Żużlowe różności
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Re: Żużlowe różności
Najpierw Młynarski, teraz Grzeszczyk. Zdrówka chłopaki
Dziwny terminarz playoff. Półfinały 2 i 4 września, a mecze finałowe w odstępie dwutygodniowym. W dodatku wszystkie 3 mecze ćwierćfinałowe jednego dnia (jakie godziny meczów ?). Czy coś źle patrzę ? Trzeba planować wolne dni w robocie ( i w domu !) i zaczynam rozkminiać.
Ge(L)o pisze:Dziwny terminarz playoff. Półfinały 2 i 4 września, a mecze finałowe w odstępie dwutygodniowym. W dodatku wszystkie 3 mecze ćwierćfinałowe jednego dnia (jakie godziny meczów ?). Czy coś źle patrzę ? Trzeba planować wolne dni w robocie ( i w domu !) i zaczynam rozkminiać.
Też mnie to zdziwiło, ale wychodzi na to, że do półfinałów prawa ma też Eleven - 2.09 to piątek. Pozostałe rundy jakby były tylko w C+.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
https://mobile.twitter.com/magazynzurzl ... Y2hBw&s=04
Nie wiem czy ktoś wrzucał.
Nie wiem czy ktoś wrzucał.
Dobre, śmiechłem a gdzie druga wersja? Ktoś wrzucał i nie mogę znaleźć.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Perez pisze:Dobre, śmiechłem a gdzie druga wersja? Ktoś wrzucał i nie mogę znaleźć.
Druga wersja miała mało wspólnego z żużlem
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Taka ciekawostka. Wiktor Trofimow został piłkarzem KS Lublinianka :)
Minister rekomenduje dopuszczenie rosjan do współzawodnictwa sportowego o ile nie reprezentują w rozgrywkach swojego kraju, nie otrzymują wsparcia ze środków kontrolowanych przez kreml i nie popierali publicznie władz rosyjskich i wojny w Ukrainie.
https://www.gov.pl/web/sport/ministerst ... _Am379uKLU
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
myślę, że wywoła to podobny efekt jak wyrażenie zaniepokojenia na twitterze
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
kdsz pisze:Minister rekomenduje dopuszczenie rosjan do współzawodnictwa sportowego o ile nie reprezentują w rozgrywkach swojego kraju, nie otrzymują wsparcia ze środków kontrolowanych przez kreml i nie popierali publicznie władz rosyjskich i wojny w Ukrainie.
W końcu głos rozsądku
Nie zapominaj, że Trajektoriu się do tego grona nie zalicza.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Zależy co to znaczy publicznie? Czy jego wypowiedzi były autoryzowane, jeśli nie to.... Ale u nas i tak go nie będzie.
Już ruscy nie gwałco i nie zabijajo ?
Rekomendacja to jest tylko, czyli nic nie znacząca sprawa ;) FIM i tak nie przywróci ich, nasze polskie władze też sa przeciwne.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Ge(L)o pisze:Już ruscy nie gwałco i nie zabijajo ?
A kiedy oni nie gwałcili i nie zabijali? Ale oj tam oj tam było minęło :D
na rozluźnienie po burzy z ostatnich dni. W 2017 Start wygrał z nami bezpośrednią walkę o awans do 1 ligi. Dziś jesteśmy zespołem z pewnym 1 miejscem po rundzie zasadniczej Ekstraligi, Start wraca do II.
Tymczasem u kolegów zza miedzy, ligę niżej dobrze się dzieje. Wymienili nieudacznika Karczmarza na Keynana Rew i taki debiut z Gdańskiem.
Keynan Rew - 14+2 (1,3,2*,3,2*,3)
Jako zespół wygrali 58-32 i to bez Lebiedieva w składzie, który wraca lada moment. Szykuje się walka na całego.
Keynan Rew - 14+2 (1,3,2*,3,2*,3)
Jako zespół wygrali 58-32 i to bez Lebiedieva w składzie, który wraca lada moment. Szykuje się walka na całego.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Keynan ma bardzo ładną sylwetkę na motocyklu, jak większość Kangurów.
Życzę im awansu, aby byli kolejnym powodem bólu dupy żużlowego zachodniego betonu.
Życzę im awansu, aby byli kolejnym powodem bólu dupy żużlowego zachodniego betonu.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10126 ... -to-co-zro
Mocny artykuł na SF. Czepiają się Zmarzlika jakby był ich zakładnikiem do końca swojej kariery. Za dużo jadu sie zaczyna pojawiać.
Poza tym w temacie Świata, to pamietam, ze przychodzac do nas z extraligi nie prezentował wysokiej formy. Nie prezentowal nawet formy z barazow 2004. Ogolnie sezon z ambicjami na awans, średnio udany, odjechany 40-latkami.
Mocny artykuł na SF. Czepiają się Zmarzlika jakby był ich zakładnikiem do końca swojej kariery. Za dużo jadu sie zaczyna pojawiać.
Poza tym w temacie Świata, to pamietam, ze przychodzac do nas z extraligi nie prezentował wysokiej formy. Nie prezentowal nawet formy z barazow 2004. Ogolnie sezon z ambicjami na awans, średnio udany, odjechany 40-latkami.
Gdzie się chce rozwijać? W mieście, które żużel gościło sporadycznie w swojej historii?
???
Nie chcę być brutalnym, ale większość zawodników, która odeszła ze Stali, wróciła tutaj, ale niestety w charakterze tylko i wyłącznie widzów. Myślę tutaj o Krzysztofie Cegielskim, który wrócił na wózku inwalidzkim. Podobnie Bogusław Nowak. Zenon Plech też wrócił z ciężką kontuzją ręki, bo zaprosiłem go, żeby został trenerem. Piotr Świst też odszedł z Gorzowa i niczego dobrego mu to nie przyniosło. To jest taki sygnał ostrzegawczy.
Co on do cholery pieprzy?! Szok...
Przed laty, w 2006 roku, w Lublinie jeździła legenda Stali Gorzów, Piotr Świst. Objechał tam jeden sezon, za który mu nie zapłacono. Wytoczyliśmy w jego imieniu sprawę do sądu. Wygraliśmy "na papierze" te pieniądze, ale Motor Lublin nigdy Świstowi tych pieniędzy nie zapłacił, bo klub się rozpadł i przez parę lat w lidze nie jeździł. To powinno być przestrogą dla każdego przed Lublinem. Teraz Motor pokazywany jest jako zbawiciel ligi, najbogatszy klub itd. Pierwsze, co zrobię, to odgrzebię ten wyrok i prześlę do Lublina celem realizacji. Jak nie, to będę ich ośmieszał w prasie, że jak to, tacy bogacze, pieniądze wydają na naszego zawodnika, a kiedyś skrzywdzili innego. Wiem, że ci ludzie nie odpowiadają za czyjeś winy, natomiast jest jakaś ciągłość. Nadal jest to Motor Lublin, ten sam stadion.
On jest adwokatem? :O Torsen, istred czy mikas chyba posikają się ze śmiechu po tej zacnej lekturze.
chory człowiek. Cegielski i Nowak wylądowali na wózkach, bo odeszli z Wielkiej Stali...
w marcu:
https://sport.interia.pl/zuzel/news-rem ... Id,5892820
Synowiec wczoraj/dzisiaj:
niby nie ma tu nieprawdy, ale powoływać się na decyzje Rady Miasta, którą samemu się torpedowało jest trochę niesmaczne.
Tylko darujmy sobie teksty o wyciu, bo u nas też ostatnio trochę pomyj poleciało...
EDIT: obecny prezes w przeciwieństwie do Synowca, Komarnickiego, Zmory czy Grzyba sprawia dobre wrażenie. Przynajmniej wziął się do roboty zamiast kłapać dziobem, a to jak na Gorzów już pozytywna zmiana. Nie wiem czy zbratał się z Synowcem, czy po prostu nie chce robić sobie wrogów, więc unika strzelania do poprzedników.
w marcu:
Jerzy Synowiec pisze:Ja uważam, że wydanie 10 milionów złotych na remont 200 mieszkań ma głęboki sens, a wyrzucenie ich na wątpliwej jakości zabawę to niegospodarność opisana w kodeksie karnym. A co powinna zrobić "Stal" Gorzów? Ano sama zrezygnować z imprezy w myśl pomocy innym.
https://sport.interia.pl/zuzel/news-rem ... Id,5892820
Synowiec wczoraj/dzisiaj:
Jerzy Synowiec pisze:My jako radni kupiliśmy za 10 milionów prawa do Grand Prix w Gorzowie dla niego [Zmarzlika].
niby nie ma tu nieprawdy, ale powoływać się na decyzje Rady Miasta, którą samemu się torpedowało jest trochę niesmaczne.
Tylko darujmy sobie teksty o wyciu, bo u nas też ostatnio trochę pomyj poleciało...
EDIT: obecny prezes w przeciwieństwie do Synowca, Komarnickiego, Zmory czy Grzyba sprawia dobre wrażenie. Przynajmniej wziął się do roboty zamiast kłapać dziobem, a to jak na Gorzów już pozytywna zmiana. Nie wiem czy zbratał się z Synowcem, czy po prostu nie chce robić sobie wrogów, więc unika strzelania do poprzedników.
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2022, o 09:44 przez papi, łącznie zmieniany 1 raz.
Ktoś powinien go obudzić, gość ewidentnie się zesrał.
jak nowy prezes ma podobne poglądy jak ten pan i się skumali to kibice Stali mogą się już bać..