Motor Lublin w sezonie 2022

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Perez
Trener

Re: Motor Lublin w sezonie 2022

#1351 Postautor: Perez » 20 lipca 2022, o 10:32

Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

go!
Trener

#1352 Postautor: go! » 20 lipca 2022, o 10:35

Torsen pisze:A moim zdaniem spina się wszystko

No spina sie nawet. Tylko pod jednym warunkiem. Obie plotki nie sa plotkami, sa prawdziwe. Pojedynczo nie istnieja. A wtedy cos za duzo ludzi by o tym wiedzialo i paplalo. I u nas i w Gorzowie itd.

CKM1946
Zawodowiec

#1353 Postautor: CKM1946 » 20 lipca 2022, o 10:39

Haron90 pisze:
Gelo pisze:Nie pasuje mi tu kilka rzeczy. Nie wydaje mi się żeby Mikkel miał się sprzedać za parę groszy. Nie po to te serduszka, bicie się w piersi, piękne wypowiedzi o dumie bycia kapitanem i nie w takim sezonie gdzie jedziemy o złoto. Nie wydaje mi się też, że Czewa jest w stanie nam podskoczyć finansowo. Świadomość bycia drugim? Przecież w Czewie jest Madsen który zapuścił tam korzenie i Mikkel zawsze będzie tym drugim... Nie chce mi się wierzyć że odejdzie. Stawiam, że to jakaś akcja dezinformacyjna. A Mikkel zawsze czekał do końca a potem wszystkim innym grzecznie dziękował.

Czy to prawda, to się okaże i my kibice nic na to nie poradzimy. Ale jeśli jednak do tego dojdzie, to cała ta akcja skutecznie wszystkich wyleczy z romantycznego podejścia do żużla i wiary w jakiekolwiek przywiązanie do barw klubowych.

Nie ma czegoś takiego jak romantyczne podejście do żużla. Dawno takie coś się skończyło a dziś żużel to zwykły biznes

Haron90
Kadrowicz

#1354 Postautor: Haron90 » 20 lipca 2022, o 10:42

CKM1946 pisze:
Haron90 pisze:
Gelo pisze:Nie pasuje mi tu kilka rzeczy. Nie wydaje mi się żeby Mikkel miał się sprzedać za parę groszy. Nie po to te serduszka, bicie się w piersi, piękne wypowiedzi o dumie bycia kapitanem i nie w takim sezonie gdzie jedziemy o złoto. Nie wydaje mi się też, że Czewa jest w stanie nam podskoczyć finansowo. Świadomość bycia drugim? Przecież w Czewie jest Madsen który zapuścił tam korzenie i Mikkel zawsze będzie tym drugim... Nie chce mi się wierzyć że odejdzie. Stawiam, że to jakaś akcja dezinformacyjna. A Mikkel zawsze czekał do końca a potem wszystkim innym grzecznie dziękował.

Czy to prawda, to się okaże i my kibice nic na to nie poradzimy. Ale jeśli jednak do tego dojdzie, to cała ta akcja skutecznie wszystkich wyleczy z romantycznego podejścia do żużla i wiary w jakiekolwiek przywiązanie do barw klubowych.

Nie ma czegoś takiego jak romantyczne podejście do żużla. Dawno takie coś się skończyło a dziś żużel to zwykły biznes

Niby człowiek wie, a i tak boli.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1355 Postautor: Torsen » 20 lipca 2022, o 10:45

Perez pisze:Grzeszczyk wypadek :(
https://www.youtube.com/watch?v=qYa8zRhOXd0

Straszny upadek.
Wiadomo coś?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1356 Postautor: Gelo » 20 lipca 2022, o 10:46

Ja jestem człowiekiem starszej daty więc nie chcę dopuszczać myśli, że te wszystkie gesty, słowa, radość po meczu z kibicami to wszystko sztuczne i na pokaz. Nie chcę wierzyć, że w tym konkretnym przypadku liczy się tylko pieniądz. Mikkel kilka razy mówił że dziękuje Kubie za danie szansy w ekstralidze i że tego nigdy nie zapomni.

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#1357 Postautor: Saeyl » 20 lipca 2022, o 10:48

Jeśli by naprawdę doszło do takiej sytuacji, że Zmarzlik do nas, ale Mikkel odchodzi to ja jestem kategorycznie na nie i jak wszystkie decyzje Kępy się broniły do tej pory, tak tej nie strawię. Poza tym jeśli naprawdę tak będzie to zostaje nam dalej dziura w składzie za Łagutę.

Haron90
Kadrowicz

#1358 Postautor: Haron90 » 20 lipca 2022, o 10:49

Gelo pisze:Ja jestem człowiekiem starszej daty więc nie chcę dopuszczać myśli, że te wszystkie gesty, słowa, radość po meczu z kibicami to wszystko sztuczne i na pokaz. Nie chcę wierzyć, że w tym konkretnym przypadku liczy się tylko pieniądz. Mikkel kilka razy mówił że dziękuje Kubie za danie szansy w ekstralidze i że tego nigdy nie zapomni.

Zwłaszcza, że sportowo wszystko się układa cacy. Jest progress z roku na roku, większe średnie, lepsze wyniki. Eh :\

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1359 Postautor: Torsen » 20 lipca 2022, o 10:50

Według mojego scenariusza, nie idzie o pieniądze, tylko o dumę.
A gesty były kierowane do kibiców i tu pewnie nic się nie zmieniło.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#1360 Postautor: Perez » 20 lipca 2022, o 10:58

Saeyl pisze:Jeśli by naprawdę doszło do takiej sytuacji, że Zmarzlik do nas, ale Mikkel odchodzi to ja jestem kategorycznie na nie i jak wszystkie decyzje Kępy się broniły do tej pory, tak tej nie strawię. Poza tym jeśli naprawdę tak będzie to zostaje nam dalej dziura w składzie za Łagutę.

Wszystko to dziwne bo to nie w stylu Kuby.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1361 Postautor: Gelo » 20 lipca 2022, o 11:00

Jeżeli chodzi o dumę to gdzie by nie poszedł wszędzie będzie drugi/trzeci. A w Lublinie po wyjściu z cienia Griszy jest numerem 1.

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#1362 Postautor: Kshyhu » 20 lipca 2022, o 11:01

Jest, do momentu przyjścia Zmarzlika. A czy to plota, czy nie - tego niestety nie wiemy... tyle, że on może wiedzieć.
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2022, o 11:02 przez Kshyhu, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor mocnyj!

Flagg
Trener

#1363 Postautor: Flagg » 20 lipca 2022, o 11:01

Ale dlaczego z góry zakładacie, że zdecydowało kilka złotówek? Dla mnie powód finansowy kompletnie nie trzyma się kupy

1). 900k + 9 tys za punkt. Przy 1.2M + 10k dla Dudka w Toruniu to nie brzmi jak kosmiczna oferta
2) Naprawdę nie byłoby nas stać na wyrównanie takiej oferty? Rzekomo najbogatszego klubu w lidze?
3) Nawet jakbyśmy złożyli oferte niższa, to czy te dodatkowe 200-300 tys wystarczyłoby, żeby przekonać Mikkela?
4) Jeśli chodzi tylko o kasę, to czy Mikkel podejmowałby decyzje juz w lipcu? Przeciez mógłby przeciągać negocjacje z Kępą liczac, że go w końcu złamie.

Jeśli rzeczywiście coś jest na rzeczy, to albo nasza sytuacja finansowa nie jest tak rózowa jak wszyscy przedstawiają, albo w grę wchodzą jeszcze rzeczy pozafinansowe. I tu do gry wchodzi Zmarzlik, jego 5 milionów i pozycja nr. 1 w klubie. PIszecie, że Włókniarz to klub Madsena. Ok, ale MM w starciu ze Zmarzlikiem nie ma żadnych szans. Żadnych. To Zmarzlik będzie numerem jeden, to Zmarzlik będzie mieć decydujące zdanie, to Zmarzlik będzie uważany za ojca sukcesów Motoru. To Zmarzlik będzie nowym idolem 70% niedzielnych kibiców na stadionie. I to po tym wszystkim, jak w tym roku MM, po wykluczeniu Griszy, stanął na wysokości zadania, sprawdził sie jako lider i kapitan.

A MM lubi nosić głowę wysoko.

Perez pisze:Wszystko to dziwne bo to nie w stylu Kuby.

W przypadku Kuby wszyscy są zgodni co do jednego - jest cholernie uparty. Jeśli sobie wbił do głowy, że chce mieć w zespole Zmarzlika, to będzie próbować wszystkiego, aby tak się stało. Co może niestety przesłonić mu minusy takiego rozwiązania.

No ale to wszystko dywagacje.Żyjmy nadzieją, że w niedziele Mikkel wyskoczy przed TV i ogłosi kolejne 2 lata w Lublinie :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#1364 Postautor: Saeyl » 20 lipca 2022, o 11:02

Nawet jakby poszedł do Włókniarza to tam przecież lideruje Madsen, więc też by był drugi w kolejce, a oni raczej się sympatią za bardzo nie darzą.
Najlepiej by było jakby Stal ogłosiła już Zmarzlika, że zostaje u nich albo my że Mikkel zostaje. Przynajmniej by się ucięły plotki, domysły, etc.

blajar
Trener

#1365 Postautor: blajar » 20 lipca 2022, o 11:04

CKM1946 pisze:Nie ma czegoś takiego jak romantyczne podejście do żużla. Dawno takie coś się skończyło a dziś żużel to zwykły biznes

Dla zarządzających i zawodników tak, dla kibiców nigdy :)

Zbitek pierwszoligowców w 2019, który miał meczu nie wygrać, zostaje w EL. Ten zbitek uzupełniany corocznie zawodnikami niechcianymi gdzie indziej (za wyjątkiem słabo potraktowanego w Lesznie Dominika i pokiereszowanego przez media i środowisko Maksa) rok do roku robi progres kończąc zeszły sezon ze srebrnym medalem. Przecież dla kibica to piękna historia underdog'ów bijących faworyzowane ekipy i robiąca coś, czego na papierze prawa zrobić nie miała prawa. Historia, że tylko film kręcić.
I teraz (zakładając prawdziwość tych plotek) - zmieniamy kompletnie koncepcję i przychodzi wyczekiwany przez zarząd, ale niekoniecznie przez kibiców, indywidualny MŚ, gwiazda całego speedwaya. Mikkel, który (przynajmniej patrząc na wydarzenia na torze i relacje) schował gdzieś swój narcyzm, jakby dorósł i odnalazł się, zaangażował i poświęcił drużynie w roli kapitana i stał prawdziwym liderem tej drużyny, co ma zrobić? Nie ma szans na zbliżenie się do zarobków człowieka z zewnątrz. Przyjdzie facet, który wykosi 1/3-1/4 budżetu zawodniczego, który jest pępkiem żużlowego świata i kompletnie zaburza hierarchię w drużynie.
P.S. Na TT pod postem Torunianina o tym transferze nawet Gortat pisze "Szkoda Mikkela. Zła decyzja"

edit: cholercia, Flagg mnie nieco ubiegł z postem podczas, gdy pisałem :)
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2022, o 11:31 przez blajar, łącznie zmieniany 2 razy.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1366 Postautor: Torsen » 20 lipca 2022, o 11:07

Gelo pisze:Jeżeli chodzi o dumę to gdzie by nie poszedł wszędzie będzie drugi/trzeci. A w Lublinie po wyjściu z cienia Griszy jest numerem 1.
Kiedy przychodzisz do zespołu jako drugi-trzeci, to się na to godzisz i jest OK. Natomiast jeśli jesteś w klubie pierwszy i do klubu dochodzi ktoś nowy z gażą kilkukrotnie przewyższającą Twoją, to już czujesz to ukłucie wk. dumy, jak mawiał klasyk.

PS Flagg, porównaj stawki liderów danego zespołu. Michelsen pewnie woli mieć tyle samo gdzie indziej, gdzie czuje się doceniany, niż w Lublinie, w którym innym płaci się X RAZY więcej.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1367 Postautor: Gelo » 20 lipca 2022, o 11:11

Zmarzlika opłacają głównie jego sponsorzy. Mikkel przecież to wie. Jak będzie dwa razy mistrzem świata to też będzie miał wyższe stawki.

Flagg
Trener

#1368 Postautor: Flagg » 20 lipca 2022, o 11:12

Torsen pisze:PS Flagg, porównaj stawki liderów danego zespołu. Michelsen pewnie woli mieć tyle samo gdzie indziej, gdzie czuje się doceniany, niż w Lublinie, w którym innym płaci się X RAZY więcej.

Ale przecież o tym napisałem, choć byc moze nie do końca precyzyjnie :) Że nie chodziło o sama ofertę z Czewy, której Motor nie mół wyrównać. Ale bardziej o kwestie bycia drugim. Oczywiscie ewentualna dysproporcja miedzy zarobkami Zmarzlika i MM też grała tutaj rolę.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

CKM1946
Zawodowiec

#1369 Postautor: CKM1946 » 20 lipca 2022, o 11:14

Jeśli Mikkel by nie chciał być ten drugi to kompletnie nie wpisuje się to w transfer do Częstochowy. Choćby na glowie stanął to Madsen jest tutaj traktowany po 6 latach jak legenda i zawsze będzie numerem 1.

Aczkolwiek Madsenowi bardzo zależy na wyniku drużyny i na pewno nie było by kwasu do Michelsena takiego jaki teraz jest z Lindgrenem gdzie Leonowi nie podoba się podejście Szweda.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1370 Postautor: Torsen » 20 lipca 2022, o 11:15

Najlepsze jest to, że blisko finiszu rozgrywek Zmarzlik ma lepszą średnią o ok. 0,2 punktu na bieg. Oznacza to tyle, że W CO PIĄTYM biegu robi o JEDEN punkt więcej.
Na cholerę to wszystko?
Szkoda, naprawdę - jeśli to prawda.

Flagg
Trener

#1371 Postautor: Flagg » 20 lipca 2022, o 11:17

@CKM

Nie chodzi o bycie nr. 1 w Czewie, ale o nie bycie nr. 1 w Lublinie. Szczególnie po tym, jak sobie na to latami solidnie zapracował. Sćiagniecie Zmarzlika to jak policzek w twarz.

Haron90
Kadrowicz

#1372 Postautor: Haron90 » 20 lipca 2022, o 11:23

Jakkolwiek Kępa tego nie obróci, to chujnia i tyle.

blajar
Trener

#1373 Postautor: blajar » 20 lipca 2022, o 11:24

Torsen pisze:Najlepsze jest to, że blisko finiszu rozgrywek Zmarzlik ma lepszą średnią o ok. 0,2 punktu na bieg. Oznacza to tyle, że W CO PIĄTYM biegu robi o JEDEN punkt więcej.
Na cholerę to wszystko?
Szkoda, naprawdę - jeśli to prawda.

Żeby się nie okazało, że jeden transfer rozpierdzieli drużynę od środka. Coś tam przebąkują, że Toruń po odrzuceniu oferty przez Przyjemskiego ma czym płacić i szuka (w Lublinie) U24. Na razie to wszystko gadanie w mediach społecznościowych i "bąki", jakich pełno w okresie transferowym, więc potrzeba sporo dystansu i chłodnej głowy, żeby nie "ocipieć" :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Maretzky76
Szkółkowicz

#1374 Postautor: Maretzky76 » 20 lipca 2022, o 11:25

Wygląda że transfer Zmarzlika (o ile to prawda) to początek końca tej drużyny i być może boomu na zuzel w Lublinie. Kwasy między zawodnikami i na linii część kibiców - zarząd

Awatar użytkownika
papi
Trener

#1375 Postautor: papi » 20 lipca 2022, o 11:26

dokładnie. To ciągle scenariusz, ale jeśli tak, to nie będę się Mikkelowi dziwił. Mało tego, jeśli to się stanie, to ja i pewnie nie tylko ja, stracę dużo serca do tej drużyny. Chcę wierzyć, że będzie zupełnie inaczej