Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

Re: Żużlowe różności

#15676 Postautor: tezetomaniak » 28 lipca 2022, o 14:37

Gorzów opuszcza żużlowiec, który znaczy wszystko dla tego miasta. Wychowanek, geniusz dyscypliny, wzór pracy i poświęcenia. Teraz nie dość że odchodzi, to do klubu, który nie ma większego wkładu i zasług. To boli, szczególnie ludzi, którzy nie mają żadnego życia...czyli sporą część kibiców. Niektórzy stracili właśnie sens wstawania z łóżka i powód do jakiejkolwiek dumy. Zapewne podobne emocje towarzyszyły odejściu Golloba z Bydgoszczy, ale wtedy jeszcze nie wszyscy mieli internet w telefonie, żeby móc się wysrać przez http.

P.S. Synowiec to głupia pizda :)

blajar
Trener

#15677 Postautor: blajar » 28 lipca 2022, o 14:42

Tak ten Gorzów teraz widzę :)

Obrazek
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Badzia
Szkółkowicz

#15678 Postautor: Badzia » 28 lipca 2022, o 14:50

Można popierać transfer Zmarzlika lub nie. Tak samo można mieć swoją opinie nt. Michelsena, Drabika i każdego innego sportowca zmieniającego klub. Ale to co się dzieje w mediach przekracza granice rzetelnego dziennikarstwa i jest zwykłą nagonką uderzającą w dobre imię Motoru.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#15679 Postautor: kdsz » 28 lipca 2022, o 15:39

Flagg pisze:Ale nikt nie miał do Świącika pretensji, że robi swoją robotę i ściaga zawodników. Normalna rzecz :)

Oczywiście, wyolbrzymiałem. W przypadku odejścia zawodnika gromy od kibiców lecą na wszystkich. Dostaje się żużlowcowi (bo złotówa), macierzystemu klubowi (bo nie zatrzymał zawodnika) i nowemu klubowi (bo śmiał sięgnąć po świętość). Gorzej gdy włączają się osoby ze środowiska. W zeszłym roku żenującej wypowiedzi na temat odejścia Kubery i Smektały udzielił Rufin Sokołowski. Ale to co odstawił Synowiec, to po prostu skandal. Nie pamiętam, by tak plugawa wypowiedź ukazała się kiedykolwiek w mainstreamowych mediach.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Flagg
Trener

#15680 Postautor: Flagg » 28 lipca 2022, o 19:29

Ja tam jestem w stanie zrozumieć żale gorzowiaków do wszystkiego co lubleskie. Ok, prawie wszystkiego. Nie do końca potrafię ogarnąc ich lekceważący stosunek i opinie o Kubie Kępie. Klub, który w ostatnich latach przerobił na stanowisku prezesa chyba wszystkie mozliwe wersje ludzkich szumowin, od karierowiczów po przestepców, robi sobie podśmiechujki z gościa, który zbudował jeden z najbardziej profesjonalnych, jeśli nie najbardziej profesjonalny klub w historii tej dyscypliny w Polsce. I to nie jest opinia moja, ale zawodników czy ludzi związanych z tym środowiskiem (choćby K.Plech). Zero afer, zero głupich wypowiedzi w mediach, zero robienia z siebie debila, zero zwracania na siebie uwagi. Nawet na podsumowaniu roku z kibicami, po srebrnym medalu, Kępa nie wychylil nosa. 100% uwagi na zawodników i sztab. W 5 lat chłop doprowadził klub, którego nie było, do wicemistrzostwa Polski. Przecież gdyby Kępa wział się za taką Stal, to po 2 latach taki Zmarzlik to by tam cyrograf do końca kariery podpisał.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#15681 Postautor: maestro76 » 28 lipca 2022, o 20:21

I my to wszystko wiemy ale nadal to jest kopanie się z koniem.
Trzeba odpucic i robić swoje = zdobyć mistrza i w przyszłym sezonie potwierdzic dominację :D
never ride faster than your angel can fly

Czarek
Trener

#15682 Postautor: Czarek » 28 lipca 2022, o 20:33

Flagg pisze:Ja tam jestem w stanie zrozumieć żale gorzowiaków do wszystkiego co lubleskie. Ok, prawie wszystkiego. Nie do końca potrafię ogarnąc ich lekceważący stosunek i opinie o Kubie Kępie. Klub, który w ostatnich latach przerobił na stanowisku prezesa chyba wszystkie mozliwe wersje ludzkich szumowin, od karierowiczów po przestepców, robi sobie podśmiechujki z gościa, który zbudował jeden z najbardziej profesjonalnych, jeśli nie najbardziej profesjonalny klub w historii tej dyscypliny w Polsce. I to nie jest opinia moja, ale zawodników czy ludzi związanych z tym środowiskiem (choćby K.Plech). Zero afer, zero głupich wypowiedzi w mediach, zero robienia z siebie debila, zero zwracania na siebie uwagi. Nawet na podsumowaniu roku z kibicami, po srebrnym medalu, Kępa nie wychylil nosa. 100% uwagi na zawodników i sztab. W 5 lat chłop doprowadził klub, którego nie było, do wicemistrzostwa Polski.

Jak to się ma do postępowania Michelsena? Czy zawodnik, który jest w takim klubie żegnałby się z nim w ten sposób?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#15683 Postautor: Kargolo » 28 lipca 2022, o 20:36

Brzydkie pożegnanie Michelsena to oczywisty dowód na brak profesjonalizmu klubu.
Podobnie jak słuszne jest kamienowanie zgwałconych kobiet w krajach islamskich.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Flagg
Trener

#15684 Postautor: Flagg » 28 lipca 2022, o 20:39

Czarek pisze:Jak to się ma do postępowania Michelsena? Czy zawodnik, który jest w takim klubie żegnałby się z nim w ten sposób?
Spytaj się Michelsena.
Ja się opieram o fakty i opinie ludzi, którzy wygłosili ja publicznie, jak np. Kubera, Buczkowski, Zagar czy właśnie Krystian Plech
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Czarek
Trener

#15685 Postautor: Czarek » 28 lipca 2022, o 21:01

Flagg pisze:
Czarek pisze:Jak to się ma do postępowania Michelsena? Czy zawodnik, który jest w takim klubie żegnałby się z nim w ten sposób?
Spytaj się Michelsena.
Ja się opieram o fakty i opinie ludzi, którzy wygłosili ja publicznie, jak np. Kubera, Buczkowski, Zagar czy właśnie Krystian Plech

Pewnie tego się dowiemy niebawem. To istotne. Skoro w Klubie jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle i zawodnicy walczący o DMP uciekają stąd w kiepskim stylu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Flagg
Trener

#15686 Postautor: Flagg » 28 lipca 2022, o 21:15

Spytaj się Lewego dlaczego uciekł z Bayernu w kiepskim stylu. Albo Ayubumeyanga czy Borussia to nieprofesjonalny klub.

Możesz też zasięgnąć wiedzy u tych wszystkich gwiazd NBA, którego regularnie wymuszają wymiany, niezależnie od klubu, w którym występują. To w ogóle jest chyba najbardziej nieprofesjonalna liga świata.

W klubie jest tak źle tylko i wyłącznie w Twojej głowie. To jest stan do którego dąrzysz. Non stop. Nie wiem dlaczego. Możesz jakaś dzika satysfakcję sprawia Ci narzekania na wszystko. Może cię to jakoś nakręca? Są ludzie, którym jest złe, jak nie mogą sobie na coś ponarzekać .

Ja Ci proponuje przerzucić się na kibicowanie Stali Gorzów. Zaoszczędzisz mnóstwo energii, bo nie będziesz musiał na siłę szukać wpadek włodarzy klubu. Oni sami będą Ci co chwilę podrzucać powody do narzekania

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#15687 Postautor: tezetomaniak » 28 lipca 2022, o 21:25

Kępa nie jest nieomylny i przede wszystkim nadal zbiera ekstraligowe doświadczenia. Wypuszczenie Lamberta, Michelsena i Drabika jest faktem(?), co nie zmienia ogólnego obrazu, że taki człowiek to skruszenie eligowego betonu i to wielu boli. Oby tylko nie próbował zostawać później senatorem :)

Ge(L)o
Trener

#15688 Postautor: Ge(L)o » 28 lipca 2022, o 21:33

Przecież Miki i Drabik to typowi indywidualiści. Duńczyk wpatrzony w siebie narcyz. Kupił nas dobrą jazdą i prostymi gestami pod publiczkę (zadziałało nawet na doświadczonych w branży kibiców). A Maksym wiadomo, marsjanin. Myślę, że ze strony klubu i samych zawodników mających w nim pozostać nie było woli współpracy z takim indywiduum. Zacznijmy się martwić, jak odfrunie Kubera z Cierniakiem.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#15689 Postautor: Cz@rek » 28 lipca 2022, o 21:56

Bawi mnie teraz reklama wTV "Zobacz Gorzów" ;)
Niech nasze miasto już myśli nad kontynuacją w Lublinie typu : Zobaczyłem wiele -wybrałem Lublin ;) Oczywiście z tym samym "aktorem" ;)

CKM1946
Zawodowiec

#15690 Postautor: CKM1946 » 28 lipca 2022, o 22:24

Ja dalej nie rozumiem jak brzydko/źle się zachował Michelsen. Robi punkty , nie ogłosił że odchodzi , w Grudziądzu było widać jak pomaga młodzieży. Kontrakt mu się kończy i w sumie może zrobić co chce.
Jak dla mnie dużo gorzej to rozgrywa Zmarzlik gdzie przed najważniejsza częścią sezonu ogłasza że odchodzi. Morale w Gorzowie poszły zapewne ostro w dół.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#15691 Postautor: RadeKas » 28 lipca 2022, o 22:29

Nie to co u nas, bo u nas przecież nikt nie wie. Bo Mikuś nie ogłosił więc sprawy nie ma.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

CKM1946
Zawodowiec

#15692 Postautor: CKM1946 » 28 lipca 2022, o 22:33

RadeKas pisze:Nie to co u nas, bo u nas przecież nikt nie wie. Bo Mikuś nie ogłosił więc sprawy nie ma.

A masz 100% pewności ? Bo ja nie mam. Siądą , pogadają i może zostać. Wtedy będzie znów fajny ?

Maretzky76
Szkółkowicz

#15693 Postautor: Maretzky76 » 28 lipca 2022, o 22:39

Nie mają o czym rozmawiać, MM polecial sobie w kulki i niedługo będzie tylko zapisem statystycznym w historii klubu.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15694 Postautor: Gelo » 28 lipca 2022, o 22:53

CKM1946 pisze:
RadeKas pisze:Nie to co u nas, bo u nas przecież nikt nie wie. Bo Mikuś nie ogłosił więc sprawy nie ma.

A masz 100% pewności ? Bo ja nie mam. Siądą , pogadają i może zostać. Wtedy będzie znów fajny ?

Ja nie mam. Może jestem naiwny. Nie chce mi się wierzyć że te gesty to dla niego nic. Zawsze tak robił i zostawał. Na szczęście przestałem się tym zajmować i jest mi znacznie lepiej.

Haron90
Kadrowicz

#15695 Postautor: Haron90 » 28 lipca 2022, o 23:29

MM zostanie, zobaczycie ;-).

Awatar użytkownika
istred
Trener

#15696 Postautor: istred » 28 lipca 2022, o 23:54

CKM1946 pisze:Ja dalej nie rozumiem jak brzydko/źle się zachował Michelsen. Robi punkty , nie ogłosił że odchodzi , w Grudziądzu było widać jak pomaga młodzieży. Kontrakt mu się kończy i w sumie może zrobić co chce.
Jak dla mnie dużo gorzej to rozgrywa Zmarzlik gdzie przed najważniejsza częścią sezonu ogłasza że odchodzi. Morale w Gorzowie poszły zapewne ostro w dół.
Po 4 latach owocnej dla obu stron współpracy tak się nie rozstaje. W Lublinie prezes nie siedzi w pierdlu, prokuratura nie węszy w klubie. Duńczyk jeździ w zespole, który kończy fazę zasadnicza na pierwszym miejscu i jest faworytem do DMP, w klubie który pomógł mu wjechać do poważnego żużla i stać się kimś w tym środowisku, w klubie, który - jak wieść gminna niesie - spełnił jego oczekiwania kontraktowe.
Tak się nie robi.
Jeśli chciał się rozstać z klubem to trzeba było to oznajmić wcześniej (klubowi, nie kibicom) i nie siadać do rozmów żeby nie mydlić oczu, a jeśli się dogadało warunki i uścisnęło dłoń - a wieść gminna niesie i to - to również trzeba się zachować poważnie. Kolejne negocjacje już za rok...

Zmarzlik zachował się bardzo w porządku. W klubie od dawna wiedzieli, że Zmarzlik po sezonie odejdzie. Teraz uczciwie napisał to kibicom i wytłumaczył bardziej lub mniej przekonywująco. W przeciwieństwie do MM, który wciąż nie ma odwagi powiedzieć tego o czym wszyscy wiedzą. Może chce jeszcze podlicytowac?

Badzia
Szkółkowicz

#15697 Postautor: Badzia » 29 lipca 2022, o 01:17

A może to właśnie Mikkel zrzuci największą bombę w tym roku i zostanie u nas? ;) Niby nie ma co się łudzić, ale… nadzieja umiera ostatnia.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#15698 Postautor: ravajas » 29 lipca 2022, o 08:13

Gdyby się to okazało, i prezes Kępa ogłosiłby, że Zmarzlik i Michelsen podpisali w Motorze na 3 lata, poczem wyjawił, że wszystko to to była tylko wielka zasłona dymna, to Mikkel stałby się znów kryształowy, niczym wykąpany w hyzopie.

Ale tylko w takich okolicznościach.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Flagg
Trener

#15699 Postautor: Flagg » 29 lipca 2022, o 08:57

tezetomaniak pisze:Kępa nie jest nieomylny i przede wszystkim nadal zbiera ekstraligowe doświadczenia. Wypuszczenie Lamberta, Michelsena i Drabika jest faktem(?), co nie zmienia ogólnego obrazu, że taki człowiek to skruszenie eligowego betonu i to wielu boli. Oby tylko nie próbował zostawać później senatorem :)

Oczywiście, ze nie jest nieomylny. Transfery to na pewno jego słabszy punkt i tutaj daje sie ogrywać bardziej doświadczonym lisom, jak np. Świącik. Zresztą nie wiemy do końca, czy te porażki na rynbku transferowym to brak doświadcznia i sprytu Kępy, czy np. za bardzo ulegamy wizji roztaczanej przez media o Motorze mlekiem i miodem płynącym. A w rzeczywistości budżet klubu pozwala na to, co mamy. I ściągnięcie Zmarzlika nie musi być wcale tego wyznacznikiem, bo to gość o zupełnie innym wymiarze marketingowym i podejrzewam, że łatwiej jest uzbierać u sponsorów 4 miliony na Zmarzlika niz np. 3 miliony na Vaculika.

Jednak porażki na rynku transferowym nie mogą znacząco wpływać na ocenę Kuby jako prezesa, bo transfery, które udaje mu sie przeprowadzić bronią sie wynikami. Jedynie nie do końca spełniają oczekiwania kibiców.

Sebekmotor
Kadrowicz

#15700 Postautor: Sebekmotor » 29 lipca 2022, o 09:18

A później się okazuje, że te nie do końca wymarzone składy jadą dobre sezony, a my jako kibice bawimy się w ich trakcie świetnie. Mi się to podoba :)