Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Vaginator
Senior

Re: Żużel w TV

#11776 Postautor: Vaginator » 15 lipca 2021, o 22:14

A kto ma się zabijać i po co, skoro Polonia będzie beniaminkiem e-ligi? Woźniak, Sajfutdinow, Zengota, Tarasenko, Lyager, Przyjemski

Gdańsk ma na swoim torze problemy. Ciężko uwierzyć, żeby Start nie zdobył tam 40 pkt.

Kaman
Kadrowicz

#11777 Postautor: Kaman » 15 lipca 2021, o 22:44

Vaginator pisze:A kto ma się zabijać i po co, skoro Polonia będzie beniaminkiem e-ligi? Woźniak, Sajfutdinow, Zengota, Tarasenko, Lyager, Przyjemski

Gdańsk ma na swoim torze problemy. Ciężko uwierzyć, żeby Start nie zdobył tam 40 pkt.

Skład na spadek. Moim zdaniem Gdańsk się zepnie i 51-39 w zasięgu wtedy Polonia wylatuje z PO.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#11778 Postautor: Gelo » 16 lipca 2021, o 08:53

Czy ja wiem. Mnie by się taki skład podobał - i jakbym był kibicem Polonii - byłby optymalny - może jeszcze rozważyłbym Protasa na koniec kariery - jeżeli ten zdecyduje się jeszcze jeździć. Nie jest gorszy od tegorocznego GKM, porównywalny z Falubazem. Do tego tor.

Czarek
Trener

#11779 Postautor: Czarek » 16 lipca 2021, o 09:06

blajar pisze:No junior na 4 lata ale jeśli prawdą jest, ze tam Tomek Gollob bierze czynny udział w szkoleniu Wiktora, to krzywdę sobie zrobi odchodząc.

Co ten facet jest w stanie komuś przekazać?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

blajar
Trener

#11780 Postautor: blajar » 16 lipca 2021, o 10:01

Czarek pisze:
blajar pisze:No junior na 4 lata ale jeśli prawdą jest, ze tam Tomek Gollob bierze czynny udział w szkoleniu Wiktora, to krzywdę sobie zrobi odchodząc.

To, że w tv próbuje być świętszy od papieża i wygaduje czasem kocopoły nie znaczy, że tak samo jest na treningach. Skoro ukształtowany już Zmarzlik podczas sezonu, w którym został MŚ, podczas GP potrafił dzwonić po poradę, coś jednak znaczy. Zapewne mnóstwo technikaliów, techniki jazdy, czytania toru, etc. Nie wspominam nawet o tym, czym w kwestii mentalnej dla "małolata" jest pomoc ikony polskiego żużla.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#11781 Postautor: Gelo » 16 lipca 2021, o 10:24

Czarek pisze:

To trochę okrutne. Ja uważam, że na temat dysz, zębatek, zapłonów, balansu działa w zależności od nawierzchni - wie wszystko. Nie będzie przecież wypruwać się ze szczegółów warsztatowych na antenie, gdzie słuchają go głównie laicy, którzy w zdecydowanej większości nigdy nawet nie siedzieli na motocyklu. Zapewne jestem zboczony, ale mi się Golloba słucha dobrze - znacznie lepiej niż pozostałych ekspertów - zawodników. Być może nie potrafi wyartykułować myśli po dziennikarsku ale i tak w stosunku do stanu np. sprzed 20 lat zrobił gigantyczny postęp. To prawda - stara się być do bólu "poprawny politycznie", wszyscy żużlowcy to "koledzy". Zabawne - zwłaszcza jak się ma w pamięci różne akcje. Ale oceny sytuacji torowych ma przeważnie prawidłowe i czasami przemyca ciekawostki. Do tego z wielką estymą odnosi się do Hansa - więc ja się nie czepiam :)

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#11782 Postautor: tezetomaniak » 16 lipca 2021, o 10:38

Czarek pisze:

Obrazek

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#11783 Postautor: kdsz » 16 lipca 2021, o 10:47

Wydaje mi się, że stacja nc+ wyciągnęła rękę do Golloba w trudnej chwili i robi wszystko, żeby mistrz był wciąż w grze, by nie wypadł ze świadomości kibiców. Tomasz bardzo się stara, ale zwykle mówi straszne kocopoły, w dodatku nieskładnie. Czasem ma lepsze występy - dla przykładu potrafi zadać ciekawe, szczegółowe pytanie zawodnikowi, zupełnie różne od standardowego "Jak oceniasz swój dzisiejszy występ?". Ale generalnie mnie Gollob w studiu bardzo rozczarował, liczyłem na więcej. Z drugiej strony reszta fachowców, z wyłączeniem Cegielskiego i Gajewskiego, też lepsza nie jest. Szkoda mi czasu na słuchanie tych eksperckich farmazonów.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#11784 Postautor: grzesieck » 16 lipca 2021, o 11:35

Gelo pisze:Do tego z wielką estymą odnosi się do Hansa - więc ja się nie czepiam :)

oraz Wladka Komarnickiego, ktoremu nigdy nie zapomina podziekowac na antenie ;)

Gollob ma chyba lepsze i gorsze dni, bo czasami naprawde nie da sie sluchac tego, co wygaduje, ale i tak jest lepiej niz 2 lata temu.
Poza tym Gollob to Gollob, bylbym w stanie przebolec jego obecnosc w TV nawet gdyby nie potrafil powiedziec slowa po polsku.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#11785 Postautor: tezetomaniak » 16 lipca 2021, o 11:41

Tylko co ma Gollob na antenie do Golloba w parkingu na treningach i jego przydatności w szkoleniu młodych zawodników?

Czarek
Trener

#11786 Postautor: Czarek » 16 lipca 2021, o 11:48

O czym Wy mówicie. Przecież facet jechał tylko na swoim niespotykanym talencie, a poza tym był ciągle zagubiony, źle obierał ścieżki, silniki, nawet potrafił się zaorać głupim wyborem pól startowych. To co teraz gada jest tylko potwierdzenie jego słabej łączności z rzeczywistością.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#11787 Postautor: tezetomaniak » 16 lipca 2021, o 11:55

Dobra, jednak dyskusje z szurami nie mają sensu :lol:

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#11788 Postautor: ptgt » 16 lipca 2021, o 12:00

Czarek pisze:O czym Wy mówicie. Przecież facet jechał tylko na swoim niespotykanym talencie, a poza tym był ciągle zagubiony, źle obierał ścieżki, silniki, nawet potrafił się zaorać głupim wyborem pól startowych. To co teraz gada jest tylko potwierdzenie jego słabej łączności z rzeczywistością.

Akurat w sporcie żużlowym talent ma marginalne znaczenie, co potwierdzają sami zawodnicy.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

Awatar użytkownika
papi
Trener

#11789 Postautor: papi » 16 lipca 2021, o 12:19

Akurat co do wyboru ściezek, to się z Czarkiem zgadzam. Jakby Gollob wiedział, że da się jeździć przy kredzie,to może tych medali ze złota byłoby więcej.
Natomiast wiedzy technicznej mu nie odbieram, na pewno może młodych wiele nauczyć

Skajuz

#11790 Postautor: Skajuz » 16 lipca 2021, o 12:32

tezetomaniak pisze:Dobra, jednak dyskusje z szurami nie mają sensu :lol:

Jak zwykle mam od Czarka odmienne zdanie tak tu się zgadzam. Część z nas już za pewne zdążyła o tym zapomnieć albo w ogole takich czasów nie pamięta bo ostatnie co mamy w pamięci to jego prime time w okolicach 2010 roku. Za to wcześniej Gollob często podejmował conajmniej dziwne i nie racjonalne decyzję w kwestiach, które przytacza Czarek. Naprawdę długo zajęło mu poukładanie wszystkiego co złożyło się na IMS w 2010 roku. Zresztą nie brakuje opinii wśród zawodników z nim rywalizujących w tamtych latach, że Tomek tych mistrzów powinien nastukać więcej ale tylko sobie i swojej upartości zawdzięcza taki a nie inny obrót sytuacji - Gollobowie zawsze lubili iść pod prąd.

ptgt pisze:
Czarek pisze:O czym Wy mówicie. Przecież facet jechał tylko na swoim niespotykanym talencie, a poza tym był ciągle zagubiony, źle obierał ścieżki, silniki, nawet potrafił się zaorać głupim wyborem pól startowych. To co teraz gada jest tylko potwierdzenie jego słabej łączności z rzeczywistością.

Akurat w sporcie żużlowym talent ma marginalne znaczenie, co potwierdzają sami zawodnicy.

Ward i Emil są żywym potwierdzeniem tego, że nawet w sporcie takim jak żużel zdarzają się odstępstwa od tej reguły.

Czarek
Trener

#11791 Postautor: Czarek » 16 lipca 2021, o 12:50

papi pisze:Akurat co do wyboru ściezek, to się z Czarkiem zgadzam. Jakby Gollob wiedział, że da się jeździć przy kredzie,to może tych medali ze złota byłoby więcej.
Natomiast wiedzy technicznej mu nie odbieram, na pewno może młodych wiele nauczyć

Nie gryzło Cię w oczy to rozpaczliwe, świadczące o zagubieniu wymienianie motocykli na sekundy przed biegiem?
Wielu ludzi ma sklerozę, inni żyją mitami i legendą Golloba, a to był facet, który przegrał swój czas.

go!
Trener

#11792 Postautor: go! » 16 lipca 2021, o 12:56

jest Czarku, jest

Czarek
Trener

#11793 Postautor: Czarek » 16 lipca 2021, o 13:00

go! pisze:jest Czarku, jest

Wtedy przegrał. To miałem na myśli.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#11794 Postautor: Gelo » 16 lipca 2021, o 13:10

Gollob jest ikoną tego sportu. A ikony są niewzruszalne. Mnie też wielokrotnie drażniło, że Tomek jedzie tylnym kołem po bandzie a rywale wyprzedzają go po kredzie praktycznie bez kontaktu. Ale przecież oczywistym jest, że nie dlatego, że Gollob nie umiał jeździć. Należałoby go o to spytać. Na moje oko - tak miał zestrojone motocykle. Zawsze był jednym z wyższych zawodników, a tym z reguły jest trudniej trzymać kurczowo wewnętrzną. Wiele razy to było widać w Bydgoszczy, gdzie nawet po przedłużonej prostej i pice w krawężnik Tomka zawsze wyciągało pod płot. Mniej wyłamany motocykl w łuku to większa prędkość. Itd itd. Co do niewzruszalności ikon - Golloba trzeba rozpatrywać w szerszym kontekście. Trzeba pamiętać, że lata 80-te i początek 90-tych dla polskiego żużla to absolutna klapa. Po pokoleniu Wyglendy, Woryny, Plecha, Jancarza - dostawaliśmy baty od wszystkich - łącznie z Ukraińcami, Węgrami, Czechami. Gollob jako pierwszy zaczął na równi rozmawiać z największymi na świecie - czy to był Nielsen, Pedersen, Tatum, Wigg, Jonsson. Jest dla żużla tym czym Małysz dla polskich skoków. Wprowadził dyscyplinę na inny level. Gdyby nie Gollob obecne Zmarzliki i Janowskie ścigałyby się po Świętochłowicach i Machowych z Rumunami i Bułgarami.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#11795 Postautor: kdsz » 16 lipca 2021, o 20:34

Bajerski ma wyraźnie problem z "kie". Cóż to za dziwaczne schorzenie. Do słowa "łokeć" już się przyzwyczaiłem, ale dziś dorzucił do repertuaru "zahaczył hakem". I kilka innych fraz, których nie zapamiętałem.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#11796 Postautor: kibicLBN » 16 lipca 2021, o 21:14

To pozostałości dialektu tamtejszego. Take sobe, wytrzyme, nasype
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#11797 Postautor: Maxx » 16 lipca 2021, o 21:46

Brawo Maciek! Gratulacje. Jazda Janosia dzisiaj majstersztyk.

CKM1946
Zawodowiec

#11798 Postautor: CKM1946 » 16 lipca 2021, o 21:58

No i pokazał Janowski soczystego fucka za to co wylało się na niego w tym tygodniu. Pewnie słusznie troche ale głowa wytrzymała.

Kaman
Kadrowicz

#11799 Postautor: Kaman » 16 lipca 2021, o 21:59

Nasz Hampel identyczne bledy popelnia w lidze jak Emil w finale. Odchodzi od kredy cholere wie po co.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#11800 Postautor: Gelo » 16 lipca 2021, o 22:23

kdsz pisze:Bajerski ma wyraźnie problem z "kie". Cóż to za dziwaczne schorzenie. Do słowa "łokeć" już się przyzwyczaiłem, ale dziś dorzucił do repertuaru "zahaczył hakem". I kilka innych fraz, których nie zapamiętałem.
klasyka gatunku - "pojechał wężej i wyniosło go w to usypane". Trochę potomka krzyżackiego, trochę żużlowiec lat 90-tych, trochę grypsu więziennego. Tomek B. w pełnej krasie.