Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Jest ok, ogarnął się, za nic się nie trzyma.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Mikkel wygląda już w porządku, chodzi po swoim boksie i ma tylko zarzucony ręcznik na szyi. Wygląda na to, że przydzwonił głową i stąd ten problem z równowagą przy zejściu z toru.
nilu78 pisze:Mikkel wygląda już w porządku, chodzi po swoim boksie i ma tylko zarzucony ręcznik na szyi. Wygląda na to, że przydzwonił głową i stąd ten problem z równowagą przy zejściu z toru.
Akurat urazy głowy, to mogą wyjść dopiero po kilku godzinach, więc to nie byłoby aż tak super optymistyczne i MM powinien znaleźć się pod opieką lekarską. A co skoro jednak nie zabrał się z karetka, to zakładam, że dzwona w głowę tam nie było.
Nie oglądałem Gorican. Lewicki jako ekspert to dla mnie nieporozumienie. Gość nie ma w ogóle głosu telewizyjnego, a i jakość i forma przekazu pozostawia wiele do życzenia. Już po stokroć wolałbym Walaska, choć też jego fanem nie jestem
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Ja ma zupełnie inne zdanie. Lewicki, jako współkomentator z Korościelem spokojnie daje radę. Potrafi przystępnie wyjaśnić techniczne tematy, czasem może za bardzo się "podjara" ale pewnie dojdzie z tym do ładu. Dla mnie zdecydowanie lepszy niż spora część "zawodowych komentatorów".
Co do Walaska to obie ręce w górę. Facet nie gryzie się w język i bez problemu potrafi powiedzieć, że ktoś przyaktorzył. Bardzo fajna odmiana od wszystkich dmuchających na zimne i próbujących za wszelką cenę nikomu nie nadepnąć na odcisk.
Co do Walaska to obie ręce w górę. Facet nie gryzie się w język i bez problemu potrafi powiedzieć, że ktoś przyaktorzył. Bardzo fajna odmiana od wszystkich dmuchających na zimne i próbujących za wszelką cenę nikomu nie nadepnąć na odcisk.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Ja chciałbym zobaczyć studio z Walaskiem i Mordelem.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
Było minelo, jedziemy dalej. Drugie GP i drugi finał, jest kolejny sukces jakby nie patrzeć. Kiedyś uda się i GP wygrać, cierpliwości. A że w obydwu leżał, bywa. Ważne że cały i zdrowy.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Oczywiście że tak. Capitano nic nie jest. To była typowa leżanka, moim zdaniem źle wybrał pole. Z 1 nie szło uzyskać prędkości na wyjściu dlatego Zmarzlik, Janowski i Capitano polegli.
Zawody po ch**u.
Ładne to były ze dwa biegi. Tor nie miał nawet ścieżek, bo jak ciągnęło to po 20m przestawało. Ze nie wspomnę o wyjściu z 2 łuku przy kredzie. Jak mina na wojnie. I nie mówta, że tory jednodniowe to shit, bo w 2017 było cudownie i chyba w 2016 też. Te z 17 pamiętam doskonale i bieg 12. Doyle z Lindgrenem, to najlepszy wyścig jaki na żywo obejrzałem. Ale było tego o wiele więcej.
Zawody po ch**u.
Ładne to były ze dwa biegi. Tor nie miał nawet ścieżek, bo jak ciągnęło to po 20m przestawało. Ze nie wspomnę o wyjściu z 2 łuku przy kredzie. Jak mina na wojnie. I nie mówta, że tory jednodniowe to shit, bo w 2017 było cudownie i chyba w 2016 też. Te z 17 pamiętam doskonale i bieg 12. Doyle z Lindgrenem, to najlepszy wyścig jaki na żywo obejrzałem. Ale było tego o wiele więcej.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Nie wybrał źle pola, tylko niepotrzebnie próbował wnosić się szerzej, żeby zablokować Fricke'a, którego nie dało się dzisiaj złapać. Gdyby został przy kredzie, to Madsen nie wszedłby mu pod łokieć i spokojnie dojechalby na drugim miejscu.
Ale zgubiło go to samo to w biegu 19 i co zgubiło Zmarzlika. Brak kalkulacji i jazda o wszystko. A dzisiaj nie ważne, które pole by wziął, Fricke i tak by go objechał
Ale zgubiło go to samo to w biegu 19 i co zgubiło Zmarzlika. Brak kalkulacji i jazda o wszystko. A dzisiaj nie ważne, które pole by wziął, Fricke i tak by go objechał
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Jest bardzo dobrze. MIkkel to facet, który ciągle aspiruje do czołowego żużlowca świata. Dwa finały z rzędu to osiągnięcie super.
Flagg pisze:Nie wybrał źle pola, tylko niepotrzebnie próbował wnosić się szerzej, żeby zablokować Fricke'a, którego nie dało się dzisiaj złapać. Gdyby został przy kredzie, to Madsen nie wszedłby mu pod łokieć i spokojnie dojechalby na drugim miejscu.
To jest krótki tor, jak jedziesz z pierwszego pola ostro zakrecasz i brakuje prędkości na wyjściu. A jakby cały łuk przejechał po kredzie to już masakra. W 1. fazie zawodów nie dawało to w tyłek, ale w końcowej punkty zdobywane z 1. Pola to:
0,2,1,1,1 - bo bez leżanki dojechał by trzeci.
Ale każdy ma prawo mieć swoje zdanie.
A no i pomyśl, Capitano wygrał o motocykl start z 3. Pola 3 minuty wcześniej bez równania, moim zdaniem trzeba było z tego samego.
Ps. Fricke jako jedyny kumał ten tor. Reszta to jechała jak wyszło. No i Zmarzlik poza półfinałem w miarę ogarniał.
Trochę się zdziwiłem że Mikkel nie wziął trzeciego w finale
Jeszcze apropos Mikkela. Wyglądał całkiem inaczej niż w Krsko i jego jazda była znacznie gorsza niż wynik, więc ma kupę farta. W każdym biegu, gdzie wyjechał w bliskim kontakcie z 1. łuku- tracił pozycję, a jak go ktoś trochę odwiózł przy okazji to potrafił stracić dwie na raz. Odbić czegoś na trasie nie był w stanie. Dodajmy, że uśmiechnęło się i tak do niego szczęście jak Lindgren miał problem chyba ze sprzętem, inaczej Capitano skończył by z 7pkt. także, w następnym turnieju tyle samo farta i żeby lepiej się czuł na torze to będzie super. ;)
-
mechanizator
- Junior
Nie wraca ktoś niedługo do Lublina z Warszawy i nie ma 2 wolnych miejsc ?
Mikkel nie atakuje piką. Raz był agresywny - w Rybniku w zeszłym roku. Ale wyrasta nam na czołowego żużlowca świata.
Mikkel w półfinale był chyba jedynym zawodnikiem w całym turnieju, który wygrał start z 3 pola. I nie ma żadnej gwarancji, że w finale udałoby mu się to ponownie, szczególnie, że miałoby ultraszybkiego Fricke'a po prawej i świetnego startowca Madsena przy kredzie. W półfinale przy kredzie miał Janowskiego, który nawet z pierwszego pola wychodzić nie umiał.
Co do statystyk, to trzeba przywoływać kontekst. Obejmują one Zmarzlika, który spokojnie zrobiłby 2 w swoim półfinale, jakby nie głupi błąd i MM w 19 biegu, to by też spokojnie dwójkę by przywiozl. Dla mnie pole pierwsze było dobrym wyborem, problem polegał na tym, że w tej fazie zdecydowanie najlepsze było: Fricke, a potem pole czwarte. Combo Fricke + pole czwarte było absolutnie mordercze. I dlatego moim zdaniem Mikkel wziął nr. 1 w finale, bo to była jedyna, choć dość iluzoryczna szansa, na ogranie kangura.
Natomiast zgodzę się, że to był ogólnie ciężki turniej dla MM. Ciułanie punktów, jazda bez przekonania. I tym większy szacun, że wbił do finału, bo po tym poznaje się tych najlepszych. Że potrafią wybronić się nawet jak nie idzie. Mikkelowi tego dotej pory brakowało. Byłem dość sceptyczny odnośnie medalu w SGP w tym roku, ale po dzisiejszym dniu mój sceptycyzm znacznie zmalał
Co do statystyk, to trzeba przywoływać kontekst. Obejmują one Zmarzlika, który spokojnie zrobiłby 2 w swoim półfinale, jakby nie głupi błąd i MM w 19 biegu, to by też spokojnie dwójkę by przywiozl. Dla mnie pole pierwsze było dobrym wyborem, problem polegał na tym, że w tej fazie zdecydowanie najlepsze było: Fricke, a potem pole czwarte. Combo Fricke + pole czwarte było absolutnie mordercze. I dlatego moim zdaniem Mikkel wziął nr. 1 w finale, bo to była jedyna, choć dość iluzoryczna szansa, na ogranie kangura.
Natomiast zgodzę się, że to był ogólnie ciężki turniej dla MM. Ciułanie punktów, jazda bez przekonania. I tym większy szacun, że wbił do finału, bo po tym poznaje się tych najlepszych. Że potrafią wybronić się nawet jak nie idzie. Mikkelowi tego dotej pory brakowało. Byłem dość sceptyczny odnośnie medalu w SGP w tym roku, ale po dzisiejszym dniu mój sceptycyzm znacznie zmalał
Sytuacja z upadkiem mikela 50/50.
Ogólnie zawody na żywo średnio wyszły, spikerka, muzyka i atmosfera taka sobie-daleko im chociażby do siatkówki.
Ale rozwalił mnie typ w bluzie motoru który usilnie walczył o oglądanie biegów na stojąco aż znudziło mu się stać samemu i po paru bluzgach usiadł :)))
Ogólnie zawody na żywo średnio wyszły, spikerka, muzyka i atmosfera taka sobie-daleko im chociażby do siatkówki.
Ale rozwalił mnie typ w bluzie motoru który usilnie walczył o oglądanie biegów na stojąco aż znudziło mu się stać samemu i po paru bluzgach usiadł :)))
never ride faster than your angel can fly
Skandal z kartoniadą w barwach Ukrainy (wcześniej policzek w twarz dla polskich juniorów w postaci zabrania im miejsca rezerwowego) tylko utwierdziły mnie w przekonaniu słuszności decyzji o rezygnacji z wyjazdu na ten turniej. Same zawody to tylko potwierdziły. Fatalne przygotowanie toru, na którym problemy mieli nawet najlepsi technicy i koleś, który skutecznie dbał o to by było coraz gorzej (lanie wody bez głowy). Jak dobrze, że mnie tam nie było.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2022, o 09:45 przez Czarek, łącznie zmieniany 1 raz.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Skandal z kartoniadą w barwach w barwach Ukrainy (wcześniej policzek w twarz dla polskich juniorów w postaci zabrania im miejsca rezerwowego) tylko utwierdziły mnie w przekonaniu słuszności decyzji o rezygnacji z wyjazdu na ten turniej. Same zawody to tylko potwierdzily. Fatalne przygotowanie toru, na którym problemy mieli nawet najlepsi technicy i koleś, który skutecznie dbał o to by było coraz gorzej (lanie wody bez głowy). Jak dobrze, że mnie tam nie było.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Dzisiaj też nie rozumiem dlaczego zawody są w Poznaniu na kolejnym nudnym 2 ligowym torze. Pewnie ludzi będzie tyle co na MPPK. Szkoda ze nie jakaś Bydgoszcz, Częstochowa, Leszno czy Wrocław. Najciekawsze tory w Polsce... Łódź czy Ostrów też by były spoko.
Btw. Tezetomaniak wybierasz się tym razem?
Perez pisze:Dzisiaj też nie rozumiem dlaczego zawody są w Poznaniu na kolejnym nudnym 2 ligowym torze. Pewnie ludzi będzie tyle co na MPPK. Szkoda ze nie jakaś Bydgoszcz, Częstochowa, Leszno czy Wrocław. Najciekawsze tory w Polsce... Łódź czy Ostrów też by były spoko.
W tym przypadku chodzi chyba o to żeby było to w ośrodku gdzie jest głód żużla na światowym poziomie i klub mógł na tym zarobić.Dlatego wybierają drugoligowców.Lublin też dostał za czasów Zająca w 2015(chyba) finał IMSJ żeby podreperować budżet.Nikt tutaj nie patrzy na atrakcyjność toru.
Ja to rozumiem tylko w Poznaniu jest taki głód zuzla że na trybunach garstka o 14 :-)
- tezetomaniak
- Trener
Perez pisze:Dzisiaj też nie rozumiem dlaczego zawody są w Poznaniu na kolejnym nudnym 2 ligowym torze. Pewnie ludzi będzie tyle co na MPPK. Szkoda ze nie jakaś Bydgoszcz, Częstochowa, Leszno czy Wrocław. Najciekawsze tory w Polsce... Łódź czy Ostrów też by były spoko.
Będę! Dzisiaj większość miasta pijana po mistrzostwie Lecha, więc pewnie będzie luźno na trybunach.
Szkoda tylko, że bez Michelsena.
maestro76 pisze:Sytuacja z upadkiem mikela 50/50.
Jak Korościel powiedział, że część kibiców wstała od razu wiedziałem, że to kibice z Lublina. Hemoroidy to lubelska przypadłość.A organizacja kolejnej poważnej imprezy w tęczowym Poznaniu... pffff
Czarek pisze:Skandal z kartoniadą w barwach w barwach Ukrainy (wcześniej policzek w twarz dla polskich juniorów w postaci zabrania im miejsca rezerwowego) tylko utwierdziły mnie w przekonaniu słuszności decyzji o rezygnacji z wyjazdu na ten turniej.
Za to zrewanżowali się w Eurowizji. Polska dla Ukrainy 12 punktów (max) Ukraina dla Polski 0 punktów..
Guwnoburze eurowizyjna czas zacząć :D
Za to widzowie Ukraińscy dali nam ponoć max 12pkt.
Za to widzowie Ukraińscy dali nam ponoć max 12pkt.