Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
też uważam, że Kępa zachował się nieelegancko, gdy odstrzelił go po awansie do eligi
Już zmienili na 2011 jakby ktoś chciał śmieszkować ze mnie w przyszłości
.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Witajcie, moze ktos zechce wesprzec fajna inicjatywe, sporo zuzlowych gadzetow do licytowania, takze cos z pamietnej diamentowej ligi :) :
https://www.facebook.com/groups/9691888 ... ?ref=share
https://www.facebook.com/groups/9691888 ... ?ref=share
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Dla lekkiego rozruszania forum: jak Grisza robi "palenie gumy" nie mając przedniego hamulca? Przecież silnik żużlowy ma taki moment, że pozwala zerwać przyczepność przy stu na godzinę, mimo opasłej opony - powinen więc zawsze ruszyć z miejsca po puszczeniu sprzęgła.
- niespokojny
- Trener
To by spalił sprzęgło a nie opone :)
Moim zdaniem stawia motocykl na hak, tak żeby tył nie opierał swojego ciężaru na kostce tylko tylna opona do niej przylegała.
Moim zdaniem stawia motocykl na hak, tak żeby tył nie opierał swojego ciężaru na kostce tylko tylna opona do niej przylegała.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Takie krótkie przemyślenie po ostatnim "Pięć Jeden" na antenie Radia Freee. Pomimo ogromnego szacunku do Mrówy, to fatalnie się go słucha. Wraca co chwilę z wrzutkami o żużlu sprzed 30 lat, gdy mowa jest o obecnych czasach, przerywa Chylowi, często chwali się swoimi pamiątkami bez pytania o nie. Mam wrażenie, że ma duże tendencje do przechwalania się, a nie lubię tego. Szanuję za obecność w klubie przez tyle lat, ale do wywiadów jest to mega ciężki rozmówca. Trochę szkoda.
ja jakiś czas temu zaprzestałem, słucham tylko jak jest gość, z którym rozmowy jestem ciekawy.
Mnie w Mrówie drażni przede wszystkim przekonanie o nieomylności. Nie odbieram mu wiedzy, bo dużo w żużlu widział, ale opowiada o wszystkim jakby się działo wczoraj i był jednym z nielicznych świadków, a kilka razy wyłapałem że się mylił
Mnie w Mrówie drażni przede wszystkim przekonanie o nieomylności. Nie odbieram mu wiedzy, bo dużo w żużlu widział, ale opowiada o wszystkim jakby się działo wczoraj i był jednym z nielicznych świadków, a kilka razy wyłapałem że się mylił
niespokojny pisze:Moim zdaniem stawia motocykl na hak, tak żeby tył nie opierał swojego ciężaru na kostce tylko tylna opona do niej przylegała.
Jak zaczyna, nie wiem (pewnie jest to kluczowe), ale jak już dymi, to motocykl stoi normalnie, pod kątem prostym
niespokojny pisze:To by spalił sprzęgło a nie opone :)
Obejrzałem parę filmików z palenia gumy przez różnych zawodników, w tym na pokazach i jedynie, co mi się rzuca w oczy to, że wszyscy wtedy wstają z motocykla. Jak usiądą to od razu odjeżdżają, gdyż jest docisk. Nie widać żeby zapierali się hakiem. Na dwóch filmach widziałem zaparcie o hak, ale wtedy motocykl stoi przekrzywiony, a przy paleniu w większości stoi prosto.
papi pisze:ja jakiś czas temu zaprzestałem, słucham tylko jak jest gość, z którym rozmowy jestem ciekawy.
Mrowa = Gelo?
METHANOL ADVENTURE TEAM
Przeciez buty ktorych uzywaja zawodnicy to nie adidasy. Maja usztywnienia. Stawiaja tylna opone na krawezniku ktory jest sliski, zapiera hak o tylna czesc buta i odjazd. Zadnej filozofii w tym nie ma.
- niespokojny
- Trener
Torsen pisze:niespokojny pisze:Moim zdaniem stawia motocykl na hak, tak żeby tył nie opierał swojego ciężaru na kostce tylko tylna opona do niej przylegała.
Jak zaczyna, nie wiem (pewnie jest to kluczowe), ale jak już dymi, to motocykl stoi normalnie, pod kątem prostym
https://youtu.be/gt3v2rBZlI8
Stoi prosto bo wykorzystuje roznice poziomow w rynience?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Dzisiaj jak ktoś zainteresowany na Canal Plus o 21 telewizyjna premiera filmu "Żużel"
Oglądam. Czemu oni jeżdżą tam beż deflektorów? Czyżby ktoś walnął aż taką gafę?
Motor mocnyj!
ja też oglądam i chyba nie rozumiem tego filmu. Najpierw trening na którym zbijają sobie piątki, a na koniec ktoś wypada ze składu, za moment jadą zawody indywidualne, a nie ligę. No i te sceny jak z Demonic Speedway. W czasach kiedy mamy drony i dziesiątki emerytowanych zawodników w wieku 25-30 lat, można było naprawdę zrobić to tak żeby miało ręce i nogi, a przy okazji robiło wrażenie. Póki co widzę komputerowe sceny i fabułę, która dla osoby interesującej się żużlem jest potwornie niespójna
Ocena na filmweb 3,9/10 chyba adekwatna.
Ocena na filmweb 3,9/10 chyba adekwatna.
Plus koszmarny dźwięk. Nie słychać, o czym rozmawiają, więc podgłaszam, za chwilę ryk silników, który stawia mi dziecko na równe nogi (mimo, że jeszcze nie chodzi :D) i jest za głośny nawet dla fana speedwaya. Polskie filmy od pewnego czasu mają ten sam problem beż wyjątku.
Motor mocnyj!
Cała stylizacja tej produkcji wyglądała jakby akcja była osadzona w latach 80-tych,nawet kolory były takie szaro bure i ponure,ale ciekawie było zobaczyć kilka znajomych twarzy ;)
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Witam
Mam trochę niecodzienne pytanie.
W 2020 roku w meczu z Rowem u nas padł wynik 59:31. Czy wtedy za Lebiediewsa była stosowana ZZka?
Mam trochę niecodzienne pytanie.
W 2020 roku w meczu z Rowem u nas padł wynik 59:31. Czy wtedy za Lebiediewsa była stosowana ZZka?
Jak najbardziej
http://www.speedwayw.pl/dmp/2020/lury_1.htm
http://www.speedwayw.pl/dmp/2020/lury_1.htm
Zadzwonił do mnie kolega, że chętnie kupiłby ok 10szt. używek 3.75x19. Ma ktoś z Was jakieś dojście w Motorze do nieużywanych już w meczach/na treningach?
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Orientuje się może ktoś z Was jak sobie radzi u nas Janek Młynarski? Z tego co się orientuję, to w tym roku kończy 16 lat.
Zależy do kogo porównać. Jak do Gosika, Szpytmy etc, to chłopak jest co najmniej półkę wyżej. Jak do juniorów z np. II ligi, to jest półkę niżej.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski