Maksym Drabik
Re: Maksym Drabik
Mega rozczarowujące jeśli to prawda. Cieszenie się z kibicami po wygranym, ciężkim meczu naprawdę jest takie okropne i przykre?
W tym przypadku trudno oczekiwać racjonalnej odpowiedzi :)
ale może znajdzie jakąś "konstruktywną eksplikację"
Pomeczowa radość z kibicami nie należy do obowiązków służbowych uwzględnionych w kontrakcie - na przykład.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Coraz mniej żałuję odejścia MM i Drabika.
"On taki jest, po co drążyć? Nie każdy musi być przecież sympatycznym zawodnikiem i cieszyć się po meczu z kibicami" 
To tak a propos reakcji części forumowiczów na krytyczne komentarze dotyczące zachowania Drabika na początku sezonu.
To tak a propos reakcji części forumowiczów na krytyczne komentarze dotyczące zachowania Drabika na początku sezonu.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
asid73 pisze:Za PS, po meczu z Unią: redaktor „Radia Freee” podczas programu „Pięć Jeden” przytoczył słowa 24-latka, które ten wypowiedział po meczu. – Maksym po tym jak zaczął zawracać do parku maszyn, a cała drużyna wyszła do kibiców powiedział, że on już swoją robotę odwalił, a następnie skierował się do boksów – relacjonował na antenie „Radia Freee”.
Mogłeś już podać link do źródła.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Sam tak pisałem, ale tylko podobno krowa nie zmienia zdania ;)))
Mozna mieć Drabika, który jest jaki jest, ma swoje jazdy, ale na żużlu jeździć umie, a talentem w stawce bije go chyba tylko Zmarzlik.
Albo mozna go wymienić na np. Jacka Holdera, który jest miły, sympatyczny, wiecznie uśmiechnięty i zawsze wychodzi do kibiców podziekować.
A nie, czekaj...
Albo mozna go wymienić na np. Jacka Holdera, który jest miły, sympatyczny, wiecznie uśmiechnięty i zawsze wychodzi do kibiców podziekować.
A nie, czekaj...
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Tylko Drabika w Lublinie nikt nie obrzucał monetami, nie oblał piwem i nie zwyzywał od najgorszych szmat po słabszym meczu. Chyba, że czegoś nie wiem...
Flagg pisze:Mozna mieć Drabika, który jest jaki jest, ma swoje jazdy, ale na żużlu jeździć umie, a talentem w stawce bije go chyba tylko Zmarzlik.
Nie wiem, skąd to przekonanie, że Drabik jest nie wiadomo jakim kozakiem na motocyklu. 1.840 to średnia przyzwoita, ale nie jest półbogiem, nawet ćwierćbogiem nie jest. Nie mam pojęcia, czym sobie zasłużył na taką renomę, zwłaszcza w naszych barwach. W pamięci utkwiło mi znacznie więcej spieprzonych przez niego biegów, niż wygranych w pięknym stylu i po nie wiadomo jakiej walce. A jeszcze bardziej jego "występy" na pograniczu totalnego odjechania psychicznego.
Poza tym jest humorzasty, odpychający, myślę, że atmosfery w drużynie raczej nie poprawia. Ja generalnie w życiu unikam takich ludzi jak ognia. Od wiosny konsekwentnie powtarzam, że nie lubię tego zawodnika, nie polubię go, a oklaskiwanie go w naszych barwach dla mnie jest niewykonalne. Niech idzie pajacować gdzie indziej.
Motor mocnyj!
Gelo pisze:Tylko Drabika w Lublinie nikt nie obrzucał monetami, nie oblał piwem i nie zwyzywał od najgorszych szmat po słabszym meczu.
Ja. Ale tylko w myślach. No raz mi się na forum wyrwało. Jeszcze 4 mecze i będzie pajacował gdzieś indziej. Nigdy więcej.
Talent to tylko ułamek sukcesu. Moim zdaniem zdecydowanie przeceniany. Dużo ważniejsze są ciężka praca, determinacja, szczęście, a przede wszystkim głowa. To one w największym stopniu decydują o sukcesie.Flagg pisze:Mozna mieć Drabika, który jest jaki jest, ma swoje jazdy, ale na żużlu jeździć umie, a talentem w stawce bije go chyba tylko Zmarzlik.
Uważam, że z takim nastawieniem Drabikowi będzie bardzo ciężko osiągnąć sukces. I nie chodzi o wychodzenie do kibiców.
Ja przed sezonem byłem bardzo sceptyczny do tego transferu. Wątpiłem nawet w jego talent. Ale zmieniłem zdanie. Dlaczego? Nawet jak jedzie ostatni to próbuje. Nie odpuszcza, "jest osobą poszukującą i ubiegającą się" o zmianę pozycji. Ma agresywną sylwetkę, Nawet jak ma dołek formy potrafi w meczu wygrać wyścig. To są argumenty "za". Dodatkowy argument "za" pojawił się miesiąc temu. To liść od Świącika z Mikkelem. Dwa liście to jednak ciut za dużo. A jak sobie pomyślę, że miałby za Maksa trafić do nas tegoroczny ligowy Jack to mnie trzęsie. Z mojego kibicowskiego punktu widzenia można na te dziwactwa przymknąć oko. Ale może Kuba czy Maciek po prostu wiedzą, że tak pracować się nie da.
Bo wystarczy popatrzeć na to, jak na tym motocyklu jeździ? Nie tylko w Motorze, ale przede wszystkim w swoich juniorskich sezonach w Sparcie? A jak już odnośnisz się do średniej, to za juniora wykręcił 2.136 w Elidze. Od czasów Zmarzlika nikt takiej średniej w takim wieku nie zrobił.Kshyhu pisze:Flagg pisze:Mozna mieć Drabika, który jest jaki jest, ma swoje jazdy, ale na żużlu jeździć umie, a talentem w stawce bije go chyba tylko Zmarzlik.
Nie wiem, skąd to przekonanie, że Drabik jest nie wiadomo jakim kozakiem na motocyklu. 1.840 to średnia przyzwoita, ale nie jest półbogiem, nawet ćwierćbogiem nie jest. Nie mam pojęcia, czym sobie zasłużył na taką renomę, zwłaszcza w naszych barwach.
Skoro Drabik jest humorzasty i odpuchający to jak to sie mówi "wymieniamy siekierke na kijek", bo młody Holder ma opinię aroganckiego i chamskiego szczeniaka. Do tego w tym roku ma średnią gorszą od Przemka Pawlickiego i Jakobsena.
Tyko że my niewiele w sumie wiemy o samym nastawieniu Drabika do jego jazdy na żużlu i tego w jaki sposób traktuje swoja karierę. Ja tam nie widze w tej kwestii niczego niepokojącego. Chłop gryzie tor w kazdym biegu. Nie wazne, czy jedzie pierwszy, czy czwarty. Walczy, szuka, nie odpuszcza. Jak ktoś na wyje***ne, to puszcza manetkę i kończy jazdę np. po 3 okrążeniach.Istred pisze:Uważam, że z takim nastawieniem Drabikowi będzie bardzo ciężko osiągnąć sukces. I nie chodzi o wychodzenie do kibiców.
Tak czy siak, jeśli z takim podejściem kręci średnia w okolicach 2.0, go strach pomysleć co będzie robić, jak zacznie do tego wszystkiego podchodzić poważnie i dogada się całkowicie ze sprzętem. Wynikowo Drabik nie zawiódł, a raczej pojechał na miarę tego, co można było sie spodziewać bo rocznej przerwie. Mimo to, już go skreśliliśmy. Bo najwyraźniej nie przystaje do "standardów" Motoru Lublin.Co sie powoli staje normą wśród "najlepszych kibiców na świecie".
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- tezetomaniak
- Trener
Wyluzujcie. Jak przyjdzie za rok z Częstochową i strzeli komplet to na pewno do was wyjdzie :)
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Może Drabik po prostu nie czuje się w naszym klubie zbyt dobrze i stąd te "akcje"?
Tęskni za ojcem... ;)
KrzyczącyK1b1c pisze:asid73 pisze:Za PS, po meczu z Unią: redaktor „Radia Freee” podczas programu „Pięć Jeden” przytoczył słowa 24-latka, które ten wypowiedział po meczu. – Maksym po tym jak zaczął zawracać do parku maszyn, a cała drużyna wyszła do kibiców powiedział, że on już swoją robotę odwalił, a następnie skierował się do boksów – relacjonował na antenie „Radia Freee”.
Po co Onetowi nabijać "klikbajty"
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Być może niewiele. Ale z tego co widzimy to kilka tez można postawić - mentalnie chłopak jest zagubiony, średnio radzi sobie z porażkami i ewidentnie ma jakiś problem ze sobą.Tyko że my niewiele w sumie wiemy o samym nastawieniu Drabika do jego jazdy na żużlu i tego w jaki sposób traktuje swoja karierę. Ja tam nie widze w tej kwestii niczego niepokojącego. Chłop gryzie tor w kazdym biegu. Nie wazne, czy jedzie pierwszy, czy czwarty. Walczy, szuka, nie odpuszcza. Jak ktoś na wyje***ne, to puszcza manetkę i kończy jazdę np. po 3 okrążeniach.
Tak czy siak, jeśli z takim podejściem kręci średnia w okolicach 2.0, go strach pomysleć co będzie robić, jak zacznie do tego wszystkiego podchodzić poważnie i dogada się całkowicie ze sprzętem. Wynikowo Drabik nie zawiódł, a raczej pojechał na miarę tego, co można było sie spodziewać bo rocznej przerwie. Mimo to, już go skreśliliśmy. Bo najwyraźniej nie przystaje do "standardów" Motoru Lublin.Co sie powoli staje normą wśród "najlepszych kibiców na świecie".
Ja go nie skreślam, ja w sumie nikogo nie mogę skreślać. W momencie, w którym klub się znajduje zakontraktowanie Drabika na przyszły sezon jest bardzo sensowne, bo wciąż jest to zawodnik, który ma predyspozycje do tego żeby z powodzeniem startować w GP.
Odnoszę się natomiast do samego zawodnika jako takiego i wyniku jaki może osiągnąć w dłuższej perspektywie, biorąc pod uwagę jego możliwości i skalę talentu.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
asid73 pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:asid73 pisze:Za PS, po meczu z Unią: redaktor „Radia Freee” podczas programu „Pięć Jeden” przytoczył słowa 24-latka, które ten wypowiedział po meczu. – Maksym po tym jak zaczął zawracać do parku maszyn, a cała drużyna wyszła do kibiców powiedział, że on już swoją robotę odwalił, a następnie skierował się do boksów – relacjonował na antenie „Radia Freee”.
Po co Onetowi nabijać "klikbajty"
W sumie z czystej przyzwoitości. Ja zawsze staram sie podawać źródło cytowanego materiału :D
1. O ile problemem Drabika jest wyłącznie kontakt z kibicami to dla mnie to żaden wielki problem i Drabik może zostać. Będę szczęśliwy.
2. Jeżeli poza pkt. 1 Drabik ma problemy w relacjach wewnątrz drużyny, które mają wpływ na osiągane przez niego lub innych zawodników wyniki, to wówczas do oceny Kępy i sztabu szkoleniowego (a pośrednio i reszty drużyny) czy można z tymi problemami żyć albo je pokonać.
Pytanie ponadto - na co zwrócił mi uwagę @_piotrusss - czy dla Kępy istotna jest "marketingowa" dyspozycyjność Drabika.
2. Jeżeli poza pkt. 1 Drabik ma problemy w relacjach wewnątrz drużyny, które mają wpływ na osiągane przez niego lub innych zawodników wyniki, to wówczas do oceny Kępy i sztabu szkoleniowego (a pośrednio i reszty drużyny) czy można z tymi problemami żyć albo je pokonać.
Pytanie ponadto - na co zwrócił mi uwagę @_piotrusss - czy dla Kępy istotna jest "marketingowa" dyspozycyjność Drabika.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
dannie pisze:Czy dla Kępy istotna jest "marketingowa" dyspozycyjność Drabika.
Tu raczej nie chodzi o Kępę, a o sponsorów. Przecież wiemy, że połowę, jak nie większość gaży zawodnika pokrywają sponsorzy indywidualni. A taki nie będzie chciał być z Drabikiem, gdy ten nie eksponuje marki w żaden sposób.
dannie pisze:1. O ile problemem Drabika jest wyłącznie kontakt z kibicami to dla mnie to żaden wielki problem i Drabik może zostać. Będę szczęśliwy.
Myślę, że od marketingu w drużynie to będzie głównie Domin i Zmarzlik. Drabik pewnie ma głównie za zadanie robić pkt.