Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Zgadza się. Obawiałem się, że Diabły będą zbierać cięgi od rywali, tymczasem urwali już punkty Bydgoszczy. Brawo!
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Flagg pisze:O co chodzi z tym Mihaiłowem? O chłopaku się swego czasu mówiło nawet w kontekscie Eligi, a on wygląda jak jakiś amator.
Miedziński go skasował na zamknietym sparingu z Ostrowem.
kibicLBN pisze:Zgadza się. Obawiałem się, że Diabły będą zbierać cięgi od rywali, tymczasem urwali już punkty Bydgoszczy. Brawo!
Dlaczego? Mają całkiem przyzwoity skład na I ligę, do tego specyficzny tor. Na pewno nie widziałbym w nich kandydata do spadku.
Budowanie drużyny na wygasających gwiazdach nie zawsze się opłaca. Swoją drogą ładnie 1 liga weryfikuje ekstraligowców. Z tego co kojarzę w ostatnim czasie Jonsson i Holdery faktycznie pokazywali że przerastają ligę poziomem po zejściu do 1lż.
istred pisze:kibicLBN pisze:Zgadza się. Obawiałem się, że Diabły będą zbierać cięgi od rywali, tymczasem urwali już punkty Bydgoszczy. Brawo!
Dlaczego? Mają całkiem przyzwoity skład na I ligę, do tego specyficzny tor. Na pewno nie widziałbym w nich kandydata do spadku.
No ja kojarzę tylko Smolińskiego, który nigdy ligi nie zawojował, Huckenbecka i Hansena, który w juniorach pokazywał się bardzo dobrze. Berge wiedziałem, że w 2 lidze kosi dwucyfrowki, na długim torze jest chyba miszczem globu, ale spodziewałem się raczej zderzenia ze ścianą. O Blodernie czytałem, że ma talent, ale jakos oglądając go w zawodach młodzieżowych i meczach nigdy tego nie widziałem. Słowem - poza Kaiem to był dla mnie zlepek bardzo niepewnych zawodników, którzy mają jakiś potencjał, ale niezweryfikowany dotąd na poważnym poIomie.
A co do eks-eligowcow to faktycznie ostatnio raczej niewypały:
Iversen
MJJ
Panna Miedzińska
Tor w Landshut jest dość specyficzny, jest jakoś tak wąsko wydaje mi się, ciężko jest tam wyprzedzać. To jest ich spory atut, na wyjazdach może za wiele nie wywalczą ale na własnym obiekcie mogą pokonać chyba każda drużynę 1 ligi.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Czyli w sumie nie kojarzysz tylko drugiego młodzieżowca? :)No ja kojarzę tylko Smolińskiego, który nigdy ligi nie zawojował, Huckenbecka i Hansena, który w juniorach pokazywał się bardzo dobrze. Berge wiedziałem, że w 2 lidze kosi dwucyfrowki, na długim torze jest chyba miszczem globu, ale spodziewałem się raczej zderzenia ze ścianą. O Blodernie czytałem, że ma talent, ale jakos oglądając go w zawodach młodzieżowych i meczach nigdy tego nie widziałem. Słowem - poza Kaiem to był dla mnie zlepek bardzo niepewnych zawodników, którzy mają jakiś potencjał, ale niezweryfikowany dotąd na poważnym poIomie.
To jest I liga, nie potrzeba tam jeźdźców z GP. Zestaw Smolińskiego i Huckenbecka, do tego Hansen na U24, Berge, który rok temu w II lidze wykręcił znakomitą średnią, punktujący junior... na wygrywanie na nietypowym niemieckim torze w zupełności wystarczy, a i generalnie na pewno nie prezentują się gorzej niż Gdańsk czy Rybnik.
istred pisze:Czyli w sumie nie kojarzysz tylko drugiego młodzieżowca? :)No ja kojarzę tylko Smolińskiego, który nigdy ligi nie zawojował, Huckenbecka i Hansena, który w juniorach pokazywał się bardzo dobrze. Berge wiedziałem, że w 2 lidze kosi dwucyfrowki, na długim torze jest chyba miszczem globu, ale spodziewałem się raczej zderzenia ze ścianą. O Blodernie czytałem, że ma talent, ale jakos oglądając go w zawodach młodzieżowych i meczach nigdy tego nie widziałem. Słowem - poza Kaiem to był dla mnie zlepek bardzo niepewnych zawodników, którzy mają jakiś potencjał, ale niezweryfikowany dotąd na poważnym poIomie.
To jest I liga, nie potrzeba tam jeźdźców z GP. Zestaw Smolińskiego i Huckenbecka, do tego Hansen na U24, Berge, który rok temu w II lidze wykręcił znakomitą średnią, punktujący junior... na wygrywanie na nietypowym niemieckim torze w zupełności wystarczy, a i generalnie na pewno nie prezentują się gorzej niż Gdańsk czy Rybnik.
Tak tylko wiesz. Co by nie mówić to jest to zestawienie dość egzotyczne. Ciężko mi było uwierzyć, ,e wszyscy się w tej nowej dla nich lidze odnajdą. No oprócz Huckenbecka, który jako jedyny ostatnio odjechał cały sezon w 1. Lidze.
A teraz już nie pamiętam czy na long tracku to jeździł Berge, czy jednak Tressarieu, których to jest 4 jeżdżących braci ;)
- niespokojny
- Trener
Gniezno tez bylo egzotyka jak z nami awansowali a mimo to weszli do PO w 2018 praktycznie nie zmieniajac skladu po II lidze. My natomiast bylismy egzotyka w ekstralidze w 2019 ;). Nazwiska nie jezdza.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Jeżdżą jeżdżą :) chociaż raz na jakiś czas zdarzają się niespodzianki.
niespokojny pisze:Gniezno tez bylo egzotyka jak z nami awansowali a mimo to weszli do PO w 2018 praktycznie nie zmieniajac skladu po II lidze. My natomiast bylismy egzotyka w ekstralidze w 2019 ;). Nazwiska nie jezdza.
Tylko ze tamta pierwsza liga była jednak dość słaba :) Szorująca po dnie Wanda, ledwo zipiąca PIła czy Łódź bez stadionu.
To są jednak wyjątki od reguły. Zreszta, fajnie, że te niespodzianki się zdarzyły w pierwszej kolejce, ale chyba nikt nie ma wątpliwości, że na koniec sezonu i Bydgoszcz i Zielona będa raczej wyżej od Gniezna czy Niemców.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Co wy chcecie od tego Gniezna?
Oskar, MJJ, Kildemand, Studziński. Mają 4 bardzo mocne ogniwa.
Oskar, MJJ, Kildemand, Studziński. Mają 4 bardzo mocne ogniwa.
Konsekwentnie uważam,, że taki Oskar to materiał na świeżą krew w ekstralidze. Moim zdaniem trochę się zasiedział w Gnieźnie, a nie jest gorszy od kilku krajowych seniorów.
Zaplecze kadry juniorów jadą nasi.
https://youtu.be/JUFh53tN-h8
https://youtu.be/JUFh53tN-h8
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Pytanie, dlaczego w turnieju zaplecza kadry juniorów jedzie... pierwsza kadra juniorów?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Pytanie, dlaczego w turnieju zaplecza kadry juniorów jedzie... pierwsza kadra juniorów?
Decyzje Dobruckiego i jego giermka Dariusza Cieślaka od pewnego czasu mają niewiele wspólnego z logiką.
Tez mnie to zdziwiło. Myślałem ze obsada będzie rezerwowa. Właczylem na 7 bieg i sie zdziwiłem.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Bo może teraz młodzi szukają jazdy gdziekolwiek?
Dzisiaj o 16.10 Finał Srebrnego Kasku z udziałem Wiktora i Mateusza. Transmisja na Motowizji.
Flagg pisze:Dzisiaj o 16.10 Finał Srebrnego Kasku z udziałem Wiktora i Mateusza. Transmisja na Motowizji.
W Ostrowie leje... marne szanse na odjechanie
edit
Sędzia Remigiusz Substyk podjął decyzję o odwołaniu planowanego na dziś od 16:30 Finału Srebrnego Kasku w Ostrowie Wielkopolskim.
Starszy Lampart już nawet w 2. Lidze na trasie wygląda jak amator :(
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Zero startu, zero trasy, brak pomysłu na jazdę. Tragedia.
Ale że mija się ich jak tyczki to mają to we krwi :D