Apator Toruń - Motor Lublin 44:46 (39:51) 25.07.2021 g. 19:15
Re: Apator Toruń - Motor Lublin ?:? (39:51) 25.07.2021 g. 19:15
Z całej czwórki, która pojedzie w PO (bo Leszno jednak tego nie sfrajerzy aż tak, żeby Czewe wpuścić), my na pewno jesteśmy najmniej stabilni. My i mimo wszystko Gorzów. Ale to jednak nie to samo, co być najsłabszym. Jak mówiłem, do PO jeszcze miesiąc, jeszcze kilka rund SGP, zobaczymy jak będzie z temperaturami. Póki co, zamiast płakać i narzekać, cieszmy się, że pierwszy raz od 30 lat Motor bedzie walczył bezpośrednio o medal. I to dwa razy :) A o naszych szansach podyskutujemy jak juz poznamy rywala :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze: A o naszych szansach podyskutujemy jak juz poznamy rywala :)
Nie no Stal jest nam pisana jak nic... Unia aż tyle punktów nie nazbiera. Sparta pierwszego miejsca już nie odda.
DON'T THINK!!! DRINK!!!
- Retrospeedway
- Senior
Prawdopodobnie w półfinale trafimy na Spartę.Stal Gorzów drugi raz z Lesznem w dwumeczu nie wygra,zatem pojedziemy ze Stalą Gorzów o brąz i go zdobędziemy ku chwale naszych kibiców.
SwiDarek pisze:Flagg pisze: A o naszych szansach podyskutujemy jak juz poznamy rywala :)
Nie no Stal jest nam pisana jak nic... Unia aż tyle punktów nie nazbiera. Sparta pierwszego miejsca już nie odda.
Falubaz za 3, nas za 3 i sa przed nami.
Re: Apator Toruń - Motor Lublin 44:46 (39:51) 25.07.2021 g. 19:15
Ale tak realnie to:
Sparta
Stal
Motor
Leszno
No chyba, że Leszno się zbierze w sobie przeokrutnie a Sparta da się Gorzowiakom frajersko powieźć. Zobaczymy to tylko spidłej.
Sparta
Stal
Motor
Leszno
No chyba, że Leszno się zbierze w sobie przeokrutnie a Sparta da się Gorzowiakom frajersko powieźć. Zobaczymy to tylko spidłej.
DON'T THINK!!! DRINK!!!
Taka ciekawostka.
Wiktor Lampart ma na chwile obecną wyższą średnia niż Kubera i Smektała w którymkolwiek ze swoich juniorskich sezonów.
1,918 - 17 średnia w Elidze, 2 wśród juniorów (Miśkowiak 2,020, czyli tylko o 0,1 wyższa)
Wiktor Lampart ma na chwile obecną wyższą średnia niż Kubera i Smektała w którymkolwiek ze swoich juniorskich sezonów.
1,918 - 17 średnia w Elidze, 2 wśród juniorów (Miśkowiak 2,020, czyli tylko o 0,1 wyższa)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Dla 15-go biegu warto było przejechać ponad 400 km. Oby to ostatni sezon był Buczka w naszych barwach, a Hampela można zostawić, ale na drugą linię. Pzdr. ekipę samochodową

SwiDarek pisze:Ale tak realnie to:
Sparta
Stal
Motor
Leszno
ale co ma się Leszno przeokrutnie zebrać? Ma 2 mecze, Falubaz wyjazd i nas u siebie. W obu są faworytem, 6 punktów daje im 3 miejsce. Inna sprawa, że dla Falubazu to mecz o życie i spokój w ostatniej kolejce, kiedy sami jadą do Wrocławia, a GKM dopiero 2 dni później podejmie Włókniarza na wakacjach. Podejrzewam, że w ZG zrobią absolutnie wszystko co tylko się da żeby wyszarpać chociaż punkt, ale to nie zmienia faktu, że na ten moment to Leszno (a nie my) jest faworytem do podium po rundzie zasadniczej
Fantys pisze:lubelscy Janusze w koszulkach SPIDKARu plus szaliki Falubazu
Rozumiem, że pijesz do szalików, jeśli faktycznie tak było to rzeczywiście kuriozum zupełne :)
Co do koszulek to spadówa xD sam mam jedyną żółtą PGE Ekstraliga 2019 z logo speed car, a na żużel chodzę o 6 roku życia, sam mając aktualnie 33.
No ale nie o to, nie o to. Mecz dziwny, z jednej strony pierwsza seria wskazywała, że wciągamy to nosem, dalej było jak na karuzeli.
W zasadzie to żaden zawodnik nie zostawił wrażenia pt. "pojechał naprawdę dobrze, kolejny mega mecz", nawet Lampart mam wrażenie, że gdyby nie był w uprzywilejowanej sytuacji obrony pozycji to tylu punktów by nie dobył. Buczkowski i Hampel muszą ogarnąć to i owo przed PO bo po prostu warto pokazać pazurki a nie odklepać realizację planu sprzed sezonu.
Grisza - miałem ochotę go pierw wyściskać a chwilę później ubić, kolejny horror by Grisza Łaguta. Ale niech pierwszy odłoży piwko, ten kto nie wierzył, że tylko on może jeszcze obrócić wszystko na naszą korzyść.
Niezmienne i wbrew wszystkiemu - to my długo byliśmy i będziemy w PO a nie Czewa lub Leszno. I to ponownie w naszych rękach jest aby namieszać i napsuć innym krwi.
Będzie dobrze :) Nie bijcie, ale nawet brąz będzie smakował jak złoto!
Odnośnie Jarka Hampela jest to jego pierwszy tak słaby mecz w tym sezonie. Mam nadzieję że ostatni
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
!Tylko Motor z Lublina!
Flagg pisze:Taka ciekawostka.
Zobaczymy po całym sezonie... Te średnie Smyka i Kubery są za cały sezon wraz z PO, czyli dodatkowe 4 bardzo trudne mecze z czołówką ligi... To zapewne zanizylo średnią Leszczynianom.
Fantys pisze:O meczu wszystko już powiedzieliście,mnie zastanawia jedno co lubelscy Janusze w koszulkach SPIDKARu plus szaliki Falubazu(tak tak własnie siedzieli na stadionie,po czym dumny wyjazd z Torunia z szalikami przywiązanymi do samochodu). Nóż w kieszeni się otwiera,niech ta moda na żużel się skończy juz.
Aha i jeszcze jedno zmiana Wiktora w 12 biegu kryminał,czy tam ze sztabu nikt nie myśli ?
Koszulki z czasów TŻ, czy jeszcze KMŻ również są niedopuszczalne na stadionie?;)
papi pisze:do nierozumianego geniuszu naszego sztabu niestety mogliśmy już przywyknąć. Mnie tylko zastanawia czy Kępa tego nie widzi, bo nie chce, czy sam nie ma zmysłu taktycznego żeby takie debilizmy wychwytywać...
Musimy zacisnąć zęby i przyzwyczaić się do tego. Nawet jeśli "sztab" w głupi sposób pozbawi nas medalu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Sledzio pisze:Oby to ostatni sezon był Buczka w naszych barwach,
No niestety. Gość niby sympatyczny, ale oczy krwawią, serce boli. Nie miałem specjalnie dobrego przeczucia, ale rozczarowanie przeszło wszelkie granice.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Flagg, nie denerwuj się na podejście niektórych.
Można na to patrzeć nieco inaczej. Pewien (uzasadniony) sceptycyzm co do stylu prezentowanego przez nasz zespół nie jest równoznaczny z deprecjonowaniem jej wyników.
Jesteśmy w trakcie sezonu, patrzymy na jazdę naszych zawodników oceniając trzeźwo plusy i minusy, wyłapując słabości, które wymagają poprawy.
Wszystko to pod kątem naszych szans w dalszej części sezonu, podczas walki o medale.
Teraz właśnie jest czas, żeby doszukiwać się tych mankamentów, aby je w jakikolwiek sposób eliminować.
Walka trwa.
Nie muszę teraz jeszcze "cieszyć się z 4. miejsca", skoro jest możliwośc walki o DMP. Skupiam się na tym, co przed nami do zrobienia, aby ten cel osiągnąć.
Jak sezon się skończy, a po opadnięciu kurzu ujrzę nasz zespól "choćby" na 4. miejscu to będę szczęśliwy z osiągniętego rezultatu. To będzie czas na radość i opijanie sukcesu.
Teraz można sobie pozwolić na "zdrowe krytykanctwo" i liczenie na więcej ;)
Można na to patrzeć nieco inaczej. Pewien (uzasadniony) sceptycyzm co do stylu prezentowanego przez nasz zespół nie jest równoznaczny z deprecjonowaniem jej wyników.
Jesteśmy w trakcie sezonu, patrzymy na jazdę naszych zawodników oceniając trzeźwo plusy i minusy, wyłapując słabości, które wymagają poprawy.
Wszystko to pod kątem naszych szans w dalszej części sezonu, podczas walki o medale.
Teraz właśnie jest czas, żeby doszukiwać się tych mankamentów, aby je w jakikolwiek sposób eliminować.
Walka trwa.
Nie muszę teraz jeszcze "cieszyć się z 4. miejsca", skoro jest możliwośc walki o DMP. Skupiam się na tym, co przed nami do zrobienia, aby ten cel osiągnąć.
Jak sezon się skończy, a po opadnięciu kurzu ujrzę nasz zespól "choćby" na 4. miejscu to będę szczęśliwy z osiągniętego rezultatu. To będzie czas na radość i opijanie sukcesu.
Teraz można sobie pozwolić na "zdrowe krytykanctwo" i liczenie na więcej ;)
Fakt, że dzisiaj Grisza oglądał się żeby sprowokować Nickiego, ale tak obejrzałem powtórkę i wczoraj też w 15 biegu mało mu się głowa nie urwała na drugim okrążeniu :)
xzyxsqc pisze:Fantys pisze:O meczu wszystko już powiedzieliście,mnie zastanawia jedno co lubelscy Janusze w koszulkach SPIDKARu plus szaliki Falubazu(tak tak własnie siedzieli na stadionie,po czym dumny wyjazd z Torunia z szalikami przywiązanymi do samochodu). Nóż w kieszeni się otwiera,niech ta moda na żużel się skończy juz.
Aha i jeszcze jedno zmiana Wiktora w 12 biegu kryminał,czy tam ze sztabu nikt nie myśli ?
Koszulki z czasów TŻ, czy jeszcze KMŻ również są niedopuszczalne na stadionie?;)
mi głównie chodzi o szaliki Falubazu,nie o koszulki .
Jeszcze tylko szalików Ostrovii brakuje.
papi pisze:Podejrzewam, że w ZG zrobią absolutnie wszystko co tylko się da żeby wyszarpać chociaż punkt, ale to nie zmienia faktu, że na ten moment to Leszno (a nie my) jest faworytem do podium po rundzie zasadniczej
Dlatego obstawiam właśnie, że te dwa punkty Unia może w Zielonej "zgubić"
DON'T THINK!!! DRINK!!!
Jak do tego doszło nie wiem jak śpiewa klasyk , że z takim Buczkiem i Hampelem dali radę ale szacun
Który to już raz Grisza z MM wygrali Motorowi mecz?
Można o nich mówić wiele, że Grisza ma podrzędnego tunera, a MM nie jest jeszcze w ścisłej czołówce zawodników na świecie, ale trzeba im przyznać, że wywalczyli Motorowi playoffy, że trzymali ciśnienie w najważniejszych momentach i wywalczyli Motorowi kilka dużych punktów meczowych.
Ktoś wcześniej wspominał o statystyce wygranych wyścigów przez zawodników zagranicznych w e-lidze. To niestety nie ja byłem autorem tej zacnej statystyki, ale mówi on nam jedno. Laguta i MM, mimo że nie zrobili oszałamiającej średniej i pewnie brakuje im do Zmarzlika czy Janowskiego, to zrobili Motorowi kapitalną robotę w tym sezonie i na pewno nie są czerwoną latarnią ekstraligi (jak tu próbowano jeszcze jakiś czas temu to przedstawiać), a przede wszystkim nie tutaj Motor potrzebuje wzmocnień.
Można o nich mówić wiele, że Grisza ma podrzędnego tunera, a MM nie jest jeszcze w ścisłej czołówce zawodników na świecie, ale trzeba im przyznać, że wywalczyli Motorowi playoffy, że trzymali ciśnienie w najważniejszych momentach i wywalczyli Motorowi kilka dużych punktów meczowych.
Ktoś wcześniej wspominał o statystyce wygranych wyścigów przez zawodników zagranicznych w e-lidze. To niestety nie ja byłem autorem tej zacnej statystyki, ale mówi on nam jedno. Laguta i MM, mimo że nie zrobili oszałamiającej średniej i pewnie brakuje im do Zmarzlika czy Janowskiego, to zrobili Motorowi kapitalną robotę w tym sezonie i na pewno nie są czerwoną latarnią ekstraligi (jak tu próbowano jeszcze jakiś czas temu to przedstawiać), a przede wszystkim nie tutaj Motor potrzebuje wzmocnień.
- tezetomaniak
- Trener
https://zuzelstat.pl/sezon/2021/zawodni ... -michelsen
MM musi popracować jeszcze nad stabilnością (wykres) i będzie w czubie eligi, może na lata.
MM musi popracować jeszcze nad stabilnością (wykres) i będzie w czubie eligi, może na lata.
Dwa najsłabsze występy to defekty w ZG, gdzie był szybki i Wrocław, gdzie jechał z fatalnego trzeciego pola na silnych przeciwników. Te dwa wyniki trochę "przekłamują" jego średnią. Poza tym wyniki są naprawdę imponujące.
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2021, o 11:13 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.
dokładnie, na 2 z 3 słabszych występów MM ma sensowne wytłumaczenie, oczywiście nie każdy musi je kupować, jeśli ktoś oczekuje 12 zawsze i wszędzie to na każdego znajdzie kamień :)
Żeby Apator spadł, to Włókniarz musiałby chyba zrobić w Grudziądzu przegląd juniorów
Żeby Apator spadł, to Włókniarz musiałby chyba zrobić w Grudziądzu przegląd juniorów
papi pisze:Żeby Apator spadł, to Włókniarz musiałby chyba zrobić w Grudziądzu przegląd juniorów
Właśnie zauważyłem, ze Grudziądz musiałby z Włókniarzem z bonusem wygrać...
Zatem kluczowe (i dla naszej pozycji w tabeli i dla spadku) będzie spotkanie w Zielonej Górze. Falubaz musi to wygrać żeby nie drżeć o wynik w Grudziądzu, a Unia żeby w półfinale nie trafić na Wrocław.