#337 Postautor: Flagg » 3 marca 2022, o 08:17
Jeszcze jedno. Strasznie łatwo przychodzi nam wymagać od Rosjan aktywnego sprzeciwu, jasnych deklaracji, a najlepiej w ogóle powrót do Moskwy i protestów na ulicach. nie zwracamy uwagi na to, że dla nich to wyrok. Jasne, ktoś może powiedzieć, że przecież mieszkają zagranicą, nic im nie grozi. Im nie, ale już kto zagwartantuje bezpieczeństwo ich rodzinom?
Tak wiem, na Ukrainie giną ludzie. Bestialsko mordowane są kobiety i dzieci. Ale trochę jednak trąci hipokryzem, że rządamy od Rosjan by poświęcali swoje bezpieczeństwo, a jednocześnie sami mówimy Ukraińcom, że bardzo im współczujemy, ale nie udzielimy im militarnego wsparcia, bo Nato, bo trzecia wojna światowa, bo atomówki, bo jeszcze Putin nas najedzie. Łatwo jest wymagać od innych żeby narażali swoje bezpieczeństwo, gdy nie musimy się specjalnie martwić o nasze.
Artykuł Dryły bardzo osobisty i emocjonalny. Nie ze wszystkim się z nim zgadzam, ale ok, takie jego prawo. Natomiast to co jest niebezpieczne to tworzący się powoli klimat zaszczucia w okół żużlowców z Rosji, z których, przynajmniej ja nie widziałem, żaden oficjalnie Putina nie poparł. Nie widze tego właściwie w zadnej innej dyscyplinie, a nie zapominajmy, że Rosjanie normalnie startują i grają w ligach plkarskich, siatkarskich czy hokejowych na całym swiecie. Zaden związek nie zawiesił ich na poziomie ligowym.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski