Żużlowe różności
-
- Kadrowicz
Re: Żużlowe różności
W którymś z wątków pytałem o to samo, koledzy ładnie wytłumaczyli.
Motor Lublin 2022 od strony 114
Motor Lublin 2022 od strony 114
Najlepszy z ćwierćfinałów (najwięcej punktów meczowych, potem ew. biegowych) jedzie ze szczęśliwym przegranym. Nie wiem tylko, jak ustalają gospodarza pierwszego meczu (wg tego kryterium czy tabeli z rundy zasadniczej).
Wg tabeli z rundy zasadniczej. Motor pojedzie wszystkie mecze playoff najpierw na wyjeździe. Nawet jakby był lucky loserem.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10149 ... edna-rzecz
Lampart kolejny, który zmienil RK na FG, może w końcu się trochę ruszy ku lepszemu
Lampart kolejny, który zmienil RK na FG, może w końcu się trochę ruszy ku lepszemu
Oby te FG jak najdłużej jechały. Bo jak chłopaki będą chcieli wrócić do RK to pewnie usłyszą coś w stylu:

ale to co mają jeżdzić na komarach ,żeby stajennego nie stracić ? Hampel Kowalski a Hampel 2.0 to jak dzień i noc przecież nie ma wyjścia i tyle . Z Wiktorem to jeszcze bym poczekał bo akurat w meczu z Gorzowem jechał z samymi ogórkami za przeproszeniem .
-
- Kadrowicz
Ale w końcu miał prędkość i to było widać. Jest potencjał żeby golić seniorów.
Malowani Polacy mają pojechać w przyszłym roku w naszej lidze. Ale kacapy nie będą mogły reprezentować nowej ojczyzny na arenie międzynarodowej. To strasznie dyskryminujące. No nie wiem czy Artiom nie poleci z tym do sądu.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10151 ... bec-rosjan
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10151 ... bec-rosjan
W. Komarnicki: "Przez pięć lat merytorycznie współpracowałem z Tomaszem Gollobem"
Inaczej to załatwia, żeby jeździł w imprezach międzynarodowych jako Polak. Artem pójdzie do Andrzeja. Andrzej do Rycha Cz. Następnie Rycho do Prezesa. Prezes wyda polecenie do Ministra Sportu i będą mogli reprezentować Polskę. Z dopuszczeniem do startu zapewne była podobna ścieżka.
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2022, o 14:16 przez ezbeg, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie bardzo wiem czy to ja nie rozumiem czy wy, ale wydaje mi się, że z artykułu wynika, że A. Laguta mieści się w tej trójce zawodników, która miałaby zostać odwieszona.
Więc z czym ma iść do sądu albo dzwonić do Rusko?
Więc z czym ma iść do sądu albo dzwonić do Rusko?
To już tylko dalszy (oby błędny) tok rozumowania co do startów w imprezach międzynarodowych jako Polacy. Jeśli chodzi o starty Artema w lidze nikt nie kwestionuje okoliczności faktycznej,że w 2023 zostanie dopuszczony do rozgrywek jako Polak z uwagi na posiadane obywatelstwo. Oczywiście po uprzednim zdaniu licencji. Aczkolwiek ocenę dopuszczenia w rozgrywkach pozostawiam każdemu we własnym zakresie.
Ciekawe jak rozwiążą kwestię zgody rodzimej federacji .. chyba że zrzekną się paszport RU .. jeśli się nie mylę na start z polską licencją muszą mieć zgodę federacji z Rosjii…
Artem to się chyba nie może teraz skutecznie zrzec, bo został przez własną federacje zawieszony.
A testy niech im dadzą pisemne, najlepiej jakieś pytania otwarte :)
Saint pisze:Ciekawe jak rozwiążą kwestię zgody rodzimej federacji .. chyba że zrzekną się paszport RU .. jeśli się nie mylę na start z polską licencją muszą mieć zgodę federacji z Rosjii…
Z tego co tam gdzies czytałem to żeby zmienić licencję na naszą to musi zgodzić się federacja RU, a federacja nie może się na to zgodzić, gdyż została zawieszona na arenie międzynarodowej i nie planuje się ich odwieszać. Więc sytuacja mega zagmatwana.
Tak samo był gdzies artykuł, że Rosja groziła, że jeśli jakiś sportowiec będzie chciał zmienić obywatelstwo na inne, aby startować w sporcie, to będzie mocno ukarany i ma być to traktowane jako zdrada narodu.
papi pisze:Artem to się chyba nie może teraz skutecznie zrzec, bo został przez własną federacje zawieszony.
Oczywiście odpowiedź musi być napisana nienaganną polszczyzną, a dodatkowo trzynastozgłoskowcem.
w Zielonej możemy być świadkami cyrku pt. jak jechać żeby przegrać dwumecz i nie trafić na Polonie
-
- Trener
papi pisze:w Zielonej możemy być świadkami cyrku pt. jak jechać żeby przegrać dwumecz i nie trafić na Polonie
Jednak go nie było :)
Panowie co w przypadku gdy winik dwumeczu bedzie 90-90 ? Wychodzi drużyna która była wyżej w tabeli ?
Fantys pisze:Panowie co w przypadku gdy winik dwumeczu bedzie 90-90 ? Wychodzi drużyna która była wyżej w tabeli ?
Taki wynik w dwumeczu oznacza awans dla obu … bo to sa dwa punkty i 0 w małych … dla „laki luzera” ;)
Pod warunkiem, że w innym dwumeczu nie padnie 90-90.
-
- Kadrowicz
Jutro to chyba sam Bartula mecz obleci w Toruniu jak Woźniak nie zdąży. A w Apatorze Lambo i Jack. Będą jaja
Co to jest za amatorka? Przecież oni mają jutro zawody. Karetki pół godziny na torze. Mam nadzieję że Domin już odpuści jazdę
Gelo pisze:Co to jest za amatorka? Przecież oni mają jutro zawody. Karetki pół godziny na torze. Mam nadzieję że Domin już odpuści jazdę
Otwarte zlamanie, prawdopodobnie piszczeli dr House.