Motor Lublin w sezonie 2022
Re: Motor Lublin w sezonie 2022
Moderatorzy będą zapracowani
Nasz sprawny dotąd sztab powinien jeszcze nauczyć się przywiązywania do klubu zawodników vide Wrocław, Częstochowa.
Rozumiem ambicje, ale interes klubu powinien być rozważany na równi z ambicjami.
Jesteśmy od nich młodsi stażem, ale już chyba wiarygodni. Czyli różnimy się tylko niższym standardem stadionu.
Rozumiem ambicje, ale interes klubu powinien być rozważany na równi z ambicjami.
Jesteśmy od nich młodsi stażem, ale już chyba wiarygodni. Czyli różnimy się tylko niższym standardem stadionu.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
Ja mam nadzieję, że tylko Gortat nie zacznie maczać palców w naszym klubie i nie zacznie wciskać Tungate za Mikkela ;)
To już wolę Zagara/Lindgrena (kolejność nieprzypadkowa)
Aczkolwiek priorytetem na chwilę obecną jest zamknięcie tematu przedłużenia kontraktu Polaków.
A Mikkel no cóż. Jeśli potwierdzi się to co sam usłyszałem i w sumie parę osób to tutaj też wspomniało z własnych piekarni, to niech idzie. Wolny rynek, a to jego pieniądze. Jeszcze do nas wróci z podkulonym ogonem ;).
A Mikkel no cóż. Jeśli potwierdzi się to co sam usłyszałem i w sumie parę osób to tutaj też wspomniało z własnych piekarni, to niech idzie. Wolny rynek, a to jego pieniądze. Jeszcze do nas wróci z podkulonym ogonem ;).
Gelo pisze:No i stało się coś czego się obawiałem. Zmarzlik jeszcze nie przyszedł a już popsuł atmosferę. Podzielił kibiców i wypłoszył kapitana. Szczerze to nie spodziewałem się takiego scenariusza.
Stało się coś czego nie przewidywałem, sezon w którym jedziemy bez porażki rozwala od środka nie kto inny jak kapitan drużyny.
Zmieniłbym optykę na Zmarzlika i zamiast pisać głupie komentarze po internetach "nie dla Zmarzlika', zgotował mu gorąca owacje w Lublinie i zrobił wszystko, żeby BZ95 nie nabrał wątpliwości co do tego ruchu. Gość też ma smartfona i też pewnie czyta internet. W naszym interesie jest wspierać ten transfer, bez względu na wszystko.
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2022, o 12:40 przez Cooper, łącznie zmieniany 2 razy.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Co za emocjonalny roller coaster...
Od perspektywy budowy superskładu po obawę sklecenia czegokolwiek sensownego.
Od niechcenia Zmarzlika, który położy lubelski charakter drużyny, po obawę, że jak nie przyjdzie, to spadniemy z ligi.
Od pretensji do działaczy, że pozwalają odejść Michelsenowi, po żal do Michelsena, że to rozważa.
Od żalu do Michelsena, po zrozumienie ze względu na zaproponowane warunki.
Szkoda, że to całe szambo wybiło akurat teraz, kiedy jesteśmy w gazie i u progu historycznej szansy, z której za chwile może wyjść całe nic. Zobaczcie, co się dzieje we Wrocławiu. Grosza bym nie postawił, że ich ogramy w dwumeczu, szczególnie w atmosferze wzajemnych pretensji i oskarżeń.
PS
Dlaczego niektórzy uważają, że Michelsen, odchodząc, popełnia błąd? Będzie miał większe pieniądze, tor który lubi, bliżej do domu i lidera drużyny, którego szybko zdetronizuje - o co w Lublinie nie byłoby już tak łatwo, jeśli przychodzi Zmarzlik.
Od niechcenia Zmarzlika, który położy lubelski charakter drużyny, po obawę, że jak nie przyjdzie, to spadniemy z ligi.
Od pretensji do działaczy, że pozwalają odejść Michelsenowi, po żal do Michelsena, że to rozważa.
Szkoda, że to całe szambo wybiło akurat teraz, kiedy jesteśmy w gazie i u progu historycznej szansy, z której za chwile może wyjść całe nic. Zobaczcie, co się dzieje we Wrocławiu. Grosza bym nie postawił, że ich ogramy w dwumeczu, szczególnie w atmosferze wzajemnych pretensji i oskarżeń.
PS
Dlaczego niektórzy uważają, że Michelsen, odchodząc, popełnia błąd? Będzie miał większe pieniądze, tor który lubi, bliżej do domu i lidera drużyny, którego szybko zdetronizuje - o co w Lublinie nie byłoby już tak łatwo, jeśli przychodzi Zmarzlik.
Zgadzam się z Cooperem - jakby nie było to grajek numer jeden w EE. A tu płacz jakbyśmy wzieli gościa ze środka statystyk drugiej ligi. Zeby tylko BZ nie odwinął volty oraz udało się załatać dziure po MM. Może Kuba ściągnąłby Miskowiaka … po Dominiku to bedzie drugi U24 ..?
Cooper pisze:Stało się coś czego nie przewidywałem, sezon w którym jedziemy bez porażki rozwala od środka nie kto inny jak kapitan drużyny.
Za duże uproszczenie - Michelsen nie paple przecież w mediach.
Saint pisze:Zgadzam się z Cooperem - jakby nie było to grajek numer jeden w EE. A tu płacz jakbyśmy wzieli gościa ze środka statystyk drugiej ligi. Zeby tylko BZ nie odwinął volty oraz udało się załatać dziure po MM.
I to wszystko w mieście w którym ludzie czekali na najemnika ale i ikonę Wrocławia na lotnisku.
Obudzimy się póki nie jest za późno, serio.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Będący już myślami w Częstochowie Michelsen jutro jako kapitan Motoru pojedzie mecz przeciwko drużynie w której już praktycznie jest :))) cóż to będzie za uczta dla kibiców :) runda honorowa będzie niesamowita, niech Momot weźmie też szalik Włókniarza będzie mógł nasz "kapitan"serduszka wysyłać w stronę swoich nowych kibiców :) dobrze, że mnie tam jutro nie będzie. Odechciało mi się już tego sezonu, czekam na kolejny z Bartkiem mam nadzieję w składzie. Bo końcówka tego włącznie z po będzie komedią. Szczególnie jak dojdzie do meczów Motor - Stal lub Motor -Włókniarz.
Więcej takich artykułów to bez kitu w listopadzie skończymy nie z BZ95 a z PP59...
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... rz/pgrsy9s
Piękny artykuł. Tylko czemu mam wrażenie, że ci napotkani na ulicy emeryci to tak naprawdę użytkownicy zuzel.info
.
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2022, o 13:35 przez RadeKas, łącznie zmieniany 1 raz.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Jakoś dziwnym trafem pisane są teraz jak wiadomo, że odchodzi Michel$en .
Kurcze, ale jakby przyszedł jeszcze Pawlicki to spelnilibysmy marzenia prezesa Dworakowskiego. Polski skład :)))
Kurcze, ale jakby przyszedł jeszcze Pawlicki to spelnilibysmy marzenia prezesa Dworakowskiego. Polski skład :)))
Cooper pisze:Więcej takich artykułów to bez kitu w listopadzie skończymy nie z BZ95 a z PP59...
Przecież to jest dobrze napisany artykuł. Nie wynika też z niego, aby ktoś kierował się osobistą niechęcią do Zmarzlika, więc nawet gdyby Bartek go przeczytał i rozważył, to obrazić się nie może.
Poza tym, przecież chyba wszystkie głosy przeciw były artykułowane dopóki odejście Michelsena wydawało się jakąś nierealną perspektywą, a jeśli realną, to ze względu właśnie na przyjście Zmarzlika. Innymi słowy, w artykule idealnie oddano nastrój sprzed momentu, w którym większość plotek zaczęła wskazywać na pazerność Mikkela jako przyczynę jego odejścia z klubu. Dziś sprawa wygląda inaczej, co jest tylko dodatkowo zasmucające. Bo lubelski charakter drużyna straci na pewno. Pytanie, czy oprócz tego będzie silna, czy słaba.
Sebekmotor pisze: Kurcze, ale jakby przyszedł jeszcze Pawlicki to
To była by już tragedia. Nie nie wyobrażam sobie żebyśmy zatrudnili ortopedę z Leszna!
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Torsen pisze:Co za emocjonalny roller coaster...
To.
A wszystko to na podstawie tylko i wyłącznie medialnych doniesień a nawet bardziej domysłów. Pismaki i zuzel.info to chyba w jakiejś symbiozie żyją i nakręcają się nawzajem :D
Motor mocny
Niestety nie tylko te kanały pokazują, że to wszystko po prostu się dzieje.
- niespokojny
- Trener
Ten caly Momot to ten co doprowadził Rybnik do upadku i bankructwa? Co spial sie na baraż z Lublinem w 2010 sciagajac fury z ekstraligi m.in dla Flegera by w 2011 po polowie sezonu zgasic swiatlo?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Z tego co wiem to syn. Drugi syn jest mechanikiem Mikkela
Krzysztof to mechanik, Marcin to menedżer. Obecnie Michelsena, wcześniej Lindbacka.
Dokładnie tak. Tylko imion zapomniałem. Nazwisko to samo, a na dodatek są z Rybnika. Zatem prawdopodobne, że obydwaj to synowie Dariusza Momota po którym porządek w klubie zrobił dopiero Mrozek. Oj żeby Mikkel nie skończył jak Lindbaeck skoro menago z taką przeszłością.
rodzina, tylko wydawało mi się, że jeden to brat byłego prezesa, ale mniejsza o to.
W każdym razie, to że MM nigdy nie jeździł w Rybniku to podobno właśnie zasługa relacji rodziny Momotów z Mrozkiem.
EDIT: obaj to synowie Dariusza
https://www.rybnik.com.pl/wywiady,nie-j ... 4-738.html
W każdym razie, to że MM nigdy nie jeździł w Rybniku to podobno właśnie zasługa relacji rodziny Momotów z Mrozkiem.
EDIT: obaj to synowie Dariusza
https://www.rybnik.com.pl/wywiady,nie-j ... 4-738.html
Torsen pisze:Przecież to jest dobrze napisany artykuł.
Dobrze napisany? Chyba dlatego, że nie ma błędów ortograficznych.
Sam tytuł jest już żenujący "W Lublinie nikt nie czeka na Zmarzlika.", nawet bez znaku zapytania.
Przecież to typowy pudelkowy pierd pod założona tezę-sensacje, w dodatku bez większego opracia w rzeczywistości. Z przeciwnikami Zmarzlika jest tak jak z aktywistami - jest ich mało ale najgłośniej krzyczą. Mnie ludzie nie chodzący na żużel pytają czy to prawda że ściągamy Zmarzlika - i że to wielkie wow.
Podobny artykuł można obecnie napisał np. pod tezę czy Mikkel to zlotowa i czy zdradził Motor i też znajdziesz emeryta który tak powie.
Jest napisany dobrze, bo chwyta istotę zagadnienia. Można mieć zastrzeżenia do tez uogólniających ale jeśli chodzi o podłoże "niechęci" do sprowadzenia Zmarzlika, to trafia w sedno.
Nie jestem pewien, czy rzeczywiście przeciwników ściągnięcia Bartka można porównywać do lewicowych aktywistów nawet w kwestii proporcji. Zauważyłem raczej, że przeciwna temu była większość osób interesujących się żużlem dłużej niż 3 lata. Zresztą, odkąd Michelsen "stał się" złotówą, a przestał być" niesprawiedliwie potraktowanym liderem, temat tej niechęci jest raczej nieaktualny.
Nie jestem pewien, czy rzeczywiście przeciwników ściągnięcia Bartka można porównywać do lewicowych aktywistów nawet w kwestii proporcji. Zauważyłem raczej, że przeciwna temu była większość osób interesujących się żużlem dłużej niż 3 lata. Zresztą, odkąd Michelsen "stał się" złotówą, a przestał być" niesprawiedliwie potraktowanym liderem, temat tej niechęci jest raczej nieaktualny.
Sam od początku byłem przeciwnikiem Zmarzlika w Motorze. Pierwotnie dlatego, ze go po prostu nie potrzebowaliśmy. Przy założeniu, że zatrzymujemy wszystkie kluczowe ogniwa (MM, Kubera, Hampel, Drabik, Cierniak), to dodanie do tej paczki Zmarzlika byłoby stanowczym overkillem. Ta niechęć wzmogła się jeszcze bardziej gdy zaszło podejrzenie, że przyjście Zmarzlika przyczyniło się do odejścia MM. Po prostu wyglądało to trochę tak, że Kępa poswiecił MM dla Bartka, co dla mnie było nie do zaakceptowania.
Patrząc na to dzisiaj, i wiedząc, że odejście MM to przede wszystkim robota Momota, a nie Zmarzlika, to z oczywistych wzgledów, ta niechęć zanika. W żadnym wypadku nie ekscytuje mnie ten transfer. Nie mam efektu "WOW, Zmarzlik!" jaki bym miał, gdyby np. przyszli Dudek czy Lambert. Ale wiem, ze w zaistniałej sytuacji zarówno w Motorze, jak i na rynku, przyjście Bartka to dla nas jedyny ratunek, by pozostać w grze o medale. Nie zamierzam gwizdać, nie zamierzam niczego bojkotować. Jeśli Zmarzlik przyjdzie to będę mu klaskać i cieszyć się z jego punktów, jak z kazdego innego zawodnika Motoru.
Zmiana zdania prze Zmarzlika (czego absolutnie nie mozna wykluczyć, a wrecz trzeba powaznie wziąć pod uwagę) i nie zmienienie zdania przez MM byłoby dla nas katastrofą.
Patrząc na to dzisiaj, i wiedząc, że odejście MM to przede wszystkim robota Momota, a nie Zmarzlika, to z oczywistych wzgledów, ta niechęć zanika. W żadnym wypadku nie ekscytuje mnie ten transfer. Nie mam efektu "WOW, Zmarzlik!" jaki bym miał, gdyby np. przyszli Dudek czy Lambert. Ale wiem, ze w zaistniałej sytuacji zarówno w Motorze, jak i na rynku, przyjście Bartka to dla nas jedyny ratunek, by pozostać w grze o medale. Nie zamierzam gwizdać, nie zamierzam niczego bojkotować. Jeśli Zmarzlik przyjdzie to będę mu klaskać i cieszyć się z jego punktów, jak z kazdego innego zawodnika Motoru.
Zmiana zdania prze Zmarzlika (czego absolutnie nie mozna wykluczyć, a wrecz trzeba powaznie wziąć pod uwagę) i nie zmienienie zdania przez MM byłoby dla nas katastrofą.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski