Motor Lublin w sezonie 2021
Re: Motor Lublin w sezonie 2021
Czyli Zmarzlika i Smektałe możemy już wykreślić z listy życzeń 
Sebekmotor pisze:A w kwestii kibicowania w GP... Czy tylko ja mam tak, że od czasów "poGollobowych" kibicuję zawodnikom Motoru? Narodowość akurat nie ma dla mnie żadnego znaczenia w tym przypadku.
Mam dokładnie tak samo. W dzisiejszym żużlu nie ma czegoś takiego jak rywalizacja międzynarodowa.
Jest nas więcej! Ja tez najmocniej za rok będę kibicował MM. Co więcej juz to robilem w latach poprzednich jak wystepował gościnnie ;-) Zmarzliki Dudki i inne Janowskie drugie miejsce ;-)
Tak samo bylo z Lambo jak jezdził w Lublinie, tez mu sie kibicowało bardziej niz Polakom a sentyment pozostał do dzis ;-)
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Żużel to sport wybitnie klubowy. Zacznę kibicować Zmarzlikowi jak zostanie zawodnikiem Motoru. A tak to już wolę, żeby wygrał Matej :D
Perez pisze:Sebekmotor pisze:A w kwestii kibicowania w GP... Czy tylko ja mam tak, że od czasów "poGollobowych" kibicuję zawodnikom Motoru? Narodowość akurat nie ma dla mnie żadnego znaczenia w tym przypadku.
Mam dokładnie tak samo. W dzisiejszym żużlu nie ma czegoś takiego jak rywalizacja międzynarodowa.
Jest nas więcej! Ja tez najmocniej za rok będę kibicował MM. Co więcej juz to robilem w latach poprzednich jak wystepował gościnnie ;-) Zmarzliki Dudki i inne Janowskie drugie miejsce ;-)
Tak samo bylo z Lambo jak jezdził w Lublinie, tez mu się kibicowało bardziej niz Polakom a sentyment pozostał do dzis ;-)
Mam nadzieję, że to właśnie takich osobników kibice innych dyscyplin nazywają żużlozjebami. Dobrze, że żużla nie ma na olimpiadzie, bo gdyby się okazało, iż część Polaków trzyma kciuki za to by na podium stanęli reprezentanci innych krajów to byłby wstyd.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Ale ja również mam podobnie jak koledzy. Cieszę się z wygranych Polaków, ale mogę równie mocno cieszyć się z sukcesów zawodników, których po prostu lubię.
Nie wiem dlaczego, ale dla mnie SGP w obecnej formie to bardziej coś w rodzaju mitingu lekkoatletycznego (Złotej/Diamentowej Ligi), gdzie sportowcy walczą o kasę i honor/splendor niż mistrzostw świata/IO, gdzie rywalizują reprezentując swój kraj.
Inaczej sprawa wygląda (wyglądała) z DMŚ. Tam nie było tematu. Kibicujemy Polsce.
Zresztą, zawody indywidualne w żużlu zazwyczaj oglądam "dla sportu" (podziwiania jego piękna), a nie dla emocji. Te są w zawodach drużynowych.
Nie wiem dlaczego, ale dla mnie SGP w obecnej formie to bardziej coś w rodzaju mitingu lekkoatletycznego (Złotej/Diamentowej Ligi), gdzie sportowcy walczą o kasę i honor/splendor niż mistrzostw świata/IO, gdzie rywalizują reprezentując swój kraj.
Inaczej sprawa wygląda (wyglądała) z DMŚ. Tam nie było tematu. Kibicujemy Polsce.
Zresztą, zawody indywidualne w żużlu zazwyczaj oglądam "dla sportu" (podziwiania jego piękna), a nie dla emocji. Te są w zawodach drużynowych.
istred pisze:
A w kwestii kibicowania w GP... Czy tylko ja mam tak, że od czasów "poGollobowych" kibicuję zawodnikom Motoru? Narodowość akurat nie ma dla mnie żadnego znaczenia w tym przypadku. Wolałbym żeby IMŚ został Michelsen niż np. Janowski czy Dudek :)
Ja bardzo kibicuję Bartkowi od tego niesamowitego debiutu z dziką kartą w Gorzowie. Ale zawsze kibicuję też komuś zagranicznemu. W 2017 i 2018 był to Fredka. Teraz ucieszył bym się gdyby jakiś medal za plecami Bartka zdobył Artiom. Nie lubię jego stylu jazdy, nie jestem fanem, ale bardzo doceniam wkład pracy i jego profesjonalizm i zasługuje na jakiś medal.
Jutro maja pytać w wywiadzie Kubere o pozostanie w Motorze, ciekaw jestem jak się wypowie na takie prowokacyjne nieco pytanie.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Przecież już się wypowiadał że on chce ale nie wie czy klub będzie chciał.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... by/73tyb13
Wygląda na to, że nie ma nas w wyścigu po Torresa. Jak Drabik do Czewy, to do nas... ;) no nie wiem, nie wiem...
Wygląda na to, że nie ma nas w wyścigu po Torresa. Jak Drabik do Czewy, to do nas... ;) no nie wiem, nie wiem...
Uffff
Ciekawe, czy się na Bartoszu nie skończy. Bartoszu S., a nie Z. ofkors 
Motor mocnyj!
dannie pisze:Oby nie Woryna.
No freaking way. Chociażby za ten drogowskaz na Zieloną Górę, mam nadzieję, że nigdy do nas nie trafi.
Moim zdaniem byłoby to fajne planowanie długofalowe. W przyszlym sezonie Smektała-Hampel jako seniorzy Kubera 24 a sezon później Wiktor wskakuje na U24 i Smektała-Kubera jako polscy seniorzy i tym sposobem mamy dwóch niezłych młodych Polaków którzy będą gwarantować więcej niż wynalazki typu Jamróg czy Buczkowski bo nie oszukujmy się żaden Zmarzlik Dudek czy Janowski tu nie przyjdą.
Kshyhu pisze:UffffCiekawe, czy się na Bartoszu nie skończy. Bartoszu S., a nie Z. ofkors
Skończy się pewnie na kimś totalnie niechcianym, obym się mylił ale z reguły tak się kończy.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Retrospeedway pisze:Gdyby Jakub nie wierzył w sprowadzenie Zmarzlika to by nie zapraszał jego rodziców na weekend i się wykładał własnych prywatnych pieniędzy na uciechy państwa Zmarzlików.Bartek ma propozycje przewyższającą Gorzów o 1,5 miliona.Co zrobi tego już nikt nie wie.Smektała jest zaś w Motorze już na 99%.
U nas mowi sie ze Smektała jest dogadany w Zielonej Górze
A kto do Was wtenczas?
Drabik albo Przemo. Nam by wtedy został ktoś z dwójki KK - Miedziak.
W pamięci mam akcje Drabika, gdy przy kredzie wyprzedził w 14 biegu, na ostatnim łuku, Wiktora i Miesiąca(?).
kibicLBN pisze: Nam by wtedy został ktoś z dwójki KK - Miedziak.
Tfu, przez lewe ramie :)
Mam nadzieje, ze to nie bedzie jedyny wybor.
Już wolę kogoś wschodzącego z 1 ligi.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Też bym wolał, ale tam dość ubogo. No bo kto? Oskar Fajfer chimeryczny, Musielak który zawsze zawodził w elidze, czy może Jeleniewski
?
Może być jakiś zagraniczny u24 i Kubera na polskiego seniora. Wszystko lepsze niż Miedziak albo KK.
Richie Faulkner:
RadeKas pisze:Może być jakiś zagraniczny u24 i Kubera na polskiego seniora. Wszystko lepsze niż Miedziak albo KK.
Ciepło Ciepło :) jak w piekarni :)
-
CKM1946
- Zawodowiec
Gelo pisze:A kto do Was wtenczas?
Pewnie Przemek. W Transfer Drabika nie chce mi sie wierzyć.
Przecież Przemo na waszym torze kaleczy rzemiosło :)