Motor Lublin U-24
Re: Motor II Lublin U-24 (2022)
Musiałem się ewakuowac po 4 biegu, ale takiego kurzowiska to nie pamiętam już dawno. Najlepszy obrazek to procesja po pierwszym biegu z sektora na wejściu w pierwszy luk na drugą stronę :) ludzie masowo zmieniali miejsca.
Coś mi się wydaje, że w przypadku większości drużyn, będziemy mieli mecze do jednej bramki w zależności od gospodarza. Chyba tylko Ostrów i Leszno będą mocni bez względu na tor.
Coś mi się wydaje, że w przypadku większości drużyn, będziemy mieli mecze do jednej bramki w zależności od gospodarza. Chyba tylko Ostrów i Leszno będą mocni bez względu na tor.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
KrzyczącyK1b1c pisze:Rachubik zaczął od dwóch trójek. To on był tym talentem czy Młynarski? Bo zawsze mi się mylili.
Młynarski. Ale Rachubik w dwóch swoich pierwszych startach wyglądał bardzo dobrze. Ładną też ma sylwetkę na motocyklu.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Bonus jest nasz o ile są tu bonusy. Ciekawe kto wygrał w oczach sztabu wejściówkę na jeden bieg z Lesznem. Bowes, Kossler czy może MVP Hillebrand. Jeppesen? Nie takie gwiazdy nie dawały rady w Lublinie :)
Jeppesen to prędzej jakas formę sabotażu dzisiaj uprawiał. Coś mi się zdaje, że jego dni we Włókniarzu są policzone.
Dajmy se spokój z hobbystami jak Wieczorek. Jaki jest sens startów tego chłopaka? Przecież on już był na poza żużlem. Za niego Rachubik na numery 1-5, żeby miał więcej startów. A na juniorke Sledz albo Młynarski jak już będzie mógł.
Za tydzień powinien być ciekawszy sprawdzian dla naszych wynalazków, bo przyjdzie GkM, możliwe, że z Eligowym zaciągiem w postaci Pludry i Łobodzińskiego
Talentem, to może za duże słowo. Ale o ile Rachubik na 250cc kolekcjonował głównie zera i miejsca w ogonie turniejów, tak Janek Młynarski potrafił zrobić 6-8 pkt i zajmować miejsca w środku stawki. Ale do liderów swojego rocznika (Paluch, Karczewski, Jabłoński - zarówno Hubert jak i Mateusz) , to nie miał podjazdu
Dajmy se spokój z hobbystami jak Wieczorek. Jaki jest sens startów tego chłopaka? Przecież on już był na poza żużlem. Za niego Rachubik na numery 1-5, żeby miał więcej startów. A na juniorke Sledz albo Młynarski jak już będzie mógł.
Za tydzień powinien być ciekawszy sprawdzian dla naszych wynalazków, bo przyjdzie GkM, możliwe, że z Eligowym zaciągiem w postaci Pludry i Łobodzińskiego
KrzyczącyK1b1c pisze:Rachubik zaczął od dwóch trójek. To on był tym talentem czy Młynarski? Bo zawsze mi się mylili.
Talentem, to może za duże słowo. Ale o ile Rachubik na 250cc kolekcjonował głównie zera i miejsca w ogonie turniejów, tak Janek Młynarski potrafił zrobić 6-8 pkt i zajmować miejsca w środku stawki. Ale do liderów swojego rocznika (Paluch, Karczewski, Jabłoński - zarówno Hubert jak i Mateusz) , to nie miał podjazdu
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Jeppesen to wyglądał dzisiaj jakby zrobił łaskę, że przyjechał na mecz. Podobnie jak Kasprzak na Złotym Kasku. We Włókniarzu na uwagę zasługiwali jedynie Jenkins i Rozaliuk. Zarówno Cluff i Hagon nie potrafili jechać po naszej geometrii.
U nas wszyscy pojechali na miarę oczekiwań. Jednak nadal uważam że tacy zawodnicy jak Wieczorek czy Valkovic nie powinni jeździć w tej lidze. Fajnie pojechał Koessler, przy czym jest chaotyczny na łukach.
Co do meczu z Grudziądzem. Oni mogą dać Pludrę czy Łobodzińskiego, a my CIerniaka. Zresztą dzisiaj Wrocław wstawił do drużyny Kowalskiego. Co nie zmienia faktu, że nie chcę Matuesza w drużynie u-24.
U nas wszyscy pojechali na miarę oczekiwań. Jednak nadal uważam że tacy zawodnicy jak Wieczorek czy Valkovic nie powinni jeździć w tej lidze. Fajnie pojechał Koessler, przy czym jest chaotyczny na łukach.
Co do meczu z Grudziądzem. Oni mogą dać Pludrę czy Łobodzińskiego, a my CIerniaka. Zresztą dzisiaj Wrocław wstawił do drużyny Kowalskiego. Co nie zmienia faktu, że nie chcę Matuesza w drużynie u-24.
Ale z tego co pamiętam zawodnik ze średnią powyżej 1.50 w elidze nie może startować, chyba że chodzi o średnią z poprzedniego sezonu, a nie aktualną.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Poprzedni. Cierniak jest formalnie uprawniony do startu w U24.
https://media.speedwayekstraliga.pl/statements/statements/2022/komunikat_pgee_13_2022.pdf
https://media.speedwayekstraliga.pl/statements/statements/2022/komunikat_pgee_13_2022.pdf
Nie 1.50, a 1.40
Mam nadzieję, że naszemu kierownictwu nie przyjdzie do głowy wystawiać Cierniaka w tych zawodach.
Jedyną dopuszczalna forma uczestnictwa w tych meczach dla Mateusza, to jako kibic na trybunach. A i to w najwyższych rzędach, coby latających motocykli uniknąć.
Mam nadzieję, że naszemu kierownictwu nie przyjdzie do głowy wystawiać Cierniaka w tych zawodach.
Jedyną dopuszczalna forma uczestnictwa w tych meczach dla Mateusza, to jako kibic na trybunach. A i to w najwyższych rzędach, coby latających motocykli uniknąć.
O to to. I najlepiej w ciemnych okularach bo kurzyło się niemiłosiernie, a oczu szkoda.
Siedzę sobie na meczu z GKMem i po trzecim okrążeniu nie widać toru, bo tak się kurzy. Dramat
Przygotowanie toru to jakiś żart. Jak komuś szkoda wody do polewaczki to Bystrzyca za płotem.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
Prostozautu
Breum jest szybki ale robi żabki na starcie
Prosto z autu - to amatorska strona o tematyce spoortowej
Gdzie ten Hillebrand przymierzany przez wielu do Eligi w miejsce Bowesa? :) Na razie startu nie ma, na trasie walczy sam ze soba.
Prostozautu pisze:Breum jest szybki ale robi żabki na starcie
Młynarski w ogóle nie wie, co to jest start
Półtorej godziny na stadionie, z co czego żużel oglądałem przez jakieś 15 (na tyle na ile dalo się oglądać w tej kurzawie), a przez 40 wyścigi traktorów. Ja już chyba podziękuję za u-24
Sporo jak na takie zawody i wtorkowe popołudnie.
Hillebrand wykluczony, bo Kacperek się wystraszył
Hillebrand wykluczony, bo Kacperek się wystraszył
No nie, stanal w poprzek toru, gdy rywal byl tuz za nim. To bylo dosc proste do interpretacji.
Perez pisze:Dużo ludzi dziś przyszło?
Na oko to mniej niż z Częstochowa, ale wciąż dość solidna liczba jak na zawody tej rangi. Coś koło 1500
Speedway pisze:No nie, stanal w poprzek toru, gdy rywal byl tuz za nim. To bylo dosc proste do interpretacji.
Troszkę inaczej to widziałem, ale bez powtórki nie będę się kłócił. Mi to wyglądało tak, że Marius wyjechał przed niego a Łobodziński jak go zobaczył to stracił kompletnie kontrolę.
według mnie też, nie rozumiem tego wykluczenia. Moze Marius trochę się wyniósł, ale że go postawiło to bym nie powiedział.
A sędzia to miał chyba płacone od minuty zawodów
A sędzia to miał chyba płacone od minuty zawodów
Kargolo pisze:Speedway pisze:No nie, stanal w poprzek toru, gdy rywal byl tuz za nim. To bylo dosc proste do interpretacji.
Troszkę inaczej to widziałem, ale bez powtórki nie będę się kłócił. Mi to wyglądało tak, że Marius wyjechał przed niego a Łobodziński jak go zobaczył to stracił kompletnie kontrolę.
Oglądałem zawody z łuku na którym to się wydarzyło i naszego zawodnika po wyprzedzeniu na łuku wyraźnie postawiło i wykluczenie było słuszne.
Ogólnie zawody bez szału, bardzo dobrze jechał od nas tylko Bowes. Wyraźnie był najlepszy w tym meczu, niech chłopak startuje, objeżdża się za rok przyda się na rezerwowego.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Bowes wygląda coraz lepiej.
Oprócz niego najlepiej rokuje Koessler, ciekawe dlaczego go nie było.
Rachubik dzisiaj nie wygrywał tak na dojeździe jak w pierwszych dwóch startach przed tygodniem i na trasie miał problem. Młynarski waleczny, ale na starcie traci zbyt dużo. Śledź ma spore braki w technice jazdy, raczej bez szans na jazdę po ukończeniu wieku juniora.
Po drugiej stronie Emil Breum - nazwisko do zapamiętania. Cholernie ambitny. Chyba sam zrobił dzisiaj wszystkie mijanki na dystansie. W takich warunkach to był nie lada wyczyn.
Oprócz niego najlepiej rokuje Koessler, ciekawe dlaczego go nie było.
Rachubik dzisiaj nie wygrywał tak na dojeździe jak w pierwszych dwóch startach przed tygodniem i na trasie miał problem. Młynarski waleczny, ale na starcie traci zbyt dużo. Śledź ma spore braki w technice jazdy, raczej bez szans na jazdę po ukończeniu wieku juniora.
Po drugiej stronie Emil Breum - nazwisko do zapamiętania. Cholernie ambitny. Chyba sam zrobił dzisiaj wszystkie mijanki na dystansie. W takich warunkach to był nie lada wyczyn.
Szedłem na stadion główniejego obejrzeć, ale jak zobaczyłem juz w progamie Praznika, to sobie przypominałem, że on przecież Eliminacje do SGP2 skończył w karetce. Stąd jego nieobecność. Ale zgadzam się, że z całego towarzystwa, to na tym etapie właśnie Austriak daje jakieś nadzieje.Kargolo pisze:Oprócz niego najlepiej rokuje Koessler, ciekawe dlaczego go nie było.
Chłopak jest cała prostą przed resztą drużyny. Dzisiaj był też cała prostą przed rywalami. nie sprawdzałem, ale chyba 5 najlepsych czasów dnia dzisiaj należało do niego. I wszystko byłoby naprawdę spoko, jakby on miał 18-19 lat, a nie niemal 22. Ma przed sobą jeszcze 3 lata jazdy jako U-24. Jest szansa, że jeśli będzie systematycznie jeździć i się rozwijać, to gdzieś tam do drugoligowego poziomu dobije po zakończeniu U-24, a to pozwoliloby mu kontynuowac karierę w Polsce. Zresztą jak trudno wychować sobie straineri na poziomie E-ligi widzimy na przykładzie Leszna. Swego czasu podpisali chyba z 10 chłopa, którzy uchodzili za duże lub bardzo duże talenty. Z nich wszystkich wybił sie jedynie Lidsey. Który i tak za rok będzie zapewne jeździć w 1 lidze.Kargolo pisze:Bowes wygląda coraz lepiej.
W ogóle swego rodzaju paradoksem jest, że klubem, który był stosunkowo najbliżej "wychowania" sobie obco na lidera w Elipie był...Motor z Lambertem :)
Młynarski - te starty to jest zbrodnia. Trzech chłopaków składa sie w łuk, a młody właściwie dopiero rusza spod taśmy. Na dystansie faktycznie zadziora, nie bał się jechać i mam wrażenie, że panowanie nad motocyklem też bardzo poprawne. Na pewno chłopak, któremu warto dawać szansę właśnie w takich imprezach jak ta.
Zaskoczył mnie tez, mimo wszystko, Valkovic. Nie zmienia to faktu, że stawianie na niego nie ma większego sensu, bo chłopak po skończeniu U24 albo zakończy karierę, albo będzie sie ścigać w jakiś pół amatorskich ligach.
O Prazniku ciężko cokolwiek powiedziec, bo młody i kompletnie bez doświadczenia. Ale właśnie dla takich nazwisk powinna być ta liga. Bo inaczej pewnie nikt nigdzie by o nim nie usłyszał. A tak pojeździ sobie w PL i moze coś z tego będzie.
Rachubik
Śledz
Młynarski
Bowes
Koessler
Tudzież
Praznik
Firmuga (co w ogóle nim? Kontuzję juz chyba zaleczył)
Taką ekipą jeździłbym tą ligę. Na wyjazdach i tak nie będziemy wychodzić z 30, bez względu na rywala (no może z Wrockiem sie uda). A u siebie wolę oglądac jednak naszych + tych, z których jeszcze coś moze byc, niz hobbystów typu Wieczorek.