Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Wiadomo coś kiedy nasze? :)
Szukano hostess na 12.11 ;)
podobno jakas "gala" ma byc
Tak, któraś z podprowadzających na Instagramie poszukiwała hostess na publicznym stories. W ten sposób troszkę się wydało. Lecz więcej szczegółów brak.
Oby nie z Sasinem i jego kolegami.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/96931 ... -falubazem
Jak naprawdę tak brzmi ta klauzula to jakieś spece z Falubazu ją konstruowały ;) Jeżeli kontrakt wygaśnie ("jest nieważny") to co oni zamierzą wtedy rozwiązać i po co? ;) Myślę, że to jednak jakiś skrót myślowy Krzysztofa :)
Swoją drogą ciekawe, kto wymusił tę klauzulę? Krzysztof, bo nie ma zamiaru znów walczyć na poziomie e-ligi (choć musi oficjalnie mówić, że ma takie ambicje), czy Falubaz, bo chce mieć zaklepanego Krzyśka w I lidze na sezon 2023, gdyby w najbliższym im się nie powiodło, ale nie chce go u siebie widzieć po ew. awansie do eligi.
- Mam kontrakt na dwa lata i zamierzam go wypełnić. W kontrakcie jest jednak klauzula, że jeśli nie awansujemy do PGE Ekstraligi w przyszłym sezonie, to ten kontrakt jest nieważny lub też możemy rozwiązać go za porozumieniem stron - powiedział Krzysztof Buczkowski w audycji Pięć Jeden w Radiu Freee.
Jak naprawdę tak brzmi ta klauzula to jakieś spece z Falubazu ją konstruowały ;) Jeżeli kontrakt wygaśnie ("jest nieważny") to co oni zamierzą wtedy rozwiązać i po co? ;) Myślę, że to jednak jakiś skrót myślowy Krzysztofa :)
Swoją drogą ciekawe, kto wymusił tę klauzulę? Krzysztof, bo nie ma zamiaru znów walczyć na poziomie e-ligi (choć musi oficjalnie mówić, że ma takie ambicje), czy Falubaz, bo chce mieć zaklepanego Krzyśka w I lidze na sezon 2023, gdyby w najbliższym im się nie powiodło, ale nie chce go u siebie widzieć po ew. awansie do eligi.
Zapewne Krzysiek, który w razie niepowodzenia w walce o awans chce mieć wolną rękę w powrocie do E-Ligi z innym klubem.
Oczywiście, że nie chodzi o żadną nieważność, tylko możliwość jednostronnego rozwiązania umowy przez zawodnika po sezonie, najpewniej w przypadku braku awansu.
Oczywiście, że nie chodzi o żadną nieważność, tylko możliwość jednostronnego rozwiązania umowy przez zawodnika po sezonie, najpewniej w przypadku braku awansu.
Ostatnio zmieniony 9 listopada 2021, o 09:45 przez Torsen, łącznie zmieniany 1 raz.
przecież to odwrotny zapis, umowa może być rozwiązana w razie braku awansu, po awansie dalej obowiązuję (choć zapewne i tak wymaga aneksu, bo stawki Eligi są wyższe). Czyli coś, przed czym nie zabezpieczył się Fricke przy spadku.
Oj, przepraszam, przeczytałem - nie wiem dlaczego - że "jeżeli awansujemy do PGE Ekstraligi". Pewnie moja podświadomość zasugerowała się tytułem artykułu o rzekomo "zaskakującej klauzuli", bowiem taką mogłaby być właśnie opcja wygaśnięcia kontraktu PO AWANSIE. Nie wiem, co zaskakującego jest w klauzuli dot. wygaśnięcia/jednostronnego rozwiązania kontaktu przy braku awansu. Sorry za zamieszanie.
Powstawanie nowych i reaktywacja starych upadłych ośrodków to zawsze dobra informacja.
Parę dni temu wypłynęło info o Polonii Piła, a dzisiaj dobre wieści z Oxfordu :)
https://www.facebook.com/10114912239355 ... 445690652/
Parę dni temu wypłynęło info o Polonii Piła, a dzisiaj dobre wieści z Oxfordu :)
https://www.facebook.com/10114912239355 ... 445690652/
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
W piątek miała być jakaś gala? Jeśli była to chyba zupełnie po cichu zorganizowana :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Była ale dla wybranego grona ;)
to była "gala" dla sponsorów, stąd w mediach cicho
^^^Tak ,to nie była prezentacja a raczej podsumowanie sezonu dla gości specjalnych ;)
Będę miał nowego Lidla pod nosem ;)
https://gazeta.jawnylublin.pl/lublin-to ... uchomosci/
https://gazeta.jawnylublin.pl/lublin-to ... uchomosci/
^^^Ja też będę miał niedaleko ;) I jest mi całkowicie obojętne kto stoi za tą inwestycją ,choć było by miło gdyby taka sieć została kolejnym naszym sponsorem :)
Bilans drużynowy na dystansie w PGE Ekstralidze 2021:
[+76] Wrocław (+42 DOM, +34 WYJ)
[+24] Gorzów (+16, +8)
[+14] Częstochowa (+8, +6)
[-1] Leszno (+1, -2)
[-13] Toruń (-9, -4)
[-14] Zielona Góra (-1, -13)
[-35] Grudziądz (-3, -32)
[-51] Lublin (-18, -33)
/Rafał Gurgurewicz
[+76] Wrocław (+42 DOM, +34 WYJ)
[+24] Gorzów (+16, +8)
[+14] Częstochowa (+8, +6)
[-1] Leszno (+1, -2)
[-13] Toruń (-9, -4)
[-14] Zielona Góra (-1, -13)
[-35] Grudziądz (-3, -32)
[-51] Lublin (-18, -33)
/Rafał Gurgurewicz
O ile ostatnie miejsce mnie nie dziwi, o tyle liczba -51, przy słabiutkim Grudziądzu -35, lekko przeraża.
Co prawda mocno przydołowaliśmy w Częstochowie, gdzie sam Dominik uzbierał jakieś -6, ale to nie tłumaczy, aż tak negatywnego bilansu. W ostatnich spotkaniach Hampel też uzbierał dobrą ,, dychę". Może Drabik nieco nam to wyprostuje, no i liczę, że Kuberze nie przytrafi się taki epizod jak w maju i czerwcu, gdzie jego postawa względem lata i końcówki sezonu była katastrofalna.
Ciekaw jestem ile Wrocławiowi nabił Janowski, zwłaszcza w tym pamiętnym okresie początku i środka sezonu, gdzie mijał wszystkich jak tyczki. 30? Więcej?
Co prawda mocno przydołowaliśmy w Częstochowie, gdzie sam Dominik uzbierał jakieś -6, ale to nie tłumaczy, aż tak negatywnego bilansu. W ostatnich spotkaniach Hampel też uzbierał dobrą ,, dychę". Może Drabik nieco nam to wyprostuje, no i liczę, że Kuberze nie przytrafi się taki epizod jak w maju i czerwcu, gdzie jego postawa względem lata i końcówki sezonu była katastrofalna.
Ciekaw jestem ile Wrocławiowi nabił Janowski, zwłaszcza w tym pamiętnym okresie początku i środka sezonu, gdzie mijał wszystkich jak tyczki. 30? Więcej?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Wg Gurustats Maciej Janowski w Ekstralidze miał bilans mijanek 63:7 (+57). Cała drużyna Sparty zanotowała +76, czyli Magic wycisnął to niemal samodzielnie. Dodam, że Janowski w SGP miał bilans 38:5. Zatem łącznie zaliczył aż 101 akcji wyprzedzania przeciwników w sezonie 2021, nie licząc SON, meczów reprezentacji, IMP itd.
Bilans Motoru faktycznie dramatyczny, szczególnie że mówimy o wicemistrzach Polski. Niby mamy widowiskowych zawodników (Kuberę, Michelsena i bożyszcze Grigorija), ale liczby nie kłamią. W zasadzie bazujemy wyłącznie na dobrych startach i to wystarczyło, by dojechać do finału. W którym zresztą mocno postraszyliśmy Krystynę i Andrzeja.
Bilans Motoru faktycznie dramatyczny, szczególnie że mówimy o wicemistrzach Polski. Niby mamy widowiskowych zawodników (Kuberę, Michelsena i bożyszcze Grigorija), ale liczby nie kłamią. W zasadzie bazujemy wyłącznie na dobrych startach i to wystarczyło, by dojechać do finału. W którym zresztą mocno postraszyliśmy Krystynę i Andrzeja.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Nieprawdopodobne, że udało się dowieźć drugie miejsce w sezonie zasadniczym i wjechać do finału z takimi statystykami.
To teraz czekam na statystykę wygranych startów, a najlepiej jedną tabelę do wejścia w pierwszy łuk oraz drugą po wyjściu z pierwszego łuku :)
To teraz czekam na statystykę wygranych startów, a najlepiej jedną tabelę do wejścia w pierwszy łuk oraz drugą po wyjściu z pierwszego łuku :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Lampart tylko start, Hampel to samo, MM też bazuje, Grisza i Cierniak trochę wiatru robili, ale niewiele z tego wynikało. To i tak wyszło
Tyle było utyskiwania, jakie to ze Zmarzlika chamiszcze bez klasy, a tu proszę, jednak dżentelmen!
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/97353 ... azd-ekranu
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/97353 ... azd-ekranu
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/97884 ... enda-klubu
Wiedzieliście, że Cameron Woodward to jedna z legend Motoru Lublin?
Na dodatek dołączył w 2015 roku, ale najsłabszy sezon w naszych barwach miał w 2014.
Na dodatek dołączył w 2015 roku, ale najsłabszy sezon w naszych barwach miał w 2014.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
RadeKas pisze:https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/978845/zuzel-awaryjna-opcja-motoru-lublin-ktora-stala-sie-legenda-klubu
Dołączył w 2015 roku i jeździł z koziołkiem na plastronie przez 3 kolejne sezony. Czyli do 2018 :D