Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Rewelacja Mati
Zapowiada się dobry sezon.Kubera IMP,Cierniak IMSJ,Michelsen IMS,Motor DMP.
Genialny Mateusz!!!
Turniej z gatunku "mistrzostwa nie wygrasz, ale możesz je przegrać". I Świdnicki już przegrał. Lampart i Miskowiak też będą mieli bardzo ciężko. IMO złoto rozstrzygnie się między Mateuszem i Gustsem. Chlupac poza Praga nie będzie się liczyć, Kvech też będzie dużo słabszy, Mateusz i Łotysz mają bardzo solidna zaliczkę, a do tego techniczne wyglądają po prostu dużo lepiej od Miska i Lamparta co w Cardiff też będzie miało znaczenie
Turniej z gatunku "mistrzostwa nie wygrasz, ale możesz je przegrać". I Świdnicki już przegrał. Lampart i Miskowiak też będą mieli bardzo ciężko. IMO złoto rozstrzygnie się między Mateuszem i Gustsem. Chlupac poza Praga nie będzie się liczyć, Kvech też będzie dużo słabszy, Mateusz i Łotysz mają bardzo solidna zaliczkę, a do tego techniczne wyglądają po prostu dużo lepiej od Miska i Lamparta co w Cardiff też będzie miało znaczenie
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Na koniec bardzo słabego turnieju zobaczyliśmy akcję godną mistrza.
Taka pyszna wisienka na torcie z gówna.
Jeszcze raz: brawo Mateusz!
Taka pyszna wisienka na torcie z gówna.
Jeszcze raz: brawo Mateusz!
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Mati TOP. Szkoda ze Lampart zbyt lekko ten sport traktuje.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Jak chyba wszystko...
A te wnioski wyciągacie bo? Nie zrobił kompletu na Markecie? Czy źle się w luk składał? Miskowiak i Świdnicki to też hobbyści?
Naprawdę chętnie poznam logikę stojąca za tym, że dzisiejszy występ Wiktora wskazuje na to, że żużel traktuje niepoważnie
Naprawdę chętnie poznam logikę stojąca za tym, że dzisiejszy występ Wiktora wskazuje na to, że żużel traktuje niepoważnie
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Hm... średnia jedno, jazda drugie. Mecze w Szwecji dzisiejsza jazda, "a ja nie wiem" w odpowiedzi na pytanie o tor, wystawianie nogi w połowie prostej, lansowanie siebie i laski. Wszystko byłoby do przełknięcia ale jak ktoś promuje ideę jazdy Wiktorem na seniorce odsyłając Hampela na emeryturę to szczęścia życzę..
Ja zadałem pytanie skąd wiecie, że Wiktor nie traktuje jazdy na żużlu poważnie, a nie czy wygryzie Hampela że składu. A że na swój kanał na YT? No i co? Ja wiem, że wśród *kibiców" panuje przekonanie, że sportowiec nie powinien mieć czasu na nic poza treningiem i zawodami, no ale czas wreszcie zmądrzeć i zdać sobie sprawę, że sportowcy też mają czas wolny. Tylko jedni w tym czasie siedza z rodziną, inni sobie wyjeżdżają, a jeszcze inni kreca filmy na YT.
Wiktor jest rozliczany z wyników. Możemy sobie dywagować czy ma wystarczającą talentu i umiejętności, żeby sobie poradzić w Elidze na seniorce, ale podważanie jego profesjonalizmu na podstawie argumentów z dupy jest po prostu słabe. Jeśli nie macie jakichkolwiek dowodów na to, że Wiktor olewa treningi, nie przykłada się do zawodów czy traktuje żużel jak hobby to przedstawcie, bo póki co nie przeczytałem nawet połowy takiego argumentu.
Wiktor jest rozliczany z wyników. Możemy sobie dywagować czy ma wystarczającą talentu i umiejętności, żeby sobie poradzić w Elidze na seniorce, ale podważanie jego profesjonalizmu na podstawie argumentów z dupy jest po prostu słabe. Jeśli nie macie jakichkolwiek dowodów na to, że Wiktor olewa treningi, nie przykłada się do zawodów czy traktuje żużel jak hobby to przedstawcie, bo póki co nie przeczytałem nawet połowy takiego argumentu.
Mam nadzieje ze nie wypuscimy Mateusza za rok
Flagg pisze:A te wnioski wyciągacie bo? Nie zrobił kompletu na Markecie? Czy źle się w luk składał? Miskowiak i Świdnicki to też hobbyści?
Na tym forum dominuje zasada: ,,jesteś tak dobry tak jak twój ostatni mecz". Nie zauważyłeś jeszcze?
Hampel na tym forum był odstawiany kilka razy. Chociażby w tym roku i pod koniec zeszłego sezonu. Lampart po pierwszym meczu w Landsbergu (0,0,0) w zeszłym sezonie miał kończyć karierę, po drugim z Częstochową miał zostać jak najdłużej w Motorze.
Był tylko jeden człowiek, który mógł pojechać padake w 2 lidze, a na tym forum uchodził i tak za niedoszłego mistrza Globu - Karol Baran.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Wiktor ma słabszy moment, ale jakiś kredyt zaufania mu się od nas należy. Ja jestem o niego spokojny i trzymam kciuki żeby było lepiej.
Tu nie chodzi o to co robi w wolnym czasie. Nie obchodzi mnie to kompletnie. Chodzi o to że ma ostatni rok wieku juniora, co roku kibicowałem mu aby zdobył złoto, minimum srebro ma do tego potencjał. W lidze jest kotem na tle rywali z formacji juniorskiej a i seniora potrafi przywieźć. To wie każdy z nas. Wczorajszy występ mnie rozczarował. Ok, tor był trudny ale Mati czy kilku innych gości jakoś potrafili pojechac na poziomie. Jak dla mnie nie wykorzystał w pełni swojego potencjału w wieku juniorskim, osiągnięcia mogły być większe, sporo zabrał Miśkowiak, który moim zdaniem lepiej wykorzystał swój czas. (choć wiek juniora rzecz jasna się nie skończył i na ta gruntowaną ocene przyjdzie czas po sezonie, jeszcze jest sporo do ogarniecia) głównie chodzi o jazdę na torze i powielane te same błędy. Każdy wie jakie.
Kibic Lbn nie gadaj glupot bo po meczu w Gorzowie gdzie było 0,0,0 byłem tylko i az zaniepokojny jego postawa a nie wyrzucałem go ze składu.
Kibic Lbn nie gadaj glupot bo po meczu w Gorzowie gdzie było 0,0,0 byłem tylko i az zaniepokojny jego postawa a nie wyrzucałem go ze składu.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
No nie wykorzystał, może nie wykorzysta, no trudno widocznie brakuje na ten moment potencjału. A na forum żużel. info presja,ze musi to musi tamto,bo jak nie to i tamto.Najważniejsze, że nie można mu odmówić tego, że chce i podchodzi profesjonalnie do tego co robi. Ja go za to szanuje i będę trzymał kciuki za jego dalszy rozwój, bo ma możliwości by być solidnym ligowcem na długie lata.
Chciałbym podzielić ten optymizm... potencjał jest ogromny tylko, że niebezpiecznie zaczyna to przypominać innego zawodnika z ogromnym potencjałem. O dziwo to samo nazwisko
A gdzie napisałem że go nie szanuje? Będę dalej kibicował i trzymał kciuki uważam tylko ze stać go na więcej. Chciałbym aby kiedyś stał się solidnym eligowcem. Jest to w naszym interesie.
Btw. Myślisz że Lampart czyta zuzel.info? Jaka presja?
Btw. Myślisz że Lampart czyta zuzel.info? Jaka presja?
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Nie napisałem przecież, że go nie szanujesz :) czy czyta żużel. Info? Nie wiem, może tak, może nie.
Perez pisze:Tu nie chodzi o to co robi w wolnym czasie. Nie obchodzi mnie to kompletnie. Chodzi o to że ma ostatni rok wieku juniora, co roku kibicowałem mu aby zdobył złoto, minimum srebro ma do tego potencjał. W lidze jest kotem na tle rywali z formacji juniorskiej a i seniora potrafi przywieźć. To wie każdy z nas. Wczorajszy występ mnie rozczarował. Ok, tor był trudny ale Mati czy kilku innych gości jakoś potrafili pojechac na poziomie. Jak dla mnie nie wykorzystał w pełni swojego potencjału w wieku juniorskim, osiągnięcia mogły być większe, sporo zabrał Miśkowiak, który moim zdaniem lepiej wykorzystał swój czas. (choć wiek juniora rzecz jasna się nie skończył i na ta gruntowaną ocene przyjdzie czas po sezonie, jeszcze jest sporo do ogarniecia) głównie chodzi o jazdę na torze i powielane te same błędy. Każdy wie jakie.
Czyli nie traktuje żużla poważnie, bo indywudualnie ma wyniki gorsze niż kibic oczekuje?
"Zawodnicy go nienawidzą! Znalazł prosty sposób na wygrywanie! Wystarczy traktować żużel poważnie!" ;)
dawno nie słuchałem z nim wywiadu, ale jeśli miałbym znaleźć dowód na niepełny profesjonalizm, to kompletny brak rozeznania w przełożeniach. Nie wiem czy dalej Trojanowski decyduje o wszystkim, ale jeśli tak, to jest to mało poważne
Ok, to już jest jakiś argument. Ale też Wiktor nie jest jedynym, który w te przełozenia niespecjalnie umie. Ponadto to sie chyba jednak trochę zmieniło, bo skoro jest dość często puszczany na próbe toru, to chyba po to, zeby jakieś wnioski z niej wyciagnął.
Ja mam mimo wszystko wrażenie, że na jego wizerunek rzutuje po prostu bardzo luźne podejście do życia, które w oczach kibiców sprawia wrażenie takiego olewanctwa (nie wiem nawet czy jest takie słowo). Wiktor jeździ na żużlu od ponad 6 lat, 5 lat jest w naszym klubie i ani razu nie słyszałem z jakiejkolwiek strony zarzutów w jego kierunku o nieprofesjonalne, czy niepowazne traktowanie swojej kariery. A wiedząć jakie dziennikarskie hieny pracują przy tym sporcie, nie mam wątpliwości, że takie informacje by się do mediów przedarły. Przykładem osoby, która żuzel traktowała niepowaznie jest Oskar Gollob. Ale na pewno nie Wiktor.
Druga sprawa to IMO byc może błędna ocena jego potencjału, na którą rzutuje w dużym stopniu bardzo mocne wejscie juz od samego poczatku kariery. No bo postarajmy się popatrzeć obiektywnie. Jakie sa najmocniejsze cechy Wiktora? Przyzwoita technika, start i sprzęt. Nieźle tez sobie radzi w rozegraniu pierwszego łuku. A potem im dalej w bieg, tym gorzej. A jakie były jego mocne cechy 6 lat temu? Dokladnie takie same. Na trasie młody radzi sobie mocno średnio, lezy u niego na pewno obieranie odpowiednich ścieżek i jazda defensywna. Czytanie toru i zmiennych warunków też pozostawia wiele do zyczenia, przez co Wiktor często dużo lepiej zaczyna zawody, niz kończy. Ale czy te mankamenty to wina nieodpowiedniego podejscia do karier, czy może po prostu braku predyspozycji i jednak trochę talentu i odpowiedniej głowy?
W ostatnich latach da sie zauwazyć, że Polscy juniorzy dość wczesnie osiągają "apogeum" swoich umiejętności i sukcesów z jazdy juniorskiej nie potrafią do końca przełozyć na karierę seniorską. Z czego to może wynikać? Moim zdaniem ze sprzętu. Podejrzewam, że taki Lampart juz w wieku 16-17 lat miał do dyspozycji lepsze fury niz taki Mads Hansen ma dzisiaj. No ale jeśli polski junior dostaje na dzień dobry w Elidze 300 tys za sam podpis (a Ci najlepsi pewnie grubo więcej), to mają z czego w ten sprzęt inwestować. Więc różnica potem jest taka, że polski junior wraz z biegiem czasu rozwija swoje umiejętności (lepiej lub gorzej), ale sprzet pozostaje na mniej wiecej tym samym poziomie. Wiec progres tych wyników nie jest taki, jak wielu oczekuje.
Ja mam mimo wszystko wrażenie, że na jego wizerunek rzutuje po prostu bardzo luźne podejście do życia, które w oczach kibiców sprawia wrażenie takiego olewanctwa (nie wiem nawet czy jest takie słowo). Wiktor jeździ na żużlu od ponad 6 lat, 5 lat jest w naszym klubie i ani razu nie słyszałem z jakiejkolwiek strony zarzutów w jego kierunku o nieprofesjonalne, czy niepowazne traktowanie swojej kariery. A wiedząć jakie dziennikarskie hieny pracują przy tym sporcie, nie mam wątpliwości, że takie informacje by się do mediów przedarły. Przykładem osoby, która żuzel traktowała niepowaznie jest Oskar Gollob. Ale na pewno nie Wiktor.
Druga sprawa to IMO byc może błędna ocena jego potencjału, na którą rzutuje w dużym stopniu bardzo mocne wejscie juz od samego poczatku kariery. No bo postarajmy się popatrzeć obiektywnie. Jakie sa najmocniejsze cechy Wiktora? Przyzwoita technika, start i sprzęt. Nieźle tez sobie radzi w rozegraniu pierwszego łuku. A potem im dalej w bieg, tym gorzej. A jakie były jego mocne cechy 6 lat temu? Dokladnie takie same. Na trasie młody radzi sobie mocno średnio, lezy u niego na pewno obieranie odpowiednich ścieżek i jazda defensywna. Czytanie toru i zmiennych warunków też pozostawia wiele do zyczenia, przez co Wiktor często dużo lepiej zaczyna zawody, niz kończy. Ale czy te mankamenty to wina nieodpowiedniego podejscia do karier, czy może po prostu braku predyspozycji i jednak trochę talentu i odpowiedniej głowy?
W ostatnich latach da sie zauwazyć, że Polscy juniorzy dość wczesnie osiągają "apogeum" swoich umiejętności i sukcesów z jazdy juniorskiej nie potrafią do końca przełozyć na karierę seniorską. Z czego to może wynikać? Moim zdaniem ze sprzętu. Podejrzewam, że taki Lampart juz w wieku 16-17 lat miał do dyspozycji lepsze fury niz taki Mads Hansen ma dzisiaj. No ale jeśli polski junior dostaje na dzień dobry w Elidze 300 tys za sam podpis (a Ci najlepsi pewnie grubo więcej), to mają z czego w ten sprzęt inwestować. Więc różnica potem jest taka, że polski junior wraz z biegiem czasu rozwija swoje umiejętności (lepiej lub gorzej), ale sprzet pozostaje na mniej wiecej tym samym poziomie. Wiec progres tych wyników nie jest taki, jak wielu oczekuje.
Zgadzam się. Nie rozbierając tego na czynniki pierwsze Wiktor od 5 lat jeździ podobnie. Bazuje na sprzęcie i starcie. Przez obieranie złych ścieżek często jest wyprzedzany a kolega z pary głupieje. O ile Mateusz wszedł w tym sezonie na level wyżej, Domin po GP w Lublinie stał się zawodnikiem z TOP światowego to u Wiktora progresu nie widać. Obawiam się, że tak jak jego starszy brat stanie się w wieku seniorskim ligowym przeciętniakiem który od czasu do czasu odpali lepszy mecz jak mu menago podpowie dobre ustawienia.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Najlepszym wyjściem na opisane przez Was bolączki jest albo zmiana mentora, albo klubu na taki gdzie są fachowcy, którzy pomogą Wiktorowi wyeliminować błędy w jeździe.
Taki Lewicki mógłby duuużo pomóc. Z drugiej strony Lampart jest 19 zawodnikiem Eligi ze średnia ponad 1.7 . Najwyżej sklasyfikowanym juniorem. Byle kto takich liczb nie robi.
Taki Lewicki mógłby duuużo pomóc. Z drugiej strony Lampart jest 19 zawodnikiem Eligi ze średnia ponad 1.7 . Najwyżej sklasyfikowanym juniorem. Byle kto takich liczb nie robi.
-
CKM1946
- Zawodowiec
On ma 21 lat i pewnie już będzie jeździł jak jedzie ale i tak nie macie co narzekać bo to są solidne punkty w porównaniu do naszego asa który uparł się że będzie dalej śmigał przy silnikach Kowalskiego i nie da sobie przetłumaczyć że potrzebna jest zmiana.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Sytuacja Miskowiaka robi się nieciekawa, bo zapewne i Świdnicki ma ochotę wskoczyć w przyszłym sezonie na pozycję u24? A na obecna chwilę chyba to Świdnicki jest ciut lepszy no i swój.Czyli pod niemałą presja jadą Wasi u21.
Flagg pisze:Perez pisze:
Czyli nie traktuje żużla poważnie, bo indywudualnie ma wyniki gorsze niż kibic oczekuje?
"Zawodnicy go nienawidzą! Znalazł prosty sposób na wygrywanie! Wystarczy traktować żużel poważnie!" ;)
Czyli uważam że mógł lepiej wykorzystać ten czas aby osiągnąć lepsze rezultaty indywidualne. Takie jest moje zdanie czy to Ci się podoba czy nie. Nie są to moje oczywiwania bo każdy powinien wymagać na początku od siebie. Moje to mogą być co najwyżej pobożne życzenia w temacie wyników Wiktora.