Wiktor Lampart
Re: Wiktor Lampart
Pojawia się niemal tradycyjne już pytanie. Chciałbym poznać JEDEN argument (poza wątpliwym geograficznym) dla którego Mikkel miałby zamienić Lublin np. na Częstochowę...
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Osobiście nie widzę żadnego. Nawet dojazd z Rybnika pomimo odległości jest dobrymi trasami A1, A4 i S19.W Lublinie ma chyba wszystko czego potrzebuje żeby wejść na poziom top. Jutro idę na Narodowy kibicować właśnie Mikkelowi i oczywiście Maksowi.
Heh. Pamietam oburzenie 3/4 forum gdy na Motoarenie pierniki kibicowaly Holderowi a nie Polakom :)
Teraz wszyscy murem za Mikkelem :p
Gelo pisze:Układa się to w jedną logiczną całość. Do tej układanki nie pasuje tylko mityczne "nielubienie się" LM z MM. Czy to prawda - nie mam pojęcia. Ponieważ Mikkel nie wygląda na faceta, który miałby zmieniać klub - wybór zapewne będzie z nim konsultowany.
Madsen nie będzie w jednym zespole z MM :) Wspomnicie moje słowa.
- _piotrusss
- Kadrowicz
Nie żartujcie nawet, że ktoś by myślał o wymianie Mikkela na Leona.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
_piotrusss pisze:Nie żartujcie nawet, że ktoś by myślał o wymianie Mikkela na Leona.
Oczywiście, że nie. Nie po to został kapitanem.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Ja na sama myśl o takiej opcji dostaje skrętu kiszek.
Co do 2 obco pewnie większość mnie wysmieje, ale ja bym wziął Lebiediewa. Podoba mi się ten chłopak, fajnie jedzie, agresywnie, dobra sylwetka. Jego minus to czeste kontuzje. O lepsze opcje będzie chyba mega ciężko.
Co do 2 obco pewnie większość mnie wysmieje, ale ja bym wziął Lebiediewa. Podoba mi się ten chłopak, fajnie jedzie, agresywnie, dobra sylwetka. Jego minus to czeste kontuzje. O lepsze opcje będzie chyba mega ciężko.
Speedway pisze:Heh. Pamietam oburzenie 3/4 forum gdy na Motoarenie pierniki kibicowaly Holderowi a nie Polakom :)
Ja tu rok temu chyba zostałem zjechany przez to np. Przez Tezetomaniaka.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Sebekmotor pisze:Ja na sama myśl o takiej opcji dostaje skrętu kiszek.
Ja też w pewnym sensie jestem fanem nieoczywistych rozwiązań i podoba mi się dawanie szans zawodnikom z niższych lig tak jak kiedyś Mikkelowi. Osobiście najbardziej podoba mi się Lyager i gdyby utrzymał taki poziom jaki prezentuje teraz (średnia ponad 2,400 na ten moment) do końca sezonu to będzie ciekawą opcją dla wielu klubów. To takie rozważanie co by było gdyby bo i tak nasi działacze pewnie celują w jakieś znane nazwisko :)
Wiadomo, że Duńczyk, Duńczykowi Duńczykiem, ale ostatnio jakby te ich animozje ucichły. Na GP w Krsko Mikkel się konsultował z Hansem i wyglądało to normalnie, a przecież miał z nim 2 czy 3 lata temu wyraźną kosę i się Capitano z tym nawet nie krył.
Zresztą robimy off top, a do charakterystyki pasuje też Doyle.
Zresztą robimy off top, a do charakterystyki pasuje też Doyle.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Właśnie w osobie Hansa widzę tutaj szansę żeby obaj mogli jeździć w tej samej drużynie. Pytanie czy taki skład nie byłby "przegięciem pały". Już teraz wyglądamy na megamocnych a Leon od kilku sezonów kręci się w okolicach top5 ekstraligi. Co do "wynalazków" z niższych lig ja byłbym ostrożny. Po pierwsze tendencje odwróciły się diametralnie i przyjdzie teraz do Lublina każdy z pocałowaniem ręki a po drugie wynalazki przeważnie kończą na poziomie Jeppesena a nie Michelsena. Tacy zawodnicy jak Lebiediew czy Musielak próbowali już przecież ekstraligi i nie skończyło się to za dobrze.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
W żadnego Madsena czy Doyla nie wierzę. Oni będą nadal jeździć w swoich dotychczasowych klubach. Zostaje więc starszy Holder albo poszukiwania w 1 lidze.
jeśli Ruscy wrócą, to ktoś z Torunia musi odejść.
Co do Lebiediewa, we Wrocku nie wypalił, a w Rybniku szybko rozwalił go Lambert. Coś w tej Sparcie jest, że ani nie potrafią wychować swojego (od Janowskiego), ani obcego. Choć od lat próbują rozwijać młodych zawodników, to po Woffindenie "jak krew w piach". Fricke, Milik, Lebiediew, Jepsen, Bewley też uważam że ma większy potencjał niż to pokazuje. No, a z Polaków Woźniak. Ze względu na lublinian w ich barwach zawsze lubiłem Spartę, ale coś tam nie gra, albo źle typują talenty albo coś ich blokuje w tej drużynie.
Co do Lebiediewa, we Wrocku nie wypalił, a w Rybniku szybko rozwalił go Lambert. Coś w tej Sparcie jest, że ani nie potrafią wychować swojego (od Janowskiego), ani obcego. Choć od lat próbują rozwijać młodych zawodników, to po Woffindenie "jak krew w piach". Fricke, Milik, Lebiediew, Jepsen, Bewley też uważam że ma większy potencjał niż to pokazuje. No, a z Polaków Woźniak. Ze względu na lublinian w ich barwach zawsze lubiłem Spartę, ale coś tam nie gra, albo źle typują talenty albo coś ich blokuje w tej drużynie.
Gelo pisze: Co do "wynalazków" z niższych lig ja byłbym ostrożny. Po pierwsze tendencje odwróciły się diametralnie i przyjdzie teraz do Lublina każdy z pocałowaniem ręki a po drugie wynalazki przeważnie kończą na poziomie Jeppesena a nie Michelsena. Tacy zawodnicy jak Lebiediew czy Musielak próbowali już przecież ekstraligi i nie skończyło się to za dobrze.
Dlatego ja z 1. Ligi widzę tylko Oskara Fajfera
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
papi pisze:jeśli Ruscy wrócą, to ktoś z Torunia musi odejść.
Może zrezygnują z Emila? :))) a Lebiediew zdaje się jeden sezon we Wrocławiu miał całkiem ok.
Jak zakładamy opcję Wiktor zostaje, a nie wypożyczenie na jeden sezon to jedyna opcja mocny obco Doyle/Vaculik. Oczywiście Kołodziej czy Zmarzlik również wchodzą w grę :D
papi pisze:jeśli Ruscy wrócą, to ktoś z Torunia musi odejść.
Zapomniałeś dodać jeszcze Drabika.
Drabik trochę inna bajka, on pod względem sportowym rozwijał się prawidłowo. W tym co się stało jest pewnie kilku winnych, a jak to wszystko dokładnie wyglądało, to dowiemy się tak samo jak o wyszarpaniu Łaguty z Rybnika :)
Speedway pisze:Teraz wszyscy murem za Mikkelem :p
Daleki jestem od tego. Zawsze kibicowałem Polakom w GP, nawet Kasprzakowi :).
Nie życzę Michelsenowi by woził dziś ogony, ale jednak wolę żeby z naszymi reprezentantami regularnie przegrywał.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
kdsz pisze:Speedway pisze:Teraz wszyscy murem za Mikkelem :p
Daleki jestem od tego. Zawsze kibicowałem Polakom w GP, nawet Kasprzakowi :).
Nie życzę Michelsenowi by woził dziś ogony, ale jednak wolę żeby z naszymi reprezentantami regularnie przegrywał.
Kibicowanie w takiej imprezie swoim zagranicznym zawodnikom klubowym przeciwko Polakom to patologia. Dla kogo zdobywa punkty i miejsca na podium zawodnik SGP? Dla swojego kraju, a nie klubu, więc wniosek jest oczywisty. Na szczęście mamy dziś komfort w postaci występu Drabika.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
To ja jestem patologia, bo jak stanie pod taśmą Zmarzlik z Michelsenem to wybór komu kibicować jest dla mnie oczywisty i nie jest to reprezentant Gorzowa.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Więc i ja się do patologii zaliczam. Rywalizacja międzynarodowa w dzisiejszym żużlu to jak dla mnie fikcja. Dziś zawodnicy jeżdżą dla siebie i dla swoich klubów. Przynajmniej ja tak to widzę. Dlatego życzę dziś Mikkelowi i Maksowi zwycięstwa. Zmarzlik może być dziś nawet i 16 , mam to gdzieś.
Mi jest obojętne kto komu kibicuje i nikogo nie będę przekonywał do swojej metody. Niech każdy trzyma kciuki wedle swojego uznania.
Ja zawsze kibicowałem Polakom i tak będzie też dzisiaj. Gdy Hans Nielsen czy Leigh Adams jeździli w Lublinie w '90, to absolutnie nie kibicowałem im w rozgrywkach międzynarodowych. Nie był to przemyślany, świadomy wybór z mojej strony. Po prostu nie zależało mi na ich sukcesach pozaligowych.
Ja zawsze kibicowałem Polakom i tak będzie też dzisiaj. Gdy Hans Nielsen czy Leigh Adams jeździli w Lublinie w '90, to absolutnie nie kibicowałem im w rozgrywkach międzynarodowych. Nie był to przemyślany, świadomy wybór z mojej strony. Po prostu nie zależało mi na ich sukcesach pozaligowych.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Jasna sprawa niech każdy kibicuje komu chce :))) życzę więc dobrej zabawy :)))
Jest nas już 3 z tej patologii, pozdrawiam normalnych jak Ksdz napisał niech każdy kibicuje jak chce. Świata to nie zmieni.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!