Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Dzisiaj jakaś wigilia czy coś? Demski mówi ludzkim głosem :)
Ciekawe, że w protokole sędzia nie wpisał przyczyny wykluczenia Duzersa. Czyli wykluczony za niewinność
Ciekawe, że w protokole sędzia nie wpisał przyczyny wykluczenia Duzersa. Czyli wykluczony za niewinność
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Tam w Lesznie to nie tylko sędzia pił przed meczem. Graficy telewizyjni też popełnili dwa błędy: podpisali JANUSZ KOŁODZIEK, APAROT TORUŃ...
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Kargolo pisze:Dzisiaj jakaś wigilia czy coś? Demski mówi ludzkim głosem :)
Wpisał.
Wykluczenie za inną przyczynę niewskazaną w regulaminie.
Czyli sędzia uznał, że wykluczamy bo tak.
Kurde, szkoda że nikt nie spytał o możliwość weryfikacji meczu zeby sprawiedliwości stało sie zadosc. Jestem ciekawy co by na to Leszek. Pewnie ze nie ma podstaw? Może Toruń się odwoła.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
Marcin0203
Weryfikacja raczej nie wchodzi w grę bo jaki wynik teraz zaliczyć? W poprzedniej sytuacji był jasny przepis i wiadomo było co i jak. A teraz? Zaliczyć 1:5? 3:3?
3:3, chociaż masz racje, nie wiadomo. Btw. W regulaminie jest też możliwość powtórzenia meczu. ;)
Ostatnio zmieniony 22 maja 2022, o 22:26 przez Perez, łącznie zmieniany 1 raz.
Sebekmotor pisze:kibicLBN pisze:Wszystko milknie w cieniu babola sędziowskiego w Lesznie. Ten Meyze jest upośledzony. Jak już zatrzymał, to powinien Gwiazdeczkę wykluczyć, bo miał do tego argumenty, bo przeciwko Dudkowi nie było nawet ćwierć. Nawet jak jego zdaniem Pawlicki jeszcze tak bardzo nie przegiął (choć dla mnie powinien dostać wykluczenie i kartkę) to jedyna szansą na zachowanie twarzy było wykluczenie Gwiazdeczki.
Kolejna sprawa to niech się komisja dyscyplinarna zastanowi czy nie wyprostować leszczyńskiej gwiazdeczki. Szturchanie Berntzona w poprzedniej kolejce nagrodzone żółtą kartką, jazda po bandycku nie tylko dzisiaj, bluzgi (co prawda sprowokowane) w Toruniu i wiele innych. Uważam, że wśród nas kibiców speedwaya w Polsce powinien być wrogiem publicznym numer jeden!
W którym momencie Pawlicki przegial? Ale konkretnie. Bo Dudkowi zrobilo się ciemno od kurzu, mniej miejsca i tor jazdy się zepsuł? To jest powodem wykluczenia?
Czy ty widziałeś jak Dudka przetelepalo po tej ,, koleżeńskiej" jeździe Gwiazdeczki? Myślę że 6 na 10 żużlowców pojechało by do szpitala po tej akcji, a junior chyba każdy. Pawlicki dowiózł go tak blisko, że Dudek zahaczył o bandę tylnym kołem. Gdzie w takim razie miał miejsce? Za bandą?!
Żeby była jasność, nie przepadam za Dudkiem zbytnio, ale Pawlicki od 2-3 lat udowadnia, że jest polskim Pedersenem w wersji premium. Demski jeśli mówi że ktoś popełnił ewidentny błąd to o czym to świadczy? A tłumaczenie Gwiazdeczki to już wyższa szkoła hipokryzji. ,, Mógł przyciąć"
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Seba brnie kompletnie nie mając racji. Czekam na chwile pokory. Leszek już wyjaśnił kto powinien być wykluczony. Amen.
kibicLBN pisze:A tłumaczenie Gwiazdeczki to już wyższa szkoła hipokryzji. ,, Mógł przyciąć"
No bo mógł. Prosto w tylne koło Pitera. Przy odrobinie (nie)szczęścia mogliby sobie w fifę pyknąć na konsoli leżąc na sąsiednich łóżkach w pobliskim szpitalu.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
- tezetomaniak
- Trener
Wobec tak kuriozalnego wpisu w protokole meczowym zasadne jest zbadanie czy sędzia Meyze przyjął korzyść majątkową lub osobistą bądź jej obietnicę : )
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
kibicLBN pisze:Sebekmotor pisze:kibicLBN pisze:Wszystko milknie w cieniu babola sędziowskiego w Lesznie. Ten Meyze jest upośledzony. Jak już zatrzymał, to powinien Gwiazdeczkę wykluczyć, bo miał do tego argumenty, bo przeciwko Dudkowi nie było nawet ćwierć. Nawet jak jego zdaniem Pawlicki jeszcze tak bardzo nie przegiął (choć dla mnie powinien dostać wykluczenie i kartkę) to jedyna szansą na zachowanie twarzy było wykluczenie Gwiazdeczki.
Kolejna sprawa to niech się komisja dyscyplinarna zastanowi czy nie wyprostować leszczyńskiej gwiazdeczki. Szturchanie Berntzona w poprzedniej kolejce nagrodzone żółtą kartką, jazda po bandycku nie tylko dzisiaj, bluzgi (co prawda sprowokowane) w Toruniu i wiele innych. Uważam, że wśród nas kibiców speedwaya w Polsce powinien być wrogiem publicznym numer jeden!
W którym momencie Pawlicki przegial? Ale konkretnie. Bo Dudkowi zrobilo się ciemno od kurzu, mniej miejsca i tor jazdy się zepsuł? To jest powodem wykluczenia?
Czy ty widziałeś jak Dudka przetelepalo po tej ,, koleżeńskiej" jeździe Gwiazdeczki? Myślę że 6 na 10 żużlowców pojechało by do szpitala po tej akcji, a junior chyba każdy. Pawlicki dowiózł go tak blisko, że Dudek zahaczył o bandę tylnym kołem. Gdzie w takim razie miał miejsce? Za bandą?!
Żeby była jasność, nie przepadam za Dudkiem zbytnio, ale Pawlicki od 2-3 lat udowadnia, że jest polskim Pedersenem w wersji premium. Demski jeśli mówi że ktoś popełnił ewidentny błąd to o czym to świadczy? A tłumaczenie Gwiazdeczki to już wyższa szkoła hipokryzji. ,, Mógł przyciąć"
Masz rację, tu było jednak za ostro.
Dziś Demski chyba pierwszy raz w magazynie logicznie wszystko wytłumaczył i nie bał się wskazać błędów sędziów.
Zgadzam się z jego interpretacją zarówno co do zachowania Kasprzaka jak i Pawlickiego.
Dyskusję prowadzoną tu na forum z Gelem odnośnie do sytuacji z Kasprzakiem i Woryną uważam za zamkniętą ;)
Zgadzam się z jego interpretacją zarówno co do zachowania Kasprzaka jak i Pawlickiego.
Dyskusję prowadzoną tu na forum z Gelem odnośnie do sytuacji z Kasprzakiem i Woryną uważam za zamkniętą ;)
Czyli Cieślak się nie wypowiedział? I dlaczego Demski który praktycznie co tydzień opowiada brednie staje się wyrocznią?
Wiedziałem, że o niego zahaczysz ;) Narodowy jest już stary i zachowawczy :)
Demski, akurat tym razem wytłumaczył wszystko logicznie, bez kręcenia i owijania w bawełnę, co mu się dotychczas faktycznie rzadko zdarzało.
Nawet jak go Majewski próbował podejść z tym artykułem z regulaminu sugerując powtórkę biegu w czterech szybko go sprowadził na ziemię. Widać Demski też się doszkala ;)
Demski, akurat tym razem wytłumaczył wszystko logicznie, bez kręcenia i owijania w bawełnę, co mu się dotychczas faktycznie rzadko zdarzało.
Nawet jak go Majewski próbował podejść z tym artykułem z regulaminu sugerując powtórkę biegu w czterech szybko go sprowadził na ziemię. Widać Demski też się doszkala ;)
Gelo pisze:Czyli Cieślak się nie wypowiedział?
Wypowiedział się, ale chyba źle go zrozumiałeś. Oto dokładny cytat:
"Ja bym powiedział co innego. Ja bym powiedział, że jeżeli się tak atakuje, jak Kacper Woryna, gdzie idzie właściwie na łaskę zawodnika, to kariery długo się nie pociągnie, bo jakbym ja tak robił, to bym tu nie siedział dzisiaj. Bo trzeba tak atakować, żeby to było pewne, a tutaj to było takie wciskanie się po prostu, no można powiedzieć, między drzwi a szczelinę w drzwiach i nigdy nie wiadomo, czy te drzwi się nie zamkną. A Kasprzak nie jest w ciemię bity i jak czuł - na pewno czuł, że mu tu wjeżdża zawodnik, no to się wysunął trochę."
To nie jest poparcie dla decyzji sędziego, ani krytyka stanowiska przedstawionego chwilę wcześniej przez Demskiego, tylko wskazanie na zupełnie inny aspekt - że atak Woryny był niebezpieczny, co akurat nijak się ma do dyskusji o tym, kto powinien być wykluczony.
I dlaczego Demski który praktycznie co tydzień opowiada brednie staje się wyrocznią?
Już bardziej Demski jest w tej sprawie wyrocznią niż osoba, na którą Ty się powołałeś, czyli Kasprzak, uczestnik kolizji, którego wykluczenie było jedyną alternatywą dla błędnej decyzji podjętej przez sędziego. Nie mówiąc już o tym, że żaden zawodnik nie może publicznie krytykować sędziowskich decyzji pod groźbą kar regulaminowych.
Nie bądźmy bałwochwalcami. Demski to żaden autorytet. Sytuacji Woryna-Kasprzak i Pawlicki-Dudek nie da się nijak powiązać. A Cieślak podkreślę - żużlowiec - wyjaśnił niektórych teoretyków sportu z forum.
Gelo pisze:Demski to żaden autorytet.
Po pierwsze, jest jaki jest, ale autorytet niestety ma, ponieważ wpływa na decyzje sędziów nawet poprzez te swoje nieszczęsne występy w Magazynie, ale też pewnie w ramach jakichś konferencji, czy szkoleń. Po drugie, nawet po dłuższym zastanowieniu nie byłbym wstanie wskazać osoby, którą byłbyś gotów z góry uznać za autorytet. Po trzecie, jestem pewien, że na wypowiedź Demskiego w tej sprawie czekałeś z zaciekawieniem i gdyby Demski poparł Twoją tezę, wówczas nie podważałbyś jego autorytetu. I po czwarte, w studiu siedziały jeszcze co najmniej dwie osoby, które żużel znają od podszewki i żadna (w tym Cieślak), po tyradzie "pana Leszka", nie zgłosiła zdania odrębnego.
Ja od zawsze podważam autorytet Demskiego, bo mogę sobie na to pozwolić. Ani to mój szef ani gość konsekwentny w opiniach. Jego wystarczy posłuchać. W imię ochrony ludzi, których szkoli zmienia zdanie jak chorągiewka. A trzeba mieć swój rozum. Rozum i wieloletnie obserwacje pytają: 1. czy Kasprzak faulował? 2. Czy Kasprzak z premedytacją wkomponował kogoś w płot? 3. Czy zajechanie toru jazdy miało miejsce w tym samym miejscu co zdarzenie? 3xnie. 1. Czy Kasprzak zajechał drogę Worynie? Czy go pociągnęło z wyjścia? Czy chciał zablokować, bo był wolniejszy? 3xtak. Final jest takii, że uznany żużlowiec Cieślak powiedział, że gdyby on tak jeździł jak Woryna nie rozmawiałby dzisiaj jako ekspert.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2022, o 00:26 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak napisałem, nikt z obecnych w studiu ekspertów, łącznie z Cegielskim, który nagminnie polemizuje z Demskim oraz łącznie z Cieslakiem, którego chyba przestales słuchać po pierwszym zdaniu, błędnie zakładając, że potwierdzi Twoją teorię - nie zgłosił zdania odrębnego.
Premedytacja lub jej brak nie mają dla wykluczeń w żużlu żadnego znaczenia.
Upadek wynikający ze zsczepienia się motocykli zawsze lub prawie zawsze ma miejsce trochę dalej, niż samo zczepienie.
Cieślak nie polemizował z Demskim, mówił zupełnie o czym innym - o bezpieczeństwie. Przeczytaj cytat, a jak nie wierzysz mojej transkrypcji, odsłuchaj. Powiedział, że taki atak może skończyć karierę, a nie bycie telewizyjnym ekspertem.
Upadek wynikający ze zsczepienia się motocykli zawsze lub prawie zawsze ma miejsce trochę dalej, niż samo zczepienie.
Cieślak nie polemizował z Demskim, mówił zupełnie o czym innym - o bezpieczeństwie. Przeczytaj cytat, a jak nie wierzysz mojej transkrypcji, odsłuchaj. Powiedział, że taki atak może skończyć karierę, a nie bycie telewizyjnym ekspertem.
Demski niemal zawsze odpowiada wymijająco jeśli sytuacja była niejednoznaczna i sędzia miał prawo podjąć decyzję, którą większość uznaje za błędną. Mówiąc w skrócie tłumaczył sędziego.
Tutaj ton, zdecydowane wskazanie błędu było w porównaniu do innych wypowiedzi- miażdżące. Moje zdanie jest takie, że sędzia musi zostać ukarany, Pawlicki również, ale czy grzebać przy wyniku? Ciężko stwierdzić, jednak dawno sędzia tak jednoznacznie wyniku nie wypaczył.
Powracając do Gwiazdeczki:
- bandyterka z Dudkiem
- ostra jazda kilkanaście minut wcześniej
- agresja i niesportowe zachowanie w stosunku do Berntzona w poprzednim meczu nagrodzona żółtą kartką
- agresja w parku maszyn w Toruniu (było sprowokowane)
- no i zachowanie po sytuacji z Dudkiem, gdzie nawet jakby nie uważał się za winnego to każdy żużlowiec by powiedział że nie chciał spowodować niebezpieczeństwa etc.
W skrócie: ktoś go musi wyprostować! Chyba że czekamy aż kogoś rzeczywiście połamie i będzie wywoływać agresję na każdym stadionie poza Lesznem
Tutaj ton, zdecydowane wskazanie błędu było w porównaniu do innych wypowiedzi- miażdżące. Moje zdanie jest takie, że sędzia musi zostać ukarany, Pawlicki również, ale czy grzebać przy wyniku? Ciężko stwierdzić, jednak dawno sędzia tak jednoznacznie wyniku nie wypaczył.
Powracając do Gwiazdeczki:
- bandyterka z Dudkiem
- ostra jazda kilkanaście minut wcześniej
- agresja i niesportowe zachowanie w stosunku do Berntzona w poprzednim meczu nagrodzona żółtą kartką
- agresja w parku maszyn w Toruniu (było sprowokowane)
- no i zachowanie po sytuacji z Dudkiem, gdzie nawet jakby nie uważał się za winnego to każdy żużlowiec by powiedział że nie chciał spowodować niebezpieczeństwa etc.
W skrócie: ktoś go musi wyprostować! Chyba że czekamy aż kogoś rzeczywiście połamie i będzie wywoływać agresję na każdym stadionie poza Lesznem
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
@ Gelo i Torsen
Ze wszystkich ludzi, którzy przewinęli się przez forum przez 20 lat, akurat Wy dwaj wyróżniacie się wręcz fanatyczną konsekwencją w obronie raz przyjętego stanowiska. Nie przypominam sobie choćby jednej sytuacji, by któryś z Was zmienił swoje zdanie pod wpływem argumentacji przeciwnika w dyskusji. Gadacie o starciu Kasprzak-Woryna już trzecią dobę. Chyba wystarczy, tym bardziej, że do kolizji doszło w jednostronnym meczu o pietruszkę.
Ze wszystkich ludzi, którzy przewinęli się przez forum przez 20 lat, akurat Wy dwaj wyróżniacie się wręcz fanatyczną konsekwencją w obronie raz przyjętego stanowiska. Nie przypominam sobie choćby jednej sytuacji, by któryś z Was zmienił swoje zdanie pod wpływem argumentacji przeciwnika w dyskusji. Gadacie o starciu Kasprzak-Woryna już trzecią dobę. Chyba wystarczy, tym bardziej, że do kolizji doszło w jednostronnym meczu o pietruszkę.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"