałem 4 bilety w tym dwa dla dzieci i dla każdego musiałem zakładać konto wraz z mailem których dzieci nie mają i musiałem kombinować. Chore
I się dziwią że Bartek odchodzi jak nie ma dla kogo jeździć. Pustki na stadionie.
rumburaquee pisze:Ale takiego systemu zakupowego to gratuluję. Kupowałem 4 bilety w tym dwa dla dzieci i dla każdego musiałem zakładać konto wraz z mailem których dzieci nie mają i musiałem kombinować. Chore
przecież wystarczyło do peseli dopisać imię i nazwisko, jeśli jeszcze jakiejś osoby nie było w ich bazie w związku z zakupem u nich biletów w przeszłości. Ja wszystko ogarnąłem na jednym koncie.
Potwierdzam. Też tak robiłem. Aby dopisałem dane i tyle. Ogólnie fajny serwis, ładnie chodzi. Nawet widać na bieżąco jak miejsca znikają kiedy wybiera się dla siebie, chociaż u nas by to racji bytu nie miało z oczywistych względów.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Tak próbowałem robić tylko że z telefonu. Dopisywalem pesele i wyskakiwało mi że nie ma danej osoby w bazie. Spoko pozakladalem konta i ok, jak już były to wpisałem resztę peseli z jednego konta i kupiłem. Chodzi mi o to że wygodniej byłoby że jedna osoba rejestruje się i wpisuje dane reszty bez zakładania kont.
Prognozy sugerują rozłożenie plandeki. W jakimś stopniu jest to utrata handicapu swojego toru. Na rozpoczęcie sezonu plandeka też była rozłożona, choć porównywanie obu meczów oraz drużyn nie ma sensu :)
https://www.yr.no/en/forecast/daily-tab ... elkopolski
https://www.yr.no/en/forecast/daily-tab ... elkopolski
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
I to od jutra z ta plandeką. Musimy też spoglądać na Vojens, ale tam prognozy chyba ok.
Dzisiaj nad ranem przez Gorzów przeszła potężna nawałnica. Rekord opadu dobowego podwojony. Podmyte ulice, nasyp kolejowy, wody do połowy auta. Ale stadion podobno bardzo nie ucierpiał. Prognozy pokazują, że padać będzie do niedzielnego południa. W trakcie meczu bez opadów. Mam nadzieję, że plandekę zaraz będą rozkładać. Pytanie czy tor zbyt mokry nie będzie by to uczynić
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Według yr.no popada jeszcze dziś i tyle. Od jutra już ładnie i ciepło
Chomski czail sie z awizowanym składem do ostatnich minut, a i tak walnął kopiuj/wklej z meczu z Czewą i większości sezonu, czyli Zmarzlik z juniorem i maksymane pokrycie biegów jednym z trójki Vacul/Zmarzlik/Wozniak Skład mocno defensywny.
Mega ważny będzie bieg juniorski. Niestety, trzeba brac pod uwagę, że Paluch wystrzeli i skończy się 3-3. Ale ewentualne 5:1 stawiałoby nas w świetnej sytuacji, bo niwelowałoby bardzo prawdopodobne 1:5 w 3 biegu (Vacul pewnie pójdzie z ZZ). Bo znówu w 4 biegu mamy najsłabsza parę gorzowa (Hansen - Paluch) na Kubera - Cierniak.
Ogólnie nie wygląda to źle . Trzymać krótko Hansena, robić punkty na Wozniaku, urywać co sie da Vaculikowi i wtedy nawet Zmarzlik moze komplet klepać. 43 punkty biorę z pocałowaniem ręki. 42 tez bedzie ok. 41 i mniej postawi nas w trudniej sytuacji.
Jeśli nie damy się rozpędzić tej gorszej trójce, czyli Hansen/Paluch/Bartkowiak, to ta lepsza będzie sama musiała naklepać 45. Co jest bardzo mało prawdpodobne.
Gorzowsy kibice modlą sie o deszcze, zryty tor i kopę po jaja. To ma wyeliminować Hampela, Lamparta i moze Michelsena. Ja bardzo chetnie zobaczę na takim torze Wozniaka, Bartkowiaka i 16-letniego Palucha :) Co wiecej, taki tor to gwarancja, ze o wszystkim zdecyduje start. A kto ma najlepszych startowców w lidze? :)
Mega ważny będzie bieg juniorski. Niestety, trzeba brac pod uwagę, że Paluch wystrzeli i skończy się 3-3. Ale ewentualne 5:1 stawiałoby nas w świetnej sytuacji, bo niwelowałoby bardzo prawdopodobne 1:5 w 3 biegu (Vacul pewnie pójdzie z ZZ). Bo znówu w 4 biegu mamy najsłabsza parę gorzowa (Hansen - Paluch) na Kubera - Cierniak.
Ogólnie nie wygląda to źle . Trzymać krótko Hansena, robić punkty na Wozniaku, urywać co sie da Vaculikowi i wtedy nawet Zmarzlik moze komplet klepać. 43 punkty biorę z pocałowaniem ręki. 42 tez bedzie ok. 41 i mniej postawi nas w trudniej sytuacji.
Jeśli nie damy się rozpędzić tej gorszej trójce, czyli Hansen/Paluch/Bartkowiak, to ta lepsza będzie sama musiała naklepać 45. Co jest bardzo mało prawdpodobne.
Gorzowsy kibice modlą sie o deszcze, zryty tor i kopę po jaja. To ma wyeliminować Hampela, Lamparta i moze Michelsena. Ja bardzo chetnie zobaczę na takim torze Wozniaka, Bartkowiaka i 16-letniego Palucha :) Co wiecej, taki tor to gwarancja, ze o wszystkim zdecyduje start. A kto ma najlepszych startowców w lidze? :)
Perez pisze:I się dziwią że Bartek odchodzi jak nie ma dla kogo jeździć. Pustki na stadionie.
Jak w Gorzowie są "pustki" na stadionie to i tak jest wyższa frekwencja niż w Lublinie :)
Wg. FB Stali na meczu będzie nadkomplet publiczności.
Szykuje się ostre darcie, żeby ich "wyciszyc"
Szykuje się ostre darcie, żeby ich "wyciszyc"
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"
Nie wiem czy ta cisza to efekt "banów" IP, ale Va¢ul zaimponil. Oby dzis powtórzył
Czuję w kościach nieciekawy rewanż.
Jak ktoś słusznie zauważył Stal dużo nie wygrywa ale i nie przegrywa. Sześć punktów z nimi do odrobienia. Więcej to juz ryzyko.
Ciężki mecz dzisiaj ale jaki ma być mecz w finale? Lekko być nie może. 44:46.
Gelo pisze:Jak ktoś słusznie zauważył Stal dużo nie wygrywa ale i nie przegrywa. Sześć punktów z nimi do odrobienia. Więcej to juz ryzyko.
6 punktów to za dużo, bo oznacza, że przed 15 biegiem musimy mieć już tą strate odrobioną, bo inaczej będzie sie trzeba modlić, że przywieziemy Zmarzlika i Vaculika na 4:2 czy 5:1 a nie wtopimy. W takim układzie to obaj polecą po 7 biegów.
Nie pamiętam dobrego meczu Vaculika z nami. Albo mam słabą pamięć i ktoś zaraz wklei statystykę z kompletem Martina.