Motor Lublin w sezonie 2022
- niespokojny
- Trener
Re: Motor Lublin w sezonie 2022
Nie podoba mi sie wypowiedz Laguty. Dostal proste pytanie jak ocenia sytuacje na Ukrainie. Oczekiwalem innej odpowiedzi. Chyba dla wlasnego bezpieczenstwa Rosjan lepiej zeby nie pojechali w tym sezonie.
Mam nadzieje ze bedzie mozliwosc stosowania ZZ za zawieszonych zawodnikow zeby nie obnizac poziomu ligi i nie dawac satysfakcji cwaniakom pokroju Swiacika.
Mam nadzieje ze bedzie mozliwosc stosowania ZZ za zawieszonych zawodnikow zeby nie obnizac poziomu ligi i nie dawac satysfakcji cwaniakom pokroju Swiacika.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Ukraińcy, którzy w czasach II wojny światowej wymordowali setki tysięcy Polaków, którzy od kilku lat okradają konta Polaków dzwoniąc z "biura bezpieczeństwa banku" zostali teraz wielkimi przyjaciółmi naszego narodu, a każdy Ruski to gnida i szuja, bo tam się urodził. Ja mówię STOP takiemu podejściu do tematu.
Nakładam osobistego bana na Dryłę i Majewskiego.
Niestety rusofoby dopięli swego i Grisza nie jedzie do Gorican i nie będzie w tym sezonie jeździł w Motorze. Taka zapadła decyzja w klubie, a dla mnie sezon się zakończył zanim się zaczął.
ps. jakby ktoś chciał karnet to mam do sprzedania.
Niestety rusofoby dopięli swego i Grisza nie jedzie do Gorican i nie będzie w tym sezonie jeździł w Motorze. Taka zapadła decyzja w klubie, a dla mnie sezon się zakończył zanim się zaczął.
Ostatnio zmieniony 3 marca 2022, o 12:45 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.
- _piotrusss
- Kadrowicz
Na to wygląda, że podczas tego wywiadu Grisza już wiedział o tym że nie pojedzie. Nie jest aż tak nierozgarnięty, by dolewać oliwy do ognia takimi odpowiedziami.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Flagg pisze:Grisza juz raczej wie, że w tym roku nie pojedzie w PL. Z sygnałów, które dzisiaj do mnie doszły, to nawet wśród prezesów klubów jest zgodność, co do obecności Rosjan w lidze (z wyjątkiem toruńskiego senatora).
Rusko także? Rozumiem, że zarówno Artema jak i Gleba, w barwach Sparty nie zobaczymy?
Niestety, ale Grisza tylko potwierdził to, co pisał w domyśle Dryła.
- tezetomaniak
- Trener
No i trajektoriu strzelił sobie w dwa kolana. Spasiba, do widzenia.
Haron90 pisze:Flagg pisze:Grisza juz raczej wie, że w tym roku nie pojedzie w PL. Z sygnałów, które dzisiaj do mnie doszły, to nawet wśród prezesów klubów jest zgodność, co do obecności Rosjan w lidze (z wyjątkiem toruńskiego senatora).
Rusko także? Rozumiem, że zarówno Artema jak i Gleba, w barwach Sparty nie zobaczymy?
Niestety, ale Grisza tylko potwierdził to, co pisał w domyśle Dryła.
Z tego co ja słyszałem, (a Jerry widze to potwierdził chwile później), to w klubie już podjęto decyzję, ze Grisza i Karion nie pojadą w tym sezonie, bez względu na decyzje FIM, PZM i Ekstraligi. Rusko podobno również jest za wykluczeniem Rosjan. Sprzeciwił się jedynie Terminski. Co do Gleba to jego sie to raczej nie tyczy, bo jeździ jako Polak i ma juz przyznaną polską licencję.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Przydałaby się jak najszybsza deklaracja klubu. Skoro decyzja podjęta, nie patrzmy się na innych, czytaj kluby czy związki, i dajmy przykład.
Nie wyobrażam sobie tego człowieka reprezentującego jeszcze kiedykolwiek nasze barwy.
Pal gumę do Moskwy Grigorij.
Pal gumę do Moskwy Grigorij.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Jeżeli Czugunow pojedzie a Grisza nie - to będą niezłe jaja. Facet, który jeszcze dwa lata temu stał jako Rosjanin na najwyższym stopniu podium w SON - to Polak. Bądźmy poważni. Ale jak się jest nomen omen Ruską to się podstawia żonę, którą się widzi dwa razy na oczy w życiu. A wypowiedź Griszy? No cóż - nam się to może nie podobać - ale może on tak po prostu uważa? Podobnie jak 75-80% jest rodaków.
Nie zauważyłem żadnego wpisu, który popierałby obecność Rosjan w sporcie co do zasady. Chyba wszyscy są zgodni, że Rosja powinna zostać wykluczona ze wszystkich międzynarodowych rozgrywek i nigdzie nie powinna być reprezentowana. Dyskusja dotyczy wyłącznie lig żużlowych, gdzie zawodnicy reprezentują kluby, a nie państwa.Drugiej stronie zdaje się kompletnie nie przeszkadzać obecność w sporcie. "Przecież oni nie są winni" mówią.
Jako, że mimowolnie zostałem na tym forum pierwszym obrońcą Griszy napiszę wprost, że jestem największym zwolennikiem każdego rodzaju sankcji na Rosję, nawet tych najbardziej drastycznych i jestem gotów ponieść ich konsekwencje - np. płacić 10 zł za litr paliwa czy wziąć na siebie dwukrotną podwyżkę rachunków za prąd. Mam nadzieję, że Wy też.
Z drugiej strony staram się nie popadać w paranoję i myśleć. Podczas paranoi na początku pandemii był zakaz wstępu do lasu. Kompletnie bezmyślny. Wykluczenie żużlowców z polskich lig jest dla mnie właśnie takim kompletnie bezmyślnym ruchem, wynikającym z chęci pokazania wszystkim jak to bardzo jest się przeciw. Tylko jaki to przyniesie skutek? Żaden. Ile w Rosji jest osób ogarniających w ogóle co to Ekstraliga? Kilkaset gdzieś o tym słyszało? Śledzi pewnie kilkadziesiąt bezpośrednio związanych z środowiskiem żużlowym. W Rosji tego kompletnie nikt nie zauważy i nie odczuje. Efekt zerowy. Gdyby było inaczej, byłbym zwolennikiem ich wykluczenia.
Strzelimy tylko sobie w kolano, bo konsekwencje poniesie kilku Rosjan, kilkudziesięciu Polaków (np. mechaników) i kilka klubów żużlowych, a Putin i jego reżim nie odczują tego w żaden sposób. Takie trochę "na złość mamie odmrożę sobie uszy".
Ciekaw jestem też opinii zwolenników wykluczenia. Czy jeśli Rosjanom zostanie zawieszone prawo do startów w lidze to mogą w niej pracować jako mechanicy?
W takiej sytuacji należałoby go zawiesić w ramach dyscyplinarki, a normalny klub powinien rozwiązać z nim kontrakt.Ciekawego co by powiedzieli gdyby, hipotetycznie zakładając, nasz Griszka wyszedł do prezentacji w czapce z rosyjską flagą i jeszcze umyślnie ją eksponował.
Ostatnio zmieniony 3 marca 2022, o 13:08 przez istred, łącznie zmieniany 2 razy.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Gelo pisze:Jeżeli Czugunow pojedzie a Grisza nie - to będą niezłe jaja. Facet, który jeszcze dwa lata temu stał jako Rosjanin na najwyższym stopniu podium w SON - to Polak. Bądźmy poważni. Ale jak się jest nomen omen Ruską to się podstawia żonę, którą się widzi dwa razy na oczy w życiu. A wypowiedź Griszy? No cóż - nam się to może nie podobać - ale może on tak po prostu uważa? Podobnie jak 75-80% jest rodaków.
Szczerze to nie widzę za bardzo podstaw, by wyrzucić Gleba. Reprezentuje Polskę na arenie międzynarodowej, jeździ z polską licencją, ma nasze obywatelstwo. Obiektywnie chyba jest poza sankcjami.
Gelo pisze:Jeżeli Czugunow pojedzie a Grisza nie - to będą niezłe jaja. Facet, który jeszcze dwa lata temu stał jako Rosjanin na najwyższym stopniu podium w SON - to Polak. Bądźmy poważni. Ale jak się jest nomen omen Ruską to się podstawia żonę, którą się widzi dwa razy na oczy w życiu. A wypowiedź Griszy? No cóż - nam się to może nie podobać - ale może on tak po prostu uważa? Podobnie jak 75-80% jest rodaków.
Zaznaczam, ze mogę sie mylic w tym, co teraz napisze i być może ktoś bardziej zorientowany w kwestiach prawnych, to wyprostuje. Ale ze wzgledu na to, że moja córka ma podwójne obywatelstwo, to interesowałem się tematem kilka lat temu.
W świetle polskiego prawa nie istnieje coś takiego jak podwójne obywatelstwo, Tzn, żeby dostać polskie nie ma obowiązku zrzekania sie innych, ale polskie prawo po prostu nie widzi/ignoruje wszystkie inne obywatelstwa. W świetle tego, nie ma dla polskiego prawa Czugunova Rosjanina, jest tylko Czugnov Polak. W świetle tego, raczej nie ma opcji prawnych, zeby zakazac Glebowi startów. Oczywiście jest pewnie opcja, żeby wydział imigracyjny wszczął w sprawie Czugunowa i jego lewego małżeństwa sledztwo, ale umówmy się, że skoro nie zrobiono tego do tej pory, to raczej się to nie stanie.
O jeszcze jedno odnośnie Gleba - nie wiem czy to prawda i czy ktoś mógłby to potwierdzić, ale ponoć ojciec Gleba jest jednym z bogatszych oligarchów w Rosji powiązanym z branżą paliwową? Nigdzie nie znalazłem potwierdzenia tej informacji
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Sport jest szlachetną rywalizacją. Po jej zakończeniu uczestnicy podają sobie ręce. Tego się nie da obecnie zrobić i nawet płyn do dezynfekcji nie pomoże.
Poza tym, każdy Rosjanin musi odczuć, że poziom życia mu się obniżył i powiązać ten fakt z jedynym winnym - którego w ten, czy inny sposób, należy jak najszybciej pogonić. Może motywacja w tym biednym skąd innąd narodzie, dzięki temu wzrośnie. Tak to widzę.
Poza tym, każdy Rosjanin musi odczuć, że poziom życia mu się obniżył i powiązać ten fakt z jedynym winnym - którego w ten, czy inny sposób, należy jak najszybciej pogonić. Może motywacja w tym biednym skąd innąd narodzie, dzięki temu wzrośnie. Tak to widzę.
Oczywiście, że prawnie to się broni. Rzecz w tym, że Gleb to Polak farbowany przez wał. I taki Grisza ma od kilku dobrych lat zdecydowanie mniej do czynienia z Rosją i jej federacją niż Gleb.
- niespokojny
- Trener
Post do usuniecia.
Ostatnio zmieniony 3 marca 2022, o 13:21 przez niespokojny, łącznie zmieniany 1 raz.
- niespokojny
- Trener
Post do usuniecia.
Ostatnio zmieniony 3 marca 2022, o 13:20 przez niespokojny, łącznie zmieniany 1 raz.
- niespokojny
- Trener
jerry78 pisze:Ukraińcy, którzy w czasach II wojny światowej wymordowali setki tysięcy Polaków, którzy od kilku lat okradają konta Polaków dzwoniąc z "biura bezpieczeństwa banku" zostali teraz wielkimi przyjaciółmi naszego narodu, a każdy Ruski to gnida i szuja, bo tam się urodził. Ja mówię STOP takiemu podejściu do tematu.
Ochłoń. Ruski wymordowal nie mniej a jeszcze okupowal przez 200 lat. Patrzymy przez pryzmat tego co jest teraz. Porownanie szajki zlodziei z nalotami bombowymi nie skomentuje jak Grigorij sytuacji na Ukrainie, co by sie na bana nie narazic.
Biorac pod uwage ze dostajemy potezna kase publiczna, dodajac do tego wypowiedz Laguty to chyba nikogo nie powinno dziwic ze idziemy w kierunku odstawienia kontrowersyjnego zawodnika... Taki jest interes klubu i tyle.
Sport jest szlachetną rywalizacją. Po jej zakończeniu uczestnicy podają sobie ręce. Tego się nie da obecnie zrobić i nawet płyn do dezynfekcji nie pomoże.
Miałbyś problem podać dzisiaj Rosjaninowi rękę? Każdemu? Nawalnemu też?
Ostatnio zmieniony 3 marca 2022, o 13:21 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.
- niespokojny
- Trener
Nie, ale co to ma do rzeczy?
@istred, Ale odpływasz.. Jak lubię czytać i szanuję Twoje wypowiedzi to czasami zapędzasz siebie i adwersarza w jakieś kompletne otchłanie logiki.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Dziękuję za komplement, że lubisz i szanujesz moje wypowiedzi ;)
Jaki jest interes klubu to ja nie wiem - zakładam, że mistrzostwo Polski. A skoro tak - to w naszym interesie jest żeby Grisza jechał. Skoro jednak nad wynik sportowy przedkładamy solidarność światową i głosem żużlowców będziemy chcieli obalać Putina - to wypadałoby jakoś tę dziurę załatać. Na szczęście jeżeli dojdzie do zablokowania ruskich tracimy dużo mniej niż Rusko i Termiński.
Gelo pisze:Jaki jest interes klubu to ja nie wiem - zakładam, że mistrzostwo Polski. A skoro tak - to w naszym interesie jest żeby Grisza jechał. Skoro jednak nad wynik sportowy przedkładamy solidarność światową i głosem żużlowców będziemy chcieli obalać Putina - to wypadałoby jakoś tę dziurę załatać. Na szczęście jeżeli dojdzie do zablokowania ruskich tracimy dużo mniej niż Rusko i Termiński.
Myślę, że aspekt wyniku sportowego w tym momencie nie powinien być nawet brany pod uwagę.
A dlaczego?
tezetomaniak pisze:No i trajektoriu strzelił sobie w dwa kolana. Spasiba, do widzenia.
Z uwagi na wiek, może już wieszać Kevlar na kołku
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.