Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

Re: Żużel w TV

#13876 Postautor: ravajas » 23 maja 2022, o 09:28

kdsz pisze:@ Gelo i Torsen
Ze wszystkich ludzi, którzy przewinęli się przez forum przez 20 lat, akurat Wy dwaj wyróżniacie się wręcz fanatyczną konsekwencją w obronie raz przyjętego stanowiska. Nie przypominam sobie choćby jednej sytuacji, by któryś z Was zmienił swoje zdanie pod wpływem argumentacji przeciwnika w dyskusji. Gadacie o starciu Kasprzak-Woryna już trzecią dobę. Chyba wystarczy, tym bardziej, że do kolizji doszło w jednostronnym meczu o pietruszkę.

"(...)Że właśnie moja racja jest racja najmojsza".
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Karamba
Kadrowicz

#13877 Postautor: Karamba » 23 maja 2022, o 09:31

Ze wszystkich ludzi, którzy przewinęli się przez forum przez 20 lat, akurat Wy dwaj wyróżniacie się wręcz fanatyczną konsekwencją w obronie raz przyjętego stanowiska. Nie przypominam sobie choćby jednej sytuacji, by któryś z Was zmienił swoje zdanie pod wpływem argumentacji przeciwnika w dyskusji. Gadacie o starciu Kasprzak-Woryna już trzecią dobę. Chyba wystarczy, tym bardziej, że do kolizji doszło w jednostronnym meczu o pietruszkę.

do sejmu z nimi

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#13878 Postautor: _piotrusss » 23 maja 2022, o 09:40

Moim zdaniem nie ma tu najmniejszych podstaw do weryfikacji wyniku. Sędzia po prostu uznał, że Dudek gestami oraz odpuszczeniem jazdy spowodował przerwanie biegu, sugerując arbitrowi że Pawlicki go faulował. Po analizie powtórek Meyze uznał, że jednak Pawlicki nie zrobił niczego złego, więc pozostał mu do wykluczenia Patryk. Bardzo to naciągane, ale jak najbardziej do obronienia. To, że sędzia uznał atak Pawlickiego jako przepisowy to już inna para kaloszy. Piotrek znalazł sobie taki właśnie sposób na zdobywanie jakichkolwiek punktów i w większości swoich biegów w ten sposób polował na rywali. Tutaj nie dał Dudkowi jakichkolwiek szans na wybronienie się, Patryk mógł jedynie utrzymywać się na motocyklu i czekać czy Piter odpuści jak zostanie mu 2 metry do bandy. Blokowanie, wywożenie, walka na łokcie jest emocjonująca i np. Doyla się świetnie ogląda, pomimo że jedzie na granicy faulu. Jednak zachowanie Pawlickiego to perfidne polowanie na przeciwnika, bo z uwagi na sprzęt czy umiejętności inaczej nic by nie zdziałał.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#13879 Postautor: ravajas » 23 maja 2022, o 10:08

Karamba pisze:

do sejmu z nimi

Biada nam
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#13880 Postautor: Saint » 23 maja 2022, o 10:58

O tym trochę mniej dosadnie pisałem kilka postów temu. Zgadzam się z przedmówcą w 100%.

Ge(L)o
Trener

#13881 Postautor: Ge(L)o » 23 maja 2022, o 13:41

Woryna słusznie wykluczony.

Pawlicki odwiózł Dudka do płotu, ale błagam, to jest żużel. Wykluczenie Pawlickiego to dopiero byłby kryminał. Niech się Dudek cieszy, że to nie był Pedersen, bo by go wpasował w "dechy" elegancko. Gazu nie umie zamknąć ?
Błąd sędziego przeogromny, no ale to Meyze, więc jakoś mnie to nie zdziwiło. Już mógł palić głupa, że wydawało mu się, że kibic wbiega na tor albo coś się od motocykla oderwało i powtórzyć we czterech. A tak wypaczył wynik, choć decyzję podjął słuszną połowicznie, nie wykluczając Pawlickiego. Wykluczenia Dudka wytłumaczyć się nie da.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#13882 Postautor: Gelo » 23 maja 2022, o 13:53

Zamknięcie gazu na zakręcie metr od płotu? No nie wydaje mi się.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#13883 Postautor: ravajas » 23 maja 2022, o 14:18

Mówił o tym żużlowiec Cieślak, że zamykanie gazu w łuku to gwałtowny skręt w lewo.
pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#13884 Postautor: Torsen » 23 maja 2022, o 15:51

Jakim cudem w lewo? :roll:

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#13885 Postautor: tezetomaniak » 23 maja 2022, o 16:10

Wut? Zamknięcie gazu (hamowanie w ten czy inny sposób) to wyprostowanie motocykla i wyjazd na zewnątrz zakrętu. Na żużlu dodatkowo zostaje znacząco zmniejszony uślizg tylnego koła, co dodatkowo utrudnia zejście do wewnątrz. Przecież to są podstawy podstaw.
Pawlicki to jest typowy sebastian spod remizy i pieprzy kocopoły, w dodatku z uśmiechem na gębie.

Sebekmotor
Kadrowicz

#13886 Postautor: Sebekmotor » 23 maja 2022, o 16:22

Szczescie w nieszczęściu, że przynajmniej kontrowersji dużo w tym sezonie, bo już byłoby zupełnie nudno :)))

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#13887 Postautor: Gelo » 23 maja 2022, o 16:27

Piter to chuligan - nie tylko na torze. Nie powiem jak się tnie ze Zmarzlikiem fajnie się na to patrzy ale z Dudkiem było zdecydowanie za grubo. Rzeczywiście wyglądało to na "polowanie". Żal mi Duzersa, bo to spokojny typ a widać,że był mocno wkurzony i musiał gryźć się w język Jakby trafilo na jakiegoś zakapiora Piter otrzymałby tubę w ryja.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#13888 Postautor: ravajas » 23 maja 2022, o 16:38

Torsen pisze:Jakim cudem w lewo? :roll:

Żużlowiec Cieślak tak mówił, to pewnie tak jest. Ja żużlowcem nie jestem, więc się nie znam.
pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#13889 Postautor: Perez » 23 maja 2022, o 16:48

tezetomaniak pisze:Wut? Zamknięcie gazu (hamowanie w ten czy inny sposób) to wyprostowanie motocykla i wyjazd na zewnątrz zakrętu. Na żużlu dodatkowo zostaje znacząco zmniejszony uślizg tylnego koła, co dodatkowo utrudnia zejście do wewnątrz. Przecież to są podstawy podstaw.
Pawlicki to jest typowy sebastian spod remizy i pieprzy kocopoły, w dodatku z uśmiechem na gębie.

Dokładnie. Ten jego uśmieszek wczoraj, którego chciał ale nie potrafił ukryć był tak perfidny ze powinien dostać w ryja... mam nadzieję że karma wróci do niego na torze
i wtedy nie będzie mu do śmiechu, oby tylko sędzia nie dał się znów nabrać na jego korzyść.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#13890 Postautor: Torsen » 23 maja 2022, o 16:59

ravajas pisze:

Żużlowiec Cieślak tak mówił, to pewnie tak jest. Ja żużlowcem nie jestem, więc się nie znam.

Przecież w łuku mają założoną kontrę w prawo. Zamknięcie gazu likwiduje uslizg, czyli w tej sytuacji motor skręca prawie pod katem prostym w tę właśnie stronę, katapultujac jeźdźca przez kierownicę...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#13891 Postautor: Gelo » 23 maja 2022, o 17:33

ravajas pisze:

Tu jest dokładny cytat: https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... go/ppf976t

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#13892 Postautor: ravajas » 23 maja 2022, o 17:58

A więc źle usłyszałem. On powiedział "na zewnątrz", a ja usłyszałem "na lewo".
pozdrawia:
Rafał Borowski

Marcin0203

#13893 Postautor: Marcin0203 » 23 maja 2022, o 19:10

– Chcemy wystąpić o weryfikację, bo uważamy, że zostaliśmy w tym meczu pokrzywdzeni. Pierwsza z możliwości, którą mamy jest taka, że rywalizacja w duchu sportu odbywała się do dwunastego biegu, a następnie z uwagi na decyzję sędziego została wypaczona. Wtedy kolejne biegi uznajemy za niebyłe i wygrana jest po naszej stronie. Ja sercem byłbym za tym rozwiązaniem, ale też uważam, że jest to sprawiedliwe. Druga z opcji jest z kolei taka, że w biegu trzynastym nie uznajemy punktów Piotra Pawlickiego, bo on powinien być wykluczony. Wtedy w biegu 13 mamy wynik 3:2, bo Patryk fizycznie nie jechał. Końcowy wynik to 45:44 dla Unii – mówi nam Przemysław Termiński.

– Naruszenie regulaminu było ewidentne. To nawet było poza regulaminem! Arbitralne rozstrzygnięcie sędziego. Jeśli to pozostanie bez konsekwencji i wynik nie zostanie zweryfikowany, to ja rozumiem, że sędzia może zawsze wykluczyć dowolnego zawodnika w dowolnym momencie, wpisać sobie „inna przyczyna nieopisana w regulaminie” i najdelikatniej mówiąc, nic nie można mu zrobić. To nie może zostać bez reakcji grona sędziowskiego i GKSŻ. Skoro wszyscy wiedzą, że tak to wyglądało, to oczekuję reakcji – dodaje szef klubu z Torunia.

Czyli jednak Toruń będzie walczył o weryfikację wyniku. Ciekawe jak to się potoczy...

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#13894 Postautor: ravajas » 23 maja 2022, o 19:14

W tym roku ruszy liga żużlowa na torze "trawiastym". Ciekawe czasy.
pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#13895 Postautor: kibicLBN » 23 maja 2022, o 20:18

_piotrusss pisze: Blokowanie, wywożenie, walka na łokcie jest emocjonująca i np. Doyla się świetnie ogląda, pomimo że jedzie na granicy faulu. Jednak zachowanie Pawlickiego to perfidne polowanie na przeciwnika, bo z uwagi na sprzęt czy umiejętności inaczej nic by nie zdziałał.

Zgadzam się. Podobnie jeździ Lindgren, ale nikt tych dwóch gości nie oskarżył o bandycką jazdę. A wczoraj to nie była ostra jazda to była jazda bandycka. Ciężko mi w tym kameralnym świecie speedwaya znaleźć drugiego takiego pajaca jak gwiazdeczka z Leszna. Janowski olał kiedyś reprezentację, ale przynajmniej umiał się wybronić w mediach, można za nim nie przepadać, ale nikt nie wzbudza takich negatywnych emocji jak Pawlicki. Dobrze że Dudek jest opanowany, bo niejeden wystrzelił by wczoraj gonga. Ostatni tak jeżdżący, niespełniony rider to chyba Balon. Chyba niektórzy tam mają małomiejskie kompleksy.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#13896 Postautor: Maxx » 23 maja 2022, o 22:17

O Pawlickim można powiedzieć w zasadzie tylko tyle, że kiedy brakuje mu prędkości w motocyklu i zwyczajnie umiejętności to zaczyna jechać jak nazwijmy to "żużlowy cham i prostak". Tak to wyglądało wczoraj. Decyzja sędziego irracjonalna i krzywdząca dla Torunian. Delikatnie mówiąc. Dla mnie osobiście Pawlicki pokazał ni mniej ni więcej tylko debila na motocyklu, I tyle. Szacun dla Patryka, że zachował umiar mimo tego, co się wydarzyło.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#13897 Postautor: Gelo » 24 maja 2022, o 07:58

Jak to "przeprosić"? Przecież został staranowany ;)
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... ge/qy2py5s

Sebekmotor
Kadrowicz

#13898 Postautor: Sebekmotor » 24 maja 2022, o 08:05

Taaa widać było po nim, że biegnie z gałązką oliwną do Cysia. Zapewne strzelić mu nią w twarz ;)))

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#13899 Postautor: Torsen » 24 maja 2022, o 08:37

Gelo pisze:Jak to "przeprosić"? Przecież został staranowany ;)

Ale przecież Woryna za krótko jeździ na żużlu, żeby to prawidłowo ocenić, nie pamiętasz? Ja pamiętam.
viewtopic.php?p=410021#p410021
Sędzia publicznie dostał wytyk za błędną decyzję. Sprawa zamknięta.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#13900 Postautor: Gelo » 24 maja 2022, o 08:51

Oczywiście, że pamiętam i dalej to podtrzymuję. Tak samo jak słuszność decyzji sędziego w tym przypadku.