Pozaligowe występy lubelskich zawodników
Re: Pozaligowe występy lubelskich zawodników
Te eliminacje to niezly odjazd, myslalem ze znam juniorow skrecajacych gdzies w swiecie przyzwoicie w lewo ale tu pare nazwisk anonimowych jednak sie znalazlo :)
Ten Argentynczyk zrobil z nich najlepszy wynik, dobrze ze sa jeszcze rakie rodzynki
Ten Argentynczyk zrobil z nich najlepszy wynik, dobrze ze sa jeszcze rakie rodzynki
Dziś o 19 Wiktor zadebiutuje w Szwecji, w barwach Piraterny Motala.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Co tam sie odstawia przy Z5 na tej juniorce? Upadek za upadkiem, w tym powazny Banbora. Ktos z naocznych swiadkow moze cos napisac, bo ponoc po upadku jego stan wygladal na powazny.
Dzis jeszcze o 16.30 kolejna runda?
Dzis jeszcze o 16.30 kolejna runda?
Podobno tak, ale w naszych barwach chyba nie bardzo ma kto jechać.
Rachubik i Młynarski wycofali się z powodu problemów sprzętowych.
Oby z Bartkiem było wszystko w porządku.
Oby z Bartkiem było wszystko w porządku.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargolo pisze:Podobno tak, ale w naszych barwach chyba nie bardzo ma kto jechać.
Żartujesz sobie? Dwóch zawodników nie ma na czym jechać na swoim domowym torze?! Weź to skasuj i nie obrażaj Klubu!
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
A klub ma obowiązek zapewnić im sprzęt?
Jeśli nie są na zawodowych kontaktach (a wątpię żeby byli), to chyba powinien?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Ja wątpię żeby Ci chłopcy byli na kontraktach amatorskich. Chyba, że w klubie są zatrudnieni mechanicy i dbają o motocykle. Swego czasu był Staszek Burza, ale teraz chyba nie ma nikogo od tych spraw. Jeśli się mylę to wyprowadzcie mnie z błędu.
Zresztą Motor ma w ogóle jakiś warsztat?
Zresztą Motor ma w ogóle jakiś warsztat?
Pochwaliłem naszych młodych po zawodach w Rzeszowie, ale chyba przedwcześnie...
Roman Kapustin robi punkty dla Tarnowa, a u nas chyba awaryjnie ściągnięty Cierniak i obecny w składzie Młynarski bez sprzętu (kolejny defekt na starcie).
Nasza szkółka to żenada w najczystszej postaci.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Nikt nie będzie pchał kasy w chłopaków którzy nie rokują, bo po co? Żeby w mdmp dobrze wypadać? Na szczęście widać światełko w tunelu w postaci Grzeszczyka.
W którego klub też nie ładuje kasy.
I skoro te mdmp są takie nieważne, to po jaką cholerę jeżdżą w nich Cierniak, a rok temu Lampart? Po cholerę wypożyczalisny Curzytka, Jabłońskiego czy Przyjemskiego?
I skoro te mdmp są takie nieważne, to po jaką cholerę jeżdżą w nich Cierniak, a rok temu Lampart? Po cholerę wypożyczalisny Curzytka, Jabłońskiego czy Przyjemskiego?
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Witamy w dzisiejszym żużlu. Stać Cię jeździsz, nie stać jesteś kibicem.
Sebekmotor pisze:Witamy w dzisiejszym żużlu. Stać Cię jeździsz, nie stać jesteś kibicem.
Nie zdziwimy się więc, jak się okaże, że jednak jakiś inny klub np. Czewa pomaga swoim młodym i Grzeszczyk stwierdzi, że licencję zda sobie w innym klubie :)
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Oczywiście, że tak może być. Czewa akurat jest w tym dobra.
Pytanie czy inne kluby tak chętnie pomagają chłopcom, którzy nie rokują?
Pytanie czy inne kluby tak chętnie pomagają chłopcom, którzy nie rokują?
pytanie czy oni nie rokują, czy klub się nimi zupełnie nie interesuje?
Mało można zarzucić obecnemu Motorowi, ale szkółka to kompromitacja
papi pisze:Mało można zarzucić obecnemu Motorowi, ale szkółka to kompromitacja
To już dużo.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
papi pisze:pytanie czy oni nie rokują, czy klub się nimi zupełnie nie interesuje?
Żużel to drogi sport, trzeba mieć za dzieciaka bardzo bogatych rodziców żeby się spróbować. Lubelszczyzna jest jednym z biedniejszych regionów w Polsce i są tego efekty.
Dziś kluby zapewniają młodym tor, paliwo, trenera i możliwość udziału w zawodach, może to mało, ale tak to wygląda. W takim Lesznie zapewne też.
Sebekmotor pisze:papi pisze:pytanie czy oni nie rokują, czy klub się nimi zupełnie nie interesuje?
Żużel to drogi sport, trzeba mieć za dzieciaka bardzo bogatych rodziców żeby się spróbować. Lubelszczyzna jest jednym z biedniejszych regionów w Polsce i są tego efekty.
Dziś kluby zapewniają młodym tor, paliwo, trenera i możliwość udziału w zawodach, może to mało, ale tak to wygląda. W takim Lesznie zapewne też.
To zadam pytanie. Te wioski koło Leszna to wysyp milionerów? Koło Ostrowa też? A Rzeszów? Kurde, no to już trochę nasze rejony. I jak to jest, że np. juniorzy takiego Leszna, nie ważne czy Mencel, czy Sadurski czy taki nierokujacy Ścibak nigdy nie wycofywali się z powodu kłopotów sprzętowych?
Tego co się dzieje z lubelską młodzieżą nie broni nic. Można sobie gadać, że go drogi sport, że klub to firma, że ma zarabiać, a nie bawić się w filantropię. I ok, niech tak będzie. Ale ja, jako kibic, mam prawo wyrażać swoją dezaprobatę do takiego traktowania szkółki
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Wielkopolska jest bogata i cały region stoi żużlem. Rzeszów i okolice też stoi wyżej ekonomicznie. Z drugiej strony mamy Wrocław gdzie jest chyba jeszcze gorzej niż u nas.
Oczywiście nie neguje tego, że z tym szkoleniem jest u nas słabiutko, tylko co zrobić żeby było lepiej? Podstawić każdemu chetnemu motocykl? Jaki klub na to stać?
Oczywiście nie neguje tego, że z tym szkoleniem jest u nas słabiutko, tylko co zrobić żeby było lepiej? Podstawić każdemu chetnemu motocykl? Jaki klub na to stać?
Sorry, ale jak czytam takie argumenty, to z automatu przypomina mi się 20 lat tłumaczenia żużlowego dziadostwa w Lublinie. Bo miasto biedne, bo ludzie biedni, bo nie ma sponosrów, wiec nie da się zbudować silnego i dobrze funkcjonujacego klubu. Aż przyszlo dwóch gości, którzy chyba o tym nie wiedzieli i w 5 lat zbudowali potęgę, zarówno sportową jak i finansową.
Wiec dla mnie gadki o tym, ze Wielkopolska jest bogata, wiec maja fajnych wychowanków, a Lublin biedny wiec ich nie ma, można miedz bajki włozyć. Byłem w Lesznie, mam znajomych w Jarocinie i Kaliszu. To nie są obszary, gdzie ludzie srają hajsem. Zresztą nawet jeśli, to naprawdę mam uwierzyć, że w LUblinie i okolicach nie da się znaleźć 2-3 chłopaków z dobrze sytuowanych rodzin ,którzy mają talent do żużla? Ja rozumiem, że jako region nie jesteśmy w czołówce, ale to nie jest tak, że na lubelszczyźnie to koniami po ulicach jeżdżą.
Jaka jst główna roznica moim zdaniem? W dużej mierze chęci. W takim Lesznie to klub co chwila robi różne akcje promocyjne, chodzą po szkołach, organizują pikniki, aktywnie próbują namówić młodych chłopaków na żużel. A u nas? Dwa razy do roku info na FB, że jest nabór do szkółki. Kuźwa, seriously?
U nas szkólka i młodzi zawsze traktowani byli jak piate koło u wozu. Inne ośrodki, jak popadały w kryzys, to często stawiały własnie na szkolenie i młodziez. U nas nie robiono nic. Od 1995 roku ilu wychowanków Motoru zrobił jakąkolwiek karierę w żuzlu? PIszcz, Trumiński, Jeleniewski i Bober. To chyba tyle. 4 kuźwa gości na 27 lat. O czym my tu w ogóle mówimy.
Wiec dla mnie gadki o tym, ze Wielkopolska jest bogata, wiec maja fajnych wychowanków, a Lublin biedny wiec ich nie ma, można miedz bajki włozyć. Byłem w Lesznie, mam znajomych w Jarocinie i Kaliszu. To nie są obszary, gdzie ludzie srają hajsem. Zresztą nawet jeśli, to naprawdę mam uwierzyć, że w LUblinie i okolicach nie da się znaleźć 2-3 chłopaków z dobrze sytuowanych rodzin ,którzy mają talent do żużla? Ja rozumiem, że jako region nie jesteśmy w czołówce, ale to nie jest tak, że na lubelszczyźnie to koniami po ulicach jeżdżą.
Jaka jst główna roznica moim zdaniem? W dużej mierze chęci. W takim Lesznie to klub co chwila robi różne akcje promocyjne, chodzą po szkołach, organizują pikniki, aktywnie próbują namówić młodych chłopaków na żużel. A u nas? Dwa razy do roku info na FB, że jest nabór do szkółki. Kuźwa, seriously?
U nas szkólka i młodzi zawsze traktowani byli jak piate koło u wozu. Inne ośrodki, jak popadały w kryzys, to często stawiały własnie na szkolenie i młodziez. U nas nie robiono nic. Od 1995 roku ilu wychowanków Motoru zrobił jakąkolwiek karierę w żuzlu? PIszcz, Trumiński, Jeleniewski i Bober. To chyba tyle. 4 kuźwa gości na 27 lat. O czym my tu w ogóle mówimy.
Flagg pisze:Sorry, ale jak czytam takie argumenty, to z automatu przypomina mi się 20 lat tłumaczenia żużlowego dziadostwa w Lublinie. Bo miasto biedne, bo ludzie biedni, bo nie ma sponosrów, wiec nie da się zbudować silnego i dobrze funkcjonujacego klubu. Aż przyszlo dwóch gości, którzy chyba o tym nie wiedzieli i w 5 lat zbudowali potęgę, zarówno sportową jak i finansową.
Jeszcze Stachyra
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/relac ... ted-tigers
6 bieg Mikkel 2pkt, Nicki 2pkt. Nikt 3pkt. Czy w Danii to możliwe?
Edit. Poprawili.
6 bieg Mikkel 2pkt, Nicki 2pkt. Nikt 3pkt. Czy w Danii to możliwe?
Edit. Poprawili.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2022, o 20:45 przez Perez, łącznie zmieniany 1 raz.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Kargolo pisze:Roman Kapustin robi punkty dla Tarnowa, a u nas chyba awaryjnie ściągnięty Cierniak i obecny w składzie Młynarski bez sprzętu (kolejny defekt na starcie).
Młynarski wrzucał na FB ze ma kontuzję barku(wybity) po Tarnowie i czeka go przerwa.Te defekty na starcie to chyba taka taktyka żeby było czterech i drużyna była klasyfikowana.