Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Flagg
Trener

Re: Żużel w TV

#14251 Postautor: Flagg » 27 czerwca 2022, o 10:25

istred pisze: zasadzie wszystkie w ekstralidze, poza właśnie dzisiejszym Ostrowem) pozwoliły sobie mieć niewykorzystane rezerwy w sprzęcie.

Ostrovia wygrała ligę, awansowała sportowo. Miała prawo pojechac w Ekstralidze i to zrobiła. Ja bym jej nie winił. Winiłbym ogromną różnicę w poziomie Ekstraligi i I ligi. Różnice, która z powodu kontraktu telewizyjnego jeszcze się drastycznie zwiększy. I nie zmienia tego ksmy czy inne "nowinki" regulaminowe.

Kasprzak, Pawlicki, Jakobsen, Krakowiak, Pludra, Łobodzinski/Rafalski

Taki skład potrafil w lidze wygrać z Lesznem i Cześtochową oraz ujechać 43 punkty na wyjeździe.

I wcale nie jestem przekonany, że ta ekipa jest silniejsza od takiej pierwszoligowej Bydgoszczy czy nawet Zielonej Góry.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

KrzyczącyK1b1c
Trener

#14252 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 27 czerwca 2022, o 23:27

Co prawda to radio, nie TV, ale Chylu w 5:1 (nie wiem czy to jego przemyślenia, czy wiedza z klubu): Jeżeli Drabik nie poukłada się sam ze sobą to możliwe, że za rok Maksa nie będzie w Lublinie.

Dość mocne i interesujące zdanie.

Ge(L)o
Trener

#14253 Postautor: Ge(L)o » 27 czerwca 2022, o 23:40

Ktoś wnikał co to były za starty Maksyma spod taśmy w jego dwóch ostatnich biegach ? Że wszyscy ruszyli, a on stał. Ja przecierałem oczy ze zdumienia, bo takie coś widuje się w Ekstralidze tylko w wykonaniu słabych juniorów.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#14254 Postautor: niespokojny » 28 czerwca 2022, o 01:15

Slabi juniorzy nawet tak nie startuja. Bardziej w stylu Miesiaca.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Sebekmotor
Kadrowicz

#14255 Postautor: Sebekmotor » 28 czerwca 2022, o 06:36

KrzyczącyK1b1c pisze:Co prawda to radio, nie TV, ale Chylu w 5:1 (nie wiem czy to jego przemyślenia, czy wiedza z klubu): Jeżeli Drabik nie poukłada się sam ze sobą to możliwe, że za rok Maksa nie będzie w Lublinie.

Kurcze grubo. Jeśli dodamy do tego plotki od Puki to w jakaś całość to się układa wszystko.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#14256 Postautor: Gelo » 28 czerwca 2022, o 08:04

Kalkulacja dla prezesa jest oczywista. Ponieważ Maksio zachowuje się jak czubek i nie można do niego dotrzeć (a prezes przywiązuje wagę do atmosfery w drużynie) na szali trzeba położyć punkty. Jak to ma być 10+ - niech będzie sobie czubkiem. Ale jeżeli to ma być tak jak ostatnio i co tydzień przełykać problemy wychowawczo/wizerunkowe - to nie. Trudno - niech się ktoś "wzmocni". Zawsze można wziąć Zmarzlika i Dudka :)

Sebekmotor
Kadrowicz

#14257 Postautor: Sebekmotor » 28 czerwca 2022, o 08:36

Za Drabika Zmarzlik i można jechać z Lampartem na u24. Dodatkowo chodzą słuchy o zagranicznym juniorze od przyszłego sezonu, więc łatwiej nam będzie załatać dziurę po Wiktorze. Taki Bloedorn z Landshut myślę ,ze dałby radę w elidze.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#14258 Postautor: kdsz » 28 czerwca 2022, o 08:55

Gelo pisze:Kalkulacja dla prezesa jest oczywista.
Jak to oczywista? Przecież Kępa niczego publicznie nie komentował. Rewelacji z programu 5:1 nie biorę na poważnie, bo cała ta audycja bardziej przypomina pogaduszki trzech kumpli niż dyskusję osób ze środowiska. Oczywiście nie ma w tym nic złego.

Dla mnie Maksym to nadzieja na stabilną przyszłość Motoru. Razem z Kuberą i Michelsenem mógłby ciągnąć ten zespół przez lata. Odwrotnie niż Jarek, który oczywiście jest w mega formie i zasłużył na przyszłoroczny kontrakt, ale ile sezonów jest w stanie jeździć na wysokim poziomie? Nie każdy jest Pedersenem czy Hancockiem.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#14259 Postautor: Gelo » 28 czerwca 2022, o 08:59

Sorki ale zachowanie Maksia nie daje podstaw do wiary w "stabilną przyszłość Motoru".

Flagg
Trener

#14260 Postautor: Flagg » 28 czerwca 2022, o 09:02

Lambert swoim zachowaniem i wynikami też po 2019 nie rokował. Kępa nie jest nieomylny. Pamiętajcie, że gdyby nie ojciec, to w 2018 jeździlibyśmy Kildemandem.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#14261 Postautor: Torsen » 28 czerwca 2022, o 09:41

KrzyczącyK1b1c pisze:Co prawda to radio, nie TV, ale Chylu w 5:1 (nie wiem czy to jego przemyślenia, czy wiedza z klubu): Jeżeli Drabik nie poukłada się sam ze sobą to możliwe, że za rok Maksa nie będzie w Lublinie.

Nie grają tu dwie rzeczy: po pierwsze, teza "możliwe, że za rok ... nie będzie w Lublinie" niemal w jednakowym stopniu dotyczy wszystkich zawodników na świecie - więc właściwie nie ma w niej niczego odkrywczego, ani kontrowersyjnego. Po drugie, gdyby ją sformułować jednak bardziej kategorycznie, czyli "albo się Maks poukłada, albo nie dostanie propozycji kontraktu na przyszły sezon", to nie byłoby to w stylu, w jakim J. Kępa prowadzi Klub. Takie postawienie sprawy generowałoby presję, której wrażliwa osoba raczej by nie podołała. A skoro Kępa do każdego swojego zawodnika chce "dotrzeć", to nie sądzę by zakładał, że droga do Maksowej duszy prowadzi przez nałożenie na niego maksymalnej presji. Przeciwnie, argumentem za Lublinem miał być dla Maksa spokój, rodzinna atmosfera i możliwość pełnego skupienia się na pracy nad powrotem na właściwe ścieżki.

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#14262 Postautor: Retrospeedway » 28 czerwca 2022, o 09:48

Integracja w drużynie to podstawa wiem coś o tym.Maksyma muszą zabrać na wycieczkę i dobre chlanie.Chłopak jest młody i całkiem z zewnątrz.Ja mając jego lata sam byłem świrem nie do okiełznania.Robiłem dokładnie to samo co Maksym,nie słuchałem nikogo tylko sam wiedziałem wszystko lepiej.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#14263 Postautor: Gelo » 28 czerwca 2022, o 09:49

Radykał :)

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#14264 Postautor: Torsen » 28 czerwca 2022, o 10:14

Był już taki, co zabierał drużynę na chlanie, zdaje się się, że obecnie przebywa w areszcie. Był nawet taki, co zabierał drużynę na dziewczyny - nie wiem, gdzie przebywa, ale druzyna jest obecnie najsłabsza w Polsce.
;)

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#14265 Postautor: ravajas » 28 czerwca 2022, o 10:15

Torsen pisze:

Nie grają tu dwie rzeczy: po pierwsze, teza "możliwe, że za rok ... nie będzie w Lublinie" niemal w jednakowym stopniu dotyczy wszystkich zawodników na świecie - więc właściwie nie ma w niej niczego odkrywczego, ani kontrowersyjnego. Po drugie, gdyby ją sformułować jednak bardziej kategorycznie, czyli "albo się Maks poukłada, albo nie dostanie propozycji kontraktu na przyszły sezon", to nie byłoby to w stylu, w jakim J. Kępa prowadzi Klub. Takie postawienie sprawy generowałoby presję, której wrażliwa osoba raczej by nie podołała. A skoro Kępa do każdego swojego zawodnika chce "dotrzeć", to nie sądzę by zakładał, że droga do Maksowej duszy prowadzi przez nałożenie na niego maksymalnej presji. Przeciwnie, argumentem za Lublinem miał być dla Maksa spokój, rodzinna atmosfera i możliwość pełnego skupienia się na pracy nad powrotem na właściwe ścieżki.

Tak!
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#14266 Postautor: Retrospeedway » 28 czerwca 2022, o 10:24

Swoją drogą Drabik jedzie słabo,juniorzy jadą bardzo słabo,ogólnie jedziemy bez Laguty czyli gościa co by nie mówić 15 wyścigi wygrywał nam nie raz a mimo tego wygrywamy na wyjeździe w Lesznie.Jeżeli są takie jeszcze nie wykorzystane rezerwy w drużynie a robimy wszystkich jak chcemy to po co narzekać ?
Jeżeli Michelsen,Hamepel,Kubera robią ok 37 punktów w meczu to idąc za waszym chciejstwem Drabika na dwucyfrówkę i juniorów na dwycyfrówkę we dwóch ok 60 punktów w meczu Ekstraligowym,czy aby nie przesadzacie ?

Karamba
Kadrowicz

#14267 Postautor: Karamba » 28 czerwca 2022, o 10:32

weźmy wszystkich wywalmy co nie robią 10plus dobierzmy Zmarzlika Dudka i kogos tam jeszcze i cieszmy się żużlem bo Maks nie rokuje .

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#14268 Postautor: InDorka » 28 czerwca 2022, o 10:37

Ja zdecydowanie wolę srebro/brąz z obecnym lekko kulawym składem niż złoto przez lata z drużyną czterech Zmarzlików.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

CKM1946
Zawodowiec

#14269 Postautor: CKM1946 » 28 czerwca 2022, o 11:30

Z perspektywy TV to widać wyraźnie przy naradach że trzyma się zupełnie z boku. Od pewnego czasu poziom sportowy idzie w dół pomijając mecz z Ostrowem. Proste błędy , przedziwnie spóźnione starty. Wygląda na to że odezwały się stare problemy które on ma w głowie. Niby Lublin ma wszystko żeby pomóc mu ale on to jest trudny przypadek.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#14270 Postautor: InDorka » 28 czerwca 2022, o 12:08

Nawet jeśli w/g forumowych „specjalistów” to trudny przypadek, to co?
Odstawiamy na bocznicę?
Słabsze okresy w sezonie, a nawet kolejnych sezonach mają lepsi i bardziej doświadczeni od niego.
Wolę jego często niezrozumiałe (dla niektórych) sformułowania, niż zdania przeplatane eeeeeee, aaaaaaaa, yyyyyyy i pomiędzy same banały.
W/g mnie chłopak dużo czyta, umie się wysłowić.
Przaśna przeciętność to nie jego styl.Właśnie tacy ludzie ubarwiają rzeczywistość.
Dajcie więc spokój także tym oczytanym i w kapeluszach.
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Sebekmotor
Kadrowicz

#14271 Postautor: Sebekmotor » 28 czerwca 2022, o 12:23

Najlepszych wywiadów udziela Miskowiak :) jakby go redaktor zapytał np czy lubi kiełbasę z grila to by odpowiedział: "tak jest ciezko, ale szukamy z moim teamem ustawień żeby być szybszym" itd :)) to ja już wolę wywody Drabika :)
Widać, że u niektórych Maksym nie ma zupełnie marginesu błędu. Ma być idealnie, bo jak jest ciut gorzej to od razu wjeżdżają problemy z psychika itd itd.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#14272 Postautor: Kargolo » 28 czerwca 2022, o 12:27

Sebekmotor pisze:...jakby go redaktor zapytał np czy lubi kiełbasę z grila...

A poza strefą wywiadów: "Nie umiecie jej doprawić nawet!" :D
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#14273 Postautor: InDorka » 28 czerwca 2022, o 12:31

Bezpodstawne używanie określenia „czubek” świadczy najwymowniej o osobie to piszącej, No chyba, że jest psychiatrą, ale wtedy łamie konkretny zakaz stosowania tajemnicy zawodowej.
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#14274 Postautor: Kshyhu » 28 czerwca 2022, o 12:32

Sebekmotor pisze:Widać, że u niektórych Maksym nie ma zupełnie marginesu błędu. Ma być idealnie, bo jak jest ciut gorzej to od razu wjeżdżają problemy z psychika itd itd.

Jak mawiał klasyk: "To nie jest niechęć. Ja cię po prostu nie lubię" :)
Motor mocnyj!

Flagg
Trener

#14275 Postautor: Flagg » 28 czerwca 2022, o 12:35

Ze wszystkich polskich zawodników, którzy nie jeżdżą obecnie w SGP, to Drabik ma największe szanse, żeby w tym cyklu klepać medale. Sportowo ma absolutnie wszystko by to osiagnąć.