Pozaligowe występy lubelskich zawodników
Re: Pozaligowe występy lubelskich zawodników
Bartula w tym roku może kuleć na Rysiach ważne ,żeby był gotowy na 2023 rok .
Haron90 pisze:A propos IMP, czy nasz klub jest w stanie np dogadać się z Rzeszowem, aby Domin mógł sobie pokręcić parę kółek przed kolejną rundą? :-)
Pytanie, czy tytuł mistrzowski Dominika leży w interesie Klubu...
Torsen pisze:Haron90 pisze:A propos IMP, czy nasz klub jest w stanie np dogadać się z Rzeszowem, aby Domin mógł sobie pokręcić parę kółek przed kolejną rundą? :-)
Pytanie, czy tytuł mistrzowski Dominika leży w interesie Klubu...
Pytanie co zrobi Domin, jak zobaczy, że nie ma wsparcia klubu? ;-). Myślę, że zdecydowanie o Dominika trzeba się troszczyć, bo przebijające oferty będzie miał każdego roku, nie zależnie od tego czy wygra IMP czy nie.
Fantastyczny gość. Wielopłaszczyznowo. Zmarzlika nie musi być. Chciałbym żeby Dominik zakorzenił tu na dłużej i był ikoną lubelskiego żużla. Urasta do mojego ulubionego żużlowca.
Tych ulubionych, maskotek i najbardziej lubelskich trochę już się przewinęło. Ich wspólną cechą, oprócz sympatii kibiców, było konsekwentne podpisywanie jednorocznych kontraktów.
A czy indywidualne tytuły naszych żużlowców są w interesie klubu, to byłbym sceptyczny. Wiadomo, że klasowych żużlowców jest na świecie tyle, co kot napłakał, więc o każdego, co roku, toczy się licytacja, ale o mistrzów odbywa się ona na znacznie wyższym poziomie.
A czy indywidualne tytuły naszych żużlowców są w interesie klubu, to byłbym sceptyczny. Wiadomo, że klasowych żużlowców jest na świecie tyle, co kot napłakał, więc o każdego, co roku, toczy się licytacja, ale o mistrzów odbywa się ona na znacznie wyższym poziomie.
O toksycznych transferach w świecie sportu (akurat futbolu) napisał jeden z moich ulubionych felietonistów Rafał Stec:
https://rafalstec.blog/2022/08/16/nie-t ... ll-street/
Nie da się tego w prosty sposób odnieść do polskich lig żużlowych, ale mechanizm "od Mesjasza do Judasza" jest identyczny.
https://rafalstec.blog/2022/08/16/nie-t ... ll-street/
Nie da się tego w prosty sposób odnieść do polskich lig żużlowych, ale mechanizm "od Mesjasza do Judasza" jest identyczny.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Dobry tekst. Skala nie ta, ale mechanizmy znajome.
Dla mnie ostatni fragment jest jednak najlepszy:
"... Doświadczyłem tego jako kibic Milanu, który przez 7 lat nie dotknął Champions League, przez 11 sezonów nie triumfował w Serie A, przez wieczność grzązł z beznadziei. I zwierzę się wam, że rozciągnięty w czasie powrót smakuje jak nigdy. ""
Zamień Milan na Motor, dodaj 24 lat bez E-ligi, wieczna beznadzieja, jak się wydawała, ta sama i .... opis doskonały naszej historii.
"... Doświadczyłem tego jako kibic Milanu, który przez 7 lat nie dotknął Champions League, przez 11 sezonów nie triumfował w Serie A, przez wieczność grzązł z beznadziei. I zwierzę się wam, że rozciągnięty w czasie powrót smakuje jak nigdy. ""
Zamień Milan na Motor, dodaj 24 lat bez E-ligi, wieczna beznadzieja, jak się wydawała, ta sama i .... opis doskonały naszej historii.
Każdemu jego Everest...
Nasi juniorzy zaraz zaczynają ostatni etap zmagań o DMPJ. Nie ma się co czarować, Ostrów i Częstochowa mają dużo równiejsze składy, ale może chociaż brąz uda się wyszarpać.
Na żywo na Motowizji.
Na żywo na Motowizji.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
jako ze nie mam motowizji w tv. Znalazłem jakis link oczywiscie na poczatku trzeba sie przebic przez durne reklamy.
https://livetvon.click/embed/stream-563.php
https://livetvon.click/embed/stream-563.php
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Nie cierpię tych dmpj. A jak jedzie Poczta z którymś z naszych wiadomo że będzie syf. Kowalskiego jeszcze brakuje i w półfinale ligi jechalibyśmy Rachubikiem
Ten poczta to niezły cielak. Oby cało i zdrowo panowie. 3 pole w tych zawodach chyba najsłabsze?
dzień przed półfinałem puszczać naszą najlepszą parę to lipa, ale pewnie nie mieli kogo, we dwóch mistrza nie wyszarpią a tylko kłopoty z tego mogą być...
Poczta jest straszny. Jeździ jakby pomylił tor żużlowy z Carmageddonem.
Ramian1 pisze:dzień przed półfinałem puszczać naszą najlepszą parę to lipa, ale pewnie nie mieli kogo, we dwóch mistrza nie wyszarpią a tylko kłopoty z tego mogą być...
Niestety żadnych wniosków z ubiegłego roku klub nie wyciągnął. W finale obaj nasi juniorzy jechali porozbijani
Ja sie tylko domyślam ze nie ma kogo w takich zawodach wstawić widać dzisiaj ze jest tylko 3 chlopakow a tak naprawdę dwoch...
-
CKM1946
- Zawodowiec
Mam to samo jak wyjeżdza Poczta z naszymi do biegu.
Akurat teraz wpakował sie w Kupca.....
Akurat teraz wpakował sie w Kupca.....
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2022, o 18:30 przez CKM1946, łącznie zmieniany 1 raz.
Poczta gra dziś w eliminacje, czy to nie czas na eliminacje jego z tego turnieju?
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2022, o 18:29 przez Ramian1, łącznie zmieniany 1 raz.
Te zawody to proszenie się o kłopoty. Nie mamy czterech- nie jeździjmy. A na testy był czas w rundzie zasadniczej. Poczta jest nienormalny...
Poczta wyznaje zasadę, że jak nie może kogoś wyprzedzić to musi się w niego wpierdolić. Masakra co ten chłop wyprawia, dobrze że tym razem Cierniak uciekł do przodu.
Gelo pisze:Te zawody to proszenie się o kłopoty. Nie mamy czterech- nie jeździjmy. A na testy był czas w rundzie zasadniczej. Poczta jest nienormalny...
I chcesz kare finansową dla klubu? pewnie nie małą.
Ale nie musimy się dostawać do finalu przecież. Z tymi dmpjtami jest jak z dziką kartą dla Cierniaka w zeszłym roku. Szans na mistrzostwo żadnych. Jeździć testowo równoległe z sezonem zasadniczym ligi. A potem nie wywoływać wilka z lasu. Kontuzja teraz to katastrofa. Poczta który ma po sezonie może się wywracac w każdym wyścigu
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2022, o 18:42 przez Gelo, łącznie zmieniany 2 razy.
Ale srebro dzis walniemy w 2 zawodników. Niech Ci to wynagrodzi nerwy. A kiedy ten Mimp? mam nadzieje ze nie przed finałem...
Do Czestochowy we dwóch nie mamy podjazdu.
Do Czestochowy we dwóch nie mamy podjazdu.
Niestety nie walniemy dzisiaj srebra bo to są cztery turnieje