Motor Lublin w sezonie 2022
Re: Motor Lublin w sezonie 2022
Wracając do tematów czysto żużlowych i związanych bardziej z Motorem w sezonie 2022.
Co do potencjalnej nieobecności Cierniaka w Krośnie nic w PZM nie wiedzieli, zdziwienie że wracali busem taki kawał drogi, a i start zawodów można było opóźnić. Do tego klub mógł zgłosić problemy. Dalsze decyzje zostaną podjęte na zebraniu. Oby tylko bez kar zawieszenia.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/1015802/zuzel-final-imp-w-krosnie-bez-cierniaka-i-miskowiaka-gksz-tlumaczy
Co do potencjalnej nieobecności Cierniaka w Krośnie nic w PZM nie wiedzieli, zdziwienie że wracali busem taki kawał drogi, a i start zawodów można było opóźnić. Do tego klub mógł zgłosić problemy. Dalsze decyzje zostaną podjęte na zebraniu. Oby tylko bez kar zawieszenia.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/1015802/zuzel-final-imp-w-krosnie-bez-cierniaka-i-miskowiaka-gksz-tlumaczy
Znajac zycie to zawiesza obu na dwa miesiace zeby Rusko mial troche latwiej
tak, bo Rusko jest aż tak wszechmocny. Dlatego Łaguta ogląda mecze z parkingu
niespokojny pisze:Patrz pkt. 2
https://sjp.pwn.pl/slowniki/konserwa.html
Nie wiem czy zrozumiales znaczenie tego slowa, ale jesli tak to tylko potwierdziles zarzut przez uzurpacje prawa do wiedzy na wylacznosc i przez demonstracje przekonania o nieomylnosci. No a skoro tak, to "krużganka oświaty" a nie kaganka :).
Większość niesie kaganek. Ale niejaki Bąkiewicz - ten od zadym na marszach - deklaruje że powinniśmy nosić - krużganki. Ale on jest wyjątkowy - jednak ma mocnych zawodników w drużynie, może kiedyś zbiorą się i poniosą krużganek :)
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Na tym forum też są edukatorzy jak widać. Przerost ambicji nad treścią. Zawsze powtarzam - nie używajmy słów, których znaczenia nie rozumiemy. Ja jednak będę niósł KAGANEK oświaty.... "niespokojny krużganek" - brzmi jak tytuł filmu akcji...
Jestem za tym, aby dochodziło do zmian - mówi Jerzy Głogowski, legenda Motoru. - Zawodnik, jak jeździ sezon, dwa, a czasami i więcej, to też czasami potrzebuje zmiany i spróbowania nowego otoczenia. Zawodnik chce się piąć w górę, rozwijać i dążyć do doskonałości, do osiągania coraz lepszych wyników w karierze.
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... go/ky17ppb
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... go/ky17ppb
dannie pisze:Jak chcieli emocji i więcej spotkań to już lepiej zrobić podwójne playoffy. Drużyny 1-4 jadą o mistrzostwo (1 z 4, 2 z 3 i potem finał i o 3 miejsce), a drużyny z miejsc 5-8 o utrzymanie (5 z 8, 6 z 7 i potem przegrani o utrzymanie). Już ten mecz o miejsce 5 mozna byloby sobie ew. darować, bo nuda (5 miejsce w tabeli zajmuje ta z wygranych drużyn, ktora w RZ była wyżej).
Mamy więcej spotkań (+6 w stosunku do zeszłego sezonu) i mamy emocje. Walka o pierwszą 4 w RZ, a potem walka o mistrzostwo i utrzymanie. Teoretycznie 5 miejsce po zasadniczej grozi spadkiem do końca.
A nie lepiej skorzystać ze sprawdzonego z niektórych rozgrywek systemu, w którym:
- dzielimy tabelę na pół - drużyny z miejsc 5-8 jadą o utrzymanie,
- tworzymy małą tabelę z drużynami z miejsc 1-4, odejmując punkty zdobyte na drużynach 5-8 i jedziemy raz jeszcze każdy z każdym. Duża ilość spotkań, na końcu mistrza zdobywa lider i po sprawie.
Motor mocnyj!
No ale wtedy nie masz zapewnionych "emocji do końca", bo może się okazać, że 3 kolejki przed końcem wszystko jest jasne. Tego chyba chce "uniknąć" telewizja.
Stąd moja druga propozycja, podziału na walkę o DMP i o Puchar Polski.
Stąd moja druga propozycja, podziału na walkę o DMP i o Puchar Polski.
Zawsze mozna na koncu dolozyc final miedzy 1. i 2. druzyna i beda "emocje do konca"
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
A co jeśli dwumecz rozstrzygnie się przed nominowanymi?
Zrobić wyścig finałowy!
Zrobić wyścig finałowy!
Dobrze kombinujecie. Dodatkowo jakby przewaga zawodnika A nad zawodnikiem B przed ostatnim okrążeniem byłaby za duża, ten pierwszy musiałby poczekać na tego drugiego i wszystko zdecydowałoby się na ostatnim łuku :D
Tak jest! Niech wszystko rozstrzygnie łuk finałowy! Niech żyją emocje do końca!
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
- tezetomaniak
- Trener
Żeby zapewnić emocje do końca, sędzia będzie miał do dyspozycji technologię 4K(latki/s)

Nie wiem ile w tym prawdy, ale kolega syna piekarza doniósł, że sprawa Maxa jeszcze nie przesądzona … może wspólny sukces, jeśli będzie, pomoże mu podjąć właściwą decyzje ;)
Saint pisze:Nie wiem ile w tym prawdy, ale kolega syna piekarza doniósł, że sprawa Maxa jeszcze nie przesądzona … może wspólny sukces, jeśli będzie, pomoże mu podjąć właściwą decyzje ;)
Powinien dostać moim zdaniem więcej czasu na aklimatyzację. Może i ekscentryk ale mimo wszystko wielki talent i kawał żużlowca.
Nie mówiąc już o tym, że oddając dwóch takich kotów Świącikowi, robimy sobie ogromną krzywdę i ustawiamy Częstochowę na lata.
-
Maretzky76
- Szkółkowicz
Jeżeli jest jeszcze choć malutka szansa na zatrzymanie Maksa to Prezes powinien zrobić wszystko co może, aby go zatrzymać.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Saint pisze:Nie wiem ile w tym prawdy, ale kolega syna piekarza doniósł, że sprawa Maxa jeszcze nie przesądzona … może wspólny sukces, jeśli będzie, pomoże mu podjąć właściwą decyzje ;)
A kolega syna piekarza miał w przeszłości informacje, które potem się sprawdziły? :)
Maks to inwestycja na lata. A Jack kiepsko jeździ w Lublinie. Jest związany z toruńskimi środowiskiem do którego mógłby chcieć wrócić po ew. udanym sezonie. Nie widzi mi się on w Motorze, ale z braku laku...
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
KrzyczącyK1b1c pisze:A kolega syna piekarza miał w przeszłości informacje, które potem się sprawdziły? :)
O BZ wiedział na dłuuuugo przed pierwszymi przeciekami …;)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Saint pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:A kolega syna piekarza miał w przeszłości informacje, które potem się sprawdziły? :)
O BZ wiedział na dłuuuugo przed pierwszymi przeciekami …;)
Długo przed pierwszymi przeciekami, czyli kilka lat temu? :D Żartuję oczywiście :). Jeśli faktycznie miewał wiarygodne info, to może jest jakaś szansa...
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Kurcze byłoby mega gdyby jednak został. Ma u nas naprawdę dobrze, spokój, kibice go akceptują takim jaki jest. Po co mu ten Wlokniarz? Niczego nie nauczył się w WTS?
Bo to jego klub, jego miasto? Nie jest chyba szczególnie lubiany przez kibiców ale sądzę że by zaakceptowali przez samo nazwisko. Ale oczywiście jeżeli jest jakaś szansa to trzeba zrobić wszystko żeby został. W tym przypadku można przymknąć oko na dziwactwa okołotorowe. Ja się do niego przekonalem. Nawet jak jedzie ostatni to próbuje i nie odpuszcza.
kdsz pisze:Maks to inwestycja na lata. A Jack kiepsko jeździ w Lublinie. Jest związany z toruńskimi środowiskiem do którego mógłby chcieć wrócić po ew. udanym sezonie. Nie widzi mi się on w Motorze, ale z braku laku...
Raz mu wyszło :)
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/relac ... ator-torun
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Gelo pisze:Bo to jego klub, jego miasto? Nie jest chyba szczególnie lubiany przez kibiców ale sądzę że by zaakceptowali przez samo nazwisko. Ale oczywiście jeżeli jest jakaś szansa to trzeba zrobić wszystko żeby został. W tym przypadku można przymknąć oko na dziwactwa okołotorowe. Ja się do niego przekonalem. Nawet jak jedzie ostatni to próbuje i nie odpuszcza.
Jego klub w którym nie odjechał żadnego meczu?
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ja strasznie żałuję, że Domin nie podpisał na dłużej. Przez to będziemy mieli co roku nerwówkę...