Lublin czy Rzeszów ???

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#501 Postautor: Gelo » 5 września 2004, o 10:37

grzesieck pisze:
Gelo pisze:
Gawrzyk pisze:gelo

Nie to nie ja - to niejaki Drabol z Wrocławia - zręczny poeta. A wiersz o Lublinie średni - ma zachwianą rytmikę. I nie mogę się oprzec wrażeniu że to satyra bardziej na Jasia S niż na lublin

Nie moge sie oprzec wrazeniu ze niektorzy poprostu nie umieja czytac tego co napisza inni. Moze to jakas totalna ignorancja i uwazanie ze wszystko sie wie lepiej?

sorry - wrocilem poznym wieczorem w sobotę, ekh ekh sami wiecie... poza tym nie wiem czemu ale jak pisalem ten wpis to nie było innych postów odpowiadających. moj dostał sie na strone z opoznieniem.
Ostatnio zmieniony 5 września 2004, o 11:21 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Krychs
Senior

#503 Postautor: Krychs » 5 września 2004, o 11:12

No "poemat" Gawrzyka pierwsza klasa. Gratuluje talentu koledze i może pora zapisać się na jakieś warsztaty poetyckie :)

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#504 Postautor: _piotrusss » 5 września 2004, o 11:12

No Gawrzyk... Respect !!! Ten wierszyk powinni przeczytać w Teleexpressie :D
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#505 Postautor: DonKamizi » 5 września 2004, o 12:40

Gawrzyk pisze:
.....Franek forse wziął w swe łapy
Teraz kupi za to mapy.
Na tych mapach bedzie lookał
Klubu co go nie oszukał....

PIKNEEEEE :lol: :lol: :twisted: :twisted: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#506 Postautor: Apocalips » 5 września 2004, o 12:58

Wielki Brat Jest Pod Wrażeniem 8)
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Shack
Administrator

#508 Postautor: Shack » 5 września 2004, o 14:23

sting126 pisze:Podziwiam Gawrzyk :D - przstales pic i od razu talent u siebie odkryles :lol:

chciało by sie dodac: Wódko pozwól żyć !! :lol:

Geest
Senior

#510 Postautor: Geest » 5 września 2004, o 21:37

absolutna rewelacja! kapitalny utwor, wielkie gratulacje Gawrzyk!

Awatar użytkownika
Gretzky

#511 Postautor: Gretzky » 5 września 2004, o 23:25

wierszyk pierwsza klasa , pewny kandydat do literackiego Nobla :D

Awatar użytkownika
Maciek
Szkółkowicz
Kontakt:

#512 Postautor: Maciek » 6 września 2004, o 09:23

na forum odkrywaja sie nowe talenty literackie wy juz prawie jak Mickiewicz :shock: hehe :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#513 Postautor: GRISZA » 6 września 2004, o 11:23

No Gawrzyk - respect !!! Poeta z Ciebie extraklasa.Nawet miejsce na pudle :D :D :D
Gdyby to jeszcze była prawda.... a nie tylko wymysły aby były rymy....
Ale wiersz pierwszaklasa
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#514 Postautor: Prymus » 6 września 2004, o 12:45

Gawrzyk! Co do ostatniej zwrotki:

AMEN!!! :D
Obrazek

Awatar użytkownika
piwo__
Szkółkowicz

#515 Postautor: piwo__ » 6 września 2004, o 12:46

No i mamy zwyciezce naszego konkursu poetyckiego... ;) Gawrzyk gratula... piwko dla Ciebie :P
MOTORLUBLIN

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#516 Postautor: Gelo » 6 września 2004, o 15:07

Wracając do wątku to jak się czyta forum ogólnopolskie, wiekszość kibiców życzy Zielonej Górze powodzenia w barażach z... Rzeszowem. Opcja że możemy my się tam znaleźć rzadko kiedy uważana jest za prawdopodobną. Ciekawe dlaczego? Widzę, że znowu trzeba co niektórym coś udowodnić żeby zaczęli się z nami liczyć. A tak co do szans, to w tej chwili Rzeszów jest chyba nieco mocniejszy od nas, dlatego fakt, że mecz 19 września poprowadzi arbiter z... Zielonej Góry jest chyba dla nas korzystny. Co da samych baraży - zielonka to typowy zespół własnego toru. U siebie najprawdopdobniej rozwalą i nas i Rzeszów. Na 90% nie pojedzie już mistrz świata, po tym co pokazał w Bydgoszczy. Myślę, że starsi zawodnicy - Huszcza i Świst mogą mieć większe kłopoty na tporze przyczepnym niż twardym rzeszowskim. Oczywiście mogą u siebie odrobić nawet 20 punktów, ale to dalsza perspektywa.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#517 Postautor: mikas » 6 września 2004, o 15:27

Gelu zaobserwowałem dokładnie to samo, dlatego tym bardziej mam nadzieje że pokażemy wszystkim że jednak trzeba się z naszą drużyną liczyć.
Przed chwilą na forum rzeszowskim(wiem ze nie wszyscy od nas mogą tam zaglądać :evil: ) rozgorzała dyskusja na temat zakontraktowania na mecz z nami innego obcokrajowca niż Gjedde w przypadku gdybysmy wygrali z Gdańskiem. Padły nazwiska Mateja Zagara i Scotta Nichollsa(oczywiście on nie wchodzi w gre z wiadomych powodów,no chyba że dopiero na ewentualne baraże).
Ale co mi się najbardziej spodobało to to że już nikt nie pisze, że w klubie nie ma kasy, podobno stać byłoby ich nawet na zakontraktowanie Rickardssona czy Crumpa jeśli by sie dało. Moja refleksja jest taka, co zresztą napisałem na rzeszowskim forum, że jeszcze niedawno nie było pieniędzy aby przekupić Śledzia, a teraz nagle stać ich na takie wydatki :shock: :wink: :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Matius
Kontakt:

#519 Postautor: Matius » 6 września 2004, o 15:55

Ale co mi się najbardziej spodobało to to że już nikt nie pisze, że w klubie nie ma kasy, podobno stać byłoby ich nawet na zakontraktowanie Rickardssona czy Crumpa jeśli by sie dało.

Trudno zeby po takich meczach i wygranych ktos powiedzial ze w klubie nie ma kasy, wszystko to dlatego ze Marma sie bardzo angazuje w zuzel w Rzeszowie a nie to co wczesniejsze firmy ktore zuzel ich nie interesowal tylko pokazanie firmy. A po drugie jak klub ma szanse wejsc do Ekstraligi to pieniadze sie nie licza tylko zawodnik na te 3 mecze lub 1 mecz.
Pozdrawiam - Matius GG:6117559

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#520 Postautor: Maxx » 6 września 2004, o 16:59

Matius pisze:
Ale co mi się najbardziej spodobało to to że już nikt nie pisze, że w klubie nie ma kasy, podobno stać byłoby ich nawet na zakontraktowanie Rickardssona czy Crumpa jeśli by sie dało.

Trudno zeby po takich meczach i wygranych ktos powiedzial ze w klubie nie ma kasy, wszystko to dlatego ze Marma sie bardzo angazuje w zuzel w Rzeszowie a nie to co wczesniejsze firmy ktore zuzel ich nie interesowal tylko pokazanie firmy. A po drugie jak klub ma szanse wejsc do Ekstraligi to pieniadze sie nie licza tylko zawodnik na te 3 mecze lub 1 mecz.

A ja tak sobie myślę, że 90% tej dużej kasy, która niby jest w Rzeszowie to kasa iluzoryczna i jesli nie uda się "załatwić" baraży to wkrótce potem okazać się może, że rzeszowski klub tonie w długach...
Obym się mylił, ale historia żużlowych fortun już nie raz pokazała, że na pozór kasiaste kluby w ostatecznym rozrachunku zostawały "z ręką w nocniku".

Jeśli jednak rozważać czysto sportowe możliwości jednych i drugich, to mecz na pewno będzie oscylował wokół remisu. Uważam jednak, że stać nas na wygraną, ale pod warunkiem, że wszyscy pojadą na maksimum swoich możliwości i nie zdarzą się więcej "rzeszowskie przypadki"...

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#522 Postautor: Maxx » 6 września 2004, o 17:39

sting126 pisze:
Gelo pisze:A tak co do szans, to w tej chwili Rzeszów jest chyba nieco mocniejszy od nas, dlatego fakt, że mecz 19 września poprowadzi arbiter z... Zielonej Góry jest chyba dla nas korzystny

Cos mi sie wydaje, ze moze byc kolejna zmiana sedziego... Wcale bym sie nie zdziwil gdyby przyjechal do nas Ryszard Glod z Bydgoszczy.

Maxx pisze: tak sobie myślę, że 90% tej dużej kasy, która niby jest w Rzeszowie to kasa iluzoryczna i jesli nie uda się "załatwić" baraży to wkrótce potem okazać się może, że rzeszowski klub tonie w długach...

my sie moze martwmy zeby w naszym Tz-cie sie tak nie okazalo...

Tonięcie w długach nam nie grozi, mamy w klubie kilku łebskich gości, którzy mierzą siły na zamiary...

Awatar użytkownika
weslake

#523 Postautor: weslake » 6 września 2004, o 19:16

Gawrzyk, może i masz talent do tworzenia "chodnikowych poematów" ale na administratora forum dyskusyjnego to ty się na 100% nie nadajesz. Jak można pisać takie rzeczy, które z całą pewnością nie przyczynią się do poprawy stosunków między kibicami obu klubów!!!!! Mimo wszystko pełnisz funkcję publiczną i powinieneś być ostrożny aby nie obrażać uczuć kibiców innej drużyny i mieszkańców innego miasta!!!!

NIE POZDRAWIAM!
"Jeśli masz mówić głupoty, lepiej nic nie mów"

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#524 Postautor: _piotrusss » 6 września 2004, o 19:20

Maxx pisze:
sting126 pisze:
Gelo pisze:A tak co do szans, to w tej chwili Rzeszów jest chyba nieco mocniejszy od nas, dlatego fakt, że mecz 19 września poprowadzi arbiter z... Zielonej Góry jest chyba dla nas korzystny

Cos mi sie wydaje, ze moze byc kolejna zmiana sedziego... Wcale bym sie nie zdziwil gdyby przyjechal do nas Ryszard Glod z Bydgoszczy.

Maxx pisze: tak sobie myślę, że 90% tej dużej kasy, która niby jest w Rzeszowie to kasa iluzoryczna i jesli nie uda się "załatwić" baraży to wkrótce potem okazać się może, że rzeszowski klub tonie w długach...

my sie moze martwmy zeby w naszym Tz-cie sie tak nie okazalo...

Tonięcie w długach nam nie grozi, mamy w klubie kilku łebskich gości, którzy mierzą siły na zamiary...

Dokładnuie, jeśłi chodzi o nasz klub to napewno nie okaże się z dnia na dzień że nie ma kasy...
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

strongu

#525 Postautor: strongu » 6 września 2004, o 19:23

Maxx pisze:A ja tak sobie myślę, że 90% tej dużej kasy, która niby jest w Rzeszowie to kasa iluzoryczna i jesli nie uda się "załatwić" baraży to wkrótce potem okazać się może, że rzeszowski klub tonie w długach...
Obym się mylił, ale historia żużlowych fortun już nie raz pokazała, że na pozór kasiaste kluby w ostatecznym rozrachunku zostawały "z ręką w nocniku".

KOlega sie nie martwi...