Motor Lublin w sezonie 2022

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Czarek
Trener

Re: Motor Lublin w sezonie 2022

#701 Postautor: Czarek » 5 marca 2022, o 11:14

niespokojny pisze:Ty Czarek akurat ich nie znasz. Jestes wrzodem na zdrowej tkance tego spoleczenstwa. Wystaczy posluchac twojego idola Korwina i waidomo ze jakakolwiek dyskusja nie ma sensu. V kolumna i ruski troll ktorego nawet w konfederacji uciszaja.

Rzucasz tylko tanimi wyzwiskami i medialną sztampą. Nie ma w tym żadnych konkretów. Gdy Ci zadać proste pytanie to uciekasz się do chwytów spod budki z piwem.

Gelo pisze:Jestem ciekawy czy po wojnie Ukraincy przypomną sobie o polskiej pomocy i przynajmniej zdejmą skrzynie w których trzymają polskie lwy na Cmentarzu Łyczakowskim...

Z pewnością zburzą pomniki Bandery, pozbędą się ulic Szuchewycza i odstawią w kąt weteranów UPA i SS Galizien, bo teraz mają nowych bohaterów. Bądźmy optymistami.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#702 Postautor: Torsen » 5 marca 2022, o 11:20

Czarek pisze:
Torsen pisze:
Czarek pisze:Jeśli ktoś wyrzuci Cię z pracy z takiego powodu to jak to nazwiesz, egoisto?

Nazwę to ponoszeniem konsekwencji zbrodniczych działań mojego państwa, od których - pamiętajmy - nie chcę się publicznie odciąć, choć mogę, podobnie jak i od samego państwa.

W takim razie pozostaje mi życzyć Ci tego samego.

Nie musisz, bo to i tak się dzieje. Również w stosunku do Ciebie. Dostałeś przypadającą na Ciebie część krajowego planu odbudowy? A może ktoś na świecie przyjął, że właściwa będzie ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZBIOROWA i dopóki Polacy nie wywrą na swoich władzach nacisku, by te przestały robić kurwę z praworządności, wała dostaniesz?

Czarek
Trener

#703 Postautor: Czarek » 5 marca 2022, o 11:25

Torsen pisze:
Czarek pisze:
Torsen pisze:Nazwę to ponoszeniem konsekwencji zbrodniczych działań mojego państwa, od których - pamiętajmy - nie chcę się publicznie odciąć, choć mogę, podobnie jak i od samego państwa.

W takim razie pozostaje mi życzyć Ci tego samego.

Nie musisz, bo to i tak się dzieje. Również w stosunku do Ciebie. Dostałeś przypadającą na Ciebie część krajowego planu odbudowy? A może ktoś na świecie przyjął, że właściwa będzie ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZBIOROWA i dopóki Polacy nie wywrą na swoich władzach nacisku, by te przestały robić kurwę z praworządności, wała dostaniesz?

Jakie bzdury. :) Mówisz o tym kredycie zaciągniętym przez UE, z którego w ramach kary mamy nie nic dostać? :) W związku z tym ktoś zwolni Polaków z pracy w klubach sportowych za granicą? Nie dziwię się już, że oplatasz takie bzdury w innych sprawach.

piotr76
Senior
Kontakt:

#704 Postautor: piotr76 » 5 marca 2022, o 11:25

niespokojny pisze:
piotr76 pisze:
niespokojny pisze:Konkretnie kogo?

OUN , UPA , Bandera ... wystarczy ? czy dalej mam wymieniać ?

I ktory morduje obecnie ludzi? I ktory zawodnik Motoru ich popiera? Bo Stalin w Rosji wg oficjalnych badan jest uznany za najlepszego przywodce w historii. No wiec?

w 2010 roku Bandera został przez władze ukraińskie uznany za bohatera
w 2019 roku Ukraina ogłosiła we Lwowie rok Bandery i OUN-u
w ludobójstwie ok. 100 tysięcy Polaków, a także Czechów, Ormian , Rosjan i Żydywów uczestniczyli także cywile uzbrojeni w siekiery i widły
Pewnie do tej pory żyją jeszcze sprawcy tych okropieństw ...
A ukraincy zwłaszcza z zachodniej części uważają ich za bohaterów i popierają te zbrodnie ... '
Jakie ma to znaczenie kiedy i jak dokonuje się ludobójstwa ? czy Ciebie już naprawdę popier ... i co ma do tego Stalin teraz przecież piszemy o ukraincach ...
Nadal popierają bandytyzm i ludobójstwo więc wg waszych standardów won z Polski
zamiast 500 + program Beryl +

Sebekmotor
Kadrowicz

#705 Postautor: Sebekmotor » 5 marca 2022, o 11:26

A jaka jest definicja tej "praworządności"?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#706 Postautor: Gelo » 5 marca 2022, o 11:29

Torsen musi zapytać Niemców o wykładnię

Czarek
Trener

#707 Postautor: Czarek » 5 marca 2022, o 11:33

Sebekmotor pisze:A jaka jest definicja tej "praworządności"?

Definicja jest następująca: wyłączamy z systemu rosyjskie banki, ale nie wszystkie, bo te do rozliczeń niemiecko-rosyjskich zostawiamy w spokoju. Nord Stream 2 nie uruchamiamy (na razie), ale nie demontujemy. Wyrzucamy z lubelskiej drużyny G.Łagutę, bo dopiero to da Putinowi w kość.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#708 Postautor: Torsen » 5 marca 2022, o 11:34

Definicja jest bardzo prosta i nie muszę nikogo o nią pytać, natomiast zdaje się, że nie ma to nic wspólnego z tematem dyskusji, nawet luźno traktowanym, jak dotychczas.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#709 Postautor: niespokojny » 5 marca 2022, o 11:35

piotr76 pisze:
niespokojny pisze:
piotr76 pisze:OUN , UPA , Bandera ... wystarczy ? czy dalej mam wymieniać ?

I ktory morduje obecnie ludzi? I ktory zawodnik Motoru ich popiera? Bo Stalin w Rosji wg oficjalnych badan jest uznany za najlepszego przywodce w historii. No wiec?

w 2010 roku Bandera został przez władze ukraińskie uznany za bohatera
w 2019 roku Ukraina ogłosiła we Lwowie rok Bandery i OUN-u
w ludobójstwie ok. 100 tysięcy Polaków, a także Czechów, Ormian , Rosjan i Żydywów uczestniczyli także cywile uzbrojeni w siekiery i widły
Pewnie do tej pory żyją jeszcze sprawcy tych okropieństw ...
A ukraincy zwłaszcza z zachodniej części uważają ich za bohaterów i popierają te zbrodnie ... '
Jakie ma to znaczenie kiedy i jak dokonuje się ludobójstwa ? czy Ciebie już naprawdę popier ... i co ma do tego Stalin teraz przecież piszemy o ukraincach ...
Nadal popierają bandytyzm i ludobójstwo więc wg waszych standardów won z Polski

I chcialbys oklaskiwac goscia ktory wywolany do tablicy popiera Bandere? Bo ja nie. Pech rosyjskich zawodnikow ze sytuacja wymusila takie pytania. Poza tym tu mamy poparcie dla realnych dzialan wojennych, teraz i tutaj, a nie historycznej propagandy w ktorej to Rosjanie sa mistrzami.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Sebekmotor
Kadrowicz

#710 Postautor: Sebekmotor » 5 marca 2022, o 11:38

Jak się popatrzy bardziej wnikliwie to ta unijna "praworządność" niespecjalnie różni się od tej, która chcą na Ukrainie wprowadzić Rosjanie tylko rzecz jasna innymi metodami. Tam bagnetami, a u nas za pomocą naszych pieniędzy ,którymi chce się nas przekupić byśmy oddali ostatnie pary gaci, patrz Fundusz Odbudowy.

Żeby nie było tak do końca poza tematem, czekam co PGE eliga zaproponuje osłabionym klubom?

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#711 Postautor: tezetomaniak » 5 marca 2022, o 11:43

Panowie, dyskusja o Wołyniu teraz do niczego nie prowadzi.
Krótka piłka: chcecie, żeby menda popierająca zbrodniarza putina reprezentowała Motor?

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#712 Postautor: Torsen » 5 marca 2022, o 11:46

Czarek pisze:
Torsen pisze:
Czarek pisze:W takim razie pozostaje mi życzyć Ci tego samego.

Jakie bzdury. :) Mówisz o tym kredycie zaciągniętym przez UE, z którego w ramach kary mamy nie nic dostać? :) W związku z tym ktoś zwolni Polaków z pracy w klubach sportowych za granicą? Nie dziwię się już, że oplatasz takie bzdury w innych sprawach.

Ja wiem, że analogia to może zbyt duże wyzwanie, ale wierzę, że jak jeszcze raz spróbujesz, to Ci się uda.
Polacy są "ukarani zbiorowo", tak jak "ukarani zbiorowo" są Rosjanie i nie ma w tym ani nic złego, ani dziwnego, bo to nawet nie jest kara - ani w jednym, ani w drugim przypadku. To są po prostu konsekwencje działań państw, które w naturalny sposób spadają na ich obywateli.
Grisza zbiera frukty w obcym kraju, ale ostentacyjnie nie chce uznać jego zasad. No to nie będzie zbierał fruktów.

Czarek
Trener

#713 Postautor: Czarek » 5 marca 2022, o 11:46

tezetomaniak pisze:Panowie, dyskusja o Wołyniu teraz do niczego nie prowadzi.
Krótka piłka: chcecie, żeby menda popierająca zbrodniarza putina reprezentowała Motor?

Kto popiera zbrodnie Putina?!

Torsen pisze:
Czarek pisze:
Torsen pisze:Ja wiem, że analogia to może zbyt duże wyzwanie, ale wierzę, że jak jeszcze raz spróbujesz, to Ci się uda.
Polacy są "ukarani zbiorowo", tak jak "ukarani zbiorowo" są Rosjanie i nie ma w tym ani nic złego, ani dziwnego, bo to nawet nie jest kara - ani w jednym, ani w drugim przypadku. To są po prostu konsekwencje działań państw, które w naturalny sposób spadają na ich obywateli.
Grisza zbiera frukty w obcym kraju, ale ostentacyjnie nie chce uznać jego zasad. No to nie będzie zbierał fruktów.

Widzę, że jesteś niesamowicie zadowolony z własnego rozumu. Niesłusznie. Nie ma tu analogii. Ta byłaby wtedy gdyby za ew. przewiny rządu RP UE nakazała zwolnienia Polaków z pracy za granicą.

Sebekmotor
Kadrowicz

#714 Postautor: Sebekmotor » 5 marca 2022, o 11:49

Mnie osobiście nie obchodzą poglądy Griszy, Mikkela itd. mają wykonywać dla naszego klubu dobrą pracę, bo za to im płacimy.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#715 Postautor: InDorka » 5 marca 2022, o 11:51

Czarek pisze:Jeśli ktoś wyrzuci Cię z pracy z takiego powodu to jak to nazwiesz, egoisto?

Jeżeli utrata pracy jest w/g Ciebie gorsza niż utrata życia cywili i dzieci - to DZIWIĘ SIĘ, ŻE JESZCZE KTOKOLWIEK WCHODZI Z TOBĄ I TOBIE PODOBNYMI W POLEMIKĘ.
Ciebie i Twoje poglądy znamy od lat, ale kilku innych mocno mnie zawiodło.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#716 Postautor: Torsen » 5 marca 2022, o 11:53

Czarek pisze:Widzę, że jesteś niesamowicie zadowolony z własnego rozumu. Niesłusznie. Nie ma tu analogii. Ta byłaby wtedy gdyby za ew. przewiny rządu RP UE nakazała zwolnienia Polaków z pracy za granicą.
No tak, dodajmy, że tylko tych, którzy jeżdżą w jednym kasku, dopiero wtedy byłaby analogia. :roll:

Sebekmotor pisze:Mnie osobiście nie obchodzą poglądy Griszy, Mikkela itd. mają wykonywać dla naszego klubu dobrą pracę, bo za to im płacimy.
Ale wiesz, że od jakichś 30 lat zawodowi sportowcy wykonują "pracę" nie tylko na "boisku", ale i poza nim? Że mają zobowiązania PR-owe np? Że odkąd wielkie firmy ładują w nich wielkie pieniądze, mają pewne oczekiwania również co do różnych kwestii nie związanych bezpośrednio ze sportem?

piotr76
Senior
Kontakt:

#717 Postautor: piotr76 » 5 marca 2022, o 11:53

Zmieniasz teraz temat zamiast odpowiedzieć ...
Zresztą nie musisz, bo widzę że jesteś z tych, którzy nawet pod wpływem niepodważalnych argumentów nie przyznają się do błędu ...

Nie, nie chciał bym oklaskiwać ani Banderowca, ani Putinowca, ani Stalinowca.
Natomiast chciałbym aby surwy.... Ukraińscy i Rosji byli traktowani tak samo
jak też dobrzy ludzie z Ukrainy i Rosji też tak samo.
dla mnie nie ma znaczenia kraj pochodzenia dla Ciebie ma ... i chcesz skurw... z Ukrainy traktować jak bohaterów a dobrych Rosjan jak skurwy ...
i tu się mocno różnimy ... ja nie patrzę przez pryzmat nienawiści ...

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ... ale twierdzisz że tzw "Rzeź Wołyńska" to propaganda Rosji ? jeśli tak weź lepiej spier ... na Ukraine bo Tobie już chyba propaganda ukraińska mózg wyprała i napełniła nienawiścią do jednego narodu ...

Sebekmotor
Kadrowicz

#718 Postautor: Sebekmotor » 5 marca 2022, o 11:58

Sebekmotor pisze:Mnie osobiście nie obchodzą poglądy Griszy, Mikkela itd. mają wykonywać dla naszego klubu dobrą pracę, bo za to im płacimy.
Ale wiesz, że od jakichś 30 lat zawodowi sportowcy wykonują "pracę" nie tylko na "boisku", ale i poza nim? Że mają zobowiązania PR-owe np? Że odkąd wielkie firmy ładują w nich wielkie pieniądze, mają pewne oczekiwania również co do różnych kwestii nie związanych bezpośrednio ze sportem?[/quote]
Tak, jasne ale nie zauważyłem żeby to robienie PR polegało na robieniu polityki.

Czarek
Trener

#719 Postautor: Czarek » 5 marca 2022, o 11:59

InDorka pisze:

Jeżeli utrata pracy jest w/g Ciebie gorsza niż utrata życia cywili i dzieci - to DZIWIĘ SIĘ, ŻE JESZCZE KTOKOLWIEK WCHODZI Z TOBĄ I TOBIE PODOBNYMI W POLEMIKĘ.
Ciebie i Twoje poglądy znamy od lat, ale kilku innych mocno mnie zawiodło.

Jaka histeria! :) Idźmy zatem tym tropem myślenia. Skoro oczywiście utrata pracy jest o wiele mniejszym problemem niż śmierć cywili (chyba chodziło o dorosłych) i dzieci to zrezygnuj z pracy, bo jesteś tak samo winna jak G. Łaguta.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#720 Postautor: niespokojny » 5 marca 2022, o 12:03

piotr76 pisze:Zmieniasz teraz temat zamiast odpowiedzieć ...
Zresztą nie musisz, bo widzę że jesteś z tych, którzy nawet pod wpływem niepodważalnych argumentów nie przyznają się do błędu ...

Nie, nie chciał bym oklaskiwać ani Banderowca, ani Putinowca, ani Stalinowca.
Natomiast chciałbym aby surwy.... Ukraińscy i Rosji byli traktowani tak samo
jak też dobrzy ludzie z Ukrainy i Rosji też tak samo.
dla mnie nie ma znaczenia kraj pochodzenia dla Ciebie ma ... i chcesz skurw... z Ukrainy traktować jak bohaterów a dobrych Rosjan jak skurwy ...
i tu się mocno różnimy ... ja nie patrzę przez pryzmat nienawiści ...

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ... ale twierdzisz że tzw "Rzeź Wołyńska" to propaganda Rosji ? jeśli tak weź lepiej spier ... na Ukraine bo Tobie już chyba propaganda ukraińska mózg wyprała i napełniła nienawiścią do jednego narodu ...

Skad przekonanie o swojej slusznosci i nieomylnosci? Zacznij dopuszczac argumenty innych do swojej banki to moze ci sie troche rozjasni. Czy Niemcy nie sa odpowiedzialni za masowe morderstwa zydow i za II wojne swiatowa? Tylko do Hitlera masz pretensje czy do wszystkich ktorzy go popierali i umocnili u wladzy?

Pomijajac pewne oczywistosci a nawet zwykla ludzka przyzwoitosc, wizerunkowo dopuszczenie polecznika Putina byloby dla klubu katastrofa. Tym bardziej ze mamy u waldzy rusofobow a finansuja nas dwie potezne spolki skarbu panstwa.

Skurwy ale nie patrze przez pryzmat nienawisci. To bylo dobre. Wyszlo uprzedzenie do Ukraincow. A pomaganie i schronienie od bomb matkom z dziecmi wydaje sie byc naturalne, przynajmniej dla tych ktorzy je posiadaja.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Czarek
Trener

#721 Postautor: Czarek » 5 marca 2022, o 12:14

niespokojny pisze:Skad przekonanie o swojej slusznosci i nieomylnosci? Zacznij dopuszczac argumenty innych do swojej banki to moze ci sie troche rozjasni. Czy Niemcy nie sa odpowiedzialni za masowe morderstwa zydow i za II wojne swiatowa? Tylko do Hitlera masz pretensje czy do wszystkich ktorzy go popierali i umocnili u wladzy?

Skoro pojawił się pan z wąsikiem to warto zauważyć, że o tym kto ma być wykluczony i prześladowany znowu decyduje sprawdzone przez niego prawo krwi (narodowość rosyjska), a nie obywatelstwo Federacji Rosyjskiej, bo przecież nikt nie wyrzuca z pracy Czeczeńców i innych posiadaczy rosyjskich paszportów, w tym Ukraińców z takimi kwitami. Co ciekawe robią to ludzie, którzy używają rasizmu jako najgorszego zaklęcia. Chichot historii to mało powiedziane.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#722 Postautor: Torsen » 5 marca 2022, o 12:14

Czarek pisze:zrezygnuj z pracy, bo jesteś tak samo winna jak G. Łaguta.
Nic dziwnego, że widzisz analogię tam, gdzie jej nie ma i odwrotnie - skoro nie potrafisz właściwie ocenić rzeczywistości. Już pisałem, że oceniasz ją jak socjopata, gdy napisałeś, że to, co dzieje się na Ukrainie, nie jest niczym nadzwyczajnym.
Łaguta tu nie pracuje, tylko uprawia zawodowy sport. Jest to dla niego źródło zarobkowania, ale nie jest pracą. To podstawowa różnica.
Klub sportowy ma swobodę co do ustalania składu, a w niektórych sytuacjach może rozwiązać umowę. To oczywistość.
Łaguta ściągnął na siebie, a więc pośrednio na klub i jego sponsorów, deszcz krytyki, co prawdopodobnie jest wystarczającą podstawą do rozwiązania umowy, a z pewnością do odsunięcia od składu.
I to jest cały temat.
Pomijając dramat ukraiński, wobec którego sytuacja Łaguty, a nawet cały światowy żużel to betka - bardzo żałuję, że tak się to potoczyło. Łaguta był moim ulubionym lubelskim zawodnikiem. Ale nie zamierzam wylewać nad nim łez, bo nie mam klapek na oczach, a żużel nie jest sensem mojego życia i osłabienie lubelskiej drużyny nie przysłania mi prawdziwych dramatów, które się właśnie rozgrywają kilkaset km od mojego domu. Każdy, kto tego nie potępia, być może nie potępia też najechania mojego domu - czy mam w tej sytuacji myśleć o medalach Motoru? Ogarnij się.

Czarek
Trener

#723 Postautor: Czarek » 5 marca 2022, o 12:27

Torsen pisze:
Czarek pisze:zrezygnuj z pracy, bo jesteś tak samo winna jak G. Łaguta.
Nic dziwnego, że widzisz analogię tam, gdzie jej nie ma i odwrotnie - skoro nie potrafisz właściwie ocenić rzeczywistości. Już pisałem, że oceniasz ją jak socjopata, gdy napisałeś, że to, co dzieje się na Ukrainie, nie jest niczym nadzwyczajnym.

Do tej pory nie wykazałeś czym konflikt na Ukrainie jest gorszy lub lepszy od innych wojen, które miały miejsce w ostatnich latach.

Torsen pisze:
Czarek pisze:Łaguta tu nie pracuje, tylko uprawia zawodowy sport. Jest to dla niego źródło zarobkowania, ale nie jest pracą. To podstawowa różnica.

Tu właściwie powinno się skończyć dyskusję. Cytat roku.

Torsen pisze:Łaguta ściągnął na siebie, a więc pośrednio na klub i jego sponsorów, deszcz krytyki, co prawdopodobnie jest wystarczającą podstawą do rozwiązania umowy, a z pewnością do odsunięcia od składu.

G.Łaguta niczego na siebie nie ściągał. Jedyną jego winą jest rosyjskie pochodzenie. Starał się trzymać dystans i być powściągliwym, mimo to zarzucono mu także taką postawę. Wskazano ofiarę i znalazł się kij. Osaczył go tłum oszołomów i histeryków.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#724 Postautor: kibicLBN » 5 marca 2022, o 12:29

piotr76 pisze:
niespokojny pisze:Konkretnie kogo?

OUN , UPA , Bandera ... wystarczy ? czy dalej mam wymieniać ?

O tym nie wolno zapomnieć, ale nie należy wypominać w nieskończoność. Minęło 80lat. Dla zdecydowanej większości Ukraińców jesteśmy od lat bratnim narodem. A inwazja rosji się dzieje tu i teraz, i oby została zatrzymana, bo w niedalekiej przyszłości nas dotknie to samo.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

piotr76
Senior
Kontakt:

#725 Postautor: piotr76 » 5 marca 2022, o 12:29

Nie obwiniam samego Hitlera, ale innych którzy mu pomagali,
Nie obwiniam samego Putnia, ale też innych którzy mu pomagali (też biurokratów z brukseli, którzy go karmili na czele z "królem europy" którym nawet włos z głowy nie spadł)
Nie obwiniam samego Bandery, ale też innych którzy mu pomagali.

A jak określić ludzi którzy mordują lub mordowali w bestialski sposób ... ?
Nie kieruje się nienawiścią a zwykłym poczuciem sprawiedliwości a to jednak różnica ...

tak przy okazji daj mi linka gdzie Grisza jest poplecznikiem Putina, tylko proszę o fakty, a nie wierzenia ... z wiarą to do kościoła ...
z tego wywiadu wynika jedynie, że nie będzie komentował sytuacji i ma do tego prawo.
Jedynie ludzie chcą, żeby każdy określił po której jest stronie, a jak ktoś nie jest po żadnej to już sobie dopowiedzą ...

Tak pomaganie dzieciom i matkom jak najbardziej tak ale zgodnie z tym co piszecie to jedynie po tym jak na SM napiszą że Bandera to morderca a nie bohater ... a ja jednak myślę że jednak niezależnie od tego ... bo jeśli nawet to zwolennicy Bandery to może zrozumieją Swój błąd ...