Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Torsen
Trener

Re: Żużlowe różności

#15551 Postautor: Torsen » 18 lipca 2022, o 22:21

Ja bym się z tego nie śmiał. Pytanie, czy rzeczywiście planowane jest ściągnięcie Zmarzlika i, po drugie, czy konsultowano to z Michelsenem. Jeśli "tak" i "nie", to nie zdziwię, jeśli Mikkel zmieni barwy klubowe.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#15552 Postautor: Maxx » 18 lipca 2022, o 22:22

Mikkel to profesjonalista w 100%. Nie wyobrażam sobie składu bez niego za rok i nie widzę w tej lidze żadnego obcokrajowca, który mógłby go zastąpić. To po pierwsze. A po drugie ciekaw jestem kto za rok będzie drugim juniorem obok Mateusza...

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#15553 Postautor: Perez » 18 lipca 2022, o 22:25

Lepiej by było ściągnąć Vacula w miejsce Griszy tańszy i też turbo wzmocnienie. A wtedy drugi junior może Krawczyk jakby się udało i skład na mistrza.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Flagg
Trener

#15554 Postautor: Flagg » 18 lipca 2022, o 22:28

Torsen pisze:Ja bym się z tego nie śmiał. Pytanie, czy rzeczywiście planowane jest ściągnięcie Zmarzlika i, po drugie, czy konsultowano to z Michelsenem. Jeśli "tak" i "nie", to nie zdziwię, jeśli Mikkel zmieni barwy klubowe.

Jeśli Kępa jakimś cudem zamieni Mikkela na Zmarzlika to moja noga na Z5 nie postanie. I nie żartuje. Ewentualnie rozważę wyprowadzkę do Częstochowy

Mikkel i Domin. Zanim złożymy ofertę jakiemukolwiek zawodnikowi, to ta dwójka powinna zostać obsłużona w pierwszej kolejności.
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2022, o 22:31 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#15555 Postautor: mikas » 18 lipca 2022, o 22:28

istred pisze:Dokładnie. Trzeba znać swoją wartość.

I chyba Kępa dobrze zna, świadczy o tym chociażby fakt, że nie sprzedał miejsca w nazwie klubu za jakieś "grosze" ;) Mamy największy budżet w lidze i brak sponsora tytularnego, to samo w sobie świadczy o tym jaką wartość ma marka Motor i że jeszcze trochę miejsca na powiększenie budżetu jest ;)

Rusek pisze:Wydaje mi się jednak że nasz kapitan nigdzie się nie wybierze, prawie w każdym wywiadzie powtarza że czuje się świetnie u nas i jest zaszczycony być kapitanem takiego zespołu.

Proszę Cię ;) To jest nadal tylko żużlowiec. Już nie takie rzeczy w tym sporcie się działy. Masz co dopiero przykład falubazersa z krwi i kości Dudka, który się niecały rok temu zarzekał, że Zielona to jego dom i zaraz wraca.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Sebekmotor
Kadrowicz

#15556 Postautor: Sebekmotor » 18 lipca 2022, o 22:31

Perez pisze:Lepiej by było ściągnąć Vacula w miejsce Griszy tańszy i też turbo wzmocnienie. A wtedy drugi junior może Krawczyk jakby się udało i skład na mistrza.

Z tego co pisze Ostafa Vaculik zostanie. Zmarzlik zluzuje budżet i będzie na podwyżki dla Thomsena i Woźniaka . Za Bartusia przyjdzie jakiś Holder i ktoś na u24 i jakoś to będzie.

Odejście Mikkela to byłby ogromny cios.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#15557 Postautor: Maxx » 18 lipca 2022, o 22:34

Decydującym czynnikiem jest kasa, kasa i jeszcze raz kasa. Załóżmy, że Czewa wyłoży mityczną kasę na Mikkela a Motor odpuści to co go tu będzie trzymać? Nic ponieważ tam gdzie decydują finanse, kończą się sentymenty i tyle.

Sebekmotor
Kadrowicz

#15558 Postautor: Sebekmotor » 18 lipca 2022, o 22:36

Ja mimo wszystko wierzę, że nie decydują tylko pieniądze. Oczywiście w żużlu to podstawa, ale przy podobnych ofertach bierze się pod uwagę inne czynniki

Flagg
Trener

#15559 Postautor: Flagg » 18 lipca 2022, o 22:37

mikas pisze:
Proszę Cię ;) To jest nadal tylko żużlowiec. Już nie takie rzeczy w tym sporcie się działy. Masz co dopiero przykład falubazersa z krwi i kości Dudka, który się niecały rok temu zarzekał, że Zielona to jego dom i zaraz wraca.

Znajdź mi wypowiedź Dudka, w której mówił, że wraca do Zielonej tak szybko jak się da.
Co do Mikkela. Oczywiście, że to tylko żużlowiec, a żużel to jego praca. Usiądzie, policzy plusy dodatnie i ujemne i jak mu wyjdzie więcej plusów dodatnich z takiej oferty to odejdzie.
Ale też już udowadniał, że jest słowny. Jak da słowo, to go nie łamie. Poza tym właśnie się dorobił w Lublinie statusu numero uno. W Czewie będzie w cieniu Madsena. I myślę, że on o tym wie
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#15560 Postautor: Torsen » 18 lipca 2022, o 22:38

A w Lublinie w ogóle nie byłby w cieniu Zmarzlika, jeśli ten przyjdzie.

Flagg
Trener

#15561 Postautor: Flagg » 18 lipca 2022, o 22:39

Torsen pisze:A w Lublinie w ogóle nie byłby w cieniu Zmarzlika, jeśli ten przyjdzie.

Moje zdanie odnośnie transferu Zmarzlika jest bo powszechnie znane.

I patrz mój poprzedni post.

Sebekmotor
Kadrowicz

#15562 Postautor: Sebekmotor » 18 lipca 2022, o 22:40

Myślę, że w kolejnym sezonie Mikkel pojedzie u nas za pieniądze lepsze niż te które dostał Dudek w Apatorze.
Co do bycia w cieniu Zmarzlika być może w mediach tak, ale na trybunach nie.
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2022, o 22:41 przez Sebekmotor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#15563 Postautor: papi » 18 lipca 2022, o 22:40

nie wiem czy to prawda, ale brak sponsora w nazwie ponoć jest związany z tym, że Bogdanka jako spółka z grupy Enea, nie może wejść jako sponsor tytularny. Co nie znaczy, że nie sypie dobrej rekompensaty :)

Drabik nie był i nie jest zawodnikiem z mojej bajki, ale o ile jest jeden taki gość, w dodatku tak utalentowany, to przymyka się oko. Jakby doszedł Va¢ulik... Motorowi kibicować będę zawsze, ale trudno będzie jeśli o sile zespołu będą stanowić zawodnicy, których się zwyczajnie nie lubi. A u$smiechęty $łowak to dla mnie nowy Hancock, totalna złotówa, w dodatku jak u Gombrowicza, wizerunek budowany przez media jest taki, że niby nie da się go nie lubić.

Dla kogo Stal zluzuje budżet to się okaże, myślę że Gollob już tam "Woźniaczka" od kilku tygodni ma w szybkim wybieraniu :)

Flagg
Trener

#15564 Postautor: Flagg » 18 lipca 2022, o 22:44

Jeśli w tym roku zrobimy złoto, to ja bym jechał przyszły sezon tym co mamy + Banbor/ktoś z Ostrowa.

Jeśli nie zrobimy złota, to presja rośnie i decyzję będą trudniejsze

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#15565 Postautor: mikas » 18 lipca 2022, o 22:45

Flagg pisze:
Znajdź mi wypowiedź Dudka, w której mówił, że wraca do Zielonej tak szybko jak się da.

https://sportowy-torun.pl/apator-torun- ... ci-do-nas/
Gdy zobaczyłem Patryka Dudka w bluzie Apatora Toruń poczułem się nieswojo. Mocniej serce mi zabije, gdyby Patryk nie wrócił do nas, gdy uda nam się za rok wrócić do PGE Ekstraligi. Tak jak mówiłem, gdy się rozchodziliśmy, to ustaliliśmy, że gdy odbijemy elitę, wówczas Patryk wróci do naszego klubu. Zawarliśmy dżentelmeńską umowę, która ma pokrycie także w słowach Patryka. Gdy ostatnio się z nim widzieliśmy, powiedział „montujcie ten skład mocny, bo chcę tu raz rok jeździć w PGE Ekstralidze” – przyznał wprost na antenie Index.fm prezes Wojciech Domagała.

Także tego ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Flagg
Trener

#15566 Postautor: Flagg » 18 lipca 2022, o 22:46

To nie jest wypowiedź Dudka :)

CKM1946
Zawodowiec

#15567 Postautor: CKM1946 » 18 lipca 2022, o 22:47

Jakoś mi się nie chce wierzyć że Michelsen w ogóle rozważa zmiane klubu no chyba że Kępa już na prawde mocno zasadził się na transfer Bartka i nie starczy na to wszystko.

Zmarzlik , Michelsen , Kubera , Drabik , Hampel , Cierniak + wykup jeszcze jednego juniora to będzie na prawde potężna kasa. Wiadomo że macie wielki budżet ale są chyba jakieś granice.

blajar
Trener

#15568 Postautor: blajar » 18 lipca 2022, o 22:47

Flagg pisze:Jeśli w tym roku zrobimy złoto, to ja bym jechał przyszły sezon tym co mamy + Banbor/ktoś z Ostrowa.

Tracimy opcję ZZ i Wiktora z juniorki. Kępa dotychczas wzmacniał drużynę co sezon, a ta byłaby wyraźnie osłabiona :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#15569 Postautor: mikas » 18 lipca 2022, o 22:48

Flagg pisze:To nie jest wypowiedź Dudka :)

Jeśli Ci to nie wystarczy, żeby potwierdzić to o czym pisałem to już tylko Twój problem.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#15570 Postautor: Torsen » 18 lipca 2022, o 22:51

papi pisze:Jakby doszedł Va¢ulik... Motorowi kibicować będę zawsze, ale trudno będzie jeśli o sile zespołu będą stanowić zawodnicy, których się zwyczajnie nie lubi. A u$smiechęty $łowak to dla mnie nowy Hancock, totalna złotówa

A jak odróżniasz złotówy od reszty żużlowców, spośród których 100% jeździ na żużlu za pieniądze i, prócz frajdy, generalnie - dla nich? Serio pytam. Przecież dziś już tylko naiwni wierzą w jakieś sentymenty. Nawet Jerzy Mordel się wysypał, że w sumie ta jego wierność Lublinowi była na nim wymuszona przez klub podstępem, a gdy się o nim dowiedział był gotów mordować. Sentymentów w żużlu nie ma, nie było i zapewne nie będzie

Awatar użytkownika
papi
Trener

#15571 Postautor: papi » 18 lipca 2022, o 22:52

Torsen pisze:
papi pisze:Jakby doszedł Va¢ulik... Motorowi kibicować będę zawsze, ale trudno będzie jeśli o sile zespołu będą stanowić zawodnicy, których się zwyczajnie nie lubi. A u$smiechęty $łowak to dla mnie nowy Hancock, totalna złotówa

A jak odróżniasz złotówy od reszty żużlowców, spośród których 100% jeździ na żużlu za pieniądze i, prócz frajdy, generalnie - dla nich? Serio pytam. Przecież dziś już tylko naiwni wierzą w jakieś sentymenty. Nawet Jerzy Mordel się wysypał, że w sumie ta jego wierność Lublinowi była na nim wymuszona przez klub. Sentymentów w żużlu nie ma, nie było i zapewne nie będzie.

Gość, który zrobił runde honorową Gorzów-Zielona-Gorzów jest podręcznikową złotówą. W moich oczach (oczywiście, to subiektywna opinia), jest aktualnie numerem jeden w tej kwestii, nawet nie widzę konkurenta

Flagg
Trener

#15572 Postautor: Flagg » 18 lipca 2022, o 22:55

blajar pisze:
Flagg pisze:Jeśli w tym roku zrobimy złoto, to ja bym jechał przyszły sezon tym co mamy + Banbor/ktoś z Ostrowa.

Tracimy opcję ZZ i Wiktora z juniorki. Kępa dotychczas wzmacniał drużynę co sezon, a ta byłaby wyraźnie osłabiona :)

Dlatego napisałem, że jeśli zdobędziemy złoto i apetyty zostaną tymczasowo zaspokojone :) Ja jednak jestem trochę sentymentalny i nie mam problemu z odjechaniem sezonu z Wiktorem na U-24. Pod warunkiem, że mamy po tym sezonie jedną gwiazdkę w herbie

blajar
Trener

#15573 Postautor: blajar » 18 lipca 2022, o 23:00

Flagg pisze:Dlatego napisałem, że jeśli zdobędziemy złoto i apetyty zostaną tymczasowo zaspokojone :) Ja jednak jestem trochę sentymentalny i nie mam problemu z odjechaniem sezonu z Wiktorem na U-24. Pod warunkiem, że mamy po tym sezonie jedną gwiazdkę w herbie

Ja tam nie mam nic przeciwko Wiktorowi, ale za ruskiego przytuliłbym już chyba nawet Chrisa. Dwie top opcje mi właśnie odpadły, a Zmarzlik to nie moja bajka :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#15574 Postautor: Torsen » 18 lipca 2022, o 23:01

papi pisze:Gość, który zrobił runde honorową Gorzów-Zielona-Gorzów jest podręcznikową złotówą. W moich oczach (oczywiście, to subiektywna opinia), jest aktualnie numerem jeden w tej kwestii, nawet nie widzę konkurenta
Ale naprawdę sądzisz, że istnieje ktoś, kto nie zmieniłby klubu zielonogórskiego na gorzowski i z powrotem, dostając na każdą z tych zmian odpowiednio dobrą zachętę?

Flagg
Trener

#15575 Postautor: Flagg » 18 lipca 2022, o 23:01

blajar pisze:Ja tam nie mam nic przeciwko Wiktorowi, ale za ruskiego przytuliłbym już chyba nawet Chrisa. Dwie top opcje mi właśnie odpadły, a Zmarzlik to nie moja bajka :)

Ale jesli zostawiamy Wiktora plus 4 seniorów, to nam się miejsca kończą :)
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2022, o 23:04 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.