Motor Lublin w sezonie 2022
Re: Motor Lublin w sezonie 2022
dziś same syfy 4 artykuły wyprodukowały w ostatnim poza Zimnym już nie Vacek tylko Thomsen wabiony a dopiero lipiec
Jeszcze się przewinęło, że Fricke u nas za MM
To chętnie. Bardzo lubię Fricke'a obserwuję go od lat. Jedzie świetnie a punktów z tego często nie ma - fenomen :) Mikkel się u nas wypromował może Max poszedłby tą samą drogą. I chyba charakterologicznie łatwiejszy do ogarnięcia. Przemyślalem temat. Nie jestem fanem Zmarzlika w Lublinie zwłaszcza jeden do jeden z Mikkelem ale dobrze życzę swojemu klubowi. Niektórym w dupach się poprzewracało że nie chcą najlepszego żużlowca świata ostatniej dekady. Jest szansa napisać historię...
W dupach jest wszystko na swoim miejscu.
Historię pisze się wychowankami, a jak ich nie ma, to chociaż zawodnikami rosnącymi razem z zespołem. Produktami gotowymi dostepnymi za PLN natomiast co najwyżej zmienia się statystyki.
Historię pisze się wychowankami, a jak ich nie ma, to chociaż zawodnikami rosnącymi razem z zespołem. Produktami gotowymi dostepnymi za PLN natomiast co najwyżej zmienia się statystyki.
Boberem i Jeleniewskim historii nie napiszemy. Dla Michelsena Motor jest szóstym klubem w Polsce, Lambert na dwa lata zostaje w Toruniu. Mamy do gadania tyle co Żyd za okupacji. Za marzenia do więzienia nie wsadzają.
- tezetomaniak
- Trener
Torsen pisze:W dupach jest wszystko na swoim miejscu.
Hampel, spasiba Grigorij czy Andreas Jonsson rośli z Motorem czy przyszli jako gotowy produkt? ;)
Ale naprawdę miałbyś satysfakcję, gdyby Motor, nie wiem, wykupił pierwszą dziesiątkę seniorów, obsadzał skład najszybszymi na treningach, resztę trzymał, żeby osłabić konkurencję - i kosił ją latami? Przecież to jest sukces kupiony za pieniądze. W sporcie gówno warty.
tezetomaniak pisze:Hampel, spasiba Grigorij czy Andreas Jonsson rośli z Motorem czy przyszli jako gotowy produkt? ;)
Byli niechciani w swoich klubach, z wyjątkiem Łaguty, który miał robić za niewolnika u Mrozka, bo ten mu pismo do Polady pomógł zredagowac.
Powiedziałbym, że rośli z Motorem. Grisza mógł urosnac bardziej.
tezetomaniak pisze:Torsen pisze:W dupach jest wszystko na swoim miejscu.
Hampel, spasiba Grigorij czy Andreas Jonsson rośli z Motorem czy przyszli jako gotowy produkt? ;)
A kto ci powiedział, że masz mieć 7 takich zawodników? Ktoś jeździ 7 wychowankami w składzie? Jesteśmy klubem, który ma 5 lat. Oczywistym jest, że musimy wspomagać się najemnikami. Natomiast zawodników, którzy rośli z klubem mieliśmy póki co trzech: Lambert, Lampart, Michelsen. Lamberta już nie ma, Michelsen może niedługo nie być, a Lamparta sami kibice chcą wywalić, bo nie rokuje na 10 punktów.
Zostanie jeden Kubera, ale kto wie, CC zy może też nie krzyknie za dużo i go nie wymienimy na Doyle'a czy innego Lindgrena. Oczywiście we imię dobra klubu.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
70 lat żużla w Lublinie. Z tego 60 lat w 2 lidze. Nawet tytuły Szwendrowskiego lubelaka z krwi i kości nie w barwach lubelskich. Nielsen i vice - tak. Fajnie. Ale to tyle. Sport zawodowy polega na tym żeby nie przywiązywać się do nazwisk. To sami zawodnicy odzierają nas ze złudzeń. Nie my sami. Cel uświęca środki.
Dobra panie Kępa, mam plan.
Skoro MM za drogi, to już poświęćmy tego Drabika. Trudno. Zmarzlik też Polak, też młody i jednak bardziej utalentowany. Za kasę z Drabika pokrywamy MM i jedziemy:
Zmarzlik, MM, Hampel, Kubera, Lampart, Cierniak, Banbor/Młynarski/Rachubik/Maciek Kuromonow
Wilk syty i owca cała. A i tak nie za dream teamowo to wygląda
Skoro MM za drogi, to już poświęćmy tego Drabika. Trudno. Zmarzlik też Polak, też młody i jednak bardziej utalentowany. Za kasę z Drabika pokrywamy MM i jedziemy:
Zmarzlik, MM, Hampel, Kubera, Lampart, Cierniak, Banbor/Młynarski/Rachubik/Maciek Kuromonow
Wilk syty i owca cała. A i tak nie za dream teamowo to wygląda
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Piłeś nie pisz...
- Retrospeedway
- Senior
Co tu się wydarzyło ? 20 lipca 5 stron wpisów nie dam rady wszystkich przeczytać.Może ktoś napisać w skrócie w dwóch zdaniach ?
Gelo pisze:Piłeś nie pisz...
Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że jeśli przyjdzie Zmarzlik, a odjedzie MM, to przyszły sezon jedziemy Lampartem?
Jak wyżej
Gelo pisze:Jak wyżej
Ok, to pogadamy w listopadzie kto jest trzeźwy :)
Ja to czekam jak forum buchnie gdy się okaże że Bartuś zmienił zdanie i jednak zostaje w Stali a MM juz będzie się z lwem całował :D
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Psioczenie na Bartka, gdy MM odchodzi od nas jest czystą głupotą. Mikkel chce jeździć we Włókniarzu? Spoko, takie jego prawo. Według mediów, to on jest jednak winowajcą całego zamieszania, a nie Klub. A jeśli lider odchodzi, to Kępa ma obowiązek wzmacniać ten skład, nie go osłabić. Od Mikkela wielu lepszych nie ma, ale jednym z nich jest Bartek. Jak Mikkel odejdzie po 4 latach, a np. Bartek przez 7 kolejnych będzie w Motorze, to nikt nie będzie płakał po Dunie. Będziemy pamiętali jego genialne występy, ale to wtedy Bartek będzie tym, który od lat jest symbolem NASZEGO klubu.
- Retrospeedway
- Senior
Pisałem wam że Zmarzlik wyląduje w Lublinie to żeście się śmiali.Zaraz po zatrzymaniu prezesa Grzyba sam zadzwonił do Jakuba Kępy.On się boi że prokuratura będzie trzepać finanse Stali 5 lat wstecz.Co do Michelsena to przecież on zostaje,nie wiem kto takie plotki rozsiewa.
KrzyczącyK1b1c pisze:, a np. Bartek przez 7 kolejnych będzie w Motorze, to nikt nie będzie płakał po Dunie. Będziemy pamiętali jego genialne występy, ale to wtedy Bartek będzie tym, który od lat jest symbolem NASZEGO klubu.
W 2025 wchodzi KSM. Podpiszmy tego Zmarzlika chociaż na 2023/2024 a będzie dobrze
Torsen pisze:Ale naprawdę miałbyś satysfakcję, gdyby Motor, nie wiem, wykupił pierwszą dziesiątkę seniorów, obsadzał skład najszybszymi na treningach, resztę trzymał, żeby osłabić konkurencję - i kosił ją latami? Przecież to jest sukces kupiony za pieniądze. W sporcie gówno warty.
Z tym, że tematu wykupienia 10 najlepszych seniorów nie ma. Jest temat kupienia jednego zawodnika. Tylko jednego. I to za dotychczasowego lidera czyli Lagute. I to przy założeniu, że zespół osłabi się na pozycji juniorów. Nie stworzy się przez to żaden dream team, który będzie wszystkich kroił do 30. Nie takie dream teamy już w żużlu były.
Dotychczasowe sukcesy Motoru, zarówno te ostatnie jak i te sprzed 30 lat to pisanie historii? Przecież historia została napisana zakontraktowaniem najlepszego wówczas na świecie zawodnika - Nielsena. Do dziś bożyszcza lubelskich kibiców.
Czy awans do Ekstraligi wywalczony Jonssonem smakował gorzej? Czy ktoś miał problem z tym, że do Lublina miał przyjść Hancock? Nie przypominam sobie.
Zmarzlik gdzieś trafić musi. Jeśli trafi do Wrocławia albo Torunia to Lublin z mistrzostwem się będzie mógł pożegnać na następne kilka lat.
Ja Zmarzlika lubię (zdecydowanie bardziej niż pozostałych czołowych polskich zawodników) i jestem zwolennikiem jego przyjścia do Motoru. O ile zostanie to zrobione z głową i nie rozwali drużyny od środka. Dalej uważam, że Motor na Zmarzlika skazany nie jest i świat się nie zawali jak ten transfer nie wypali. To powinno dawać Kępie komfort podczas negocjacji.
Myślę, że Torsen pisał to w kontekście ew. zamiany Mikkela na Zmarzlika, a nie samego przyjścia Zmarzlika.
Myślę, że nikt takiej zmiany nie planował.
Ale wówczas tym bardziej nie ma mowy o budowaniu dream teamu i kupowaniu sobie mistrzostwa.
Ale wówczas tym bardziej nie ma mowy o budowaniu dream teamu i kupowaniu sobie mistrzostwa.
- niespokojny
- Trener
Torsen pisze:Ale naprawdę miałbyś satysfakcję, gdyby Motor, nie wiem, wykupił pierwszą dziesiątkę seniorów, obsadzał skład najszybszymi na treningach, resztę trzymał, żeby osłabić konkurencję - i kosił ją latami? Przecież to jest sukces kupiony za pieniądze. W sporcie gówno warty.
Powiedz kobicom Unii Tarnow, Wroclawiowi, Falubazowi, Stali Gorzow ze ich sukces jest gowno warty. Niektorzy zalatwiali polskie obywatelstwa aby tylko zdobywac tytulu. Jeden zawodnik nie zmieni przeciez diametralnie tej druzyny. Tak samo narzekales jak przychodzil Hans Nielsen?
Poza tym w koncu beda sie nami zachwycac i poswieca nam wymagana liczbe minut w magazynie
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
- Retrospeedway
- Senior
To jest skład Motoru na 2023,jak będzie inny to możecie dać bana dożywotniego.
1.Michelsen
2.Hampel
3.Kubera
4.Smektała
5.Zmarzlik
6.Cierniak
7.Bańbor (menadżer i mechanik Dawid Lampart który kończy karierę po tym sezonie)
* Drabik wyfruwa do Częstochowy
* Wiktor Lampart wypożyczony na u24 do Krosna.
Zajrzę tu w listopadzie,dobrej zabawy na stadionie przy ul Olsztyńskiej.
1.Michelsen
2.Hampel
3.Kubera
4.Smektała
5.Zmarzlik
6.Cierniak
7.Bańbor (menadżer i mechanik Dawid Lampart który kończy karierę po tym sezonie)
* Drabik wyfruwa do Częstochowy
* Wiktor Lampart wypożyczony na u24 do Krosna.
Zajrzę tu w listopadzie,dobrej zabawy na stadionie przy ul Olsztyńskiej.