Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
papi
Trener

Re: Żużlowe różności

#15576 Postautor: papi » 18 lipca 2022, o 23:04

Torsen pisze:
papi pisze:Gość, który zrobił runde honorową Gorzów-Zielona-Gorzów jest podręcznikową złotówą. W moich oczach (oczywiście, to subiektywna opinia), jest aktualnie numerem jeden w tej kwestii, nawet nie widzę konkurenta
Ale naprawdę sądzisz, że istnieje ktoś, kto nie zmieniłby klubu zielonogórskiego na gorzowski i z powrotem, dostając na każdą z tych zmian odpowiednio dobrą zachętę?

ile było w historii takich przypadków? Żużlowcy to może nie są intelektualni geniusze, ale rozumieją relacje między klubami.
Zresztą, coś mi się kołatało, że $łowak już dawno temu zasłynął z niesłowności i chyba przed sezonem 2008 był dogadany w Tarnowie, a finalnie podpisał z "zaprzyjaźnioną" Stalą Rzeszów :) Ten typ po prostu tak ma.

blajar
Trener

#15577 Postautor: blajar » 18 lipca 2022, o 23:06

Flagg pisze:Ale jesli zostawiamy Wiktora plus 4 seniorów, to nam się miejsca kończą :)

Zdaję sobie z tego sprawę. Po prostu Wiktor w moich oczach nie rokuje zbytnio na seniorkę :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#15578 Postautor: Torsen » 18 lipca 2022, o 23:11

papi pisze:ile było w historii takich przypadków?
Nie wiem, Świst coś tam kombinował, żeby nie mieć daleko ;)
Żużlowcy to może nie są intelektualni geniusze, ale rozumieją relacje między klubami.
Zresztą, coś mi się kołatało, że $łowak już dawno temu zasłynął z niesłowności i chyba przed sezonem 2008 był dogadany w Tarnowie, a finalnie podpisał z "zaprzyjaźnioną" Stalą Rzeszów :) Ten typ po prostu tak ma.

Bo on na takie niuanse leje, podobnie jak wszyscy, a już na pewno wszyscy obcokrajowcy :)
Nie wiem, ja tam w niczyjej głowie nie siedzę. Ale wydaje mi się, że myśl, że kogoś powstrzymają przed złożeniem podpisu pod lukratywnym kontraktem jakieś niesnaski między klubami, zahacza o naiwność. I przykładów takiej postawy z pewnością jest mniej, niż zawodników gorzowsko-zielonogórskich :)

Flagg
Trener

#15579 Postautor: Flagg » 18 lipca 2022, o 23:11

blajar pisze:
Flagg pisze:Ale jesli zostawiamy Wiktora plus 4 seniorów, to nam się miejsca kończą :)

Zdaję sobie z tego sprawę. Po prostu Wiktor w moich oczach nie rokuje zbytnio na seniorkę :)

Dobra, narazie próbuje ogarnąć jak będąc wiernym fanem Realu nienawidzidzacym Barcy, mam sobie poradzić z transferem Lewego, którego też lubię :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
papi
Trener

#15580 Postautor: papi » 18 lipca 2022, o 23:23

Torsen pisze:
papi pisze:ile było w historii takich przypadków?
Nie wiem, Świst coś tam kombinował, żeby nie mieć daleko ;)
Żużlowcy to może nie są intelektualni geniusze, ale rozumieją relacje między klubami.

Bo on na takie niuanse leje, podobnie jak wszyscy, a już na pewno wszyscy obcokrajowcy :)
Nie wiem, ja tam w niczyjej głowie nie siedzę. Ale wydaje mi się, że myśl, że kogoś powstrzymają przed złożeniem podpisu pod lukratywnym kontraktem jakieś niesnaski między klubami, zahacza o naiwność. I przykładów takiej postawy z pewnością jest mniej, niż zawodników gorzowsko-zielonogórskich :)

No i Świst przez wielu kibiców i w Gorzowie i Zielonej jest uznawany za zdrajcę, a "trasę" pokonał raz :)
Gollob przed wypadkiem też w Bydgoszczy nie miał lekko. Oczywiście, każdy ma swój rozum i sumienie, ale takie transfery zostają w pamięci, bo wcale ich tak wiele nie ma

blajar
Trener

#15581 Postautor: blajar » 18 lipca 2022, o 23:24

Flagg pisze:Dobra, narazie próbuje ogarnąć jak będąc wiernym fanem Realu nienawidzidzacym Barcy, mam sobie poradzić z transferem Lewego, którego też lubię :D

Off-top robimy więc kończąc: easy job :) Real z koroną ligi, Lewy królem strzelców :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Ge(L)o
Trener

#15582 Postautor: Ge(L)o » 18 lipca 2022, o 23:33

Jeśli przyjdzie Zimny to Mikkel odchodzi. Wtedy przychodzi jeszcze Madsen. Taka nitka mi wyszła. Oczywiście Drabik też out. I pewnie do Częstochowy.
Czyli Zmarzlik, Madsen, Kubera, Hampel, Lampart, Cierniak, drugi junior. Niby spoko, ale ja już wtedy tylko kapcie, piwko i tv, ewentualnie jakiś wyjazd. Proszę wygrajmy w TYM sezonie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15583 Postautor: Gelo » 18 lipca 2022, o 23:56

Na moje ani Zmarzlik ani Madsen w Lublinie nie będzie a Mikkel zostanie

Awatar użytkownika
Lumpproletariacki
Szkółkowicz

#15584 Postautor: Lumpproletariacki » 19 lipca 2022, o 00:00

Drabik odejdzie, bo szlachetnej części lubelskich kibiców nie pasuje, MM wreszcie pójdzie do Czewy na swój ulubiony tor, bo klub przecież nie da złotówki więcej, niż sobie założył, a Bartosz i Madsen wykorzystają Motor do podbicia kontraktu w Stali i Włókniarzu (w tych dwóch ostatnich przypadkach to bardzo dobrze). Już się nie mogę doczekać przyszłego sezonu… <bleh>

Awatar użytkownika
papi
Trener

#15585 Postautor: papi » 19 lipca 2022, o 00:02

Jeszcze Hampel do Leszna, Kubera do Torunia, a Cierniak do Wroclawia

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15586 Postautor: Gelo » 19 lipca 2022, o 00:07

Hampel, Kubera, Michelsen, Cierniak zostają. Lampart na wypożyczenie do 1 ligi. Na juniora Krawczyk, za Griszę Vaculik. Tak to widzę.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#15587 Postautor: Torsen » 19 lipca 2022, o 00:18

Kluczowym czynnikiem jest Zmarzlik. Że Kępa robi pod niego podchody od bodaj 3 lat to przecież tajemnica poliszynela, a teraz nagle zewsząd słychać, że się dogadali. Nie bagatelizowalbym tego - szczególnie jeśli chodzi o Mikkela. Jeśli Zmarzlik będzie w Lublinie, pozostanie w nim Mikkela uznam za większą niespodziankę, niż samo przyjście Zmarlika.

Flagg
Trener

#15588 Postautor: Flagg » 19 lipca 2022, o 00:25

Kuba Kępa jest inteligentnym facetem, Kuba Kępa jest inteligentnym facetem, Kuba Kępa jest inteligentnym facetem...
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#15589 Postautor: dannie » 19 lipca 2022, o 00:49

Nie wierzę, że Mikkel rozpocząłby poważne rozmowy z Czewą jakby wcześniej nie ustalił, na co może liczyć w Lublinie.

Oferta pewnie się pojawiła. Mikkel ją przemyśli. Kuba ma punkt odniesienia konstruując swoją ofertę dla Mikkela.

Póki co myślę, że jesteśmy na tym etapie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15590 Postautor: Gelo » 19 lipca 2022, o 07:57

Jeżeli miałby do Motoru przyjść Zmarzlik a odejść Mikkel to ja nie kupuję karnetu i przestaję jeździć na wyjazdy. Dominik i Miki to dwójka na lata w Lublinie żeby tą drużynę po prostu lubić. W przypadku Mikiego jedynym argumentem za Czewą jest logistyka. Być może Włókniarz podbija stawkę to co my rzekomo robimy Gorzowowi. Przecież jeszcze tydzień temu wszyscy pisali że celem nr 1 Czewy jest Fricke. Wypadałoby się na coś zdecydować.

Haron90
Kadrowicz

#15591 Postautor: Haron90 » 19 lipca 2022, o 08:31

Gelo pisze:Jeżeli miałby do Motoru przyjść Zmarzlik a odejść Mikkel to ja nie kupuję karnetu i przestaję jeździć na wyjazdy. Dominik i Miki to dwójka na lata w Lublinie żeby tą drużynę po prostu lubić. W przypadku Mikiego jedynym argumentem za Czewą jest logistyka. Być może Włókniarz podbija stawkę to co my rzekomo robimy Gorzowowi. Przecież jeszcze tydzień temu wszyscy pisali że celem nr 1 Czewy jest Fricke. Wypadałoby się na coś zdecydować.

To samo. Jak wymienimy Mikkela na Zimnego, to ja podziękuję za taka drużynę.

KrzysiekS
Senior

#15592 Postautor: KrzysiekS » 19 lipca 2022, o 08:34

Może my coś tam rzucaliśmy Madsenowi i teraz oni rzucają MM. Trzeba próbować i to normalne, a że przy okazji rywal będzie musiał troszkę przesunąć z jednej kupki na inną to nawet lepiej bo zawsze zostanie mu mniej na ekscesy na rynku.
PS opcja Fricke nawet byłaby fajna u nas w tym samym lubelsko-częstochowskim kontekście ;)
Jakoś bardziej przemawia do mnie danie szansy czemuś nieoczywistemu np. Fricke, Lebedevs zamiast kupowania punktów za ciężkie miliony (Vacul, Zmarzlik itd.)
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2022, o 08:36 przez KrzysiekS, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#15593 Postautor: Łoptymista » 19 lipca 2022, o 08:35

Brak Mikkela w Lbn to coś czego nawet nie chce sobie wyobrazić. Bardziej naszego zawodnika w kadrze w tej chwili nie ma. Poza tym jego poziom sportowy raczej będzie jeszcze szedł w górę niż radykalnie spadał.
Wiec niech Czewa bierze Fricka i nie wkurza.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#15594 Postautor: tezetomaniak » 19 lipca 2022, o 08:54

Czewa gra nie tylko na swoje wzmocnienie, ale też osłabienie Motoru i mogą być bardzo zdeterminowani. Myślę, że taka informacja też nieprzypadkowo wypływa tuż przed meczem w Częstochowie.

Sebekmotor
Kadrowicz

#15595 Postautor: Sebekmotor » 19 lipca 2022, o 09:01

Mi się wydaje, że największe gwiazdy ligi już wiedzą gdzie będą jeździć w kolejnym sezonie. Wiedzą to oczywiste też wszyscy prezesi

Flagg
Trener

#15596 Postautor: Flagg » 19 lipca 2022, o 09:11

Ludzie, naprawdę nie widzicie sprzecznośći i braku logiki w tych donosach o MIkkelu?

Dudek I lambo dostają w Toruniu kontrakt na poziomie 1.2M + 10 tys za punkt, a gośc robiący 2.4 w elidze dostaje "kosmiczną" ofertę na poziomie 900 tys + 9 tys. Aha.

W cholere kosmiczna. Przecież zdaniem tych pismaków Łaguta juz w 2019 jeździł w Lublinie za 800 tys + 8 tys.

Haron90
Kadrowicz

#15597 Postautor: Haron90 » 19 lipca 2022, o 09:23

Flagg pisze:Ludzie, naprawdę nie widzicie sprzecznośći i braku logiki w tych donosach o MIkkelu?

Dudek I lambo dostają w Toruniu kontrakt na poziomie 1.2M + 10 tys za punkt, a gośc robiący 2.4 w elidze dostaje "kosmiczną" ofertę na poziomie 900 tys + 9 tys. Aha.

W cholere kosmiczna. Przecież zdaniem tych pismaków Łaguta juz w 2019 jeździł w Lublinie za 800 tys + 8 tys.

To, że kwoty podali z dupy to jedno. To, że kuszą Mikkela, że ma blisko i lubi ten tor to drugie. Moim zdaniem Czewa niby mocna, ale tam ciągle coś nie pasuje i też ciągle jakieś afery/ośmieszenia wokół ośrodka. Po co tam iść to nie mam pojęcia ;P.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#15598 Postautor: istred » 19 lipca 2022, o 09:25

Flagg pisze:Ludzie, naprawdę nie widzicie sprzecznośći i braku logiki w tych donosach o MIkkelu?

W którym miejscu jest sprzeczność czy brak logiki?
Ofertę mógł dostać poziomie 1 tys. zł i przybicie piątki za punkt. To tylko oferta.
A wszelkie kwiatki w stylu "kosmiczna" są przecież tylko po to żeby się lepiej klikało. I jak widać skutecznie przyciągają uwagę i budzą emocje.

Flagg
Trener

#15599 Postautor: Flagg » 19 lipca 2022, o 09:31

Ale to chyba nikt nie ma wątpliwości, że na biurku Mikkela, Dominika, Hampela, Drabika czy Cierniaka lezą oferty z kilku klubów. Jak co roku. To żadna sensacja.

Nie przyjmuję do wiadomości, że Kuba w ogóle bierze pod uwagę transfer Zmarzlika, a jednocześnie utratę Mikkela. CHyba, że jest jakiś mega nacisk ze strony sponsorów, że "Zmarzlik" ponad wszystko. Ale Kępa raczej nie wygląda na takiego, co daje sobie w ten sposób wejść na głowę. Jeśli będzie chęć ze strony klubu i Mikkela na kontynuowanie współpracy to nie mam grama wątpliwości, że strony sie bez problemu dogadają. I zadne kosmiczne oferty z Częstochowy czy Wrocławia tego nie zmienią.

W którym miejscu jest sprzeczność czy brak logiki?

Sprzeczność jest w tym, że według dziennikarzy tego samego portalu, oferty na poziomie 3M za sezon sa obecnie standardem, a jednocześnie nazywają oferte poniżej tego pułapu "kosmiczną" i wieszczą, że porozumienie MIkkela z Czewą jest bardzo blisko.
Wiec albo mają problemy z matematyką, albo Mikkela za idiotę.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#15600 Postautor: istred » 19 lipca 2022, o 09:44

Prędzej mają kibiców za idiotów. I słusznie :)
Przecież te ich rewelacje są na poziomie komentarzy pod ich artykułami.
Wyłapali czego kibice oczekują i im to dają. A, że kibiców ekscytują najbardziej ploteczki transferowe to portal na te potrzeby odpowiada.

Przecież zastąpienie Michalesena Zmarzlikiem to jest pomysł jednego z forumowiczów niczym niepoparty.
...że przez tyle lat nie nauczyliście się, że transfery są ogłaszane w listopadzie, a wszelkie ploteczki dotyczące lubelskich transferów zwykle niewiele mają wspólnego z prawdą.
Flagg pisze:Sprzeczność jest w tym, że według dziennikarzy tego samego portalu,

Nie szedłbym tak daleko.