Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Odnośnie juniora, to pamiętajmy, że według wielu źródeł, mamy juz dogada ego Bańbora, który od przyszłego roku już będzie mógł jeździć w lidze
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Ktoś wie, skąd tyle niechęci u Golloba wobec Motoru? Tylko dlatego, że Gorzów?
Golloba do tv i ogólnie do wypowiadania swoich opinii to zapraszają chyba tylko z litości, nigdy nic ciekawego nie powiedział, chwali tylko swoich, szkoda prądu na gościa.
Wy naprawdę macie jakis syndrom oblężonej twierdzy :D ktoś coś powie nie po myśli kibiców klubu i już "nie lubią nas, zazdroszczą" itp. Gollob akurat o Motorze praktycznie zawsze wypowiadal się dość pochlebnie, a że typuje remis z Grudziądzem? Bo to jego pierwszy kontrowersyjny typ? Wyluzujcie trochę. Nie każdy, kto wieści porażkę Motoru czy nie wiesza nam złota na szyi jest od razu wrogiem
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
jeszcze Flagg do nich dołączył zdrada ha ha
Dopóki byliśmy kopciuszkiem, który wszedł na salony Tomek nas wspierał, typował sensacyjne wyniki w naszą stronę. Teraz role się odwróciły i to wygrana z Motorem staje się sensacją. I tu ścisk pośladów nie może dziwić. A Tomek jako ekspert? Podobno tylko krowa nie zmienia zdania.
Dudek z Piernikami na dłużej tak a propos wychowanków
Nowa umowa da Patrykowi Dudkowi spokój na dwa lata. "Mam nadzieję, że będzie to dłuższa przygoda"
Nowa umowa da Patrykowi Dudkowi spokój na dwa lata. "Mam nadzieję, że będzie to dłuższa przygoda"
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Gelo pisze:Dopóki byliśmy kopciuszkiem, który wszedł na salony Tomek nas wspierał, typował sensacyjne wyniki w naszą stronę. Teraz role się odwróciły i to wygrana z Motorem staje się sensacją. I tu ścisk pośladów nie może dziwić. A Tomek jako ekspert? Podobno tylko krowa nie zmienia zdania.
Oj jedziemy z jego ostatnim klubem, więc nie jest obiektywny. Mnie bardziej irytuje Komarnicki i w ogóle Stal Gorzów. Jedyny, którego lubię z tego klubu to Szymek Woźniak, sympatyczny i inteligentny chłopak. Pan żużlowiec.
Troche grono sympatykow mu sie uszczuplilo odkad zaczal celowo szukac kontaktu z rywalami i klasc sie wraz z podmuchem wiatru.
I jeszcze sposób w jaki się tłumaczy po tych sytuacjach nie dodaje mu sympatii. Można go streścić do "panie, przecież to oczywiste że nie moja wina". Dla mnie najbardziej wkurzający żużlowiec w tym roku, obok Pawlickiego. Tylko po Pawlickim to od razu widać z kim się rozmawia, a Woźniak ma jakąś dziwną renomę "woźniaczka sympatycznego", więc mnie osobiście bardziej drażni.
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2022, o 18:01 przez RadeKas, łącznie zmieniany 1 raz.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
W Lesznie było jak było, ale innych tego typu wybryków sobie nie przypominam.
Zresztą tego typu kombinowanie wynika z katastrofalnego poziomu sędziowania.
Zresztą tego typu kombinowanie wynika z katastrofalnego poziomu sędziowania.
Czytam sobie od czasu do czasu tego shoutboxa na forum Stali Gorzów i pal licho, że oni nam tam zyczą rychłego bankructwa, ale trudno nie odnieść wrażenia, że im tam dużo większą satysfakcję sprawi brak medalu dla Motoru w tym roku, niż złoto Stali :D Ból dupy na niespotykaną skalę.
W składzie aktualnych wicemistrzów Polski aktualnie jest dziura po Łagucie, którą najpewniej wypełni wchodzący w wiek seniora – a posiadający jeszcze kontrakt – Wiktor Lampart. Jednak jeden z zawodników powoli rozgląda się za nowym klubem. I już pytał m.in. w aspirujących do awansu pierwszoligowcach, czy wejściu do elity znalazłoby się dla niego miejsce w składzie.
Czy ten kontakt oznacza, że otrzymał zielone światło na zmianę otoczenia czy sam widzi, że trzeba robić miejsce dla innego żużlowca? Przykładowo – Zmarzlika właśnie, o którego transferowym „romansie” z Lublinem mówi się od dawna? Oficjalnie oczywiście nic takiego nie ma miejsca (bo przecież nie wolno rozmawiać z zawodnikami przed listopadem!), ale legendarne „kuluary” wiedzą swoje.
Ciekawe ile w tym prawdy, że Wiktor już szuka sobie klubu na przyszły sezon ;)
Info z PoBandzie.
Flagg pisze:Czytam sobie od czasu do czasu tego shoutboxa na forum Stali Gorzów i pal licho, że oni nam tam zyczą rychłego bankructwa, ale trudno nie odnieść wrażenia, że im tam dużo większą satysfakcję sprawi brak medalu dla Motoru w tym roku, niż złoto Stali :D Ból dupy na niespotykaną skalę.
No tak. PiS, Sasin itp. itd. Przyjdą wybory, zmieni się władza i wszystko u nas padnie. Nieważne, że u nas rządzi PO od ponad 15 lat, a Kępa potrafi dogadać się z ludźmi z obu stron barykady. Jesteśmy bastionem Jarosława i spółki. Tam ich nakręcał na nas wcześniej Grzyb, a teraz Komarnicki. Ale Bartek w barwach koncernu paliwowego rodem z Płocka to im nie przeszkadza. A Orlen bardziej państwowy niż Bogdanka, która jest w sumie jedną z niewielu rentownych kopalni w Polsce. Zresztą co tu mówić. Dostali w Jałcie w spadku po Niemcach miasto to myślą, że są kimś z Polski A. Ale niestety ich potomkowie przybyli z jeszcze większego wygwizdowa niż lubelskie. Chłop wyszedł ze wsi, ale wieś z niego nigdy.
A znasz kogoś z Landsberga, że tak oceniasz ogół śmiało? Śmiem wątpić. Mam podobne zdanie o gorzowskich działaczach, ale o kibicach totalnie odwrotne.
Dla porównania ,,ktoś" tutaj, nie domniemał, tylko nazwał zawodnika swojej drużyny ,,pedałem" i rozgorzała dyskusja, czy to obraźliwe określenie
bo jak nie możesz nazwać zawodnika ,,pedałem " to już nie jest swoboda wypowiedzi.
także pomyśl czy nasze forum świeci przykładem.
Dla porównania ,,ktoś" tutaj, nie domniemał, tylko nazwał zawodnika swojej drużyny ,,pedałem" i rozgorzała dyskusja, czy to obraźliwe określenie
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2022, o 18:57 przez kibicLBN, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Swoją drogą to jestem zwyczajnie ciekaw jak by to było z Bogdanką i Azotami po zmianie władzy.
Wiem, że to firmy regionalne itd ale polityka nie bierze jeńców i czasem z samej zawiści i chęci zemsty może pójść przykaz z Warszawy: koniec ze wsparciem żużla.
Wiem, że to firmy regionalne itd ale polityka nie bierze jeńców i czasem z samej zawiści i chęci zemsty może pójść przykaz z Warszawy: koniec ze wsparciem żużla.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
Flagg pisze:Czytam sobie od czasu do czasu tego shoutboxa na forum Stali Gorzów i pal licho, że oni nam tam zyczą rychłego bankructwa, ale trudno nie odnieść wrażenia, że im tam dużo większą satysfakcję sprawi brak medalu dla Motoru w tym roku, niż złoto Stali :D Ból dupy na niespotykaną skalę.
Rozbudowa stadionu Stali Gorzów kosztowała polskiego podatnika 35 mln zł. Do tego należy doliczyć wielomilionowe dotacje miejskie dla Stali, budżetowe finansowanie SGP w Gorzowie oraz (a czemu nie?!) sponsorowanie Zmarzlika przez Orlen. Im wolno?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
A niech szczekają. Co to kogo obchodzi?
Psy szczekają, lubelski taran jedzie dalej.
Psy szczekają, lubelski taran jedzie dalej.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
DrPaiHiWo pisze:Swoją drogą to jestem zwyczajnie ciekaw jak by to było z Bogdanką i Azotami po zmianie władzy.
Moze tak być, ale nie musi. O firmie prywatnej będącej sponsorem klubu x można zadawać sobie te same pytania. Wybory samorządowe wygrywa pan x, ktory jest "wrogiem" prezesa dużego sponsora i ten rezygnuje ze sponsoringu bo oczywista oczywiścia jest, że bez poparcia samorządu taki klub nie ma racji bytu.
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2022, o 19:26 przez Sebekmotor, łącznie zmieniany 1 raz.
Dopóki za tym klubem stać będzie armia kilkudziesięciu tysięcy kibiców, to żadna władza nie zaryzykuję "starcia". Żuk już raz spróbował obciąć dotacje i szybko się zreflektowal.
Na ten moment to te spółki ciągną do Motoru, a nie Motor do nich.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Coś Ostafa przebąkuje, że Stal odpuszcza walkę o Zmarzlika.
Flagg pisze:Dopóki za tym klubem stać będzie armia kilkudziesięciu tysięcy kibiców, to żadna władza nie zaryzykuję "starcia". Żuk już raz spróbował obciąć dotacje i szybko się zreflektowal.
Dokładnie. Trzeba znać swoją wartość. Dopóki wokół klubu będzie świetna atmosfera, dopóki żużel będzie przyciągał tysiące, dopóki trybuny będą dopingować, a nie bluzgać to każdej władzy będzie po drodze z klubem, bo to będzie koszt ogrzewania wizerunku przy pomocy sukcesu klubu.
Kto chciałby żeby jego wizerunek był kojarzony z aresztowanym prezesem, prokuratura, nieprawidłowościami w wydawaniu publicznych pieniędzy czy chlaniem na obozie przygotowawczym?
Niech wyją.
SyFy walą tytułem, że MM dostal kosmiczna ofertę od Czewy, w grę wchodzi nawet 900 tys za podpis.
Jednocześnie twierdzą, że Dudek w Apatorze dostał 1.2M i 10 tys. za punkt i że to teraz normalne stawki dla liderów.
To te 900 tys. Brzmi trochę jak kiepski żart że strony Swiacika :D
Jednocześnie twierdzą, że Dudek w Apatorze dostał 1.2M i 10 tys. za punkt i że to teraz normalne stawki dla liderów.
Flagg pisze:SyFy walą tytułem, że MM dostal kosmiczna ofertę od Czewy, w grę wchodzi nawet 900 tys za podpis.
Haha to prawda. Mikkel zdecydowanie ma najlepszą średnia w naszym zespole jest liderem. Wydaje mi się jednak że nasz kapitan nigdzie się nie wybierze, prawie w każdym wywiadzie powtarza że czuje się świetnie u nas i jest zaszczycony być kapitanem takiego zespołu.
Częstochowa to zarzuca swoją sieć co roku na naszego Duńczyka. Mają swojego Leosia niech im wystarczy ;-). Nigdy w życiu bym nie zamienił Michelsena na Madsena.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'