Motor Lublin w sezonie 2022

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
mema
Senior

Re: Motor Lublin w sezonie 2022

#126 Postautor: mema » 17 stycznia 2022, o 09:29

Kargolo pisze:
mema pisze:
RadeKas pisze:
Chyba za 2 karnety? Jeden ze zniżką, a drugi bez.

A za ten za 320 z 2020 roku kiedy wchodziłeś?

Jak tak to liczysz to ok.
Tylko tutaj też była jasna sprawa. Prawo do przedsprzedaży i zniżki albo pełny zwrot pieniędzy. Brak możliwości przeniesienia karnetu był słaby, ale był już czas żeby się z tym oswoić.

Do tego dochodzi jeszcze zamieszanie z miejscami numerowanymi.Na 2021 przechodziły później już nie było informacji.Teraz się okazuje że jednak nie będzie numerowania.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#127 Postautor: niespokojny » 17 stycznia 2022, o 09:32

75 zl ale miales pierwszenstwo w sciganiu sie o pule 50% biletow na mecz z Lesznem, Gorzowem i Apatorem (na Falubaz i Grudziadz bilety zostaly w kasie). w sezonie 2021 :-P

Lepiej jezdzic na wyjazdy.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#128 Postautor: _piotrusss » 17 stycznia 2022, o 10:28

Wygląda na to, że prezes na tym meczu NBA zapatrzył się na cheerlideki i nie spojrzał ze swojego (numerowanego) miejsca na warunki, w których widowisko oglądają kibice. Wszyscy wiemy, że naszemu stadionowi daleko do komfortowego, więc tym bardziej skazywanie kibiców w 2022 roku na niemal fizyczną walkę o sensowne miejsca to kpina, szczególnie w sytuacji gdy mowa o osobach, które w sumie za tę przyjemność zapłacą ponad 500 zł. Widocznie klub w taki sposób poradził sobie z apelami o pomoc ochrony przy egzekwowaniu zajmowanych miejsc przez kibiców. Bardzo mnie ciekawi, jak sobie poradzą z innymi kwestiami jak choćby palacze. Zaoferują odpłatnie niepalącej części widowni wachlarzyki do odganiania dymu sprzed twarzy?
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#129 Postautor: kibicLBN » 17 stycznia 2022, o 10:46

niespokojny pisze:Lepiej jezdzic na wyjazdy.

Mówiłem nie raz. Szkoda nerwów, a tak zaplanujesz czas, zrezygnujesz z czegoś a biletu nie dostaniesz, albo jeśli dostaniesz to siedzieć będziesz na schodach, chyba że jesteś członkiem elitarnej ,,grupy stretch".
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

peterix
Szkółkowicz

#130 Postautor: peterix » 17 stycznia 2022, o 11:44

niespokojny pisze:75 zl ale miales pierwszenstwo w sciganiu sie o pule 50% biletow na mecz z Lesznem, Gorzowem i Apatorem (na Falubaz i Grudziadz bilety zostaly w kasie). w sezonie 2021 :-P

Tylko, że poza tym pierwszeństwem normalnie zapłaciłem - 50 zł. No chyba żeby to pierwszeństwo uznać za bezcenne - to ok :lol:
A do elitarnej "grupy stretch" nie należę i nie planuję - jestem zwykłym szarym kibicem od ponad 30 lat. Miałem tylko nadzieję, że zarząd lepiej ogarnie temat karnetów, a tu kolejny sezon z koczowaniem pod bramami się kroi. Patrząc na wpisy na FB widzę, że nie tylko ja jestem rozczarowany.
NIGDY WIĘCEJ 2-giej LIGI!
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#131 Postautor: dannie » 17 stycznia 2022, o 12:23

Wydaje się, że klubowi chodzi wyłącznie o to, żeby sprzedać więcej karnetów/biletów niż faktycznie jest miejsc na stadionie. Stąd taki opór przed numerowaniem miejsc.

Swoją drogą rzeczywiście, nikt nie wyjaśnił, co w sytuacji, w której wejdą ograniczenia - tzn. którzy z posiadaczy karnetów wejdą i na jakich zasadach? Nie jest to sytuacja totalnie abstrakcyjna jak w 2020 r., ale zupełnie realny scenariusz. Klub już teraz powinien mieć rozwiązanie przewidziane i je (przed sprzedażą karnetów) zaprezentować.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#132 Postautor: Kshyhu » 17 stycznia 2022, o 12:48

Zrobią to samo, co w 2020 i 2021 roku - anulują możliwość wejścia na karnet, uruchomią sprzedaż ograniczonej ilości biletów na zasadzie "kto pierwszy - ten lepszy" i jazda.

Potem się anuluje 60% wartości karnetu, albo zwróci 192zł (bo przecież tyle w tym roku kosztował!), jednocześnie zarabiając dużo więcej na sprzedaży biletów jednorazowych. Biznes jest biznes.
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#133 Postautor: tezetomaniak » 17 stycznia 2022, o 14:10

Kargolo pisze:Brak możliwości przeniesienia karnetu był słaby, ale był już czas żeby się z tym oswoić.

Trzeba słuchać ludu, obiecać mu czego oczekują, a potem wygaszać ich oczekiwania :cool:

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#134 Postautor: kibicLBN » 17 stycznia 2022, o 14:48

Nie przypuszczałem, że będę w ogóle psioczyc na ten zarząd poza transferami, do czasu przyjścia Drabika. Ale. No właśnie, trochę to wygląda na zagrywkę:
,,Przykro nam, ale Pana karnet jest nieważny 'bo covid' "
I nagle z pandemii robi się atut. Każdy ma te słynne wyjaśnienie ,,bo covid".
Droga nieodśnieżona - bo covid.
Gaz droższy - bo covid.
Legnica i Lubin robią rekordy wydobycia i produkcji miedzi, miedź drożeje - bo covid.
Drugi lockdown się kończył, zapotrzebowanie na stal wracało do starego poziomu, to wygaszono jedną hutę, stal 100% w górę - bo covid.
I to samo u nas w klubie, zamiast zrezygnować z karnetów, zamiast uregulować sprawę starych, to sprzedajemy, a później powiemy, że nie nasza wina, tylko covida.
A specjaliści mówią jasno ,,Omikron zabije większość z nas, ale nieliczni ocaleni dadzą początek nowej cywilizacji", ,,do marca na Omikron zachoruje 60mln Polaków" itd. a tu sprzedaż idzie pewnie na 80% trybun. Jak dla mnie przeginają pałę.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#135 Postautor: niespokojny » 17 stycznia 2022, o 15:33

Pala to sie przegla jak mowili ze za karnet jest pierwszenstwo zakupu biletu na wszystkie mecze sezonu 2022, a jak przyszlo co do czego to okazlo sie ze na 5 z 9 bo play off nie jest sezonem...

Karnetowicz nie zyskuje nic poza pewnoscia wstepu na mecze rundy zasadniczej z ktorych z Grudziądzem i Ostrowem beda do zapomnienia a przy dobrych wiatrach 3 z pozostalych 5 powtorza sie w PO...
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Many

#136 Postautor: Many » 17 stycznia 2022, o 16:02

dannie pisze:Wydaje się, że klubowi chodzi wyłącznie o to, żeby sprzedać więcej karnetów/biletów niż faktycznie jest miejsc na stadionie. Stąd taki opór przed numerowaniem miejsc.

Coś w tym jest:
Miłosz Bednarczyk, rzecznik spółki MOSiR "Bystrzyca", która zarządza obiektem przy Al. Zygmuntowskich, mówi nam, że w oficjalnej instrukcji przeciwpożarowej jest 8326 miejsc siedzących na trybunach. Natomiast Piotr Więckowski podaje, że w ubiegłym sezonie służby wydały pozwolenie na maksymalnie ok. 9800 osób na stadionie.

https://www.dziennikwschodni.pl/sport/z ... 01766.html

Czyli klub oficjalnie ,,dorzuca'' 1500 osób ekstra. Nie wiem czy wliczają się do nich osoby, które dostały bilety np. za oddanie krwi.

peterix
Szkółkowicz