kibicLBN pisze:Nie obraź się Piotrze, ale zapewne przez historię Twojej rodziny jesteś mocno stronniczy. Co nie zmienia faktu, że w tym co piszesz jest trochę prawdy.
Byłem na centralnym ostatnio i powiem Ci, że to są niemal wyłącznie kobiety i dzieci. Dobre 90%. Serio!
Ten incydent z Białorusinami? Zapewne będący tu już dłużej Ukraińcy i szczerze, trochę się nie dziwię. Owszem to złe i niedopuszczalne, ale rosjanie (celowo z małej) i podwładni Łukaszenki sami się o to prosili.
Pewnie masz rację, że na UKR reaguję mocniej ... no cóż ciężko być do końca obiektywnym w tym świecie ...
Napiszę tylko, że nie jestem ślepo źle nastawiony do tego narodu, ale jakiś osobisty żal pewnie mam. Zwłaszcza, że poznałem takie
historie, o takim bestialstwie, że włos jeży na głowie ...
Ale, żeby nie było to wiem też, że dzięki Ukraincom część ludzi zdołała uciec bo zostali w porę ostrzeżeni i oni
jak byli na tym przyłapani też płacili najwyższą cenę ...
Ja codziennie się przesiadam na Zachodniej lub Centralnej.
O ile na centralnej na górze nie bywam więc masz lepszą wiedzę ode mnie o tyle
na zachodniej było zwykle 50/50, może tam głównie Ci którzy jadą dalej ...
Powiem tak o ile niesnaski między UKR a ROS jestem w stanie zrozumieć,
o tyle do Białorusinów, którzy sami próbowali obalić dyktatora to już nie rozumiem, raczej spodziewałbym się "solidarności"
Nie wiem jaka jest skala tego zjawiska, ale z tego co mi mówili to agresja narasta i nie są to pojedyńcze przypadki ...