Motor Lublin w sezonie 2022

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Sebekmotor
Kadrowicz

Re: Motor Lublin w sezonie 2022

#776 Postautor: Sebekmotor » 5 marca 2022, o 20:43

Ciekawe co nam zaproponuje regulamin, który musi być dostosowany do obecnych realiów. Jeśli będzie możliwa instytucja gościa to może to wyglądać według mnie następująco : Sparta Fricke, GKM Bjerre, Apator Zagar /Tungate?my Zagar /Tungate a ja bym pomyślał o Lebiediewie

Czarek
Trener

#777 Postautor: Czarek » 5 marca 2022, o 20:53

Sebekmotor pisze:Ciekawe co nam zaproponuje regulamin, który musi być dostosowany do obecnych realiów. Jeśli będzie możliwa instytucja gościa to może to wyglądać według mnie następująco : Sparta Fricke, GKM Bjerre, Apator Zagar /Tungate?my Zagar /Tungate a ja bym pomyślał o Lebiediewie

Przecież Lebiediew to Rosjanin z Łotwy. Co on tu jeszcze robi? :)

Do wyjaśnienia pozostaje zatem jedynie kwestia Grigorija Łaguty, który teoretycznie mógłby wystąpić z łotewską licencją. Okazuje się jednak, że to nic nie zmieni, bo w omijaniu przepisów nie zamierza uczestniczyć Motor Lublin, z którym Rosjanin podpisał kontrakt na sezon 2022.
Wstyd, głupota i hańba.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Sebekmotor
Kadrowicz

#778 Postautor: Sebekmotor » 5 marca 2022, o 21:27

Też mi się wyrzucenie Rosjan z ligi nie podoba, ale w tej sytuacji nie ma innego wyjścia. Więcej byłoby szkód niż pożytku z jazdy Griszy na licencji łotewskiej w naszym klubie.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#779 Postautor: niespokojny » 5 marca 2022, o 22:13

Po co ta histeria i apokaliptyczne wizje? Skoro bylismy jednym z 3 glownych kandydatow do zlota a tracimy goscia ze zdecydowanie najgorsza srednia z Rosjan w tych 3 klubach to wg mojego rozumowania jeszcze nad nimi zyskalismy. Fakt ze Gorzow wychodzi na czolo, ale przy ZZ albo gosciu Fricke/Zagar sa do objechania. Atmosfera tez jest wazna a ta widac mocno siadla w polowie obozu.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#780 Postautor: kibicLBN » 5 marca 2022, o 22:17

Jeśli macie wątpliwości czy władze dobrze zrobiły, to trzymajcie rozkminke ruskiego gimnastyka, który mógł wystąpić pod neutralną flagą, więc użył słynnego symbolu ,,Z"
https://www.meczyki.pl/newsy/rosyjski-g ... i/183901-n

Dziękuję, dobranoc

Ps. W czym jest gorsza ZZ albo Fricke/Zagra od zeszłorocznego kacapa? Jak ja się cieszę że pozbyliśmy się tej złotowy. Nareszcie
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Flagg
Trener

#781 Postautor: Flagg » 5 marca 2022, o 22:22

Ja mam inne pytanie w świetle ostatnich wydarzeń. Kto kapitanem? Hampel?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

KrzyczącyK1b1c
Trener

#782 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 5 marca 2022, o 22:25

Flagg pisze:Ja mam inne pytanie w świetle ostatnich wydarzeń. Kto kapitanem? Hampel?

Jedyni kandydaci to Hampel i Mikkel. Patrząc jednak na charakter Duńczyka, to chyba jednak Jarek.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#783 Postautor: GIGI » 5 marca 2022, o 22:27

kibicLBN pisze:Jeśli macie wątpliwości czy władze dobrze zrobiły, to trzymajcie rozkminke ruskiego gimnastyka, który mógł wystąpić pod neutralną flagą, więc użył słynnego symbolu ,,Z"

Dziękuję, dobranoc

Ps. W czym jest gorsza ZZ albo Fricke/Zagra od zeszłorocznego kacapa? Jak ja się cieszę że pozbyliśmy się tej złotowy. Nareszcie

Ty pewnie za darmo bys jezdzil. Komentarz z dupy...

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#784 Postautor: Kargolo » 5 marca 2022, o 22:36

Dobre pytanie.
Jarek chyba naturalnym kandydatem.
Domin chyba troszkę za młody zarówno wiekiem, jak i stażem w klubie.
Maksym wiadomo, Mikkel urodzony indywidualista.

Ogólnie fajnie by było zobaczyć "last dance" Jarka, taki mocny akcent na koniec kariery. I to jest najlepszy moment na taki "wybryk".
kibicLBN pisze:Jeśli macie wątpliwości czy władze dobrze zrobiły, to trzymajcie rozkminke ruskiego gimnastyka, który mógł wystąpić pod neutralną flagą, więc użył słynnego symbolu ,,Z"

Część sportowców delikatnie sprzeciwia się wojnie, ale boi się reperkusji putasa, ale mam wrażenie że większa część w pełni popiera to ludobójstwo.
Ruska mentalność to coś na wzór szaleństwa, obłędu. Rzucić na szalę życie wielu niewinnych ludzi po obu stronach barykady, aby tylko zaspokoić poczucie dumy z mateczki rasiji. Banda wariatów. I ostateczny dowód na słuszność sankcji m.in. tych w świecie sportu. Zepchnąć na margines, może coś w końcu dotrze chociaż do części z nich.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#785 Postautor: kibicLBN » 5 marca 2022, o 22:54

GIGI pisze:

Dziękuję, dobranoc

Ty pewnie za darmo bys jezdzil. Komentarz z dupy...

Nie raz, nie dwa udowodnił że jest Złotówą, to że się bierze należne pieniądze za wykonaną pracę jest normalne. Jakbyś prześledził moje posty to nigdy nie byłem zbytnio do niego przekonany, tolerowałem jednak jego osobę w naszym składzie. Teraz wykluczył się sam. Wiem że nasza siła osłabła, ale jeśli będzie ZZ, lub możliwość korzystania z gościa to sobie powinniśmy poradzić

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#786 Postautor: ravajas » 5 marca 2022, o 23:00

Widziałem gdzieś w Lublinie billboard z Włodzimierzem Putinem ufryzowanym na bok i dorobionym charakterystycznym wąsikiem i napisem PUTLER. To bardzo wymowny obrazek, wskazujący na niemiecki wkład w to, kim dzisiaj jest ten barbarzyńca. Nie sposób być człowiekiem przyzwoitym i przymykać oko na to, że to między innymi Unia Europejska pod politycznym kierownictwem Niemiec nadęła Putina swoim eunuchoidalnym charakterem, chciwością i polityczną hipokryzją: pacyfikując państwa Europy Środkowej kajdanami tzw "wspólnoty", jednocześnie uzależniając je od rosyjskich nośników energii. Ale jedno trzeba im przyznać: że konsekwentnie realizują swoją politykę państwową Mitteleuropy, która powstała jeszcze na przełomie XIX i XX wieku. Nie da się zachować zdrowia umysłowego będąc krytykiem Moskwy i zwolennikiem Brukseli.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#787 Postautor: tezetomaniak » 5 marca 2022, o 23:05

Jeszcze mogę zrozumieć kacapów ze wsi, bez dostępu do internetu, ale sportowcy podróżują, rozmawiają i mają szansę poznać inny punkt widzenia niż putinowska propaganda. Ciężko znaleźć wytłumaczenie.

Żużel sportowo traci bez ruskich, ale są ważniejsze wartości niż jazda w lewo.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#788 Postautor: Kargolo » 5 marca 2022, o 23:49

ravajas pisze:Widziałem gdzieś w Lublinie billboard z Włodzimierzem Putinem ufryzowanym na bok i dorobionym charakterystycznym wąsikiem i napisem PUTLER. To bardzo wymowny obrazek, wskazujący na niemiecki wkład w to, kim dzisiaj jest ten barbarzyńca. Nie sposób być człowiekiem przyzwoitym i przymykać oko na to, że to między innymi Unia Europejska pod politycznym kierownictwem Niemiec nadęła Putina swoim eunuchoidalnym charakterem, chciwością i polityczną hipokryzją: pacyfikując państwa Europy Środkowej kajdanami tzw "wspólnoty", jednocześnie uzależniając je od rosyjskich nośników energii. Ale jedno trzeba im przyznać: że konsekwentnie realizują swoją politykę państwową Mitteleuropy, która powstała jeszcze na przełomie XIX i XX wieku. Nie da się zachować zdrowia umysłowego będąc krytykiem Moskwy i zwolennikiem Brukseli.

W pełni się zgadzam. To Unia i jej działania stworzyły i umocniły putina. Umocniły swoją biernością kiedy trzeba było działać i nadpobudliwością w sprawach mało istotnych. To wszystko sprawiło, że putin widział w Unii bandę przygłupów, którzy zastanawiają się nad dopuszczalną krzywizną banana, niezdolnych do działania, gdy konieczne będzie zajęcie stanowiska w poważnej sprawie. Tym bardziej cieszy jednolite stanowisko Unii co do sankcji. I na żadnym polu nie można robić wyjątków. Wyjebać na margines, muszą odczuć do czego prowadzi polityka inwazji i terroru w czasach, gdy każdy chce normalnie żyć, pracować, korzystać z rozrywki, nikt nie chce chwytać za szablę i ruszać na podbój sąsiadów.

PS: aktualna sytuacja uwypukliła poglądy pewnych osób.
Kuba Kępa nie ma wątpliwości i deklaruje jasno że Grigorij u nas nie pojedzie, niezależnie od posiadanej licencji. Szacun. Myślę, że Łaguta sam się wykluczył na obozie. Jeśli rzeczywiście Domin i Mikkel się z nim pokurwiali w tym temacie to to są osoby, które szanuję i z którymi chcę żeby Motor był utożsamiany na lata.

Dla Czarka sytuacja, w której prawdopodobnie chory psychicznie/oderwany od rzeczywistości gość w obawie przed zamachem zamyka się w bunkrze z pilotem do uruchomienia broni jądrowej to nic nadzwyczajnego, bo w Syrii też strzelajo. Po tym stwierdzeniu chyba każdy przestał traktować poważnie każdy Twój kolejny post.

Dla Gela najistotniejsze jest to, jak na całej tej sytuacji wyjdzie Motor Lublin, czy będzie szansa na medal itd.

Jerry78 i Piotr76 nie mogą przeboleć sankcji dla "zwykłych rosjan", odpowiedzialności zbiorowej, bo przecież oni nie strzelają. Ano nie strzelają, nie są odpowiedzialni bezpośrednio, ale należy wykorzystać wszelkie możliwe środki poza militarnymi (na razie) aby dotrzeć do świadomości rosjan, aby dać im do zrozumienia jakie konsekwencje niosą za sobą barbarzyńskie działania w ułożonej i zorganizowanej Europie. Szkoda Wam Rosjan nie odpowiadających za atak? Mamy wojnę, wszystkie ręce na pokład.
Klops i Torsen - generalnie głos rozsądku, nie mam w sumie zbyt wiele do dodania,
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Flagg
Trener

#789 Postautor: Flagg » 6 marca 2022, o 00:04

Myślę, że słowa, jakich użył KK wiele mówią o tym, co się mogło wydarzyć na obozie i jakie w klubie jest nastawienie do Laguty. Kępa znany był z tego, że o swoich zawodnikach zawsze mówił w sposób, powiedziałbym, przyjacielski. Tzn, po imieniu, łagodnie. Tutaj mamy użyty zwrot "ten zawodnik". Naprawdę nie kojarze innego żużlowca o którym Kępa mowilby w ten sposób. A jeśli dodamy do tego, że Kuba i Grisza zawsze uważani byli z dobrych kumpli, to wiele mówi o ich obecnych stosunkach. I "hejt" kibiców, Majewskiego czy Dryly nie ma z tym nic wspólnego.

Ale może nadinterpretuje sobie pewne rzeczy.

Odnośnie kapitana. Hampel wydaje się być jedyną sensowną opcję. Mikkel jest zbyt porywczy, a Jarek ma zarówno autorytet jak i "dyplomacja" jest u niego na najwyższym poziomie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
papi
Trener

#790 Postautor: papi » 6 marca 2022, o 00:18

ja tylko mam pytanie do osób, które krytykują samą decyzje klubu odnośnie Łaguty. Jeśli pogłoski o starciu Griszy z Mikkelem i Dominikiem są prawdziwe to po której stronie byście stanęli? Bo ja nie widzę żadnego argumentu dla innej decyzji niż zapadła. Ani strona polityczno-moralna, ani sportowa na dziś, ani długoterminowa dla działania klubu (a Mikkel i Dominik to mam nadzieję przyszłość Motoru) nie obroniłaby się gdyby zdecydowano inaczej
Ostatnio zmieniony 6 marca 2022, o 00:22 przez papi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#791 Postautor: kibicLBN » 6 marca 2022, o 00:19

Nie wiem jak większość, ale wiadomo po której Czarek :cool: on nawet nie ukrywa reprezentowanej opcji

Awatar użytkownika
toinoja
Szkółkowicz
Kontakt:

#792 Postautor: toinoja » 6 marca 2022, o 00:22

Zwalniają czyli będą zatrudniać jak mawiał Lejzorek Rojtszwanc, więc spokojnie poczekajmy co wymyśli Kuba. Myślę, że już od paru dni jak zaczęły się przecieki o możliwości zawieszenia Rosjan sprawnie i bez zbytniego rozgłosu sonduje ewentualnych zawodników.

meesha
Trener
Kontakt:

#793 Postautor: meesha » 6 marca 2022, o 00:25

A zostawiajac na boku wszystkie kwestie polityczne, militarne itp. - tyle sie ostatnio mowilo o tym jak to Polacy zdominowali caly swiatowy zuzel, wykanczaja pomalu swoich rywali z innych krajow. To wlasnie teraz jest doskonala okazja zeby ten trend odwrocic, czolowi ruscy wroca do domu, wzmocnia druzyny z Wladywostoku, Togliatti czy Balakowa, to jest wielka szansa dla ruskiej ligi na odbudowe potegi z przelomu lat 80/90. Wtedy w trzech radzieckich ligach startowalo ponad 20 druzyn. Teraz maja szanse sie odbudowac :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
papi
Trener

#794 Postautor: papi » 6 marca 2022, o 00:28

no ale aktualny mistrz świata to już się chyba nie odważy pojechać w tej odradzającej potędze :)

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#795 Postautor: dannie » 6 marca 2022, o 00:29

Flagg pisze:Myślę, że słowa, jakich użył KK wiele mówią o tym, co się mogło wydarzyć na obozie i jakie w klubie jest nastawienie do Laguty. Kępa znany był z tego, że o swoich zawodnikach zawsze mówił w sposób, powiedziałbym, przyjacielski. Tzn, po imieniu, łagodnie. Tutaj mamy użyty zwrot "ten zawodnik". Naprawdę nie kojarze innego żużlowca o którym Kępa mowilby w ten sposób. A jeśli dodamy do tego, że Kuba i Grisza zawsze uważani byli z dobrych kumpli, to wiele mówi o ich obecnych stosunkach. I "hejt" kibiców, Majewskiego czy Dryly nie ma z tym nic wspólnego.

Ale może nadinterpretuje sobie pewne rzeczy.

Dokładnie tak samo pomyślałem. Nie jest tak - jak próbuje nam wmawiać jerry - że to hejt kibiców, tekst Dryly czy presja sponsorów wygoniły Łagutę. On sam się wygonił pewnie już na obozie. Swoimi poglądami a nie "byciem zwykłym Rosjaninem". I nie mówimy tu o publicznym (narażającym go na odpowiedzialność) potępianiu wojny, ale o opinii, którą przedstawił władzom klubu i kolegom z drużyny.
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#796 Postautor: meesha » 6 marca 2022, o 00:30

No ale aktualny mistrz świata to już się chyba nie odważy pojechać w tej odradzającej potędze :)

To tylko kwestia odpowiedniej kwoty dienieg. Nie oszukujmy sie :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#797 Postautor: dannie » 6 marca 2022, o 00:33

meesha pisze:
No ale aktualny mistrz świata to już się chyba nie odważy pojechać w tej odradzającej potędze :)

To tylko kwestia odpowiedniej kwoty dienieg. Nie oszukujmy sie :)

papiemu chodziło chyba o to, że Rosjanie też go już skreślili. Za "chwiejność poglądów".
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#798 Postautor: meesha » 6 marca 2022, o 00:36

Domyslam sie, ale i tak uwazam jak wyzej ;p

Awatar użytkownika
papi
Trener

#799 Postautor: papi » 6 marca 2022, o 00:45

na torze to raczej starszy brat słynął z odwagi, ale kto wie. Jakoś zarabiać trzeba, a główne źródło na jakiś czas wyschło

CKM1946
Zawodowiec

#800 Postautor: CKM1946 » 6 marca 2022, o 01:34

Albo wyschło albo i nie wyschło. Kase na przygotowanie wziął. Według kontraktu pewnie ma wpisane jeszcze jakieś kwoty a dodatkowo komunikat PZM ma jedno zdanie które daje im pełne pole do popisu za miesiąc , dwa , może trzy.

W związku z bezprawną zbrojną inwazją Rosji na terytorium Ukrainy, jak również wobec faktu, że ta brutalna napaść wspierana jest przez państwo białoruskie Polski Związek Motorowy wyklucza aż do odwołania zawodników rosyjskich oraz białoruskich z udziału we współzawodnictwie sportowym w sportach motorowych organizowanym na terytorium Polski . Wyklucza się również reprezentacje tych krajów z udziału w zawodach sportowych rozgrywanych w Polsce.

Być może będzie zawieszenie broni w miare szybkie(choć raczej nie zapowiada się) to ktoś w związku pomyśli że będzie po sprawie.