Treningi
Re: Treningi
Przecież ponoć jest niestabilny emocjonalnie, więc tego też nie można wykluczyć :)
A na poważnie, to faktycznie to był Drabik, :) są zdjęcia :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Przecież ponoć jest niestabilny emocjonalnie, więc tego też nie można wykluczyć :)
Poka, poka :)
Będę Maksowi kibicował jak każdemu zawodnikowi Motoru (nawet Jeleniewskiemu). Ale wielkim jego fanem nie jestem. Wolałbym Duzersa w ostatnim sezonie Lamparta na juniorce. Drabik z pewnością jest bardziej przyszłościowy ale daleka przyszłość wobec przyszłego sezonu schodzi na plan dalszy. Trzeba było rzucić wszystkie siły i sięgnąć po złoto 2022.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Gelo pisze:Będę Maksowi kibicował jak każdemu zawodnikowi Motoru (nawet Jeleniewskiemu). Ale wielkim jego fanem nie jestem. Wolałbym Duzersa w ostatnim sezonie Lamparta na juniorce. Drabik z pewnością jest bardziej przyszłościowy ale daleka przyszłość wobec przyszłego sezonu schodzi na plan dalszy. Trzeba było rzucić wszystkie siły i sięgnąć po złoto 2022.
Tylko czy obecny Dudek daje więcej niż Drabik ma potencjału? To gość, który miał dużo lepsze sezony na juniorce niż Kubera czy Smyk. A Dudek nie jest jakąś niewyobrażalną rakietą na 2.2.
- niespokojny
- Trener
Gelo pisze:Będę Maksowi kibicował jak każdemu zawodnikowi Motoru (nawet Jeleniewskiemu). Ale wielkim jego fanem nie jestem. Wolałbym Duzersa w ostatnim sezonie Lamparta na juniorce. Drabik z pewnością jest bardziej przyszłościowy ale daleka przyszłość wobec przyszłego sezonu schodzi na plan dalszy. Trzeba było rzucić wszystkie siły i sięgnąć po złoto 2022.
Z dwojki Drabik Dudek lepszym wyjsciem bylo zakontraktowanie tego pierwszego. Natomiast tez czuje lekki niedosyt. Dudek za Jarka to by byla opcja nawet na rok i stalibysmy sie faworytem do zlota. Plus jest taki ze nie trzeba drzec o awans Falubazu i mozna jego mecze ogladac ze spokojem.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Mi sie wydaje ze Maks to będzie złoty strzał. Jak taki Dan we Wrocku w finale.
Ostatnio zmieniony 29 września 2021, o 22:44 przez Perez, łącznie zmieniany 1 raz.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
CKM1946
- Zawodowiec
niespokojny pisze:Gelo pisze:Będę Maksowi kibicował jak każdemu zawodnikowi Motoru (nawet Jeleniewskiemu). Ale wielkim jego fanem nie jestem. Wolałbym Duzersa w ostatnim sezonie Lamparta na juniorce. Drabik z pewnością jest bardziej przyszłościowy ale daleka przyszłość wobec przyszłego sezonu schodzi na plan dalszy. Trzeba było rzucić wszystkie siły i sięgnąć po złoto 2022.
Z dwojki Drabik Dudek lepszym wyjsciem bylo zakontraktowanie tego pierwszego. Natomiast tez czuje lekki niedosyt. Dudek za Jarka to by byla opcja nawet na rok i stalibysmy sie faworytem do zlota. Plus jest taki ze nie trzeba drzec o awans Falubazu i mozna jego mecze ogladac ze spokojem.
Nie no. Dudek to na pewno była lepsza opcja. Może nie jakiś widowiskowy ale do bólu stabilny na poziomie 10pkt. Z Drabikiem może być różnie , albo się uda albo nie. Talent jest ale czy cała reszta zagra tego nawet on sam nie wie.
Co do tego Falubazu to można posłuchać od ludzi z ZG że Dudek nie płacze z powodu spadku bo wreszcie sie uwolnił z tego "związku"
Ostatnio zmieniony 29 września 2021, o 22:45 przez CKM1946, łącznie zmieniany 1 raz.
To jest tak. Potencjał Drabika moim zdaniem jest bardzo przeszacowany. Ale pewnie kieruję się naocznymi spostrzeżeniami z zawodów na których byłem i Maks nie robił wrażenia jak na dwukrotnego mistrza świata juniorów. Dudek jednak w tym roku był na wąskim rynku polskich seniorów czołowym zawodnikiem, z szansą na start w GP. To co najbardziej "pociągające" w Drabiku to jest to, że nic nie wiadomo. A że może być lepszy od Buczkowskiego - to tak.
Gelu mam nadzieję że zaskoczy Cię Maks bardziej niż Zagar tego Tobie i sobie życzę.
No właśnie z Zagarem było tak, że Kuba chciał go rok wcześniej niż do nas trafił. Ja bym się puknął w czoło. Rok później Matej odjechał u nas sezon życia. Ale kto dzisiaj ma rację?
Z Buczkiem i Hampelem w finale nie miał.
Jasne. Ale w poglądach o żużlu nie kierujmy się sympatiami, czarną listą itd. Chcesz mieć mistrza Polski? Bierzesz do Sparty Artioma. Chcesz wejść do playoff będąc ubiegłorocznym beniaminkiem? Bierzesz Emila i lidera spadkowicza. A my lubujemy się w zawiasach. Okej. To podniecające. Ale ryzykowne.
Ja Cię rozumiem. Ale to już pytanie do Prezesa dlaczego tak a nie inaczej. Tym bardziej że moim zdaniem Dudek za rok nie wróci do Zielonej.
Moim zdaniem Dudek nie wróci do ZG a Drabik nie ruszy się z Lublina.
Gelo pisze:Z Buczkiem i Hampelem w finale nie miał.
Buczek i Hampel nie byli ściągani z myślą o złocie DMP. Mieli wywalczyć PO/medal i z tej roli wywiązali się znakomicie
ocenianie czyjegos potencjału na podstawie jednych przypadkowych zawodów jest po prostu idiotyczne. To tak jakbyś wpadl na półfinał Motor - Stal i stwierdzil, że Laguta nie umie jeździć na żużlu. Nikt normalny nie ocenia na podstawie jednego czy dwoch występów. Nie bez przyczyny najlepsze i profesjonalne kluby prowadzą długie i czeste obserwacje zawodników zanim podejmą decyzję o transferze.Gelo pisze: To jest tak. Potencjał Drabika moim zdaniem jest bardzo przeszacowany. Ale pewnie kieruję się naocznymi spostrzeżeniami z zawodów na których byłem i Maks nie robił wrażenia jak na dwukrotnego mistrza świata juniorów.
Mogę się zgodzić, że Maks to ryzyko że względu na przerwe która miał. Ale jeśli chodzi o talent i umiejętności, to chłop jest w ścisłej czołówce polskich zuzlowcow. I to jest fakt, który potwiwrdzaja jego statystyki i medale
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Zwłaszcza ostatni rok startów :/ Długie obserwacje (moje) powodują, że taki Zagar czy Miesiąc nigdy nie byli bohaterami mojej bajki. Fajnie, że jeździli dla nas, fajnie, że byli bohaterami kilku meczów. Podobnie mam z Maksem. Będę mu kibicował i prawdopodobnie będzie lepszy od Buczka. Ale rewelacji się nie spodziewam. Z Dudkiem bylibyśmy niełapani w ostatnim roku startów Lamparta na juniorce i tu szkoda, że się nie udało. A co będzie w przyszłym sezonie, kto trafi ze sprzętem, kto się jak odnajdzie w nowym środowisku tego przecież nie wie nikt. Niech nas jednak nie oślepia "efekt nowości".
Nie ma co porównywać Drabika z Zagarem, o Miesiącu nawet nie wspominając.
Drabik, z wyjątkiem 2020 r., (gdzie Maks zaliczył spadek formy, a Zagar odjechał chyba najlepszy sezon w Ekstralidze) za każdym razem notował średnią lepszą niż Słoweniec. Wiem, jako junior mógł trochę nabić średnią, ale żeby zrobić średnią 2.0 trzeba pokonywać seniorów rywali i to nierzadko liderów. Swoją drogą mógłby Flagg jakąś statystykę Drabika zrobić ;)
Ja z jednej strony rozumiem Gela, że pragnienie złota jest tak duże, że trzeba rzucić wszystkie siły na przyszły sezon... Z drugiej strony cieszy mnie, że Kępa myśli o czymś więcej niż zdobycie złota i zamknięcie interesu. Jeśli za rok mielibyśmy zostać z luką na pozycji juniora, a Dudek uciekłby do Falubazu (co jest bardzo prawdopodobne) i chcielibyśmy wymienić Hampela to zostajemy z połową składu... Drabik jednak wpisuje się w koncepcję budowania mocnej drużyny na lata.
Zakontraktowanie Drabika to zdecydowanie większy spokój za rok.
A który z nich będzie lepszy w przyszłym sezonie? Nie zdziwię się jeśli będzie to Drabik. Zawodnicy po przerwie często od razu robili świetne wyniki - Ward, Dudek, nawet z własnego podwórka - Laguta czy kiedyś Śledź (tak, przy nim też były ogromne wątpliwości co do formy sportowej, odsyłany był na emeryturę w wieku, w którym dzisiaj zawodnicy są wciąż młodzi ;) ).
Drabik, z wyjątkiem 2020 r., (gdzie Maks zaliczył spadek formy, a Zagar odjechał chyba najlepszy sezon w Ekstralidze) za każdym razem notował średnią lepszą niż Słoweniec. Wiem, jako junior mógł trochę nabić średnią, ale żeby zrobić średnią 2.0 trzeba pokonywać seniorów rywali i to nierzadko liderów. Swoją drogą mógłby Flagg jakąś statystykę Drabika zrobić ;)
Ja z jednej strony rozumiem Gela, że pragnienie złota jest tak duże, że trzeba rzucić wszystkie siły na przyszły sezon... Z drugiej strony cieszy mnie, że Kępa myśli o czymś więcej niż zdobycie złota i zamknięcie interesu. Jeśli za rok mielibyśmy zostać z luką na pozycji juniora, a Dudek uciekłby do Falubazu (co jest bardzo prawdopodobne) i chcielibyśmy wymienić Hampela to zostajemy z połową składu... Drabik jednak wpisuje się w koncepcję budowania mocnej drużyny na lata.
Zakontraktowanie Drabika to zdecydowanie większy spokój za rok.
A który z nich będzie lepszy w przyszłym sezonie? Nie zdziwię się jeśli będzie to Drabik. Zawodnicy po przerwie często od razu robili świetne wyniki - Ward, Dudek, nawet z własnego podwórka - Laguta czy kiedyś Śledź (tak, przy nim też były ogromne wątpliwości co do formy sportowej, odsyłany był na emeryturę w wieku, w którym dzisiaj zawodnicy są wciąż młodzi ;) ).
Drabik jest dla Motoru zdecydowanie bardziej perspektywiczną opcją niż Dudek. I zdaję sobie sprawę, że przy tak wąskim rynku polskich seniorów i zdobyciu wicemistrzostwa kraju z najsłabszym seniorem w składzie - nie stać nas na wybrzydzanie. To oczywiste. Nic nie poradzę jednak, że nie jestem wielkim fanem talentu Maksa. Generalnie mam problem w odnalezieniu właściwego balansu między punktami a widowiskiem. Chciałoby się i jedno i drugie, ale to bardzo często się wyklucza. Co najbardziej jest pociągające w tym transferze to wiek i styl jazdy Torresa. Nawet jak wielkich punktów z tego nie będzie to jest to typ walczaka i zakapiora. Przy Kuberze i Griszy szykuje się sezon, kiedy na Motor będzie się po prostu fajnie patrzyło. Już w tym roku wyglądało to znakomicie.
Tylko jednego nie mogę zrozumieć. Dlaczego zakładasz, że Drabik nie będzie woził punktów? Przecież woził te punkty od samego początku swojej kariery.
Rozumiem, że według Ciebie, w spotkaniach, które widziałeś, niczym szczególnym nie zaimponował - OK, ale przecież nawet wtedy przywiózł dobre punkty.
Rozumiem, że według Ciebie, w spotkaniach, które widziałeś, niczym szczególnym nie zaimponował - OK, ale przecież nawet wtedy przywiózł dobre punkty.
Mam po prostu wątpliwości. Dla mnie chłopak jest chimeryczny. Żaden pewniak.
Ile ma... 23 lata? 24? Pewnie, że żaden pewniak. Tym bardziej z taką głową.
Jednak mimo to wciąż jest to zawodnik, na którego możemy patrzeć z dużo większą nadzieją (i piszę to odnośnie przyszłego sezonu) niż na Hampela czy Kuberę jak ci do Motoru przychodzili.
Jednak mimo to wciąż jest to zawodnik, na którego możemy patrzeć z dużo większą nadzieją (i piszę to odnośnie przyszłego sezonu) niż na Hampela czy Kuberę jak ci do Motoru przychodzili.
Ja osobiście wiązałem z Kuberą wielkie nadzieje i widziałem go w Motorze od początku jego kariery. Teraz wskoczył na inny level ale odkąd jeździ ma "to coś". A Drabik... przeanalizowałem sobie jego jazdę w 2020 roku (wiem wiem - wybiórczo). No i może martwić, że umie pojechać poezję jak z nami czy z Rybnikiem a w odstępie kilku dni w Gorzowie 0,0,0. Już jednego Hampela mamy w drużynie.
istred pisze:Swoją drogą mógłby Flagg jakąś statystykę Drabika zrobić ;)
Flagg dałeś palec...