toinoja pisze:Jest jeszcze Kenneth Bjerre. Lubi nasz owal i przydałby się na Grudziądz gdzie się męczymy.
Ale Grudziądz też ma lukę po Rosjaninie xD
toinoja pisze:Jest jeszcze Kenneth Bjerre. Lubi nasz owal i przydałby się na Grudziądz gdzie się męczymy.
KrzyczącyK1b1c pisze:toinoja pisze:Jest jeszcze Kenneth Bjerre. Lubi nasz owal i przydałby się na Grudziądz gdzie się męczymy.
Ale Grudziądz też ma lukę po Rosjaninie xD
KrzyczącyK1b1c pisze:Gelo pisze:Jak się patrzy na ubiegłoroczne mecze Falubazu to właśnie Matej kładł im mecze koncertowo.
Niekoniecznie jest, jak mówisz. W ubiegłym roku miał średnią wyjazdową 1,8, a w sezonie z Motorem 1,649. Miał o ponad 0,2 gorszą średnią u siebie, niż na wyjeździe. Dodając do tego fakt, że lubi nasz tor, to można by być optymistą przed ewentualnym ponownym przyjściem Mateja do nas. Wyjazdową średnią gorszą od Mateja mieli u nas: Kubera, Hampel, Grisza, Buczek. Jeśli faktycznie jest tak, że Matej uwielbia jeździć po naszym torze i jednocześnie by zachował formę z ubiegłego sezonu na wyjazdach, to byłby mega rajderem.
System rozgrywek (6 drużyn w play-off) w dużym stopniu ogranicza ryzyko, ale zgadzam się, że jechanie cały sezon z ZZ jest ryzykowną sprawą. Niby nasi seniorzy powinni zrobić łagutowe 7-8 punktów w czterech wyścigach, ale fajnie byłoby mieć opcję rezerwową w postaci Mateja.Flagg pisze:Jechanie cały sezon ZZ-ką jest mocno ryzykowne. Nie mówimy o 2-3 meczach, ale 18-stu, w których seniorzy będą mieli po 6 startów, a w niektorych przypadkach nawet 7.
kdsz pisze:Flagg pisze:Niby nasi seniorzy powinni zrobić łagutowe 7-8 punktów w czterech wyścigach.
Zastępstwo zawodnika nie polega na tym, że jeździ tylko Hampel :) Myślę, że czwórka seniorów jest w stanie wspólnie wycisnąć średnio 7-8 punktów na mecz. Nie wydaje mi się to szczególnie przeszacowane, ale jak będzie, zobaczymy.KrzyczącyK1b1c pisze:7-8 punktów w 4 biegach to prawie 2.0 lub 2.0 średnia biegopunktowa. Serio obstawiasz, że tyle Hampel może zrobić? O Drabiku też nic nie wiemy.
kdsz pisze:Zastępstwo zawodnika nie polega na tym, że jeździ tylko Hampel :) Myślę, że czwórka seniorów jest w stanie wspólnie wycisnąć średnio 7-8 punktów na mecz. Nie wydaje mi się to szczególnie przeszacowane, ale jak będzie, zobaczymy.KrzyczącyK1b1c pisze:7-8 punktów w 4 biegach to prawie 2.0 lub 2.0 średnia biegopunktowa. Serio obstawiasz, że tyle Hampel może zrobić? O Drabiku też nic nie wiemy.
kdsz pisze:Zmarzlik, wiadoma rzecz ;)