Nasi rywale - 2021
Re: Nasi rywale - 2021
Wszystko prawda. Za rok wchodzi 6 zespołów do Play offów więc myślę że dlatego Świacik odpuścił licytacje za Doyla czy inna gwiazdę. Polaków nie ma co ruszać bo na kogo? Juniorzy mocni. Kolejny rok szans.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
A tak w ogóle pamiętacie mecz Włókniarz - Stal G.?
Wszyscy mowili, że to mecz o być albo nie być w PO Włókniarza albo Motoru, a dla Gorzowa "jedynie" walko o 1 msc. A tu się okazuje, że gdyby Stal wtedy nie ogarnęła tych 3 pkt, to w Toruniu prawdopodobnie kończyłaby sezon.
Wszyscy mowili, że to mecz o być albo nie być w PO Włókniarza albo Motoru, a dla Gorzowa "jedynie" walko o 1 msc. A tu się okazuje, że gdyby Stal wtedy nie ogarnęła tych 3 pkt, to w Toruniu prawdopodobnie kończyłaby sezon.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
CKM1946 pisze:To u nas w sumie prawie wszystko jasne
1. Madsen
2. Woryna
3. Lindgren
4. Smektała (u24?)
5. Zagraniczny u24 albo Polak
6. Miśkowiak
7. Świdnicki
Jak nie przyjdzie ktoś punktujący na średnim poziomie to będzie to samo co w tym sezonie.
Drabik by idealnie pasował ale zakładam że to marzenie nie do zrealizowania.
Jeśli ogarniecie swój tor na tyle żeby cały sezon nie jeździć na wyjeździe to będziecie jednym z głównych kandydatów do medali.
Zimna to jest Magda Louis.Ramian1 pisze:kurde ostatnio złapałem zimnego przy Zygmuntowskich na fotę przed 2 turem GP i mogłem go zapytać ale jakiś mało rozmowny był :D
Czy to jest jakaś oficjalna ksywa Zmarzlika czy tylko tutaj używa się tego durnego określenia? Że niby taki ziomeczek jest czy jak?
istred pisze:Czy to jest jakaś oficjalna ksywa Zmarzlika czy tylko tutaj używa się tego durnego określenia? Że niby taki ziomeczek jest czy jak?
Byle co, byle cos przekrecic. Rownie dobrze mogli go nazwac Lodowka czy tam Coolman. Nie zauwazyles, ze na tym forum bezsensowne dziwolagi slowne sie przyjmuja?
Niestety zauważyłem. Mam wrażenie, że takie trend pojawił się odkąd z TV zniknął Lorek... Ten sam Lorek, który ze te wszystkie ksywki był hejtowany tutaj na forum. Taki paradoks.
Czeka nas nudny okres transferowy, zawodnicy nie połaszą się na 200-300 tys. więcej, dlatego nie będzie wielkich bomb transferowych. Ktoś prędzej czy później dojdzie do wniosku, że wprowadzenie KSM-u lub zamknięcie PGE Ekstraligi jest koniecznością. Twierdzę, że datą graniczną dla KSM-u jest rok 2023. Jeśli wtedy nie będzie go w regulaminie, to założymy na ligę kłódkę - twierdzi Jacek Frątczak.
Czytaj więcej na https://sport.interia.pl/zuzel/news-zuz ... ign=chrome
https://sport.interia.pl/zuzel/news-zuz ... Id,5416619
Czytaj więcej na https://sport.interia.pl/zuzel/news-zuz ... ign=chrome
https://sport.interia.pl/zuzel/news-zuz ... Id,5416619
Dziwię się, że ten facet jest wciąż cytowany. Pamiętam wypowiedź Piotra Żyto: "Dyzma jest jeden. Nazywa się Jacek Frątczak". Chyba jakoś tak to szło.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
istred pisze:Czy to jest jakaś oficjalna ksywa Zmarzlika czy tylko tutaj używa się tego durnego określenia? Że niby taki ziomeczek jest czy jak?
Ksywa głupia, ale chyba jednak znikąd się nie wzięła. Znalazłem taki antyczny artykuł z ksywkami żużlowców
https://sportowefakty.wp.pl/kibice/6594 ... zawodnikow
Przy Zmarzliku nawet jest Piszczałka
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Z ta klodka to przesadzil. Gdyby nie ten blad z jakims "połaszą", to generalnie przeciez ma racje (przynajmniej w cytowanym zdaniu).
Recepty są dwie.
1. Powiększyć Ekstraligę do 10 zespołów. Wówczas poziom się obniży i łatwiej będzie utrzymać się beniaminkowi.
2. Zmienić zasady podziału tortu z TV i rozłożyć pieniądze np. na 3-5 lat. Tj. kasę za dany rok dostajesz przez 3-5 lat, bez względu na ligę, w której startujesz. Wówczas po spadku łatwiej byłoby wrócić, bo przepaść finansowa nie byłaby aż tak duża, a po drugie pozwoliłoby to uniknąć "inflacji" związanej z nagłym przypływem ogromnych pieniędzy do klubów.
Oczywiści powyższe to mrzonki. Żaden z prezesów klubów Ekstraligowych by na to nie poszedł, bo godziłoby to w jego interesy. Przecież lepiej mieć ciastko od razu niż dostawać po 1/3 czy 1/5 przez 3 czy 5 lat.
1. Powiększyć Ekstraligę do 10 zespołów. Wówczas poziom się obniży i łatwiej będzie utrzymać się beniaminkowi.
2. Zmienić zasady podziału tortu z TV i rozłożyć pieniądze np. na 3-5 lat. Tj. kasę za dany rok dostajesz przez 3-5 lat, bez względu na ligę, w której startujesz. Wówczas po spadku łatwiej byłoby wrócić, bo przepaść finansowa nie byłaby aż tak duża, a po drugie pozwoliłoby to uniknąć "inflacji" związanej z nagłym przypływem ogromnych pieniędzy do klubów.
Oczywiści powyższe to mrzonki. Żaden z prezesów klubów Ekstraligowych by na to nie poszedł, bo godziłoby to w jego interesy. Przecież lepiej mieć ciastko od razu niż dostawać po 1/3 czy 1/5 przez 3 czy 5 lat.
RadeKas pisze:Przy Zmarzliku nawet jest Piszczałka. A Stal jest Zardzewiała
.
Piszczałka (co glupsze jeszcze od Zimnego) to nawet przy dwoch figuruje
istred pisze:Zimna to jest Magda Louis.
Czy to jest jakaś oficjalna ksywa Zmarzlika czy tylko tutaj używa się tego durnego określenia? Że niby taki ziomeczek jest czy jak?
A to ksywa musi być oficjalna? Jest jakaś komisja, która to zatwierdza?
A skoro to nie jest oficjalna ksywa to skąd wiesz, że chodziło o Bartosza Zmarzlika?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Pytanie było ironiczno-retoryczne ;)
Po prostu nie łapię dlaczego trzeba wymyślać jakieś pokraczne ksywki (których nigdzie poza tym forum nie słyszałem) zamiast nazwać człowieka z imienia albo nazwiska.
Po prostu nie łapię dlaczego trzeba wymyślać jakieś pokraczne ksywki (których nigdzie poza tym forum nie słyszałem) zamiast nazwać człowieka z imienia albo nazwiska.
- niespokojny
- Trener
A Magic to lepsze? Albo Toninho, Fredka, Grin? I wszędzie tego pełno w relacjach.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Nie wiem czy lepsze. Tamte przynajmniej gdzieś funkcjonują w powszechnym obiegu, a "zimny" chyba tylko tutaj. Stąd też moje pytanie - czy to wymysł kilku użytkowników tego forum, którzy nie potrafią napisać imienia albo nazwiska czy "oficjalna" ksywka czyt. funkcjonująca w jakimkolwiek bardziej powszechnym niż to forum obiegu.
Magic chyba wziął się z Anglii, nie są w stanie przeczytać Maciek, więc wyszło im coś takiego :) Toninho to pewnie nawiązanie do pochodzenia.
Ale Fredka, albo co najgorsze - Tajski też mnie drażni
istred pisze:Nie wiem czy lepsze. Tamte przynajmniej gdzieś funkcjonują w powszechnym obiegu, a "zimny" chyba tylko tutaj. Stąd też moje pytanie - czy to wymysł kilku użytkowników tego forum, którzy nie potrafią napisać imienia albo nazwiska czy "oficjalna" ksywka czyt. funkcjonująca w jakimkolwiek bardziej powszechnym niż to forum obiegu.
Wyżej wkleiłem link z 2013 roku gdzie przy nazwisku Zmarzlika jest Zimny.
Więc raczej nie jest to wymysł tego forum, a co najwyżej syfów
Richie Faulkner:
papi pisze:Magic chyba wziął się z Anglii, nie są w stanie przeczytać Maciek, więc wyszło im coś takiego :) Toninho to pewnie nawiązanie do pochodzenia.
+ Holtański, co świadczy o żenującym efekciarstwie i braku taktu komentatorów, którzy to kolportują. Chyba Olkowicz tu przoduje.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Trochę info z pudelka.
https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... em/v5g0wfc
Perez pisze:Trochę info z pudelka.
Zawiodłem się tym brakiem helikoptera :(
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
CKM1946
- Zawodowiec
ponad 3 mln za sezon to już chyba lekki absurd. Wiem ze to maszyna do robienia punktów ale sa jakies granice.
Absurd na szczęście kasę płacić będzie Gorzów.
Będzie chichot losu jak zdobędziemy medal. Pewnie - nie jesteśmy faworytem ale medal bez gwiazdy to by było coś. Wtedy po co mam Zmarzlik?
800 tys i 8 tys za punkt? Coś mi te liczby przypominają ;) przecież wedle Ostafy tyle daliśmy Griszy jak go wyciągaliśmy z Rybnika ;)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
CKM1946 pisze:ponad 3 mln za sezon to już chyba lekki absurd. Wiem ze to maszyna do robienia punktów ale sa jakies granice.
Co w tym absurdalnego? Zmarzlik jest mistrzem świata, gwiazda tej dyscypliny. Przecież to nawet nie jest 1 mln euro. Messi ma wyciągać rocznie 63 mln euro, a wy twierdzicie, że 3 mln złotych dla Zmarzlika to absurd? :)))